Det SNÖAR!!!

K ringde precis och berätta att det sönar, jag kan inte låta bli men jag blir helt till mig när första snön kommer. Som ett litet barn, det är ju så mysigt med snö kallt, knarrande. Sen kommer massa biefkter med men ändå.

Den kommer nog inte att ligga kvar, blir nog bara vatten av det men ändå, det sönar..



Laleh - Snö

Laleh så fint så fint hon sjuger, den här låten är helt underbar.

när all snö dör
och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer
jag drömmer dig hit


när all snö dör
och gården blivit kall
då vet du att jag drömmer
för det är snö
det är som moln överallt

då vet du att jag finns
att jag finns kvar hos dig
trots att jag alltid springer
jag är där du hör mig
 och om du inte hör mig
om du inte gör
ska jag sjunga för dig
precis så du hör

jag älskar dig
så högt så du hör
det är så


 hur länge
 tror du
att längtan kan växa
 växa
 om vi frigör
 hur länge
 hur länge

 som man har gömt
 ja som man har gömt
 men jag har inte glömt
 hur det är att älska
 och jag älskar dig
 ja jag älskar dig


 så högt så du hör
 och hungern
den sitter i rösten
inte i magen
i rösten
därför är vi tysta
om saken

och det är så
och det är så
 jag älskar dig
 så högt så du hör
 och det det är så


 aaaa haaa

Städning, och resdrömmar



Funderar på att gå igenom vissa skåp idag. Sortera upp lite ,se vad som finns i gömmerna. Dö tråkigt väder ut, så känner inte för att ta en promenad. Ev ska jag gå och träna ikväll, eftersom ajg inte känner av förkylingen längre. Är väl rätt återställd mer eller mindre.

Skåp som borde ses över är framförallt de i hallen, massa skit i vissa. ( Skit är i det här fallet saker som inte anväds, eller likande) Även ett köksskåp borde få sig en genomgång, massa olika bönner och saker som inte används, kolla utgångs datum. Sånt som är rätt tråkigt att göra men när man väl sätter igång brukar det var helt okey.

Satt och spanna lite på resa, ända tråkiga är ju att K har helt bangat på att åka utomlands när jag fyller år. Jäkligt tråkigt eftersom jag indirekt hade bestämt att jag skulle göra det, var ju inte så popis när jag fråga om det var Ok om jag åkte med en kompis i stället. Det var ju lixom det som skulle var grejen att v i åkte tillsammans på semster. Han tycker vi kan vänta till sommaren, det går väl... Men så långt bort, jag vet ju inte om jag kan ta semster när han tar lättare att få semster på vårkanten. Får se om man lyckas övertala honom eller inte tror inte det, han var rätt bestämd. Så jag får väl fortsätta spanna på... de hade ju bra erbjudande nu via medmera kortet. http://www.coopmedmera.se/apollo/





Nu så här när dagen har gått så ja lite blev allt gjort. Städat ur ett skåp, bättre än inget alls!  Hade tänkt bakat idag men det vart inte så orkar helt enkelt inte!! Diskmaskinen har gått varm idag, så nu finns det ingen disk, skönt! (Vi har en bänkdiskmaskin, väldigt onödigt men bekvämt som tusan) Tvättat med, jag hade missat vilket datum det v ar så jag hade visst tvätt tid igår, ups. Men det var ingen som tvätta på eftermiddagen så det var lugnt. K tog fram vinter jackan så den fick tvättas så den är ren börjana vinter säsongen.

Har ju börjat bli noll gradigt samt minus nu på kvällarna, och morgonen. Lite mysigt är det ju allt med höst ändå. Vi bestämde förrut att vi ska äta Raclette i helgen, mumsigt värre. Vi brukar ha olika grönsaker, som inte har allt för mycket vatten i sig, så haramn ost över och så får det smälta ihop, smaskigt. Till det bruakr vi ha pomme/ el hemma gjord klyftpotatis och taziki till.



Skapa egna julkort?

Ledig dag idag, har varit rätt skönt. Har för visso inte gjort jätte mycket. Hade en sak inbokad som jag har gjort, sen så var vi till K's mamma. Märks att det är utan för stan hon bor, för det var betydligt kallare där ute. Sen åkte vi till Maxi för att handla, var ju början till eko i kylskåpet. Så gick o handla K var väldigt passive, men på ett sätt var det ju bra för han tjata inte, stressade inte så fick med oss det mesta som stod på listan. Den dagen jag har körkort ska jg åka själv och handla bara begära bär hjälp.

Borde sätta mig med Trafikskols programmet någon dag, få in det som rutin när jag ändå sitter vid datorn. Just nu känns väl dock körkort lite smått avlägst. Men det kommer det med, när jag väl får det ska jag äta tråta som ser ut som en mini cooper!!




Fick Panduro katalogen (http://www.pandurohobby.se) idag som jag beställt för andra gången innan den kom. Var i mindre format. Jag är lite sugen på att pyssla ihop egna julkort. Jag och Malin ska ju ha Pyssel helg "snart" julstöka lite ska bli super mysigt kan man spana in deras hus med.

Såg några julkort  kit som jag ev ska köpa, ska kolla om Malin ska ha något innan jag klickar hem något.

Olika set man kan köpa här nedan :)
Med step - by - step förklaring










För mer pyssel insperation tycker jag man ska besöka :

http://inredning.webblogg.se/2007/november/

Den tjejen har massor med tips, och insperation :)





Alla Helgona helgen vankas



I helgen är det Alla helgona helgen, vilket innebär att jag och K har varit tillsammans i 7 år, det är lång tid det. Fast det känns inte direkt som så länge, så det är ju verkligen något posetivt! Vi är dåliga firare, och inte vidare romantiska av oss... Men i helgen blir det jobb för min del, och ta det lugnt äta gott och bara vara :) Vi ska ju gå på Magnus Betnér sen den 21 nov, bokat o klart nu!! Ser jag verkligen fram emot.

Vi var bjudan på Halloween party ute i Kolmården, tyvärr kunde vi inte gå. Hade ju varit dö skoj annars, träffa lite nytt folk trevligt folk desutom. Får bli en annan gång, men kul att spana på lite outfits om man hade gått. Blir lättar när vi är två som har körkort sen.



Kunde varit häxa, fast med snyggare skor





 Snövit, kanske ?


Prirat?



Rödluvan?

Rödluvan och Pratkvinnan var de dräktern jag föll mest för när jag kollade på http://www.clazzyfashion.se man kan ju alltid ha leggings lixom. Men det är där är inget jag behöver fundera över eftersom jag tänker inte klä ut mig när jag ska jobba! På Buttricks hemsida http://www.buttericks.se hade de mer festliga outfits.

Allt för nu!





Pumpakaka


Så har jag gjort mina fem arbetsdagar och får två dagars vila, härligt! Idag var en kortdag på jobbet, men rätt rolig. Det vankades Halloween disco så jag gjorde dekorera en kaka som såg ut som en pumpa :) Verry Funny Kakan är rätt god, den påminer om morotskaka/mjuk peparkaka. Hmm.. Vi ( alla som var på jobbet) fixade och donade sådet vart party stämning och halloween aktigt, balonger med skräcktema, spöken mm. Roligt!! Sen vid ett tiden skulle jag på ergonomi kurs. Den var rätt bra, första tillfället av tre. Jag var yngst och kortast som vanligt :) Men någon måste ju var det med.


Recept från:http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=35869

Pumpakaka

 

ca 10 bitar

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid ca 60 minuter

Ingredienser

finns som ekologisk vara100 g smör eller margarin, rumsvarmt
finns som ekologisk vara2,5 dl strösocker
finns som ekologisk vara3 ägg
 200 g pumpa, skalad, finriven
finns som ekologisk vara1 apelsin, rivet skal
finns som ekologisk vara3 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara1,5 msk kanel
 2 tsk bakpulver

Glasyr:

 100 g philadelphiaost
finns som ekologisk vara25 g smör eller margarin, rumsvarmt
finns som ekologisk vara2 dl florsocker
finns som ekologisk varaca 1 msk apelsinskal, strimlat

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Glasyr

Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.


Lördags shopping

Lördag, idag har jag shopat när jag var på stan nu på förmiddagen. Lite Måsten och lite kläder... Jag är i STORT behoa av kläder, just nu finns det mest sommar kläder i min garderob samt två par hela jeans som tyvärr blir förstrora efter att man har använt dem typ en gång, så det blir släp as inte läckert!!

Gick till Apoteket först för at hämta ut p-piller, så köpte jag nikotin sugtabl till K ( funkar väldigt bra mot hans snussug, så tjuvröker han inte då), tuggumi (också till K) plus öronproppar (ett måste, om man vill kunna sova ostört eller mer ostört). Att shoppa på apoteket är inte jätte roligt men ett måste, la in en beställning på min medicin med tar ju minst en vecka innan den kommer hem eftersom den tillverkas och finns i Tyskland.

Sen gick jag till Bodyline och hämta min bh som varit inlämnad för lagning. Rätt bra att de fixar bh:n om den går sönder för 50kr, eftersom de kostar ju väldigt mycket att köpa. Då håller de ju längre om man lämnar in dem för lagning med. Gick till Gina, hitta ett par billiga jeans ( jag sliter jeans som andra sliter strumpor kanske, nej men jag sliter dem fort så där av alltid bra om man hittar billiga jeans ibland ). Sen testa jag en tröj/kläning, eller vad man ska säga. Fluffig upp till tajt vid rumpan. Satt bra så blev en lilla, ska ev köpa fler färger för den var super skön. När jag stod vid kassan så såg jag ett par jätte oversize hårspännen, de kändes väldigt jag så de köpte jag med så klart!

Efter det gick jag vidare till Lindex för att kolla efter tjocka strumpbyxor, som hade det lilla extra. Fanns inga i min smak, dåligt utbud över lag på tjocka bomulls  strumpbyxor. Men jag hitta där emot ett par snygga tuna strumpbyxor. Jag förre dara egntligen stay ups, men har lärt mig att anväda strumpbyxor med, rätt bekvämt faktiskt!  Hitta två toppar på "last Chans" rean, hade redan en vitt top hemma som jag gillade så nu köpte jag en rosa och en brun.  Sen gick jag över till H&M där jag köpte gråa strumpbyxor tjockare.

För mina är paj, och slängda. Behöver köpa leggings med, men orka köpa allt på en gång. Bara det där kalaset gick ju på runt 800kr. Jag har lagt min kläd budget på ca 1000kr, i månaden så jag ska böraj shoppa klädder för det behöver jag verkligen!!!!!

På vägen hem gick jag förbi Pressbyrån och köpte en dricka, och tätortsbusskort så man kan åka spåris när det är höstruskigt, sen vet det hemgång med alla påsarna.



När jag skulle åka till jobbet sen hittar jag inte mitt busskort, och blir tokig vänder upp och ner på allt. Hittar det fortfarnde inte. När jag gick ut från Pressbyrån lätt det som jag tappa något men såg inget, så bryde mig inte mer om det. Utan gick hem, så här efteråt börjar man ju undra om det var busskortet som åkte. Vart fall hitta inget buss kort, utan det blev en sms biljett till jobbet. Gick till Ica, funderade över hur jag skulle göra... med busskortet. Blir ju så dyrt att åka på sms biljett jämt, samt att jag känner mig själv jag cyklar inte när det är dåligt väder eller tendens till dåligt väder det är jag för bekväm för. Så jag köpte ett ntt buss kort, fan mig om jag tappar det igen!! Blev ett dyrt busskort till slut, ca 700kr :( Men men, så kan det gå.


Sen har resten av lördagen och halva söndagen spenderats på jobbet, hade även nöjet att få sova där. Men jag sover kanon på jobbet så det gör inget alls, kan man ju gå upp lite senare med :) Men i natt fick man ju en hel timme extra :)

Nu ska jag softa lite vid tv:n


Bada i kvadrat?

Eftermiddag och man är ledig, börjar vänja mig vid detta :) Tjejen med väldgit bra schema för att jobba inom vården det är jag det, men vem vet det är nog bara den här perioden till siste jan. Sen blir det nog mer kvällar... Som lägget är nu på mitt 12 v schema så har jag 8 kvällar varav 3 av dem är lördagar. Sen är det ju kväll delvis när det är p-möte men då är det ju typ 8-20 för min del, de dagarna är pest, som tur av bara en i månaden ( de är pest för de är så otroligt långa dagarm men 15-20 är mötes tid)

Lite annorlunda, kan tyckas som många kvällar kanske för någon. Men för mig är det rena rama drömmen eftersom mitt schema var ungefär tvärtom förrut så ser jag detta schema som något posetivt. Men jag gillar faktiskt att jobba kväll, för då kan man ta sovmorgon :)


Den ansiktsmasken hade jag på mig under badet

Förkylningen är bättre, vilket känns väldigt bra. Tog ett varmt bad igår, var rätt skönt. En ansiktsmask på, det ända som fattades var väl bra musik och lite tända ljus för stämingens skull. Men ett större badkar skulle ju inte sitta fel ifal man vill vara två i badet. Rätt trångt att bada så, om inte det är två smalisar förstårs men det är inte vi... Så några romantiska bad blir det inte direkt. Snygga och annorlunda badkar :



För den trendige med stort rum och fin utsikt



För dig som vill ha sällskap i badet, samt bubbel bubbel



Vardagslyx med guldfötter



Ett litet kollage med gott och blandat



Svart är alltid läkert och stilrent, enligt mig

Svart/guldigt bubbel, för romantikern



För den med det "lilla" extra. 
Tänker på min kompis  när jag ser detta.
Det våre något för henne hon gillar bubbelbad och har den här stilen


Bada i en sten, Spa känsla


Bad i kvadrat, för någon som gillar mordernt och kvadratiskt. Med risk för att man syns.

Detta är lite av alla badkar jag hitta när jag googlade, (jag googlar nog varje ,dag kul att kolla på bilder)


Dax att budgetera, och lägga in räkningarna! Funny Bunny

Hästar

Idag var jag med när en av våra brukare skulle ridda. Det var lite häftigt, jag gick brevid och "läste" av brukaren, medans en annan kollega red. Väldigt häftigt trots snålblåst olite regn. Jag får väl lära mig att ridda jag med någon gång, även om jag tycker de är lite stora och läskiga. Midsommardagen så red jag på min kusins häst, fast då gick ju hon brevid, lite lättare. När jag gick i skolan nu senast så fick jag testa att ridda på islandshäst två gånger eftersom min kompis där hade hästar. Mer erfarnhet änså har jag inte dirket. Har aldrig varit en häst tjej, har svårt att tänka mig att jag kommer bli en med. Men de är fina.



Har inte kännt av förkylningen så värst förrän jag kom hem och allt vart lugnt och stilla, när man varva ner. Igår fick jag ju feber, har aningens feber nu med men inte mycket. Helt fel lägge att bli sjuk på, eftersom jag jobbar helg. Vi har rätt svårt att få in vikarier på mitt jobb eftersom det är så speciellt, samt att jag fungerar som vikarien delvis.

Får väl hälla upp ett bad, det är ju skönt för musklerna, är inte jätte förtjust i att bada i badkar längre bara. Det är mer K's grej, inte min. Han tycker jämt jag ska hoppa i pluret när jag har ont i musklerna... Aja, så här ät det på hösten. Blir ju bättre när den gått förbi, brukar ju inte var så sjuk av mig.

Ont i halsen



I lördags efter träningen kände jag att det gjorde ont i halsen, men tänkte det går nog över. Igår kändes det fortfarnde men inte så farligt. Idag är det värre :(  Det gör ont när man sväljer ,det gör ont när man inte sväljer. Men vad ska man göra det är ju förkylingstider, hoppas bara inte det blir värre eftersom jag jobbar mycket denna vecka samt helgen. I helgen finns det inte direkt någon annan att ta till heller tyvärr...

Ätit halstabeltter av olika slag, såg igår på reklamen om en halstablett somtog bort det ond i halsen som kom från Apoteket. Nu är bra tillfälle att testa för att se om den funkar!

På vägen hem från jobbet köpte jag nyponsoppa, o glass. Gott för halsen och magen. Imorgon ska jag följa med o ridda på jobbet, har aldrig gjort det tidigare så det ska bli spännade, hoppas bara jag slipper ridda. För det vill jag inte, jag och hästar... Hmm nja, tycker väl att man kanske ska ha suttit på en häst mer än en gång så man vet hur det funkar, eftersom man har avsvar för en till upp på hösten. Men vi får se, hur det blir imorgon.

Igår beställde jag hem panduro katalogen, för att få lite pysselinsperation... Har kollat runt på många fina bloggar med pyssel anda, då blir min pysselådra lite aktiverad och känner ett visst sug. När jag  var ungre pysslade jag jämt, numera händer det även om det inte är allt för ofta. Ex gör egna kort ibland, bild kollage som blir julklappar.. Så hoppas jag får katalogen snart så man kan sitta o spana på allt man vill köpa.

Nej halsen värker, efter ett samtal med M. Dax att värma på lite nyponsoppa

Tatty teddy alias Miranda Björnen

Detta hade min lilla syster Li skickat till mig så söt

Den är töntig, men miranda björnen är så söt och så är det lite smart ockkså :D
( Jag tycker den är hur söt som helst)
.ExternalClass .EC_hmmessage P {padding:0px;} .ExternalClass body.EC_hmmessage {font-size:10pt;font-family:Tahoma;}

 

Vi kanske är Bästa vänner ett år 




Ganska  goda  vänner nästa år,

 

vi kanske inte pratar så ofta året efter det,

 







och  vill inte prata alls året efter det.








Så,  Jag ville bara säga,Du är speciell  för mig och du har Gjort en skillnad i mitt liv,
 







Jag  ser upp till digrespekterar dig,  och ser helt upp till dig. 
 







Skicka det här till alla dina vänner,
 



Det spelar ingen roll Hur ofta ni pratar,  








Eller  Hur nära  ni är,
 



Och skicka det till personen du fick det av.









Låt  gamla vänner veta att du inte har glömt dem,
 







Och berätta för nya vänner att du aldrig kommer att göra det.
 







Kom ihåg,  Alla  Behöver en vän,
 


Någon dag kommer det att kännas som du inte har Någon vän alls, 
 

Kom bara ihåg den här texten:
 Någon där ute Bryr sig om dig och kommer alltid att göra det 

 



Kvällens Film: Miss Potter


Först såg jag på Hälsoresan, den är ju rolig... Men de tidigare filmerna är ju dock bra mycket roligare.


Efter en upprivande skilsmässa bestämmer sig den naive Stig Helmer Olsson för att packa väskan och ta in på hälsohem. Vid sin sida har han som alltid sin gode vän Ole, en godmodig norrman som alltid har en kvickhet på tungan.


Sen vart det Miss Potter, så vacker film. En klar fem poängare hos mig, hade inte så höga förväntingar på den, men den var väldigt bra vart fall.



http://www.peterrabbit.com/miss_potter/home/index.cfm


Miss Potter

Verklighetsbaserat drama om Beatrix Potters liv och lustar i drottning Victorias England. Den legendariska barnboksförfattaren, vars verk bl.a. innefattar “Sagan om Pelle Kanin”, trotsade sin tids normer och ideal genom att förvekliga sina drömmar att skriva istället för att bilda familj.

Beatrix Potter, en av Englands mest kända författare, levde mellan 1866-1943. Hon var en modig fritänkande kvinna som kämpade hårt mot dåtidens alla konventioner. Mot alla odds lyckades hon i det manschauvinistiska viktorianska England göra succé som författare och illustratör till de klassiska barnböckerna om Pelle Kanin. Sitt privatliv var Beatrix Potter mycket förtegen om. "Miss Potter" har inspirerats av Beatrix Potters liv och hennes tragiska kärlekshistoria med sin förläggare Norman Warne.

The Tale of Peter RabbitSöta bilder från barn böckerna om Pelle Kanin

Lördag, tränat och vart på stan med Malin



Vacke bild, på morgon dimma


Imorse vaknade jag tidigt tidigt och trodde jag hade försovit mig, undra var för inte klockan ringde... jag trodde nämligen att jag skulle upp o jobba. Sen kom jag på att det faktiskt var lördag och att jag var ledig :) Men då börja ju förstårs katten hålla på... Han är väldigt sällskapsjuk, och anser att man ska vakna vid fyra på morgonen som han, så han bits/river i fötterna och så där. Inte roligt alls..

Vaknade innan klockan skulle ringa. Hade ställt den på 08:55 eftersom jag skulle iväg å  träna vid 10. Träningen gick bra, var spinnging/styrka. Lite nya övningar som var roliga till viss del lite svåra, men så är det alltid innan tekniken sitter. Var en äldre dam som var och träna för första gången, lite roligt när folk börjar träna även på ålderns höst. Dock hade den är tanten mycket klagan i sig, men det blir nog bättre. Bara slå bort och fokusera på sitt egna.


Spinning börjar bli en ny favorit

Malin kom och hämtade mig vid gymet, så åkte vi till hennes mamma och dumap lite saker. Sen åkte vi ner till stan, gick till Pause och åt lunch. Deras sallad är oftast jätte god, även om en saftig hamburgare eller flottig pizza med hade suttit fint. Men Malin är ju med i viktvätarna så då måste man ju stötta henne och ta mer vv vänliga alternativ, dock är det ju bara bra för mig själv med. Tog inte ens läsk för jag inte vill sukta henne, plus att jag gillar bubbel vatten till mat ändå.

Sen sprang vi på stan i typ 2-3 timmar, för att leta efter klädder till Malin då hon skulle på bröllop, Efter mycket om och men så hitta vi en jätte fin outfit som verkligen var hon. Jag testa en tunika/top på Kaphal som jag var rätt nöjd med såden ska jag ev köpa vid lön. Får se, finns ju alltid massa snyggt när man inte har pengar sen när man har pengar har allt försvunnit. Hitta även 80-tals outfit, till träningen. Ska nog spöka ut mig, kan ju vara lite roligt. Hittade gräsliga tights på Åhlens samt en eko tröja som var fin... Borde kolla på Myrorna med, men dagens mode är ju välidgt 80-tals insperarat.
Måste till lägga att det märktes vilket datum det var när man var på stan, panosnärs invasion! De har ju fått "lön", de plus de som får från försäkringskassan, så massor med äldre damer och herrar var det påstan plus alla barn familjer. Jobbigt!

Testade Christina Aguleras - Inspire den lukta riktigt gott även om den lukta starkt. Men helt klart något jas kulle kunna köpa.



Efter stan åkte vi hem, eller jag fick skjus hem. Så har jag kollat lite på aftonbladets sida. Har fått ont i halsen, typiskt.. Så hoppas det lägger sig, så det inte blir värre. Då kan man ju inte träna, då får jag väl gå ut o gå nästa vecka i stället :(
Nej ska seg i dega lite, kanske ta en frukt, eller göra lite te och ta något mellis. Ha en bra lördag!!



Mys med katterna blir det med förstårs :o)

Shoppat på jotex

Kollade på www.jotex.se efter några julgardiner, hitta precis i min smak... Gillar det traditonsenliga, rutiga rött/beige


Dessa köks gardiner, samt duken till det klickade jag hem

Skulle vilja ha några fina gardiner till vardagsrummet med, men där kan jag tänka mig något mer nutrallt inte så julbetonat, men vi får se tror jag kör på med de jag har fått av Gerd en gång. De är rätt fina, rutiga i olika mörka färger.



Den löparen till vardagsrummet, ev har jag den på köksbordet också då det var 2 pack.



Överkast till sängen, är väl trots allt rätt bra när man är katt ägare.

Har alltid tyckt att det är svårt att hitta något snygt men detta känner jag ändå skulle funka, det är trots allt det snyggaste jag sätt på länge som inte är för pråligt. Har letat med ljus och lykta efter något lämpligt. Det jag har velat ha har ju kostat för mycket, runt 2000kr.





Helg, "snart" jul

Helg helg Helg!! Är det för mig, jobba kort dag 8-14. Verry nice... Nu är man ledig, fredag em, lördag och söndag. Trevligt trevligt. Har inte jätte mycket planerat tar gärna dagen som den kommer. Ända jag har planerat är imorgon då det blir träning på fm, sen träffa Malin för en tur på stan. Ska försöka passa på att sola med, känner ju sig så blek så här på höst kanten.

Gårdagen var känslomässig, men för en god sak. Men jag känner idag att jag hade laddat sjukt mycket för igår, och så gick energin ur lite. Så skönt att det är helg. De som vet det vet, annars är det något jag håller privat ett tag till. Men jag har gjort en insats för min själ.


Börjar "dra ihop" sig mot jul, låter lite dumt att säga så kanske men det är ju 9 veckor kvar till jul. Det går fort, vi har börjat diskutera julschema på jobbet. Jag jobbar förvisso inte julafton, men annandagen. Men den ska jag nog ha kvar för det bekommer mig inte så värst, tänkte dock ta semster någon dag innan, ev tar jag de två dagarna jag jobbar i själva veckan för att sen jobba helgen. Sen jobbar jag ju nyår, nyårsafton samt nyårsdagen. Ska kolla om en kollega på jobbet har tänkt jobba där för i sånt fall tar jag nog semster ev där. Beronde på vad vi ska göra, funderar på att fira nyår med kusin... Får se. Åker jag på att jobba blir det ju lugna gatan, nyårs supé kanske? Slippa laga mat när man kommer hem fem.. Inte dö kuligt. Vi får se vi får se..


Det verkade väl som att det inte var så många som var intresserade av att ha semster, eller så hade de inga dagar kvar så de kunde lixom inte ta semster. Jag har dagar kvar så de är inte ett problem. Har pratat om fjällen med, det skulle var jäkligt roligt. Då åker vi med ett annat par i sånt fall... Men det kostar ju lite pengar att åka, men å andra sidan unnar vi oss sällan resor och nu har vi råd med det så varför inte? K ska vart fall kolla med H och J om de är intresserad eftersom han inte vill åka själv. Men det kan jag förstå... Vi har pratat om att åka till fjällen tidigare, så få se hur deras studerande ekonomi säger till det, hur mycket de har råd att lägga och så vidare. Om de vill åka vid nyår eller kanske åka någon/ra veckor efter. Uppdatering följer...

I mitt huvud håller jag på att fundera för fullt vad jag ska köpa till folk i julklapp. Det är ju rätt många att köpa till om man säger så... Runt 17 st, o då har jag särkert glömt någon. Typ Astrid borde köpa något litet till henne, vi får ju alltid bio checkar lixom äv(Astrid är plast mormor)

Pappa och Gerd
Mamma
Syskonen, 4st plus brors dotter
Kristian <3
Farmor
Mormor & Morfar
Katarina & Mattias
Madde & Kricka + deras bebis
K's mamma Kerstin

(Angelica å Carin)

Men till vissa personer har jag redan kommit på vad jag ska köpa, så nu den här månaden om det blir pengar över är det ju bara att börja. Altv lägga undan lite pengar till det. Vissa saker kostar mer och andra mindre... Svårast är nog till K, och även till de äldre farmor, samt mormor o morfar. Men vi har pratat om att ta kort på alla kusinerna att det kan var lite roligt att ge bort. Så vi får se om det blir så eller om det rinner ut i sanden.

Till de små finns det så mycket fint att köpa, Maddes bebis vet vi ju inte om den har tittat ut tills julafton så det blir en suprise. Hade tänkt kolla efter lite fina julgardiner, ev lite pynt med.. Ska ju inte ha gran vart fall, det sluta vi med sen när vi skaffa katterna. Har inte varit så förtjust i jul, inte heller pynt. Men det är ju trots allt stämnings fullt, så vi får se..

Min favo är ju snöbollar eller snökulor! Love Love, väldigt geeky I know, men det kan ju vara kul att ha ett lite udda intresse. Kanske man skulle börja samla, har ju två styckna om några år kanske det kan bli fler??




Finns ju vart fall många att välja på om man skulle var intresserad... Lite barnsligt men det tar jag.

 Nej ska väl börja fixa mat, är dö seg, o trött men det är väl lika bra att ta tag i det!

Idag

Idag är det trosdag har varit ledig hela dagen, men inte varit hemma så mycket ändå. Tog en lång sovmorgon, vakna kvart över nio. Sovit i ca 10h, Lovet It!! Jag är en person som behöver mycket sömn, jag drömmer enormt mycket när jag sover så det gör att det blir lite roligt att sova, som bio fast ändå inte. Eftersom jag har en förmåga att ibland minnas mina drömmar, något man kan träna på. Jejje har en drömtydar bok som är väldigt intressant :) ( Måste komma ihåg att messa henne med)

Började morgonen med en Aloe Vera Shot, smaskens. Sen frukost, kolla tidningen jag är lite "knäpp" så jag gillar att läsa dödsanonser. Vet att det är lite knäppt, men jag tycker det är intressant. Men resten av tidingen är med intressant oftast. Hade bokat tvättstugan så jag kunde tvätta lakarn, så det har jag gjort. Vart bara 3 maskiner totalt, två med larkarn en med "vanlig" tvätt.

Vid tolvtiden träffa jag mamma vi gick till Glas & Porslin, på Trädgårdsgatan. Den butiken fanns det mycket fint, charmigt med gamla saker. Serviser, glas och prydnadssaker. Min mamma ÄLSKAR sånt, hon har en bokhylla med bara sånt i. Efter att ha pratat en stund med hon som ägde butiken gick vi till ICA Supermarket, jag skulle handla lite. På vägen hem gick vi förbi Lindhals Konditori där mamma köpte räckmackor 3 st varsin till mig och K, en till henne. Som vi hade fått via mormor. Så ringde Mormor och tackade för den. Så det blev typ lunchen...

Kusin vitamin messa, och fårga ifal vi skulle ta en fika plus hämta hennes telefon. En jätte ny nokia som var rosa ( har tyvärr glömt vad den hette) men den var jätte jätte fin.

Kina - Jag är inte så rosa så jag vill att allt ska var rosa.
My  - Okey, du kanske bara är rosa i själen
Kina - Ja det kanske jag är, det lätt fint. Rosa i själen




Min kusin är numera Rosa i Själen

Efter nya telefonen tog vi en fika på Kuriosa, jätte mysigt fik. Lite "mormors mijlö" hembakar, hemlagat, med gamalt porslin. Hel mysigt ställe. Synd bara att jag ska var lika smidig som ett kylskåp!!!!!!!!! Självklart så tappa jag bestiken när jag skulle lämna dem, och spillde läsk på duken. Så typiskt mig, jag är välidgt klumpig. Det gör inte saken bättre att det var trångt på detta mysiga fik. Sist jag var där var jag när jag och Malin hade våran första träff. Så lite Nostlgiskt var det, satt på precis samma ställe med :)

Under tiden messa Emmelie o fråga om vi skulle ses, jag svar lite sen ja. Så ska försöka få tag på henne för en kvällspromenad, eller bara sitta i telefonen. Avbokade yogan för hennes skull!! Såg att Hälsotemet hade vatten yoga, det vart jag nyfiken på. Deras hälsoprofil kostade 1000kr, ska ringa o kolla om det är det jag söker. Jag vill göra ett test där man mätter, fett och muskel - massa i kroppen, skellet, samt kondition och styrka. För att få en bra översikt över hälsan, samt vad man kan lägga upp för mål. Men det kostar ju lite pengar så det får bli när det finns lite extra att ta av. Nu börjar ju julennärma sig så snart dax att spara till julklapparna :)

Over and out!

100 Frågor 100 Svar


1. Fullständigt namn? My ...

2. Exakt ålder? 24 år 6 månad och 27 dagar
3. Var bor du? Norrköping
4. Du bor med? Kristian
5. Husdjur? Två katter
6. Färg på ditt hus? Teracota
7. När är du född? 19 mars 1984
8. Klass? Går ej i skolan
9. När tar du studenten? Tog den 13 juni ( fredag) 2003
10. Något jobb? Ja, jobbar som Personlig Assistent inom Kommunen
11. När gick du upp i morse? 09:15
12. När ska du sova ikväll? Tidigt
13. Duschat idag? Nej, blir efter träningen
14. Kramat någon idag? Nej, inte ännu
15. Pussat någon idag? Ja
16. Vad har du ätit idag? Frukost,
17. Dagens klädsel? Vittta mjukis, stor tröja med en kanin på, ska bytta om omg
19. Dagens sötnos? Vet inte
20. Dagens roligaste? Har inte kommit något roligt än...

Socialt:
21. Har du många vänner? Nej, föredrar att ha få men nära
22. Hur många har du kysst? Oj, vet inte. Men inte mer än 15 - 20 st, tror jag
23. Vem kramade du senast? Kristian

25. Hur många har varit otrogna mot dig? Bror på, 1 person men vi var inte ihop... tolknings fråga...
26. Hur många gånger har du varit otrogen? Ingen
27. Har du pojk/flickvän? Japp
28. Vem pratade du med i telefon senast? K's mamma


Favorit:
31. Film? Finns många : Pretty Women, Stardust mf
32. Låt? Finns många favoriter: My Immortal - Evanescence, My December - Linkin park, olika power ballader mm
33. Mat? Mycket godare när någon annan lagar, men får gärna njutas av i gott sällskap
34. Dryck? Bubble vatten,
35. Färg? Rosa, och guld
36. Land? Grekland, gillar jag
37. Stad?
38. Ämne i skolan? Hmm.. det var nog praktiska ämnen
39. Strul? Sådant är hemligt :)
40. Godis? Gillar chips mer, men godis är gott med

Senaste:
41. Personen du tänkte på? Vet inte
42. Personen du kysste? Kristian
43. Gången du spydde? Någon månad sen, matförgiftning :(
44. Gången du grät? Mycket mycket länge sen, våras kanske?
45. Pizzan du åt? Viking (den bidrog till matförgiftning)
46. Gången du var i Göteborg? tror det var hösten 2002 ?

47. Du var i Stockholm? Oj, någon gång på sent 90-tal? Don't rember
48. Gången du var hög? Inga komentarer
49. Gången du var full? Den 20 sep på Carins fest, men mer berusad än full
50. Personen som såg dig gråta? Kristian, tror jag

Antingen eller:
51. Svart eller vitt? Svart
52. Hund eller katt? Katt
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Sist nämda
54. Tv-spel eller dataspel? Tv - spel, fast Heroes Might of Magic är inte dumt det heller ( Pc- spel)
55. Singel eller upptagen? Upptagen
56. Hångla eller ha sex?  En blandning av det
57. Lunarstorm, helgon eller Playahead? Har Lunar, men ej aktvie längre
58. Big Brother eller Paradise Hotel? BB
59. Ragga eller bli uppraggad? Ragga

60. Har du svart hår eller blont? Ljus brunt/ mellan blond..

61. Har du blåa ögon eller bruna? Blåa/görna
62. Choklad eller lakrits? Choklad
63. Göteborg eller Stockholm? Vart för lite i båda städer för att välja
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Höger
65. Coca cola eller fanta? Cola
66. Pizza eller kebab? Kebabpizza :)
67. Randigt eller prickigt? Randigt
68. Älska eller älskas? Båda
69. Leva eller dö? Leva

Antal:
70. Personer du älskar? Några väl valda :)
71. Personer du hatar? Hatar är ett starkt ord, tycker mindre om låter bättre. Kan ju inte gilla alla.
72. Pojk/flickvänner du haft? Fasta förhållanden runt 2, desto fler lösa relationer
73. Personer du hånglat med under en 24-timmars-period? Tror 4-5st, då pratar vi kyssar
74. Glassar har du ätit på en dag? Vet inte, men 3 st kanske?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Är ingen festival person
76. Gånger du har haft minnesluckor? X-antal
77. Gånger du varit hög? Inga Komentarer
78. Personer du saknar just nu? Ingen, just nu
79. Gånger ditt hjärta har brustit? Många...

Vem:
80. Vill du kyssa nu? Är inte så kyss sugen, men om jag hade varit så hade det väl blivit K
81. Ska du träffa imorgon? Jobbar kompisara, eftersom jag ska jobba. Ev ska vi se levande djur med...
82. Sjöng du senast för? Igår, för skolbarnen.
83. Hade du senast en msn-konversation med? Anna
84. Spelade du tv-spel med senast? Det var länge sen, men jag tror det var med K
85. Vill du ta med på en resa just nu? Kristian, eller åka med tjejkompis(ar)
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen
87. Förtjänar att dö?
88. Är söt? Finns många, men brorsdottern är väldigt söt...
89. Vill du sova med inatt? Sover ju typ alltid med K...

Vad:
90. Gör dig glad? Nära & Kära, Träningen!
91. Gör dig ledsen? Hm, olika saker vid olika tillfällen
92. Vill du helst göra nu? Softa runt..
93. Önskar du att du slapp göra? "Alla måsten"
94. Vill du ha just nu? Goda clementiner, och sesmter på varmt ställe :)
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Hm, något behövligt. Rätt långt kvar, med andra ord ingen fokus på det.
96. Längtar du till? Snö, Jul
97. Tycker du om dina betyg? Gymnasiebetygen kunde varit bättre, men de senste från vård utbl är jag jätte nöjd med :)
98. Ångrar du i ditt liv? Finns alltid saker man kunde ha gjort annorlunda, när man blir lite efter klok.
99. Är det bästa som har hänt dig? Hmm.. svår.. Besvard kärlek, upplevelser mm
100. Är klockan? 11:08


Söndagsmiddag



Just nu håller grytan på att små koka för fullt, blir porterstek fast med grytbitar i stället för fransyska. Det är helt klart en favorit rätt, väldigt enklet att till laga med. Fast man måste ju ta det en dag då man har tid, eftersom det tar 1,5 - 2 h innan det är klart olus att ju längre det ligger i o kokar desto mörare blir köttet. Mums!


Porterstek
http://www.recepten.se/recept/porterstek.html
 God porterstek serverad med sås gjord på kokspadet, klyftpotatis, svart vinbärsgelé och sallad. Porterstek smakar himmelskt gott (även om man inte gillar öl) och det är enkelt och billigt att göra med nötstek, fransyska eller rostbiff. Köttet kokas i ett smakrikt spad som ger köttet den goda smaken och som sedan används till att göra en mycket god sås till.
Tid: 2 timmar varav 15 min arbete
 8-10 portioner

 Du behöver:
1,25 - 1,5 kg benfritt nötkött (t.ex. fransyska eller rostbiff)
 Kokspad:
  1 flaska 33 cl porter (en sorts öl som brukar finnas i vanliga mataffärer)
  ½ - 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  3/4 dl äkta soya
 7 torkade enbär
 7 hela svartpepparkorn
 2 tsk timjan
 2 gula lökar (som du skivar)
 3 köttbuljongtärningar eller motsvarande flytande buljong, ca 4,5 msk Sås

Sås (till 2 portioner) :
* 2 dl silat spad
 * 0,75 dl matlagninggrädde
* ½ dl vatten
* 1 msk soya
* 2 tsk idealmjöl (eller vetemjöl, men vispa då ut mjölet i lite av grädden först så att det inte blir klumpar)

 Gör så här: Ta fram en gryta som köttbiten ligger trångt i. Blanda ihop kokspadet i grytan. Häll i porter, svartvinbärssaft, soya, svartpepparkorn och timjan. Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet. Koka upp spadet och lägg i köttbiten. Låt sedan sjuda under lock på svag värme ca 1 ½ timme. Vänd under tiden på köttbiten ca 3 ggr eftersom den inte blir helt täckt av kokspadet. Köttet ska kännas mört när det är färdigt. Prova med en sticka eller stick in en köttermometer till köttbitens mittpunkt. Termometern ska visa 75 grader när det är klart. Tag grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i spadet ca 20 minuter. Skär köttet i tunna jämna skivor och lägg upp på serveringsfat. Gör såsen. Vispa ihop spad, grädde, vatten, soya och idealmjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka 1-2 minuter. Servera kött och sås med t.ex. klyftpotatis eller kokt ris och sallad.

När jag gör såsen så har jag i massor av spad, plus grädde, för att få så mycket smak som möjligt på såsen.



Som efterrätt bjuder jag på Äpplepaj, det funkar alltid. Plus att det är bra säsong för det nu. Idag gjorde jag den enkla varianten. 1 dl mjöl, 1dl havregryn, 1 dl socker 75g smör/margarin så det blir till en smul deg. Fast jag gjorde dubbelt recpet eftersom vi är 5 st, vill ju inte snåla lixom. Skivade äpplen och kanel, serveras med marsan sås för den som vill ha.

Nu luktar det rätt gott, grytan har stått och puttrar i över två timmar, så snart är det dags att göra sås. Potatisen är på, till det blir det hervicort och brocoli. Hm undrar hur Maddes sambo kommer göra ( han gillar inte grönsaker). De som kommer på våran söndagsmiddag är Kristians syster Madde med sambo, undrans som flundran hur stor hon är nu ( Bf 19 dec, så hon är ju rätt rund om magen) så kommer även K's mamma Kerstin.

Vi möblerade om lite i köket, det vart till det bättre. Men vi måste verkligen kolla efter nya tapeter till Köket, för de är så fula, fläkar, tapets saknas på sina ställen. Men å andra sidan var de inte jätte fina när vi flytta in och så här fyra år senare är de knappast snyggare.

Dags att kolla till maten och styra upp det sista, Baj bloggen






Ny dator, lördags träning och städning

Igår började datorn ( laptopen ) strula när jag skulle blogga, dö irriterande. Det som händer är att "musen" samt tochpaden får eget liv, så den klickar lite åte en öppnar/stänger saker. J*vligt irriterande. Det man ska göra eller vill göra funkar ju inte. Med denna laptop har det tyvärr bara varit problem, K vart arg som ett bi så vi packa ihop datorn och åkte ner till OnOff IGEN, vi hämta ut datorn för knappt en vecka sedan då var den inna på lagning för typ 4:e gången ( K köpte den i januari) när vi lämna in den sist så påpekade vi om musen, sen så var vissa saker på finska, fast vi hade installerat på svenka.

Vart fall, K för klarde problemet för ett biträde på OnOff, efter ett tag kom hon tillbaka och erbjöd oss en annan dator att de skulle köpa tillbaka datorn, och vi får en likvärdig för samma pris som vi köpte den för. Det inne bar ett b ra kap för oss, vi fick en "värsting" dator tycker vi. Eftersom för ett halvår sen fanns det andra datorer som var väldigt bra då, medans nu är de inte lika prisvärdiga. Så det vart ett lyckat besök på OnOff, K behövde inte ens ta till arga ögat eller bli jobbbig. Jag har inte testat den nya datorn men det kommer väl, hända någon dag.



Acer Aspire 5530

Så nu hoppas vi verkligen att vi ska slippa problem med datorn. K hade inte med sig laddaren så vi åkte hme o hämta den plus hämta upp Jejje, för att kolla vad flytt kartonger kostar. Vi ska ju typ bli grannar hon o jag ( inte riktigt men heller inte långt i från varndra)  På Euorpris hade de bäst pris på flyttkartonger, så hon köpte det. Sen åkte vi en sväng till Ica Maxi med.



http://viastream.player.mtgnewmedia.se/inner.php?TvSkin=tv3_swe&TvFlag=tv3

När vi kom hem så vart det mys i soffan med Idol och Singing Bee godis och snacks. För mig blev det inte så mycket som det kan bli, så det skajag nog se som en fördel :)





Älskar att äta frukost, min såg inte så fin ut som denna dock

Idag är det riktigt höstrusk väder, trist. Men min väckarklocka ( läs mobilen) ringde vid 08:45, så jag inte skulle försova mig. De under oss gillar att festa, (sen kan man ju dra olika slutsatser efter det) Vart fall, det gör mig inget så länge det inte stör mig!! Igår när jag skulle gå å lägga mgi hörde man ju musiken, men efter att ha pluggat i igen så var det skapligt tyst föratt kunna somna. Sen vid fyratiden bruakr katten väcka mig för han vill ha mat då, eller kel. Han är lite jobbig, då hör man att det är värsta musiken under. Dunkc dunk... Så ska jag försöka somna om, vilket är rätt svårt för fast jag har öronpropparna så hör jag dunk dunk, det är inte aceptabelt så pass tidigt på morgonen. de stängde av musiken runt sex tiden! Trevligt där har jag legat vaken och försökt somna. Lixom om man har öronproppar och ändå hör musik, då är det hög ljudnivå. Så sorry grannarna men i veckan är det jag som ringer till värden och klagar, för nu ran min bägare över. Har inte klagat allaa ndra gångerde har festat men nu jäklar vart det för mycket. ( förstår dig E hur du har det ibland)



 Träningen började 10:00, så gick upp kollade i tidingen åt frukost. Det heter förvisso XL gympa på lördagarna, men det är riktigt roligt och man ska inte stirra sig blind på namnet. Visst jag är väl typ smalst, men det är ju itne lätt bara för att det är en remissklass. Det är vad man gör det till, idag var det low, som uppvärmning, sedan överkropp styrka på bärda samt boxning. Boxningen var lätt roligst :) Jag brukar normalt sätt duscha på gymet för jag blir så svettig så det är inte så frächt att gå hem så, men ibland görajg det ändå. Så idag vart det dusch hemma.



Där jag tränar firar 25 år v.45, då tycker de att man ska åter uppliva 80-talets mode på kläderna när vi tränar. Eftersomallt komemr var 80 's insperat Sussan Lanefälts knippövingar, musiken mm. Får se om jag spökar ut mig, om andra gör det blir det ju en rolig greja av det.

I Veckan ska jag komma ihåg att ringa till gymet för att boka en tid för ett rygg /nack program, kännerattajgbehöver lite tips för att minska förslitnings skador vilket annars ganska lätt kommer med jobbet. ska även komma ihåg att ringa till Hälsotemet i Navestad för att få mer info om grundlig hälsoundersökning ( vill säga de mäter fett,musklemassa, skellet, kondtion och styrka) lite överdrivet förstår jag om vissatänker. Men jag tycker sånt är kul, och lägger gärna pengar på det. För att ha konkreta mål att jobba med.



(Bilden har inget med texten att göra)

Lördag idag, städning som gäller. Aloe Vera Anna kommer idag istället för igår, annars är det väl lugnt här idag. Städningen lär väl ta tid, men vi ska hjälpas åt. Jag vägrar att göra allt själv så jäkla kul är det ju inte precis. Imorogn kommer K's mamma, hans syster Madde med sambon Kricka på middag hos oss, ska bli trevligt och gott. Ska laga poter gryta ( smma sak som stek, men jag tar grytbitar för det går fortare) och sen äpplepaj som efterrätt. Trevligt trevligt.

Det var nog allt för nu!! Baj baj!!

Äntligen helg, ...

Igår fredag...



Äntligen helg, så känns det!!! Känner mig rätt slut i huvudet efter denna vecka, visst jag "jobbar" jobbar inte så jätte mycket just nu på jobbet, efter som jag håller på att lära mig en ny brukare. Men det gör att det är mycket att ta in, den målgruppen jag jobbar med gravt utvecklingstörda- och funktionshindrade barn/ungdomar handlar mycket om att läsa av, att tyda och tolka. Att lära sig det, tar olika lång tid, jag anses ha talng för det, eller lättare det faller sig naturligt för mig. Men ändå det tar mycket på energin, så det gör att man blir helt slut i huvudet.

Idag skulle Aloe Vera Anna komma med flyttande aloe vera, nu när jag inte har druckit det på några veckor, eller sen matförgiftningen. Så märker jag ändå skillnad tycker jag ( kan ju var inbillning med) det jag märkt var att nagelbanden blir fula igen, jag har väldigt fula nagelband, spruckna blir ofta små sår. Det försvann, nagalrna växte som gräs, håret fick fin lyster och det växte nog med en hel del. Man måde bra i kroppen, eftersom det rensa tarmsystemet bra så känner man skillnad nu med när det inte rensar lika bra.

Fredag = Fredags mys = lite småt å gott att äta, snacks o dodis :)

Två års plan



Lite huvudvärk idag, inget vidare. Får propa i mig ibumutin... Känns dock som jag tagit det nästan varje dag för mensvärken. rätt skapligt väder idag så det blir cykel till jobbet, får komma ihåg att lägga ner de nya lyssena bara. Jag är lite nördig så jag har även på mig en reflexväst numera, fick den grattis från ICA Maxi, så kan ju lika gärna använda den. Så syns man bra och behöver inte befara att man ska bli påkörd. Visst det blir inte mört på det sättet i stan, men på sina ställen är det bra jäkla mörkt.


Jobbar 14-22 idag, hade jag vetat att vi typ skulle var 3-4 st från två så hade jag kompat så jag kunde gå på lunchpasset, men jag såg det först idag, så då orkar jag inte fråga om det. Man vill ju itne var "jobbig" när man är i en ny grupp. Pratade med chefen här om dagen, då hon indikerad på att hon med trodde att jag kommer bli kvar på jobbet rätt långtid till om allt går vägen, för det är så hon vill. ( Med andra ord en fasttjänst är inte helt omjölig nästa år, yes!) Jag är ju princpernas prinsessa, finns mycket som är " av principsak för mig".


T.ex. Jag vill gärna ha fast tjänst innan, man skaffar barn så man har något att komma tillbaka till. Det är enklare att ta bolån om två personer har fasta tjänster, för det ger tryg och stabil ekonomi, vilket i sin tur leder till att man kan buda på ett hus som känns mer attraktivt än ett hus som man "kan bo i, men inte riktigt känns bra". I januari ska jag ju till doktorn med för årskontroll, om det inte blir nu sen höst men det tror jag inte. Sist jag var där var i januari, då vet jag om vi ska fortstätta trappa ner medicinen. Som lägget är nu så vill hon inte att jag tar körkort under perioden som jag håller på att trappa ner medicinen, vilket är väldigt logiskt. Vore ju vädligt onödigt om man skadda sig eller någon annan i trafiken pga av ett anfall. Sen är det så att man "kan inte" skaffa barn med den medicinen jag äter, kan inte är kanske inte rätt ord. Det är inte att rekomndera passar nog bättre, då man har kraftigt ökad risk för att få barn med down syndrom, eller andra sjukdomar. Det är ju rätt ondöigt med, då kan man lika gärna vänta så man får bättre odds. Mamma har ju frågat sköterskan Veronika, ( hon har hand om mammas liteum värde, hennes kontakt man när det gäller det) som i sin tur har frågat tre olika överläkare inom psykiatrin om hur arvet är när man har en förälder från båda håll (alltså en från k och en från mig) har en psykiskströrning, om man då får ökad risk att det blir så på det egna barnet.



Symbol för epilepsi

Svaret blev att man ska inte av stå från att skaffa barn pga av det, för det finns inget som tyder på att det skulle bli så. Även om det finns en lite höre risk för oss än för personer utan det arvet. Men den chansen var inte ens 50% för oss, utan väldigt väldigt liten. Blir det så blir det så, förhoppngis viss ligger pyskatrin bättre till plus att man själv kan upptäkna tecken och motverka det. Så det känns ju skönt, funderar påatt dubbel kolla det. Mamma kan ju förvränga saker och ting, men ajgtror inte hon har gjrot det med detta för eftersom det är så pass viktigt för mig. För henne med om hon vill ha ett bilogiskt barnbarn. Så i dags lgget så har vårat barn mest chans att få samma eplepsifrom som mig (pantimal, ej kramp eplepsi) samt att den är mest aktiv när man är barn, sen växer det bort. Det känns ja inte kul att ett barn ak nfå det, men man kan ju få ett bra och värdigt liv även om man får det. Jag vet ju att man kan leva ändå, man behöver inte var sjukt överbeskyddnade som min mamma var.


Jag/vi kallar våran plan för två års planen... Vill säga att det kommer ta ca, ett år till att bli av med medicin, sen ska jag ta körkort, först efter att jag fått det kan vi köpa hus och sen öppna bebisverkstaden. Om våran plan blir så här det är en annan femma, men vi har en plan vart fall. Det känns himla bra att ha det!

 

Sjökexetmix, P3

Som alltid när man lyssnar på radio hos oss så är det P3, man hör på. Varför? För att 1. vi har för dålig mottagning i dett betong hus för att kunna lyssna på ex. RixFm, eller Lugna favoriter. " jag föredrar att lyssna på radio utan störngi och brus, 3 P3 är faktiskt rätt bra, många nya låtar hör man där först, bra program som ex. Tracks, Digilistan, Krister, Pop Nonstop...
Finns ju allt webradio ifal man vill lyssna på reklamradio, eller annan radio med ec trance musik eller bar rock! För den somhar Winamp så finns det ju massor av radiokanaler via den, visa är riktigt riktigt bra.

Vart fall imorse när jag åt frukost så hörde jag en hel skön mix Michael Jackson Vs Lady Gaga "Black or Dance av (Sjökexetmix)" den måste man nästan bara lyssna på http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2024&Artikel=1908350

När jag klickade in mig där såg jag att det fanns många andra intressanta mixar som jag ska lyssna på, vem vet kanske hittar fler favoriter?

När vi är inne på musik så en av mina favoritlåtar har nu varit Guru Josh Project - Infinity 2008 vido är rätt dålig, men låten är grym. Det är My musik ända ut i fingerspersarna... Den låten får mig verkligen på bra humör.




Min nuvarnde ringsingal är Scooter - Im Lonely

Den låten är med väldigt bra :)



Bakat bullar

I tisdags så ståd valet mellan baka bullar eller träna, det blev att baka bullar eftersom passet jag ville gå på var fullt. Då det var spinning, så vill jag inte gärna gå o köra i gymet eftersom alla på spinnigen är där så då blev det att baka bullar i stället. Änså länge finnsdet massor med bullar kvar! Vart ca 40 st, enligt recptet skulle det bli runt 48, men om man räknar bort lite ulldeg o en o annan bulle som slank ner i amgen så vart det nog ungefär så många.

Så här ser mina bullar ut, fina va?!


Nästa gång kanske man testar några andra bullar, jag kör ju ALLTID vanlig bulldeg sen för att få en bra deg måste amn låta degen köras länge i maskinen om man har en sådan maskin annars blir degen oftast inte bra, med fyllning av margarin/smör socker, salt som jag vispar med elvisp, och sen strör över kardemumma. Kardemumma bullar är bäst! Men ibland är det ju roligt att förnya sig testa något nytt, som recpetet nedan kanske...

Katarinas vaniljbullar

Buffé nr 9 2004, sid 36

Ingredienser
Portioner: ca 30 st

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst 
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma 
1 krm salt 
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker

Till pensling
1 ägg
4 msk hackad sötmandel
4 msk pärlsocker
4-5 tsk vatten

Glasyr
2 dl florsocker
4-5 tsk vatten

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
3. Rör ihop fyllningen.
4. Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem
jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Pensla bullarna med ägg, strö på sötmandel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler.
7. Rör ihop glasyren, ringla den över bullarna.

Från:http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=380948

Ps. I Love You

Den filmen såg vi på i måndags, jag och Jejje även Emelie eftrsom hon med bor där men hon hade sätt den tidigare. Den var en ÄKTA tjej film. Hade Jag sätt den själv hade jag lätt blivit rörs och fått tårar. Men den var super duper bra, vi hade aldat upp med coca cola, popcorne och chocklad. Så det vart en jätte lyckad måndags kväll!


http://www.psiloveyou.se/

Holly Kennedy har träffat sitt livs kärlek i den glada, spontana och kärleksfulla irländaren Gerry. Så när Gerry blir sjuk och dör står Holly helt handfallen. Men det visar sig att Gerry har haft en plan och skrivit tio brev som levereras en gång i månaden, på olika fantasifulla sätt, till Holly för att hjälpa henne med sorgen och vidare med sitt liv. Varje brev avslutas med "P.S. I love you".

Film söndag :)



Idag vart det verkligen sovmorgon... Vaknade kl10:00, det är rätt sent för att var mig men dock inte omjöligt. Men ananrs brukar jag vakna runt halv nio eller nio. Eftersom jag jobbar så pas mycket förmiddag så blir det ju att kroppen vänjer sig vid det. Ledig idag, väldigt skönt! Kände mig lite sliten igår, dö trött... Ändå vart det att man gick o la sig sent. Vi såg på en film Nim och den hemliga ön, det var en barnfilm men jag är lite smått förtjust i barnfilmer. De är enkla att ta till sig. När jag kom hem från jobbet såg jag på Wall - E även det en film som går på bio just nu, animerad. Den var så där, Nims Hemliga ö var mycket bättre.



När människan lämnade jorden glömde man att stänga av den sista roboten.
Efter att ha utfört sitt uppdrag i hundratals år, nämligen att samla in och förpacka skrot, upptäcker WALL-E något större i livet: EVE. Robotsonden EVE har skickats ut av mänskligheten för att söka bevis för en säker återkomst till hemplaneten, och när hon hittar det hon sökt återvänder hon genast till sin uppdragsgivare.
Efter henne följer WALL-E, på ett oväntat äventyr genom världsrymden.



Bilder från filmerna


Nim är en liten flicka som bor på en obebodd tropisk ö tillsammans med sin pappa som är vetenskapsman,
 sina böcker och sina låtsaskompisar. En dag saknas pappan efter en båtfärd och hon söker hjälp hos en okänd kvinna.




Det var vacker miljö i filmen, mycket fin natur. Lite "pardis" känsla.


K var ju något sliten igår efter att ha varit hos Henka och Johanna, och druckit rom och kom hem någon gång mellan fem och halv sex. Så när han låg och sov passa jag på att se en film. Var ltie tröttefter jobbet, fick cykla hem i regnet med mindre roligt! Men kunde ju inte ha cykeln ståendes upp i Eneby till på tisdag...
 
 På kvällen åkte vi och handla lite så åt vi tacos, med Guacamole det är himlans gott :) Hade enhel del avokado som behövdes gå åt med. Ja är rätt latt så jag köper en färdig mix påse, och cream fraich plus avokado blandar sen är det färdigt. Men det är rätt simpelt att göra från grunden med, ska testa det någon gång.

Guacamole
Ingredienser: 4 portioner
 2 avokado
2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
Saften från en lime
1 dl (lätt) crème fraiche
3 krm salt Hackad chili eller cayennepeppar efter smak
0,5 urkärnad och grovt hackad tomat

Gör så här Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om. Detta är en försvenskad variant av den sydamerikanska guacamolen, passar perfekt till tacos, dipp till chips och som tillbehör till en hel del maträtter. Det går även bra att sätta alla ingredienser i en stor mortel och krossa allt till en grov sallad.

På onsdag ska jag förmodligen träffa Jejje, ska planera in en tjej kväll. När jag handla massor smink från Make up Store så fick jag en tiding ( fick o fick, jag köpte)  där i så fanns det en talong på sminkkurs för dag och kvälls make up.. som var tre timmar lång som jag tänkte skulle anvädas innan den går ut ( vilket den gör siste dec). Så vi ska kolla när det finns en dag då det passar verkar som det blir i början av november, då blir det även att gå ut och äta efter det. Trevligt värre!

Nej om jag skulle rena ur ett skåp nu, är ju ledig men behöver ta tag i lite här hemma, Som alltid!!


 

Patrik 1,5

Igår var vi på bio och såg Patrik 1,5. Den var så rolig som jag hade förväntat mig och lite där till, den var rörande så att en å annan tår ran ner för kinden. Det hade jag dock inte förväntat mig. Filmen i sig känns väldigt "nu", helt klart rätt i tiden för att släppa en väldigt provocerande film. Filmen var barntilåten, vilket innebär att barn från 7 år får gå och kolla på den. Där kände nog både jag och K att den åldersgränsen borde var högre, den är inte direkt våldsam men det krävs att man är lite äldre oftast för att kunna se en sån film. Tror inte att "små killar" tycker det är kul att se två vuxna män kyssas, finns ju vissa som aldrig vill se sånt. Så av lite sådana anledningar skulle man kunnat höja åldersgränsen för att minimera lite ljus från åskdarna i biosalongen.


Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn,"Patrik 1,5", men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än de trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet.

http://www.sf.se/filmer/film?filmid=16002582

Jag var jätte nöjd med bio besöket, var länge sen vi var på bio. att se film är ju lite av våran "grej", så vi brukar gå på bio då och då, dock rätt sällan för det är trots allt lite dyrt. Efter bion åkte vi till Henka och Johannan, där träffa vi ( eller vart fall jag) lilla Mercedes för första gången, stora tjejen har blivit 8 månader väldigt förre sin tid vill jag lova. Hon var ju dock rätt trött, små barn ska sova vid elva på kvällen, så Simon åkte hem med sin dotter till mamma Josefin.  Henka, johanna och Robban skulle festa så K hakade på. Inte jag, jag skulle upp å jobba idag så jag vart hem skjusad...

Ledig dag, fullt upp ändå



Äntligen ledig en dag, väldigt skönt eftersom jag jobbar 6 dagar av 7. Trodde först igår att jag skulle få gå in och jobba extra idag på fm, med men det slapp jag som tur var! Man kan inte jobba jämt, man vill ju ha ett liv med. Vaknade upp med huvudvärk, inget roligt. Så det blev att ta en Ibumtuni på en gång så det inte blir värre, så den försvann sen huvudvärken. Är ju ingen hit att ha ont i skallen.
 

Kl 11, hade jag tid hos Therese på Törnrosa http://www.salong-tornrosa.se/ jag går enbart till henne, ivärsta fall någon av de andra tjejerna. Men jag tycker hon är mest nogran när det gäller vaxning. Hon har även plockat ögon brynen på mig, det vart jag nöjd med men jag föredrar att gå till CasaMaria (http://www.casa-maria.se/) då, för det känns lite lyxigare där. Törnrosa är tyvärr väldigt slitet, och gamal de har gjort det bästa av det. Så jag får inte lyx känsla när jag går ditt, tyvärr. Om jag skulle nominera något till RoomService då är det verkligen Törnrosa, man skulle kunna göra så mycket där så det blev lyxigare och frächare. Funderar på att ev testa att vaxa armhållan kosta bara 70kr, det är ju inte så värst mycket pengar om de håller i sig några veckor. Vi får se ska fundera på det.

Hade tänkt boka in frissan och Casa Maria i November, behöver bli lite höst snygg i håret. Samt fixa ögonbrynen, inget jag är bra på att göra själv, kan underhålal det något men mer är det inte tyvärr. Men i sånt fall får det blir frissan först, ifal vi ska färga ögonbrynen något. Det blir ett senare kapitel helt klart.

Efter beöket på Trönrosa gick jag till Pressbyrån för att ladda värdekortet, det börjar ju bli höstruskigt så det är inte dö kul att cykla när det regnar, då blir jag lite bekväm faktiskt. Brukar köpa SMS biljett, men värdekort är 3kr billgiare så i längden är det bättre, plus att det är svårt att ha koll på mobilräkingen när man åker på sms biljett. Nu är inte min mobilräkning speciellt hög, men ändå.



Hello Kitty Laptop, tjejigt/flickigt värre.
 
Sen blev det hem gång, väl hemma hade K vaknat till liv, så hade han fått sms från OnOff om att datorn var färdig (laptopen) och när vi kom ditt så ja mycket riktgit så var det något som hade varit vasingbajsing. Så nu skulle det funka, och inte var några problem så vi får väl se hur länge det är så. Var tredeje gången vi lämna i laptopen på lagning då köpte K den i januari!!! Suck säger jag bara, får man samma fel tre gånger får man bytta den till en annan dator om man vill. Kan inte förstå att det kan var så mycket problem med en ny produkt.


Väl hemma vart det att äta gårdagens mat, Annanas och kassler gratäng, med fullkornsris samt bubbelvatten. Det var lika gott idag som igår. Ja annars är det ju tvätta, plocka/städa/diska som står på dagens lista. Vid 17:30 är det även yoga för min del. Känns som att det räcker att gå på yogan idag, ev kanske jag kör en runda på corsstrainern med på gymet, vi får se... Är Ulla som ska ha yogan idag den är rätt fysisk så det är rätt roligt, gillar Christins yoga med men lite kul med olika former så man får prova på något nytt. Sen ikväll är det ju Idol- killarna som ska sjunga, så blir att se det. Jag är en Idol -  Nörd!!!

RSS 2.0