Vår Ruset 2009

Bild från Vår Ruset

I år blev jag en av alla 7000 personer som genomförde Vårruset. Det spöregnade när vi stod och vänta påatt klockan skulle gå, samt början av uppvrämningen. Men vi höll oss torra under Kommunalstält :) När loppet väl börjae så började det spricka upp igen. Vi ( jag plus två kollegor) gick de fem kilomterna på 50min, de andra två som sprang gjorde det på 32min.

Under uppvärmningen var det j mycket folk, det var det väl ifo hela tiden med det var då det kändes lite jobbigt. Annars gick det bra, jag trodde att jag skulle få panik men det gick mycket bättre än jag trodde. Det var rätt roligt med, eftersom vädret var lite dåligt så var det nog en hel del personer som hade hoppat av. 

Efteråt fira vi loppet med picknick korgen som man fick, mycket trevligt. Jag kan mycket väl tänkamig attträna till nästa år för att få en bättre tid, det var trots allt rätt roligt. Eftersom man gör dt ihop med andra :)


Tvättat bilen och rastat kattenK tvättar bilen

Igår eftermiddag åkte vi till pappa för K vill tvättabilen ordentligt både tsidan och insidan. Så som han håller efter bilenså hinner den knappt bli skitig mellan varven. Men vi åkte ditt, jätte härligt väder var det med. ( bilden ovan är från ett annat tillfälle)

Jag passade på att ta med mig en katt ut i koppel, först var hon lite rädd men se blev det bättre. Hon var inte på långa vägar lika feg som min katt. Utan hon gick fram och tillbaka på tomten, vill klättra i trä, det ville inte jag, jagade flugor och andra små kryp. Det var rätt kul, hon var säkert utöver en timme. Medan K tvätta bilen.

Pappa och Gerd ha massor med prästkragar och en hel del blåklint som växer som ogräs, så jag plockade en ordentligt bukett som fick stå på köksbordet. Somrigt blev det!Pappas katter gillar att dricka direkt i från kranen, det gör våran Sottis med.

Tror jag hade Sahara på promenad, den lille...Smyger i djungelnHar koll på biltvättarenDet var mycket sniffande och äta gräsSitter och kollarJag hade plockat blommer, katten inspekterarSommar bukett med prästkragar och blåklintSomrigt :)

Alla bilderna är tagna med min mobil, Nokia 5800
Blir rätt bra faktiskt om det är tillräckligt med ljus!

KolmårdstrollHitlåten "Kolmårdstroll"
som även är känd som "En finne, en ryss och en linköpingsbo"
nu i inspelad studioversion.

Jag låg dubbelvikt första gången jag hörde den här låten, tycker den är lite rolig faktiskt.
Fin fin östgötsk dialet med, haha ( fin är den inte precis snare bonig)

Vingåkers Factory OutletIgår fick Sara för sig att hon ville åka till Vingåker Factory Outlet så idag vid tre tiden begav sig den ljusblå peguan mot VFO efter ca 71,1 km alltså ungfär en timme i bilen så var vi frame. Vi i det här fallet var Sara - chauför, jag, Angelica och Elin. När vi kom fram såg vi att det hde två outlets till... Iitalla outlet och Scorett outlet vi besökte scorret först. Jag fynda ett par blå foppakopior för 80kr. Fanns väldigt mycket skor, vissa var det bra priser på andra var det ordinare pris för. Li där har du ett Convers meka!

Sen gick vi in på VFO, hur stort som helst. Fanns massor massor med kläder för alla smaker typ. Det var sorterat efter märken, så i taket stod det typ Filipa , Tiger mm. De andra la i rätt mycket saker i deras korgar ( man fick välja mellan korg eller vagn) själv hitta jag inte så mycket. Eller hade jag haft större shopping budget hade jag plockat på mig desto mer. Det är ditt jag ska åka nästa gång det är tid för att handla in jeans och träningskläder. 

Överlag så tycker jag så här, kanske lite överskattat. Men är man förtjusti märkes kläder så är det ett paradis eftersom de är nedsatta, är man lite sparsam som jag så tycker man ändå att vissa plagg som kosta 400kr-> är dyrt. Men det är det ju inte egentligen. Saknade lite mer tuffa ungdomskläder, det var lite för mycket dam/tant på en hel del kläder. Jag tyckte det vart långtråkigt efter ett tag, det hör väl ill historien att vi ar där inne typ i 2,5h. De hade satt ordinare pris på nästan allt så man kan se vad det skulle ha kostat, det var bra för då kan man se när man gör fynd. I like!

Vad kom jag hem med? Ett par löpar byxor till mig, som kostade 250kr ordinarie pris 695kr. Puma shorts till K 120kr ordinarie 200kr och n liten baddräkt från PoP till Lilla Angelica 75kr ordinarie 145kr.

Jag "tjänade" alltså 600kr på min shopping, i förhållande till ordinarie pris. Jippi! :)

 Kommer med stor sannolikhet åka ditt fler gånger, baj baj post order Hej Hej VFO

Lördagen

På morgonen igår så åkte jag och E till Vrinneviskogn för våran vanliga lördagsrunda, det har nämligen blivit så några lördagar att vi åker ditt och motionerar. Eftersom E har avancerat på sträckan hon springer så gick vi 3,5km vi går alltid första varvet för att spana vad det är för folk i spåret. Den här slingan var underlaget inte det bästa på på sina ställen eftersom att de höll på att arbeta i skogen. Själv har jag inte avancerat jobbar fortfarnde på att lyckas ta mig runt springades/joggandes på 2,5km. För en gångs skulle tog jag tid det landa väl runt 20- 25 minuter. Jag är ju som sagt inte världssnabb, att springa är lixom inte mn grej helt och hållet. men det går bättre och bättre för varje gång. Alltid något! Så totalt blev det 6km för min del :)

Det är väldigt skönt att gå upp tidigt för att röra på sig för att sen komma hem och äta frukost, nu vart väl fruskoten snare brucnh men ändå. Själva poängen är att man har kvar stor del av dagen som jag annars har en förmåga att sova bort. Igår selade vi även Mario Galaxy, jag plockr "bara" stjärnor, det är mer K som spelar jag tycker det är lite svårt. Igår beställde vi hem Mario Kart från spelbutiken de har bätre pris än butik på spel oftast, samt att det är fraktfrit. Vårat spel blev 100- 150kr billigare ;) det ända är att det inte står på svenska i spelmanualen, men det går ju ändå.

Vi kolla även på "nya" Wallander - Hämden, den var väl knappst den bästa filmen i den serien. Kändes väldigt konstigt
att se filmen utan både Ola Rapace och Johanna Sällström. O.R karaktär tog livet av sig i sista filmen, och J.S tog livet av sig i verkligheten. De hade inte gjort något snyggt typ att J.S hade flyttat eller liknade utan hon fanns bara inte med. Inte samma sak tyckte jag.

På kvällen tog vi en lite tur, vi är ju te nördiga gillar att åka bil lite hitt och ditt. Vi åkte till Finspång och kolal lägget sen åkte vi hem igen för en bilvätt på 7/11 måste j uvara Norrköpings första, tidigare Shell Butängen. Sen hade jag hunnit bli ärtt trött så blev att varva ner lite när vi kom hme för att sen sova lite.

Hårtvätt av katt
Att tvätta mitt hår är Sottis bästa nöje, då spinner han så det står härliga till.
Behandlingn är dock inte jätte skön, kattsaliv stänker, klorna i hårbotten... ja det är ju inte en lyxbehandling precis.
Men katten tycker väl att han är duktig och att det är mysigt som tävttar rent mitt hår :)

Mitt stjärntecken - FiskenSådan är du som Fisk...
ca 19/2 - 19/3

Du är hemkär och hemfaller ofta till dagdrömmeri, särskilt om du inte finner harmoni i nuet. Du har stor fantasi. Eftersom det är enklare att tänka sig saker än att utföra dem, blir mycket av vad du planerar aldrig förverkligat. Men om du bara anstränger dig kan du lyckas med det mesta Du är charmig och tilldragande, ofta romantiskt lagd. Du är intensiv och vill mycket i din kärlek. På grund av ditt höga tempo och din iver blir dock dina kärleksaffärer korta och få och tar fort slut. När du dock väl har funnit den du vill ha, någon som klarar din föränderliga, gåtfulla natur, hör du till de verkligt trofasta. Du älskar de dina och sörjer väl för dina barn. Du har stor inlevelseförmåga och förståelse för andra människor, deras situation och svårigheter. Du styrs av dina känslor och handlar med hjärtat, irrationellt och utan tanke. Du har ett sårbart inre men också en starkt utvecklad känslighet.

Goda egenskaper
Fisken är mjuk, känslig och förstående som person. Du har mycket lätt att känna medkänsla för andra människor och känner aldrig någon avundsjuka. Ditt varma hjärta gör dig till en mycket omtyckt person. Fisken är romantisk och drömmande i sitt sinne. Din intuition är stark och du är lyhörd för stämningar i din omgivning som andra kanske missar. Fantasi och humor har du gott om.

Mindre goda egenskaper
 Din känslighet gör ibland att du tenderar lägga för mycket energi på oro och ängslan. Ofta visar sig denna oro vara helt onödig. Ditt dagdrömmande gör att du ibland blir slarvig med dina sysslor. Många ser dig också som lite passiv, flyende och alltför hemlighetsfull. Fisken kan ibland ha svårt att skilja sina dagdrömmar från verkligheten. Du lever gärna i en idealistisk fantasivärld och blir onödigt besviken och sårad, när den sanna verkligheten attackerar dig.
Dåliga egenskaper : Lätt förvirrad, viljesvag, obeslutsam och slarvig.Personligen tycker jag att mitt sjärntecken stämmer in på mig rätt bra, det som jag har svart markerat är det som stämmer i lite extra bra. Jag är inte så vidskeplig av mig än heller så astrologisk men det är lite kul med horoskop ibland precis som att fördjupa sig lite i sitt stjärntecken.Ametist
är en av de som är min månadssten


Källor för detta inlägg: Övernaturligt
                                        Dagenshoroskop

!! Saknad: Aloe Vera Gel !!
 

hemsidan för Aloe Vera Gel, kan man läsa : Håll magen i topptrim med Aloe Vera. Innehåller förutom viktiga växtkemikalier även vitaminer, mineraler och aminosyror, om än i små mängder, precis som andra nyttiga grönsaker. Ekologiskt odlad och färskpressad från våra egna plantager. Naturell smak. Mängd 1 liter Kan bara säga så här efter 1,5 vecka utan, jag saknar den! Nu är man ju rena rama fisen igen, usch för att gå runt och känna sig uppsvälld och fylld å luft!

 

Hädan efter måst jag räkna in en burk Aloe vera varje månad så man slipper gasbekymer.  Det är som shampo för tarmarna, för den som har en osatbil mage så är detta lite av ett mirakelmedel, tycker jag. Funkar olika på olika personer. Min kusin mådde jätte illa av det t.ex, och kräktes. Men jag gillar min Aloe Vera Gel! Jag blandar 30ml Aloe Vera Gel med max 30ml outspäd fläderblomssaft, smakar smaskens då. Annars är det lite surt och bekt.


ÖvningskörtVåran bil är inte så här läcker!

Idag var det äntligen dax att övningsköra, så på förmiddagen åkte jag och Malin ut till Himmelstalund för att öva lite. Gick rätt bra, fick några motorstopp, men det var främst är jag stod still. Så tyckte jag det var lite läskigt att växla upp till två:an tyckte det gick lite fort! ( Egentligen vet jag ju att det inte går så fort, när man suttit på passagerar sidan)  Lite roligt att jag kom ihåg vissa saker sen jag körde med kusin. Dock var det väl typ två år sen, nu ska det inte gå lika långt till nästa gång! Vi körde en timme det räkte, jag vart jätte trött efter att ha varit på hel spänd. Ser fram emot nästa gång. Kanske hög tid att börja läsa i K's gamal körkortsbok?! Tråk tråk, dock ett måste.

Det vi gjorde idag:
  • Lära känna bilen
  • Dragläget
  • Växla upp till 1:an och 2:an
  • Backa
  • Testa blinkers när jag svängde vänster
  • Krypkörning

Gamla godingar

 Sitter och kopierar allt från min lunarblogg till ett wrd dokument så det inte försvinner, dagböcker är till för att sparas.Även då vara jag tok förtjust i låt texter och musik.. Här kommer lite gamla godingar från förr
Tatu - Nas ne dogonyatT.a.t.u -All The Things She Said RemixOutlandish - AichaEvanescence
- My ImmortalSara Löfgren - AlltidLinkin Park -
In the end Live 8Celine Dion
- Pour que tu m'aimes encoreJann Adrean - I Would Die For YouIsrael Kamakawiwo'OleI - Over The RainbowBritney Spears - EverytimeJohnny Deluxe feat. Anna Nordell - Drømmer JegKelly Osbourne - One WordBritney Spears
- Someday (I Will Understand)Laleh
  - Live tomorrowWestEnd Girls -
Domino DancingPet Shop Boys - West End GirlsGolfen är hemma igen


Kristians bil, aka "våran bil"

Vi tog spårvagnen till Haga eftersom regnet står som spö i backen, då känner vart fall inte jag för att ta en promenad. "Våran" bil var äntligen klar, de hade bytt två st spolar som tändstiften sitter i eftersom de gick sönder när vi var och hämta bilen sist. Mekanikern trodde att de var så att de var så känsliga när de bytt tändstift att det var därför de gick sönder. K behövde bara betala produktkostnaden ej för jobbet. Det kändes bra, eftersom vi redan betalat för Longlife servicen, och det krångla på en gång när vi hämta bilen.

Ska slänga ihop en tonfiskröra nu och mumsa i mig, så ska jag testa K's köttfärsås ikväll. Är ledig idag och imorgon, skönt!!! Samt ledig helg,härligt med en kort vecka!

And The Winner Is ...

ALEXANDER RYBAK - FAIRYTALEYears ago, when I was younger
I kinda liked a girl I knew
She was mine and we were sweethearts
That was then but then it's true

Chorus
I'm in love with a fairytale, even though it hurts
'Cause I don't care if I loose my mind
I'm already cursed


Every day we start a fighting
Every night we fell in love
No one else could make me sadder
But no one else could lift me high above

I don't know, what I was doing
When suddenly, we fell apart
Now a days, I cannot find her
But when I do, we'll get a brand new start

Chorus
I'm in love with a fairytale, even though it hurts
'Cause I don't care, if I loose my mind
I'm already cursed


She's a fairytale yeah even though it hurts
'Cause I don't care, if I loose my mind
I'm already cursed

Gott vin, trevligt sällskap och Mario CartSpel glädje!

Igår så hade Jejje lite fest och middag. Jag var på även om jag skulle jobba dagen efter, Jejje och jag är ju näst intill grannar så inte långt hem precis. I like! Som vanligt så är inte hon fest klar ;) medan jag alltid är det när jag kommer.Men jag passa på att spela Mario Cart, medan honduschade och fixa till sig. Wii!! Vill ha vill ha!!  Så jäkla roligt det är, spel nörd jag vet. Hon lagade Paella vilket jag aldrig hade ätit tidigare men det var helt okey. Fast vi hade inte musslor i utan räkor ;)


Paella finns i många olika varianter.
I en ren fisk- och skaldjurspaella kan man ha i färska eller djupfrysta hummerstjärtar och bläckfisk.
En annan variant är med fläsktärningar och kryddstarka korvar.
Ris, olivolja, saffran och paprika ingår dock alltid i en riktig paella.

Hon hade köpt en box Blå Guntrum Reisling, ett vitt vin som var halvtorr, druvig smak med inslag av äpple, päron och citrus. Riktigt gott, jag drack säkert 2,1/2 glas. Tänkte köpa hem det vinet eftersom jag gillade det, det får man ju ha i fred med :)  Efter att vi ( jag, jejje och Carin) hade ätit så kom det lite folk till Jejje som hon hade bjudit. Trevligt trevligt, vattenpipan kom fram som alltid. Den kommer näsan alltid fram när jag och J ses, inte jämt men ofta. Men speciellt vid fest, att röka vattenpipa smaka inte alls som cigarett. Det är mycket bättre, desutom ingen tjära i. Igår var det körsbärstobak som röktes.  Med detta menar jag inte att det är bra att röka vattenpipa, J är ju typ beronde av sin vattenpippa.Haha.


Vattenpipan är Jejjes signum :)

Det dök upp en Håkan på festen, jag är ju väldigt dålig på att känna igen personer. Så han öppnar med att dig känner aj igen, jaha tänker jag hur löser man det här?  Men J var snäll och förklarade, My har med gått på Ljunkan (gymnasiet) och var kompis med Malin. Aha, då går det upp ett ljus för mig. Det är ju DEN Håkan, som min kompis Malin var hemligt förälskad i. Det var tider det, minen! Vart fall kvällen löpte på, jag var väl lite mer berusad, men lite lagom så där. Inte tillräckligt för att känna mig bekväm och social, det är lite konstigt att jag blir som musen så fort det blir lite folk. Jag är ju värsta babbelmajan normalt sätt!

Vid halv elva kännde jag att det var dax att ge sig hem, var trots allt en dag imorgon med som desutom inne bara att jobba för min del. Så vid elva låg jag klubbad i sängen och sov gott, tänk vad lite vin kan göra för att man ska somna fort ocg gott?! Kanske inte så bra medel att ta till jämtför att somna dock ;)

Kan väl avslöja att jag kännde mig lite tung i huvudet när jag vaknade och satt på spårisen på väg till jobbet, men sen gick det över. Man vill ju inte vara typ bakis på jobbet, det går icke!
Ordning & Reda?Kristian ser på någon film som inte var min typ, så jag passa på att börja göra ordning bland alla foton. Lägga i olika mapar så det är enklare att hitta, nu har det stått mest "osorterade", Blandat, "datum" mm. JÄtte svårt att hitta vad man söker då. Så har gått igenom två hela mappar med massor med bilder. Mycket kvar, men lite roligt att gå igenom. Se förra årets bilder. Fick ju min kamera förra året :) Bästa presenten någonsin!

Men så blev klockan halv elva, det innbär att min tid är slagen.
Jag bli som en klubbad säll då, jämt oavsätt när jag går upp. Så natti natti!

Promoe - SvennebananPromoe - SvennebananKim x3Kim - Here comes the night

Gillar den här låten och rösten, rysningar!
Jäkligt duktig på att kopiera låtar på gehör är han ockås
Kim - Kiss & Make up
Kim - Three Floors Down

Hans första singel, han var med i programet Made In Sween

Kim's tolkning av La VoixKim's tolkning av La Voix

Originalet nedanMalena Ernman - La Voix
Sveriges bidrag till Eurovison song contest


Trasig bil efter service?!Som jag skrev i föregående inlägg så var vi och lämna in bilen i morse på longlife service, vid två tiden skulle bilen vara klar. Så vid ett tiden började i traska till Haga igen där vi hade lämnat in bilen. När vi kommer fram så går K in och betalar jag sätter mig i bilen. Sen kommer han ut, var super tajt parkerad bil så jag fick vara tyst så han kunde koncentrera sig.  När vi kört ur från garaget så stannar vi till vid Tempo (typ utan för) för att K vill kolla igenom protokollet. Han hade även sagt att bilen såg bra ut, det var inga konstigheter.  Sen när v börjar köra igen så lyser varningslampan för motorn och indikerar att något är fel. K parkera på första bästa ställe, (efter Fias smörgåsbod typ). Arg som ett bi blir K, ringer verkstaden och berättar att han precis har hämtat ut sin bil från service och nu lyser varningslampan.
 Säger att vi sa komma upp igen så ska de kicka på det, sagt och gjort så vänder vi och åker upp igen och ner i garaget. Mekanikern tycker att det är lite märkligt, men ser att det är något som inte stämmer. Efter lite plock och koll så kommer han fram till att det är spolen till tändstiftet som har gått sönder, de bytts två och två. ( Varför? Ingen aning men det finns säkert en poäng med det). Till kråksången hör även att de bytte tändstift på bilen. 

Så säger mekanikern att ja sånt här kan hända när som helst, tjop tjop bara! K frågar vad det komme kosta, inte så dyrt 381kr per spolkapsel. Nej det kanske inte är så värst dyrt, en när man lämnat in en fult fungerande bil tror sig ha betalat ca 4000kr för en service. Då är det lite snopet att hämta en bil som låter konstigt som det sedan är fel på!! Snacka om besvikelse. Så hade han ju inga sådana där manicker hemma heller, K var snäll och sa att ha inte behövde bilen så vi får glatt vänta till på måndag för att få tillbaka en hel bil förhoppningsvis Jävligt surt!! Vi anser ju att det typ är mekanikern som haft sönder även om det stärkert inte är så utan det ara blev. De går sönder när som helst som han sa, även om det är ovanligt. Vi blev lite sura men det var ju bara att traska hemmåt igen, mer kunde vi inte göra. Sura lite, då kändes det ju lite bätre vart fall.

-Min vanliga otur som Kristian sa.. Jo vars!

Frukost på Donken

I morse gick vi upp 06:30, jippi på ledig dag och allt, nja inte direkt kanske. Men bilen skulle på Longlife service och K vill ha sällskap på vägen hem. Så det var bara att gå upp. Efter att ha lämnat bilen så vart det enklare frukost på McDonlads, tyckte mackan var lite missvisande i förhållande till bilden faktiskt! Men det gick ju nr, brödet var lite sött, kanske är så när man inte äter bröd så ofta?

,

Vi tog "Frukostmackan, Juice och en kaffe"

När vi kom hem så titta jag på nyheterna, för ovanlighetens skull. Sen spela v lite Mario Galaxy. Innan banken öppnså vi kunde flytta om lite pengar. På vissa sätt är det ju ganska skönt att inte så många timmar har gått ännu på dagen :) Jag borde väl passa på att städa lite, för det behövs på sina ställen... som vanligt. Som Farmor brukar säga - Har man ett hem har man alltid jobb, eftersom det finns alltid något att göra. Hon har så rätt så, fast det beror ju ite på hur pedantisk man är med. Jag är lite så värst pedantiskt faktiskt, det är snarare sambon som är mer.

Ny ringsignal!Lucky Twcie - Lucky
VS
Danjah - Oh LordJag är för personlig ringsignal, så nu har jag Danjah förrut hade jag Lucky Twaice
Spinnig

Igår gick jag på spinningen, som var 45-50 minuter. Gick riktigt bra, vart röd som en tomat me det är ju inget ovanligt precis. Det ända tråkiga var att det låste sig i höften när vi skulle göra mage, vilket ajg dessvärre känner av även idag att det känns lite ont i höfböjarn. Så får se om det blir spinnig idag med, eller om jag ska köra något annat. Får se.

Ska testa och göra bröd idag med, missade att köpa ägg igår, så får göra ett nytt försök idag. För det är ändå något man kan sakna ibland att få äta en god smörgås med grönsaker och olika pålägg. Så jag hoppas att bröder kommer gå att äta :)

Vid tolv tiden kommer Madde och hennes dotter Angelica, mys mys. Nej jag kanske ska fixa lite, har suttit här alldeles för länge..

HjälpmedelsmässaIgår var vi på Hjälpmdelsmässa i LINKÖPING Cloetta Center, det var många utställare och seminarium. Vi var på ett seminarium med Sören Olsson han som har skrivit "Sunne böckerna" bl.a som har en pojke som har Down Syndrom
Det annorlunda är inte fel-"det är bara annorlunda " En föreläsning om att hantera den dagliga vardagen som en resurs och inte ett problem som ska lösas. Seminariet gav många skratt, och eftertanke. Han har även skrivet en bok  som heter Prins Annorlunda prov läs här.

På mässan fanns det många olika privata assistans företag, så var man i behov av jobb skulle man gått ditt! Såg några mini rullstolar som var så söta!! Vi fick lite tips och ideér på vad vi kan behöva på jobbet för just våran brukare, så det var kul.

Sen tog jag bussen hem, när vi tyckte att vi var klara där. Vart en kort dag, idag har jag kompledigt :)

BusshållanKära syster Li har ju döpt sin hålla för Busshållan, (Krokek) Vi hade en diskussion om hurvida bra det går buss där ifrån in till "stan" (Norrköping). Jag trodde inte det skulle funka i förhållande till mina arbetstider, vill säga 06:45 ovasätt vardag eller helg, samt 22:00 ovabställ om det är vardag eller helg.  Med andra ord man börjar i princip alltid 06:45, med vissa undantag ibland då jag börajr 07:30 samt 08:00, slutar alltid 22:00 om man jobbat kväll. Då hävdade jag att bussen borde inte funka så bra till de arbetstiderna.

Men jag kolla på Östgötatrafikens sida och får nog ta tillbaka det jag trodde, det går bussar både till och från jobbet som skulle funka. Visst sen kanske det inte är så latjo att komma hem elva, men det får man väl ta helt enkelt. Precis som att det inte är så kul att gå upp i svin ottan ( fem tiden) men samma sak där, man kan ju alltid knoppa på bussen :)

Diskussionen upp kom eftersom att jag hävdade att man inte kan flytta till landet utan körkort ( det finns ju andra anledningar till att det är bra med körkort om man bor så avigt) för då kan man inte ta sig till och från jobbet, men det går tydligen. Men ett körkort ska jag ha en då, trots bra kollektivtrafik!Den här bilden fick mig att tänka på kusins mammas väg...

Sån väg kan det va när man bor på landet i skogen!


...

 Imorgon blir det spinnigen på kvällen med Jejje och Sara ska bli riktigt roligt då de pratar gott om den.Sen ledig två dagar för att sedan jobba helg. 9-16 hela helgen rätt bra tid faktiskt, men det är väl sista helgen det är så för sen såblir det ändrad tur.

Har fått min auktion på Tradera såld, men jag gick knappst i vinst. Jag hade köpt setet för 307 kr det såldes fr 124kr. Men vad gör an? Man kan ju inte ha saker som är för små. Finns ingen som har liknade strlsom mig heller. Som man kan ge det till, tyvärr. Så det ska jag fixa imorgon så det får åka iväg med posten.

Jag skulle först vara ledig i fem dagar och sen jobba sju, men rätt skönt att slippa det. Nu är allt som "vanligt" igen. Mmm.. inget mer att skriva känns det som, ska vänta på att Jejje ska ringa ;)

Flexibel?


Jag är inte så HÄR flexibel

Mitt jobb är väldigt omväxlande
( jobbar som personlig assistent), i söndags visste jag vart jag skulle befinna mig idag, igår vart det förändring så då visste jag inte alls längre om jag skulle vara där eller här idag. Nu efter ett samtal så vet jag igen... Rörigt? Flexibel kallas det :)

Normalt sätt så HATAR jag snabba förändringar, jag vill ha tid på mig att ställa in mig planera på det jag ska göra. Men i och med mitt jobb så har jag fått börja lära mig att saker och ting kan ändras snabbt, allt är inte förbestämt. Det är mer troligt att något ändras än är som "vanligt". För mig var detta en inre stress, jobbigt helt enkelt.

Därför känns det väldigt bra idag då jag inte har gått och oroat mig hela igår hur det skulle bli, vilket hade varit att förstöra hela min lediga dag. Utan jag gillade lägget, tänkte att det kan bara bli på två olika sätt, sen var det inte mer med det. Lugn som Verum hälsofil, det mina vänner är inte så vanligt för Fröken Disträ.


En doft av syren


Idag blev det sovmorgon, väl behövligt. Dock trodde jag väl inte att jag skulle sova till 09:40!!! Vill säga att jag sov  nästan 11 timmar, visst jag vet att jag behöver mycket sömn men så mycket?! Efter den väl förtjänta sovmorgonen vart det en enklare frukost. För att sen gå till mamma, då hon vill gå till stan och koll a efter någon enkel och billig parfym.

Så vi gick till stan i myrtakt, är det ens myrtakt snarare snigel takt kanske...?? (Mamma har ont i ryggen och har så haft i många år, bl.a stelopererad men  har en svullnad kvar som inte vill försvinna, det gör att hon hävdar att hon ej kan gå så fort pga smärta, säger hon.) Hon ska justan och sitta en liten stund där det ger tillfälle med, så en promenad som för en annn kanske tar max 10min, tar särkert 20min med hennes sällskap!

Vi gick till H&M, Lindex för att se om de hade någon billig parfym de hade H&M men de hade 10ml för 39,90kr inte så prisvärt. Men på Yves Rocher  hitta vi en del prisvärda parfymer, som lu ktade frisk.
 En som luktade lite tungt ( typ tant).

Jag hittar en  lilla parfym och luktade på den, luktade sommar, doftade syren.
Så säger jag : - Den här ska nog jag köpa.
Ekot Mamma säger: - Den här ska jag köpa, den luktade gott tycker du inte det My? Eau de Toilette - Syren
Vårens första dofter, de första blommande träden... . Doften av blommande syren är ett omisskännligt bevis på att sommaren är här. Låt dig fångas av den blommiga och milda, avrundade doftnoten, som lämnar ett stråk av utsökt väldoft i dina spår.


Säger så här det är så typiskt mamma, hon är som ett eko. Köper gärna likande saker som jag har, vilket av naturliga skäl inte funkar jämt. Hon har velat köpa "min" parfym som jag har men jag sa från att det var inte ok, så nu passar hon på. Nej vars den där parfymen luktade riktigt gott, jag har planer på att köpa den fast hon har den. Den kommer ju ändå lukta olika på oss. Det märktes att mamma har dåligt luktsinne pga rökningen med för i lukta på en parfym som lukta rätt svagt men frisk, den kände hon inte alls.


Bild från : Inredning & pyssel

Efter parfym jakten så gick vi och kolla på pelargonerna på Buketten, mamma vill ge mig pelargoner för hon ve att jag gillar dem. Sen har hon inte så mycket pengar så hon vill vara generös på det hon kan typ. Men det blev inga pelargoner min katt har ju fått ett nytt intresse att äta upp dem!! Så jag vill avvakta lite plus att de säljer mycket pelargoner på torget så hon kan kolla där och jämföra priset. Vi han även med att köpa studentpresent till lilla syster Li, själv får jag träna mina geniknölar lite för att se om jag kan komma på något fyndigt. Hon skulle säkert uppskatta om jag köpte allt en fotograf kan behöva men det har jag inte riktigt pengar till...

Sen gick vi och åt på Neptun, I love deras kycklingsallad, min nya favorit nu när jag ska vara lite mera hälsosam. Perfekt när man FÅR äta dressing och sås ju! Jag orka inte all min mat, det gör jag ju aldrig. Köper jag hem den salladen blir det idag för två tillfällen :)

När vi sitter och äter ringer K och deklarera att han håller på att rensa datorrummet ( vilket verkligen behövdes) så han undra när jag skulle komma hem och hjälpa till och rensa min skit. Vilket det mest var tycket han ( och så här i efterhand kan man väl konstatera att han inte hade fel heller,.) Vet inte hur mycket vi slängde med det var jäkligt mycket, mesta dels papper. Varför spara man på det? Jag läser det ju ändå inte, samlar det på hög är vad jag gör med sånt. Men nu är det jätte fint här, behöver man inte skämmas längre.Har även gjort egen müsli i eftermiddags med, den smakade rätt got trots att jag läste fel i recept. Tog lite mer vatten en vad man skulle.. ;P sånt som händer. Så ska prov smaka den i min yoghurt nu ikväll... Börjar väl bli tid för att se om min tvätt har torkat med, men det tror jag ju inte eftersom att fläkten inte gav ifrån sig någon varmluft ( jag torktumlar gärna in kläder). Det var allt för idag!

Lördag morgon

Imorse ringde klockan vid 07:20... Var rätt trötte, men piggna till nr jag och E kom till Vrinneviskogen. Var ju dax för henne att springa lite så jag hakar ju på så klart! Testa att jogga även idag, det funkade mycket bättre än sist. Men jag har inte kommit på något bra sätt att andas ännu, för det piper rätt mycket om mig efter ett tag. Vill säga innan man kommer in i andra andningen.  Så de bryter ner mig lie psykiskt, men får jag bukt på det och hittar bra teknik så kommer det gå fin fint sen.

Bara fortsätta att träna på, ska hitta något som man kan ha mobilen i, nu håller jag den i handen för det är lättast annars åker den i baken. Fast den ar ju sitt egna liv den där mobilen, idag stängde den av sig bara så där, fast det fanns batteri, irriterande!!

Sen kolla vi lite på torget, de har många fina pelargoner där nu, vill ha! Jag ÄLSKAR pelargoner, det är så fina Sen gick jag hem till mig och E till sig, frukost och dusch. Så har K's mamma varit här på lunch. Rostbiff, sallad och potatis sallad. Enkelt och lätt.  Potatissalladen var helt ok enligt LCHF med..

Vädret är lite lömskt förrut var det solsken klarblå himel nu börjar det mulna på och blåsa, regn kanske? Nej dax att draa till jobbet snart, ska väl vra lite social innan. K's mamma tog en tupp lur på soffan, skönt :)

Bloggen fyller år!Idag fyller bloggen 1 år, det har hunnit blivit 293st inläg,  Den har haft ca 19 besökare som mest :)
 Bloggen har kommit att bli mitt nya hobby projekt, min hjärtesten.
Så räkna med en hel del inlägg till!!

Vart efter kanske jag försöker mig på att göra en snyggare header,
Lär mig mer om html- koder?
 Får försöka skirva 72 st mer inlägg till nästa gång, så blir det ett per dag ;)Kyckling á la Oscar med Ädelost sallad


Igår lagade jag Kyckling á la Oscar och Blandsallad med ädelost och Honungsvingrätt det smakade super gott. Tog totalt 1,5h att till laga. Vi åt det hemma hos Sara för hon har skaffat sig en liten Amstaff som heter Nellie

Kyckling á la Oscar
ugn 200 c  20min

4-6 st Kyckling filé
2-3msk smör
1 tsk salt
1krm svartpeppar

4dl Matlagningsgrädde
2dl Cream Fraich
4msk ädelost

Gör så här:

Gör vinägretten.
Sätt på ugnen på 200 grader.Skär den tinade kycklingfilén går bra om den är lite frusen med, i mindre delar så går det fortare. Jag delade mina på mitten och bräden, men de är smak sak går att ha hela med.

Bryn i dem i smör, salta och peppra. Gör under tiden såsen gärna i teflonkastrull. Häll i alla ingredienserna och koka upp. Låt sjuda några minuter.

Tips!

Gör dubbel sats sås, eller en extra halva.
Samt du behöver mer ädelost än vad receptet säger för att få ordentlig smak.
Ta gärna en ost med mycket smak.


Lägg den brynta kycklingen i en eldfast form, slå över såsen och ställ i i mitten av ugnen i ca 20 min.
Gör sedan salladen. Servera med ris till.


Du behöver:

Sallad
1 påse blandsallad
100 g ädelost, smulad
3 färska fikon eller eller 200 g blåa druvor
1 dl torkade aprikoser, hackade
1/2 dl valnötter
solrosskott för garnering

Honungsvinägrett
2 msk honungflytande
2 msk vit balsamvinäger
2 msk rapsolja
en nypa salt
Några drag färskmald svartpeppar

Gör så här:
Fördela alla ingredienserna på ett fat,
vispa vinägretten lätt,
smaka av med salt och peppar.

Häll vinägretten över salladen.

Tips!
Jag tog vindruvor, det funkade jätte bra.
Låt dina gäster själv droppa lite vinägrett på salladen
 eftersom det är lite av en smak sak,
med hur man vill ha det. Gärna en smakrik ädelost.

Smaklig måltid,
detta är ett recept som måste ätas för det är riktigt gott!


Intervall träning i spåretIgår följde jag med Emmelie till Vrinneviskogen eftersom hon skulle löp träna. Först gick vi ett varv sen sprang hon ett varv. Jag hade laddat upp mig för att testa att intervall träna, så det blev så med.  Gick betydligt bättre än vad jag trodde att det skulle göra.  Så det kändes väldigt roligt. Planen var springa två lyktstolpar och gå två. Men det blev inte riktigt så, på vissa ställen vart det så. Sen när jag märkte att dt gick rätt bra att löpa så gjorde jag så långt jag orka för att sen gå lite för att ladda om. E tyckt att det tog lite kortare tid för mig än vanligt så det är ju bra. Kändes ju som man kom runt fortare med för den delen. Imorgon ska vi upp till spåret igen.  Ger ju lite mer att försöka få upp pulsen mer än när man går, även om man går fort så blir det inte samma sak. Imorgon blir det ett nytt försök :)Så här grönt och fint var det i spåret,

(Måste säga att jag tycker det blir fin fina bilder med min mobil )


Fotvård


Idag hade jag fotvård inbokat på Tjejernas Athena där jag även går och tränar. Hade aldrig tidigare varit på fotvård men det var skönt att bli ompysslad.

Jag gjorde Lilla Fotkuren: Njut av ett mjukgörande fotbad , peeling massage. Behandlingen börjar med ett mjukgörande fotbad och en fotpeeling av fötter och underben. Därefter filas fötterna och behandlingen avslutas med en fotmassage och nagellack i valfri kulör.

Så nu är tånaglarna solgula :)

Vackra bilder

Fick härom dagen ett mail från min "plugg" kompis Anna,
där hon skicka massor med fina bilder som jag tänkte dela med mig av.

Mina tre favorit bilder är
 den med nyckelpigor, soldaten och barnet och sista bilden med hunden och katten
Vilka är dina favoriter?Ridning en ny hobby?Den nordsvenska hästen vi rider på heter Irk
( dock ej han på bilden)

Det här med att sitta bakom på ridningen med jobbet börjar kännas mer och mer bekvämt, samt tillfredställande. Nu har jag "ridit" 4ggr kanske. Idag kändes det riktigt behagligt och bara sitta där, och guppa med. Vi har ju en hästvan person som för hästen sen sitter jag på brukaren sitter framför. Inte så koplicerat egntligen, men om man är nervös och rädd och spänner varnde muskel i kroppen så blir de där 15-30 min jätte jobbiga!!

Men som sagt det går bättre och bättre för varje gång, nu blir det dock ingen mer ridning förrän i höst igen. Kanske kommer sakna det? En ny hobby? Nja lite förtidigt för att säga. En sak är säkert jag är inte lika rädd, nervös och tycker att det är skitjobbigt vart fall och det är positivt.

Har som plan att införskaffa mig ridbyxor till hösten eftersom jag är en av de assistenter som har mest "ridturer", så man slipper nöta på sina egna klädder!!!! Även om jobbar byxorna funkar så är det massa sömar på dem som gör att det känns obekvämt.Till Salu!

Idag så har jag lagt min allra första aktion Tradera, förrut har jag bjudit påsaker men nu är det första gången jag säljer något. Klickade hem en bikini från Bubbelroom, som tyvärr var lite liten vilket jag befara det var bra en chansning. Så där av testar jag min säljar lycka :)Mitt objekt, rätt fin tycker jag!

Blandsallad, ädelost och honungsvinägrett

Blandsallad, ädelost och honungsvinägrett
4 portioner

1 påse blandsallad
100 g ädelost, smulad
3 färska fikon eller eller 200 g blåa druvor
1 dl torkade aprikoser, hackade
1/2 dl valnötter
 solrosskott för garnering

 Honungsvinägrett
 
2 msk honung, flytande
 2 msk vit balsamvinäger
2 msk rapsolja en nypa salt
en nypa KRYDDKVARN Tellicherry Pepper

TILLAGNING
Fördela alla ingredienserna på ett fat,
vispa vinägretten lätt,
smaka av med salt och peppar.
Häll vinägretten över salladen.

Den här salladen tänkte ja göra i veckan, jag gillar ju ädelost. Tänkte ha den till Kyckling filé i ädelostsås med ris. Jag får bjuda på den maten eftersom K inte gillar ädelost...

Snyttefilten är hittad!Gick igenom mina glömmor, och då hitta jag två av mina gamla snuttefiltar.
Väldigt nöta så klart, de har ju hängt med större delen av min livstid, någon gång i tånoren så vart den undan gömd.
Då vart det ju lixom pinsmat, några väl valada visst väl bara om "görnet" som den kallades.
Eftersom jag växelbode mellan pappa och mamma så var jag tvugen att ha två, den mest nöta var hos mamma. Den med något pumaktigt tyg var hos pappa.

För något år sedan så hitta min moster min snyttefilt hos mormor när de rensade och packa, så då fick jag tillbaka den. Som hon sa det går inte att slänga något så helgit som en snuttefilt!! Jag gillar att pilla det började nog här, för "snöret" pilla jag på när jag skulle sova :)


Glögg och chips?

Igår åkte vi till mormor och morfar och hälsa på. Mormor som aldrig får äta pizza annars brukar passa på när vi kommer, så det blev pizza. Jag åt en liten bit mindre än vanligt, magen sa ifrån. Så var vi där i några timmar. Sen när vi skulle åka hem vill mamma åka och kolla efter gullvivor vid Ödekyrkan, men de hade klippt gräset så de hade även klippt av gullvivorna tyvärr. Det fanns några enstaka men de var inte värda att plocka.Text från http://www.paranormal.nu/krokek.htm

Det spökar vid Krokeks ödekyrka!

Detta är ruinerna av det gamla klostret i Krokek. De medeltida väg farare som reste genom den farliga Kolmård skogen såg nog med lättnad och glädje skymta de gästfria franciskanermunkarna. Klosterbröderna var driftiga, de bröt kopparmalm, de anlade en hytta och de drev svintuna kvarn. Efter reformationen indrogs klostret till staten.

 Gustav Wasa gav 1538 klostret förläggning till den för Katolskt sinnelag misstänkte Strängnäsbiskopen Magnus Sommar. År 1542 fick "Biskop Måns i Krokek" biskopstiondet av hela Jönåker härad. Klosterkyrkan som också fungerade som församlingskyrka var så förfallen att klosterfogden Philip Mårtensson lät bygga ett kapell. Detta användes fram till 1594 då den s k Gunilla Bielke bekostade själv den runda byggnad vilken finns avbildad på bilden längst ner. På den plats där klostret legat byggdes år 1748 den tredje kyrkan som fick namnet Kung Fredriks kyrka. Som byggsten användes det som fanns kvar av klostermurarna.

Den 28 april år 1889 brann kyrkan ner till grunden. Branden orsakades av gnistor som antände taket på kyrkan när man eldade för att värma upp inför en högmässa. Här sägs i allfall att om man stör gravfriden på nätterna så kan man bli illa klöst av den galna huvudlösa munken som syns irra omkring innanför murarna. Ingen vet riktigt vem denna olycksaliga ande är som sveper över området, men man gör bäst i att hålla sig borta på natten annars kan man råka riktigt illa ut.
Krokek ödekyrka, så såg den ut 1549.


Sen åkte vi hemåt, efter att ha lämnat av mamma så åkte vi även och tvätta bilen hos Papi. Kristian gjorde en grundlig tvätt, så innerkanten på bilen fick sig med en tvätt, samt mattor och dylk. Så bilen vart glänsande ren :) Det är ju hans ögonsten.
Vi skjutsa Jejje till Johan och Carin, för hon hade en tårta som Johan skulle få, som såg ut som en naken kvinna. Mycket rolig tårta!

Efter det blev det tillslut en lugn hemma kväll med Robinson, det är vårat program som vi följer slaviskt! Jag tycker nog att årets Robinson är något bättre än tidigare variationer efter som det är tuffare för deltagarna.
Vi drack även glögg igår, det var lite speciellt att göra så här på våren, men det var rätt gott. Något sötare än vad jag brukar tycka annars, och souer cream onion chips till det, snacka om smak kontraster ;)

Bikini Season

 

Swimsuit issue by Mysan

När värmen kommer börjar också badkläder dyka upp i affärena. Jag tycker det är roligt att spana på bikinis och dylk, även om jag oftast blir att jag tittar mer än handlar. Så där av tänkte jag göra ett inlägg med olika biknis och baddräkter allt från anvädbart till det som "vi" vanliga inte sätter på oss. Med andra ord de plagg som kräver gott självförtronde och självkänsla och kropp.Budget och lyx i en salig blaning, samt även ett märke som har höga strl på bad kläder.

Känner du att du kommer få ångest över din egena kropp för att du ser dessa bilder, så är det nog bäst att du slutar kolla och hoppar detta in lägg. För det är ju inte meningen! Annars så är det bara att kolla på vad som väntas vara årets badmode.

( Alla små bilder är klick bara, klicka så blir bilden större)

För att hitta produkten, klicka på företagsnamnet, sen leta
efter sök fältet på sidan. Kopiera produktens namn, klistra in
så ska produkte komma fram

(Funkar dock ej på alla sidorna)

Swim - badmode

                 
                      

                      <- För att hitta produkterna klicka här
                               


Från vänster rad 1
Abecita Alanya Bandero 300kr , Abecita Green Peace Push-up bra & Brief 425kr & 250kr , Abecita Metropolitan Kanters Swimsuit 500kr
Rad 2: Abecita Moonlight Maxi Brief & Bra 325kr & 500kr, Panos Emporio Creta TX Bikini 700kr


asos 

ASOS Lurex Cut Out Swimsuit             ASOS Mix And Match Brazilian Pant & Padded Gathered Bandeau
336,25 SEK                                             94.15 SEK                                                       131,14 SEK

                                                    
ASOS Mix And Match Brazilian Short  ASOS Mix And Match Hipster Pants  By Caprice Cosmic Spot Tie Side Set               94,15 SEK                                                   £6.00                                                        211,84 SEK & 184,94 SEK 


                ASOS Zip Front Cut-Out Swimsuit                       By Caprice Nautical Stripe Halter Bikini Top & Pant
                                  292,54SEK                                                                211,84 SEK & 184,94 SEK


Bra att veta om asos: Skeppas från Storbritanen, där av är priset i Pund om man inte översätter till svenska. Tänk på att det kan tillkomma en avgift när det skepas. Men enligt deras uppgifter skeppar de till Sverige :)

H&M


                    Halterneck Bikini med Trosa                                               Push-up bh och Bikinitrosa
                              129kr & 98kr                                                                                129kr & 98kr       

                          Trekantsbh & Tietanga                                              Baddräkt     
                                      98kr/ del                                                                198kr
<- Klicka här för att hitta produkterna

                 Bygelbh & Bikinihipsters
                       129kr & 98kr

Bra att veta om H&M: Klicka dig till H&M's sida kolla under fliken "Sport- och bad kläder"
underrubrik badkläder så hittar du produkterna ovan

Ellos

                               Baddräkt                                           Halterneck/balconettmodell & Hipstertrosa
                                  229kr                                                                     149kr & 98kr
  <- Klicka här för att hitta produkterna

               Bandåbh & Hipster med kjol                                 Halterneck
                      79,50kr & 129kr                                                    129kr

Lindex

Generous Badlinne            Generous Bikinitrosa        Baddräkt i Retorstil                   Bikini överdel & trosa
199kr                                      129kr                                    249kr                                                  129kr/ del

Bra att veta om Lindex: Personligen tyckte jag deras utbud vr rätt smalt, men det kanske inte du tycker. Jag fastana för retor baddräkten den tyckte jag var riktigt läcker!! När du kommer till Lindex sida tyrcker du på Underkläder, sedna på badkläder för att navigera rätt.

Freya


Första raden från vänster:
Bamboo Island 2 st, Bondi Beach 2 st, Darling Harbour, 

Rad 2 från vänster: Vodka Chaser 2 st, Sugar Bay 2 st

Bra att veta om Freya:
Freya har höga strl på sina underklädder och badklädder, upp till J kupa i vissa märken. Så detta är märket för dig som behöver ströre strl än vad t.ex lågbudget kedjor kan erbjuda. I Norrköping säljs Freya bl.a på Bodyline
Jag kunde tyvärr inte hitta priser på deras sida, men av egen erfarenhet så vet jag att överdel kostar mellan 500-800kr, neder del 300-400kr ungefär. Så en komplett bikni brukar landa runt 1000kr eller något över.  På Bodyline kan de även beställa hem i din strl, altv den produkten du önskar vilket är ett plus i kanten.

Bubbleroom


                Badlinne                             Badlinne               Bikini                 Bikini              Bikini
                  179kr                                   179kr                  199kr                199kr              179kr


          Bikini Bh & trosa                    Bikinibh                 Bikini           Bandeaubehå & Biknitrosa
              149kr & 99kr                        149kr                    199kr                     129kr & 99kr


Bra att veta om Bubbleroom: För att hitta badkläder kolla i vänster spalt längst ned innan "kundtjänst"

Beach Bunny Swimwear

Light My Fire      Gimme More               Goin' Back to Cali              Steal My Kisses            West Coast Love
$129 & $130      $144 & $145                    $149 / del                         $163 & $126                   $139 & $130

Hot in Here        Burnin' Up         Viva La Vida     Crocodile Rock Big Girls Don't Cry Cali One-Piece    Can't Buy Me Love
$129                      $139                      $269                $149/del            $175 & $154                $269                     $159 & $160

Bra att veta om Beach Bunny Swimwear:

Detta är märket för dig som vill vara lite "over the top" med din bikini, för dig som vill ge dig själv lite lyx. Eller helt enkelt klä dig som Ashley Tisdale, Jessica Simpson, Salma Hayek, Sienna Miller,och Eva Longoria som de skriver är några av dem som setts i deras Beach Bunny Swimwear. Tidningar som använt sig av Beach Bunny Swimwear är bl.a. : 2008 Sports Illustrated Swimsuit,  People, InStyle och USA Today.

När jag skrev priset så är det första priset för överdel och andra för nederdel, bra att veta är även att det till kommer en avgift på $45 per order för skeppning. Så detta är verkligen ett lyxmärke. Men man kan även kolla i deras " Shop Sale" för tidigare säsongers bikinis för ett rabatterat pris :)

Nelly som är en svenk sida brukar ibland ta in några väl utvalda modeller av Beach Bunny Swimwear, så håll utkick där om du inte känner för att handla i USA.
Hoppas att detta inlägg gav insperation till sommaren,
för dig som är i behov av nya badkläder.

Valborg= Grillning

Igår efter jobbet så åkte vi till Papi för att grilla, vi var: Steffe kompis till K, K så klart och jag. Krisitan hade missat att ta med lite saker som fannsi kylen till grillningen så vi fick komplitera på Netto Och Ica Supermarket i Eneby. Så gillade vi grillspjut och grillkorv, K var lite ivrrig så han började grilla innan den perfekta glöden, så lite extra färg på kött och grillkorv :) Jag är inte överförtjust i potaitssallad så jag gjorde några ungstekta potatiskylftor till mig samt egen Taziki. Mumsig vart den, det är inte så svårt att gör egen taziki

Du behöver: Matlagnings yoghurt, Gurka, vitlök, salt och svartpeppar, ev en skvätt citronSköljgrukan, dela den, gröp ur kärnhuset. Riv den på största stället på rivjärnet. Lägg på ett fatt, salta grukan ordnetligt. Låt stå ett tag. Ta fram en skål/bunke häll i matlagings yoghurt, pressa i vitlök efter behag. Tänk påatt det blir godare om det får stå och dra till sig lite. Krama ur grukan, lägg den i skålen/bunken.  Smaka av med salt,svartpeppar och ev pressad citron.
Voila! Mycket enklet och billigt att göra själv.

Efter middagen så åkte vi hem, så vart det lite tv sen var jag trötter...

RSS 2.0