Nyklippt :)







Idag har jag varit kattvakt på morgonen. Det var lite kyligare idag än igår. Men det är ju ändå inte kallt. Snart ska vi gå till Forex och växla in reskassan.

Ikväll åker vi, allt är färdig pakat. Måste köpa dushcream bara brukar ha det hemma men det var visst slut mitt lilla lager.

Bloggar särkert någon mer gång eftersom vi inte åker förrän ikväll.  Dagordningen är att plocka, damsuga, bäda rent och svaba golvet så det känns rent och frächt  när man kommer hem. Ska skriva en inköpslista i förebyggande syfte med så den är klar när man ska handla när man kommer hem.

Igår var jag hos frisören så nu r håret kort igen, trivs riktigt bra med den här frisyren.
Baj baj så länge!              

Kattvakt i parken



Jag imorse när jag var katt vakt i parken



Trollet



Make a pose!



Smila, katten jag rasta



Smyger i gräset, look out for fästingar!



Kollar så hon inte missar något, många som rasta vovvar imorse



Gömer sig i "djungeln"



En blandning mellan norskskogskatt och vanlig huskatt tror jag



Barndomsminen



En av de bästa låtarna någonsin, tycker jag.
När jag hör den här tänker jag på när mamma höll oss i famnen och dansa med oss
precis som den låten nedan för


Förberedelsernas dag



Går tvätta jag som bara den så allt, verkligen allt blev rent. För man vill ju kunna packa ner vad som helst! Idag är det ett späckat schema. Vid halv tio ska jag vara lite katt vakt, sen vid tio eller efter ska jag och E på stan. Jag har skrivit en kom ihåg lapp så jag inte missar det jag behöver för resan.
 


Vid 11 har jag en tid på Törnrosa för vaxning så man blir fin och len när man är på semester, inte för att jag är värsta håriga men det är skönt att lyxa till det lite ibland. Sen fortsätter vi att gå på stan och äter lunch. Vi klockan 14 har jag en tid hos frisören, ska en bart klippa håret, Så onödigt att färga nu, eftersom solen gör att jag blir blondare.

Efter frisören blir det att gå hem, börja packa, städa lite. Vid 17 tiden ska vi åka och lämna bort de små, katterna ska få på Kattpensionat under semestern. K kände sig mest bekväm i det, efter att ha försökt övertyga om billigare altv så gav jag mig. Det är rätt viktigt att han känner sig lugn och trygg så det blir mindre stress och nervositet.

Kattpensionatet ligger ner mot Valdemarsviks hållet, så katterna lär skrika. Ska ta med lite katt godis som de ska få, de ska få Shiba idag med. Det lilla extra. Sen innan vi åker hem ska vi förbi pappa och hämta två cyklop eftersom jag är som fisken i vattnet.  Det ska blir så kul, och spännande.

Imorgon klockan 21:30 lyfter flygget mot Mallis :)

Pioner :)


Fint på bordet

Luktpionen, P. lactiflora, blommar kring midsommar, sena sorter i början av juli.
Av buskpioner som ibland kallas trädpioner, blommar P. suffruticosa och dess hybrider i början av juni, och P. delavayi var. lutea med sina hybrider blommar kring midsommar.

Jag plockade dessa pioner på midsommar afton, idag är nästan alla utslagna. Det doftar sommar i köket pga av blommerna. Tror den vitta är en P. 'Shirley Temple' efter att ha studerat på internet.






Pionen tillhör ett förhållandevis litet släkte med ca. 30 arter vedartade buskar, halvbuskar och örtartade perenner. Den kom förmodligen till Europa på 1600-talet från Orienten.

De flesta arterna har tjocka, förgrenade näringslagrande rötter från vilkas "ögon" stjälkarna med blad och blommor växer upp.

Bladen är dubbelt trefingrade och så kan dessa fingrar vara mer eller mindre flikiga. Till exempel har dillpionen, Paeonia tenuifolia, mycket fint fördelade "dilliknande" blad.

Blommorna har fem foderblad och minst fem men ofta betydligt fler kronblad.

Blomningstiderna infaller från maj ända fram till början på juli.

Kopierat från : Odla.nu

Städ & Tvätt dag

En morgon promenad med Emmelie i morse, jätte skönt. Så himla varmt ut nu. Nästa synd att dra till Mallis på fredag nu när värmen har kommit här hemma. Men skönt att komma obrt och känna sig som kng och drottning. Slippa alla MÅSTEN!

Så idag är det tvättning påhög nivå, städ och plock här hemma, Ska gå till farmor vid tolv tiden, räknar med att jag får lunch :P
Nej lika bra att fortsätta med att städa oplocka, så jag inte kommer av mig!
Hallå! Dålig tajming att laga hissen idag  när jag tvättar,att de ine förstår att jag tycker att det är jobbigt att gå ca 7 trappor .. hehe Hoppas han är klar sen när jag ska ta uppa all tvätt.


Morgonpromenad


Idag tog jag och Emmelie en morgon promenad så klockan pep 07:20. Vi gick runt Åbackarna och vid Universitetet.

Så mysigt att gå vid åbackarna, eftersom det är "skog", så mycket mygg och knot. Men det mysiga är att man kan fådet lite skogsaktigt trots att man bor inne i stan.

Inte dumt alls, sen efter att vi gått för bi fängelset typ så hitta vi en liten brygga som var nygjord. Tog bilderna därifårn. Där satt vi och njöt av solen i 40min.

Imorgon blir det med promenad på morgonen dock lite tidigare, ska träffa E 07:30. Men det är himla skönt att starta morgonen med friskluft, sol och motion!! Love It.
                                                                                     

Den där lilla bryggan kommer vi särkert besök mer. Perfekt picknick ställe, med mycket sol. Lite med folk, lite hyres- och bodsadsrätter runt om bara.

När jag kom hem vart det frukost. Testade Citron yoghurt från Arla. Det var frisk och god inte för söt eller för sur. Citron yoghurt har ju annars en tendens att vara antingen eller tycker jag.

Sen blev det att lägg in räkningar, nu är det bara K's kvar. Man måste ju ha bankomatkortet när man lägger in räkningarna vi Nordea plus en liten dosa. Annars brukar jag lägga in K's med ibland när jag ändå håller på.

Hoppa in duschen och snygga till sig, sen ska jag och Malin ut och brumma!! =)



Solat på balkongen :)



www.coolillustration.com

Passa på att sola lie å balkongen medan jag väntar på att mamma ska bli klar. Hon är väldigt seg med att bli klar, sover längre än mig med för den delen. Sen har hon en två timmars procedur innan hon blir klar!
Eftersom jag inte smörjde in mig så sola jag ite så länge eftersom jag är så ljus och bränner mig lätt.
Jätte skönt att ligga där ut och lysna på musik.

Katten vill ju gärna gå ut på balkongen med, men det får de inte. Så jag tyckte jag var smart är jag ställde smultronplantan för balkongdärren för då kunde inte katten öppna dörren. Men så smart var de inte, för när jag skulle gå in igen hade katten hoppat på handtaget så det hade åktner lite. Vill säga att det v ar jätte svårt att få upp dörren. Det finns inget handtag på utsidan av dörren, väldigt ologiskt! Efter att ha brukat lite våld så kom jag in.

Måste fixa det där vi har täntk ha en kedja plus köpa någon form av knopp å sätta fast på dörren så det blir lite enklare och säkrare. Jobbigt värre om man skulle bli helt ute låst.

Midsommar helgen i bilder


Midsommar afton
firades med goda vänner och grillat, på min pappas veranda.
Vi som var där: Jag, Kristian, hans kompis Steffe med flickvänen Andrea
Madde med familj, sen kom även Emmelie och Patrik.

(Klicka på bilderna så blir de större)




Midsommar dagen

Vi fria K's mamma eftersom vi åker till Mallis när hon fyller år!
Vi som var där: Jag och K, Madde, Lilla Angelica, Kricka och K& M's Mamma

(Klicka på bilderna så blir de större)







Farmor är hittad

Farmor är nu hittad hon var i Skåne som väntat.. Inte konstigt att hon inte går att nås, men idag kom jag på att jag kunde ringa på hennes mobil. Synd att jag inte kom på det tidigare!!!!!!!!!!! Så vi bestämde träff på onsdag, jag träffar farmor ganska ofta en gång i veckan eller varann. Men minst två gånger i månaden. Eller så ringer jag till farmor en gång i veckan. Därför känns det väldigt konstigt att inte höra eller träffa farmor på jätte länge typ innan pingst!

Aja, nu vet ajg vart hon är. Farmor komer från Skåne och brukar var hos sina systrar där nere. Nu ska jag plantera lite...

Spel kväll

Ibland kan man nörda till det rejällt när ingen märker det, jag och E brukar spela Heroes might & Magic då och då, ibland tardet flera år mellan varven men ändå det är något som är återkommande. Igår var en sådan kvll det var E's ideé, jag bangar inte e sådan. Så vi spela och sepla till slut hade det gått 7h sen vi börja spelade. Då förstår jag varför K' kan fastna fram för sina spel ibland.  Vi ska spela lite dag med, det som är synd är att spelet komer igång efter typ 3h.

Spelet går ut på att ta död på sina motstånadre och erövra så mycket gruvor, slott och mark som möjligt. Man bygger upp slottoch sina ame (gubbarna) för att sedan kunna kriga. Det kanske inte låter så roligt, men det är det! Spelet kom 1995, och ja jag tror vi började runt den tiden. Ett helt sommar lov gick åt skogen en gång för Heroes skull.



Spelvideo Heres 3



spelvido heroes 4

Alldeles för lång sovmorgon!



Det märks att jag har tagit semster nu, sover till elva om dagarna. Det håller inte!! Eller förvisso är det ju skönt men ändå, Känns lite som att större delen av dagen blir lite förstörd. Så imorgon blir det att ställa klockan, gå och träna på förmiddagen så man kommer iväg lite och kan ta tag i saker sen när man kommer hem.

Igår firade vi K's mamma eftersom hon fyller år den 26:e juni när vi åker på semster. Så vi åt sill-lunch, med tårta som efterrätt. Grädd tråta med jordgubbar hade k's mamma beställt. Lite mycket grädde tyckte nog jag och min mage men god ändå.

Kristian och kricka spelade lite Wii, vi andra kollade på. Jag satt medst och gosa med Angelica. Hon börjar bli rätt rolig nu, hon är 6 månader. Så hon är lite mera med, har ett intressant rörelse mönster. Småtingar är lite gosigga trots allt!

Midsommar afton



Idag är det midsommar afton, en av de helger jag uppskattar mest. Även förr när hatet för jul och dylk vart stort. Midsommar är inget jag förknippar med mammas sjukdom där av bara bra minnen.

Förra året var vi hos kusin och hade jätte trevligt, tyvärr skulle hon jobba i år så blev inget friande ihop tyvärr. Vi gör det enekelt för oss och ska grilla lite hemma hos pappa. Det blir vi, madde med familj, och sen K's kompis Steffe med flickvän. Hoppas det blir trevligt, och inte latjo lajban.

Så igår förberdde vi med att handla lite på Ica Maxi ( våran favo affär) jag gjorde taziki, marinerade kycklingen och sen gjorde jag Pollykaka. Så man slipper göra lite sånt idag, plus att det blir ju bätre smak om man marinerar ett dygn innan tycker jag. Precis som tazikin hinner dra åt sig mer smak, kan man krydda lite mer idag om det  behövs.

Vi ska väl vara hos pappa först vid fyra tiden. Ska försöka få tag på farmor idag igen, jag har ringt och ringt och inget svar! Man kn ju bli lte ororolig mend et kan ju vara såatt hon har åkt ner till Skåne igen, farmor blir 90 i år såhon är ingen ungdom längre!

Fortfarande inget svar hos farmor, kanske ska ringa faster och kollar vart farmor är... Kan ju inte gärna ringa till pappa och oroa honom när han är på väg till Kroatien. Lite konstigt att hon inte svara dock. Men det löser sig nog.
Trevlig midsommar!



Pronaxen och en god gärning



Igår gick jag och la mig med början till migrän. Dumt av mig att inte ta någon tablett eftersom jag vaknade med skallebank. Så det första jag gjorde var att ta en pronaxen tablett, jag tycker de är kanon mot migrän och mycket mens värk. Vill säga att om men t.ex. tar en panodil eller likande tabl. så kan man fortfarande känna av sin huvudvärk pronaxenen tar bort det. När jag var yngre fick jag de ut skrivana på recept nu finns de receptfria på apoteket.

Igår gjorde jag dagens goda gärning.
När jag kom hem från jobbet igår ca 16:15 så satt grannens nyckel i i dörren kvar, det var även inte låst. Jag fundera inte så mycket just då gick och träna. Nyckeln satt kvar i dörren, styrde lite här hemma och nyckeln satt fortfarande kvar. Nu börja min lilla oros hjärna grubbla lite. Till historien hör även att de under oss inte känns som världens pålitligaste människor.  Redan när jag kom tillbaka från tärningen så tänkte jag att jag måste säga till, K tyckte så klart det var onödigt. Men när det hade gått ca 4 h och nyckeln fortfarande satt kvar i dörren kände jag att jag måste ringa på och fråga om de vet att den sitter där. Men vem som kan ju komma in och ta allt de äger.  Så jag ringde på till grannen (jämngammal  kille). Grannen öppnar i morgon rock, jag frågar om han vet att han har nyckeln i låset kvar, det visste han så klart inte och såg rätt glad ut över att jag sa till om nyckeln. Så han tog den och låste om sig.

Anledningen till att jag är snäll och gör en sån här grej är för att jag tänker det kunde vara jag. Jag är fruktansvärt disträ och tankspridd, än så länge har jag inte glömt nyckeln i låset. Men jag skulle heller inte bli förvånad om jag gjorde det någon gång. Kan man glömma bort att ta 500kr i bankomaten kan man nog glömma nyckeln med!




Pollykaka




Fick tips om en kakka som skulle påminna om kladdkaka med polly.

Tyckte att det lätt intressant,
hon som tipsade sa med att en var riktigt god!
Ska bjuda på den ikväll när vi ska grilla, så jag åter kommer om huruvida den smakade :)


Du behöver:                                                                                                        Ugn: 175 grader i 25- 30 min
                                                                                               
175g mörk choklad
175g smör rumstempratur
2 dl socker
3st ägg
1/2 dl vetemjöl
300g polly ( ca 1, 1/2 påse)

Gör så här:
Smöra och bröa en form med avtagbar kant. ( Jag hade inte ströbröd hemma så jag tog kokos)

Vispa ägg och socker poröst.

Smällt under tiden chockladen i mikron eller i vattenbad själv föredrar jag det sist nämda så lätt att chokladen blir bränd i mikron.

När chokladen är är smält skär ner smöret i tränigar och rör om tills det är smällt, du kan ha det i vatten badet eller ta av från det. Gör det som känns bäst.

Vispa sen ner chokladsmeten i den bunken med ägg och socker, till sätt till sist vetemjölet.

Häll i from

Trycker ner pollyn i smeten

Grädda i 175 grader i 25-30 min. Mitten av ugnen eller lite längre ner. 

Ta ut låt svalna servera med t.ex. glass, grädde och lite jordgubbar. Eller ät som den är. Sägs var godast dagen efter!





Semster!



Yes nu har jag fått semster andra året i rad jag får betald semster, inte fy skam alls! Där av tycker jag fortfarnde det är lite lyxigt. Semstern var efterlängtad, att jobba som personlig asistent kan ibland tära lte på psyket så skönt att få koppla bort jobbet i tre veckor! Nästa vecka åker vi till Mallorca på fredagen. Det ska blir riktigt roligt så det ser vi fram emot!

Nuska vi se på Arn - Vid vägkantens slut

Bokus

Idag hade ett paket från bokus Kristian hade beställt två böcker om "Maffia", jag hade beställt fyra böcker av D.Rudbergs ena chick- lite serie. Så nu har vi böcker för semstern, Yes! Jag är inen stor läsare men på sommaren gillar jag att läsa då har man mer tid och ro för det. Har även fått låna en halv pappers påse med böcker från Viktorias mamma. Sommar läsningen är räddad och flera gånger om!


Tränat!



Har varit och tränat på fm, det var jag och en tant till. Det är så här på sommaren sm jag ångrar att jag träna där jag tränar för de har stängt på helgen "dåliga" öppet tider och typ ett pass per dag på sommaren.Jag vill egentligen ha lite mer passa att välja på, precis som att jag skulle vilja kunna gå på helgen och träna. Men å andra sidan väder sätter jag att få var för mig själv när jag tränar få välja egen musik mm. Jag tror att jag skulle behöva träna på ett annat ställe för att uppskatta mer det gymmet jag har eller vidga mina vyer lite. Nästa år kanske det är dax att gå till något nytt ställe? Vi får se.

Jag är jätte nöjd för jag orkade springa hela 1,5km hela tiden! Det är väldigt bra för att var mig, att spring är inte riktigt min grej men jag ska försöka få det till min grej. Så nästa gång får det bli att pressa lite till. Det är att jag blir lite nojig när andningen börjar låta lite ansträngt jag vet att det inte är någon fara men ändå låter ju som man ska dö. Så jag måste komma över min "oro" för det så kommer jag kunna komma in i andra andningen då kommer löpningen kännas bättre. Målet är att kunna springa 2,5km utan att det känns för jobbigt.

Allt går att ha som mikrofon!

Jag i mitt ess i bilen, vrållar i i någon bra låt!
Allt går att ha som mikrfon, varsegoda här bjuder jag på mig själv som bara den.
Detta är jag i ett nötskal, när ingen ser. Hehe.



Blandade bilder

Har tagit mycket kort vid olika tillfällen men jag har inte orkat att lägga upp dem.
Så här kommer en salig blandning.

Klicka på bilderna så blir de större


OBS!
Om någon störs sig på att de finns med på bilderna på bloggen, säg till så försvinner ni eller den/dem bilderna ni vill ska plockas bort!

Bowling och god mat med vännerna, Johan& Linda, Mattias och Katrina.
Jag och Kristian var ju också med så klart!
M & K tog hem första och andra platsen, kanske var bäst för husefriden?
 Man är ju inte alltid jätte snygg när man bowlar men det är ju sånt som hör till att se lite rolig ut.
Det var söndagen den 31 maj som vi sammanstrålade och hade jätte trevligt och roligt.
Vissa bilder blev så där pga. ljuset på bowlingen.



Det blev inte så många kort på Palace det var lite dåligt ljus... Eller så är fotograferna inte tillräckligt duktiga?!
D


På måndagen den 1 juni,
 så vart vi hem bjudna på "Barnkalas" till Linda och Johan.
Vi hade prata om att äta glass på smultronstället dagen innan men nu vart det desto mysigare
 med grillad korv och glass!
Behöver man förklara att vi har kul ihop?
Tror det syns på vissa bilder, Li's brillor vart kul alla testa nästan och såg ut som myggor :)
Vi som fanns på plats var: Johan & Linda, deras hundar Mio & Prinsen
 Mattias och Katarina, My & Kristian, och min syster Li





Li Student of 2009
090611
Bilder från Li's student, vid ut springet och mottagningen.
På släkt och vänner,nära och kära, till henne.
Vi som var där: Alla som var inbjudna :)





Två års kalas!
Cornelia har blivit två år, eller jag tror hon fyller år den 18:e juni.
Men vi fira henne i söndags, många fina presenter fick hon. Dockvagnen var nog den bästa just då!
Hon fick blåsa ut ljusen 3ggr, blev hurrade 3ggr. Eftersom det var personer i tre olika rum. Finns det hjärter rum finns det sjäretrum som C's mamma sa! Helt rätt!
Vi som var där: släkt och bekanta till lilla C och hennes familj


Moby & Dangerous Muse



Moby - Procelain




Dangerous Muse - The Rejection

H&M's "Fashion Against AIDS"



Jag tycker inte att man har sätt så mycket av någon reklam för detta i Sverige men här var ett "roligt" klipp som jag hitta på YouTube

Fashion Against AIDS

Några av mode-, nöjes- och musikvärldens största stjärnor går ihop med H&M och Designers Against AIDS (DAA) för Fashion Against AIDS, för att öka ungas medvetenhet och stödja kampen mot sjukdomen. Katy Perry, Dita von Teese, N.E.R.D och Yoko Ono finns bland de artister som tillsammans med H&M designar T-shirts, T-shirtklänningar, linnen och bodies.

25 % av försäljningspriset kommer att skänkas till projekt som ökar medvetenheten om HIV/AIDS. Årets förmånstagare är Designers Against AIDS, YouthAIDS, UNFPA och MTV Staying Alive Foundation. Kollektionen, i 100% ekologisk bomull, innehåller plagg för både tjejer och killar och kommer att säljas på H&M:s ungdomsavdelning DIVIDED och på Shop Online, från och med den 28:e maj 2009.



De två har ja köpt, tycker de är lite coola. Tänkte ha dem till leggings, så blir det bekväm och vardagligt.
Den till vänster har Dangerous Muse gjort och den andra har Moby gjort



Allt Flyter



Här omdagen såg vi den svenska filmen Allt Flyter jag hade inga stora förväntnigar men vart glatt överraskande. Även om den var lite förutsägbar. Så var det en sevärdfilm, som var rolig och hade sina ljusa stunder.

Om filmen från Filmtipset och
En vild svensexa och ett svidande nederlag i innebandy väcker Fredriks passion för konstsim. Han hetsar sina gamla polare att börja simma och när chansen att tävla med sitt lag i en internationell konstsimtävling för herrar dyker upp vet Fredrik inga gränser.Men vägen dit är allt annat än enkel. Måns Herngrens nya film är en komedi med "underdog-tema" som handlar om manlig vänskap, omvänd könsdiskriminering och familjerelationer som sätts på riktigt hårda prov
 Filmen handlar om manlig vänskap och familjerelationer som sätts på riktigt hårda, blöta prov.

 




Trailer från Allt Flyter





En annan trailer

Li's student 090611

i text och bild

Igår var det Li's student, så här kommer en redogörelse för den dagen.  Började dagen med sovmorgon, något jag gjort många dagar denna vecka eftersom jag inte jobbat något direkt. Li hade ju gått för länge sen, hon sms lite av vad hon vill att ja skulle ta med till ut springet. Andra skor t.ex klackisar gör ont när man ej är van. Tro mig jag vet!!

Vart lite små plock här hemma, sen så gick jag upp till stan för att köpa en blomma. Var inget vidare roligt biträde så det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Om jag förklara ungefär vad jag vill ha men sen även säger att jag är inget bra på det är med blommer och hur man får ihop det till något fint, då borde man väl förstå att jag är ärlig när jag säger så? Skippa frågorna vad vill du ha till? När jag fråga henne om det såg bra ut fick jag ju inget svar. Riktigt misslyckat, kan ju nämna att det inte var rusning till den butiken det var jag och en kund till, på en annan affär (Buketten) Var det mycket mera kö, men jag ångrar att jag inte gick ditt servicen kanske hade blivit bättre. Sen är jag kom runt hörnet på den här butiken såg jag att de hade massor med student förslag på buketter. Snacka om att jag sura ihop då! Jag hade inte kommit från det hållt  så jag hade inte sätt det tyvärr. Aja, så kan det gå. Tror i och för säg inte att Li hängde upp sig på vad hon fick för blomma det brukar vara svårt att komma ihåg vad man har fått av vem efteråt.

Sur som jag var gick jag till Konsum på vägen hem för att handla lite till K's mat som han skulle laga. Sen blev det helt plötsligt lite små stressigt. Hög tid att göra sig i ordning så vill Kristian ha hjälp med att se om hans hårklippning vart jämn. Tyckte inte att jag hade tid med det just då! Till slut var jag klar mamma han bara ringa en gång och fråga vart jag var.


Skorna som jag hade köpt blev något förstora men med lite bomull i tårna vart det lite bättre, inte prefekt men bättre som sagt. Mamma hade med rullatron ( hon har en förmåga att sätta sig på trotarkanter för att hon blir trött i ryggen, int populärt från min sida!) jag om har lite koll på det där med rullatron såg att den inte var rätt inställd men jag fick inget bra tillfälle att rätta tilldet så får göra det en annan dag. Efter en långsam promenad va vi framme vid Dee Geergymasiet där Li har gått i skolan de senste tre åren.  Jag tyckte att vi fickvärsta bästa platsen först, långt fram såg bra. Vara bar det att det var rätt många andra som tyckte det me. Istället för att röra mig framåt så ståd jag kvar för det var lite knöligt för mamma att gå framåt. Till slut var den bästa platsen inte jätte bra längre, trångt som fan blev det, fok har inget hyffs de trägs och trycker så man får känna både det ena å det andra för att de ska komma fram.




Så sprang alla ut, jag fick ingen bra bild på det alls för många långa mäniskor fram för samt alla plakten täckte sikten för min kamera. Men jag fick desto mer bilder sen när Li hade hittat fram till "oss" det fanns två olika plakat ett lite roligare med några bilder och ett som var mer tydligt med en bild och stor text. Det är en fotograf från NT som har lyckats få med Li på bild från utspringet när hon kramar våran ingifta morbror.

S är det som vanligt alla sak gratta och hänga på massor med bommer, först fick hon ett förklädde. Perfekt för att slippa få grönska på kläderna. Det kändes inte som vi var så många men vi var väl en hel del ändå. Li's granne hade åkt till fel skola! Men hon hitta rätt tillslut. Tyvärr var det inget vrållåk fixat så hon fick åka den vanliga bilen hem. Hem var i det här fallet Stavsjö bruk. Där Studentmottagningen skulle hållas. Mamma,jag och Kim gick hemmåt för att lämna av mammas rullator innan Kim styrde bilen mot Nyköpinshållet. Med Kim som chufför så gick det ju väldigt fort att komma fram.



Vid mottagningen kom lite mer folk som man inte hade sätt vid själva utspringet. Vi var runt 30st. Men det är ju som vanligt man håller sig till de man känner, att försöka vara mer social är ju överdrivet. Det jobbiga är att i det här fallet så var det många som kände igen mig sen jag var barn, men jag känner inte igen dem eller ens vet vem de är. Så frågar de om ma vet vem de är, så pinsmat när man ska behöva sig nej jag vet inte.




Det bjöds på god smörgåstårta med mycket saker på. Det gör ju att det ser himla gott ut med, man äter ju med alla sinnena. Sen blev det fika med bullar och två olika kakor. Bullarna var bäst!! De var riktigt goda kanelbullar. Vid fikat öppna lite sina presenter med, mycket pengar och presentkort. Lite annan smått å gott. Jag gav present kort från       
Live It som är en upplevelse sida med många olika upplevelser i olika prisklasser. Jag vill ge något utöver det vanliga inte var så traditonell. Li hade ju även sagt att hon absolut inte vill ha smycken eller dylikt. Av hennes pappa fick hon ett micro objektiv, det vill säga att hon med det ojektivet kan fota väldigt nära. Ex fjärill i detalj, små insekter, vatten droppar, snöflinogr och få med alla detaljerna. Hon gillar att fota, så nu Li räknara jag med att få se lite exempel på din blogg eller BDD sen!

Sen åkte vi hem med RallyKalle, min lille bror. Som tyckte han hade väntat tillräkligt på att vi skulle var där. Men man vill ju inte missa fika och presentöppning om man inte måste?! Så han var inte feg med gasen, utan gasen i botten. Jag blunda, trodde jag skulle dö! Är inget vidare förtjust att åka i 140 -> Men vi kom fram, jag hade fått vatten blåsa av de nya skorna så jag gick barfota hem från mamma. (Inte så långt, två tre kvarter kanske). Fick tvätta fossingarna när jag kom hem, men bättre det än lida i skorna.

Kort där efter kom även Li, hennes vänner var lite sega så hon var hemma hos mig ett tag innan hon gick ut på krogen. Så var även den dagen gjord, känndes lite lustigt att Li tog studenten hon är ju minstingen. Nu blir det mång många år till någon annan tar studenten. En mycket trevlig dag, jag fick ju ihop nästan 300 bilder med, så jag terrade på rätt bra med min rosa kamera.

(Uppdaterar detta inlägg när jag kommer hem igen, med mer bilder och text redigering)

Drömhus?

Dessa tre infattar mer min syn av drömhus, vad det är för mig. Men det är ju värsta drömpriserna med ;) Sista huset var väl mer drägligt pris även om det är mycket pengar. Men kul att kolla på när det är stiltje på jobbet... Väldigt insperande!!


http://www2.skandiamaklarna.se/bilder.aspx?guid=3L9QDK0M9KAT6KGC&typ=CMVilla&type=all

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/369437

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/443995




Dessa två var väl mer hus som jag skulle kunna flytta till, tänk bort möbler och inredning för att få en bättre blick på själva huset. Det är lite svårt att se hur man själv skulle kunna göra när vissa har så mycket möbler och mattor. Själv gillar jag när det inte är så mycket och enkelt. Det är lite fix med dessa hus med men inte så mycket. Men nu är det ju inget vi ska göra just nu flytta, men kul att kolla lite.

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/405158

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/449283

237 bilder


Någon gång i framtiden ska jag ha en sådan här kamera!

Fick ihop 237 bilder från igår, inte dåligt alls... Vissa bilder ser ju likdana ut dock. Men ändå, bra jobba My! Så nu håller de på att åka in i datorn så man kan lägga lite på bloggen senre plus att de ska väl brännas ner till Li och mamma med.


Lycklighets-testet ...

Lycklighets-testet
[x] Du har en pojkvän.
[x] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[ ] Du har en iPod/MP3 spelare.
[ ] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[x] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool i din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[x] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[ ] Du har aldrig blivit nedslagen.
[x] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[ ] Människor använder dig inte för den du är.
[] Du har varit på konserter.
[x] Du samlar på något normalt. Det vet jag inte, snöbollar samlar jag på. Sådan  glassbubblor ni vet!
[ ] Du längtar till skolan.
[x] Du önskar inte att du var någon annan.
[x ] Du spelar någon sport.
[x] Du brukar göra något efter skolan. jobbet...
[ ] Du äger en bil.
[ ] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[ x] Du är nöjd med ditt utseende.
[] Du har inget självförtroende alls.
[x] Du har aldrig fått IG.
[/] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[x] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett smeknamn.
[x] Du har ett husdjur.
[x] Du kan hela orden från 10 låtar.
[ ] Du har inga "fiender".
[x] Du är en ganska snäll person.
 
Total: 23 -----------
Total : 0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!

Feel free to copy

Li Student of 2009



Idag tar Li studenten, hon är på sin champagne frukost just nu...
Den började åtta, men sen ändra de tid till nio skönt för henne!

Så mitt batteri till kameran är laddat, ska köpa liten blomma, slå in studentpresenten.
 Fixa i ordning mig sen är man klar för student 2009
Ska försöka ta massor med kort, vara en liten foto terrorist,
 hoppas jag lyckas med det


Taxfree katalogen



Igår kom taxfree katalogen, då vet man att man ska ut och resa snart :)
Så nu blir det att kolla igenom och göra ringar eller kryss på sådan ma vil köpa.
Ev blir det en parfym, ciggaretter till våra mammor, och kanske lite alkoholhaltig drycker!


Idag...

Idag så känns det som man har gjort något hela dagen. Lagom med sovmorgon i morse, sen när jag väl hade vakant börja mobilen pipa så terroriserade den mig ett tag på fm. Snacka om att alla tajmade in att skicka sms samtidigt! Lite komiskt. Det är rätt dött i min mobil annars. När K hade vaknat att till liv så åkte vi upp till stan för att lämna in glassögonen. Typiskt nog så var det stängt pga av att de flytta till en annan lokal, öppnar som först imorgon i den nya lokalen. Känner på mig att det lär ta tid att få mina brillor lagade. De måste var lagade till resan!


Grejen man gör håll med hette tydligen Håltång

Sen åkte vi till pappa och hämta en grej som man gör håll med, t.ex. i skärp. När vi kom hem gjorde vi två nya håll i skärpet, nja det är inte för att jag har gått ner drastiskt. Utan för att jag vill kunna ha skärpet i midjan och den är mindre än magen. Passade även på att gå förbi Casa Maria eftersom vi körde förbi där så gick jag hem. För att hämta min lotion och sen en "dunk" till en på jobbet som ska testa Aloe Vera Gel.Jag har stämpel kort där så om en stämpel till och jag får 200kr rabatt på valfri ansiktsbehandling! Jätte bra ju.

Efter det började jag göra müsli satte på ugnen och började känna doften av bränt då kom jag på vad K hade sagt när vi gjorde lasagne i helgen. Måste göras rent innan den används. Var bara att stänga av ugnen vänta tills den svalnat något för att sen dränka in såpa i den och sätta på värmen på 100grader. För att sedan stänga av och torka rent. Roligt värre!


Vart en promenad med E mitt på dagen med, skönt att få lite luft. Mamma ringde och berätta att hon vill köpa jordgubbar och det tackade jag inte nej till idag. Ännu har jag inte hunnit äta mig mät på de små rackarna. I love strawberrys! Jag var snäll och bjöd hem henne en stund. Så hin fick mat, men hon fick även stryka Li's och min klänning till på torsdag, steka svamp hjälpa till med disken. Man får ju passa på att utnytja henne när hon säger att hon vill hjälpa!
Till middag åt vi Farmors kyckling i brunsås, med potatis stekta kantareller och kokta morrötter. Samt svartvinbärsgele får den som ville. Efterrätt blev mammas jordgubbar med glass, mums!!

<- Min müsli


Jordgubbar med glass, mums!

Så har jag tvättat, iag med. Ska bädda rent och ta en dusch sen, härligt att få krypa ner i rena lakarn och vara ren själv det känns så skönt. Müslin är gjord vart mer denna gången trosta att jag gjorde ungefär likdan som sist. Konstigt! Ska beställa böcker till resan nu. Så man har liteatt läsa, funderar på Chick- lit serien av Denise Rydberg. Vet att E tycker att den är jätte bra. Jag brukar ju annars läsa självbiografier kan ju vara bra att variera sig! Nej man kanske skulle lägga in tvätten föratt sen kolla på bokus, lätt hänt att man fastnar där annars.

Go' natt bloggen! Ses imorgon!


Lilla syster vart bortskämd med både mat och efterrätt

payback time

Woho! Skattepengarna hade kommit idag, nu är man ju nästan rik! ( Eller inte!)

En hel dag med E

I morse så skulle jag och Emmelie gå till Sockerbagarnas Delkatesser för att äta frukost. Vi tog en promenad till Norr, och gick ner i källaren på huset som bageriet ligger i. Det är ganska mysigt där. Det serverades färskt bröd i olika slag, pålägg var bl.a. ost, korv och kaviar. Så kunde man även ta sill, rödbetsallad, köttbullar mm. Men det gjorde inte vi! Vi siktade in os på macka, te, juice, yoghurt med müsli i stället. Gott och mysigt, lite trevligt att börja dagen med en frukost ihop. Ett av dagens bästa mål om jag får välja. Jag passa på att äta bröd vilket jag inte brukar göra så ofta annars. Utbudet var väl något snålt, även om det som fanns smaka bra.


Spana även in Sockerbagarnas webbshop, massor med tårtor och annat gott!

Nästa gång kanske det blir Elite Grand Hotel i stället för en brunch? Ska kolla upp det, (hade fått mail av dem nu. 120kr/per vardagar mellan 06.30-10.00, lördagar 08.00-11.30 och söndagar 08.00-12.00) var ju super mys med frulle ihop. Inget vi kan göra jämt dock då blir det för dyrt och enformigt.

Efter frukost gick vi ner till stan, där blv det lite shopping. Ett par skor till på torsdag för min del, och en ny bikini över del. Det är inte det lättaste att htta överdl till bikini för min del, den ena jag testa vart lie grotesk. Det såg ut som jag enbrt hade stor byst, så det blev till slut en svart enkel. Utbudet är lite tantvarining när man kommer upp i strl, inget vidare roligt alls. Så får väl l eta efter motvation så den blir mindre bysten.

När vi hade kollat fädig på stan gick vi förbi Emmelie  för att dumpa packning sen gick vi ner till deras röda bil och körde mot Maxi. Duka håller på att sälja ut så E var på jakt efter ett bord plus stolar som hon hade sätt där. De hade kvar bordet E vill a fanns ev även på lagret så hon gjorde en beställning.Ett besök på donken då magen kurrade Igen. Sen gick vi in på ICA Maxi för att leta efter en grenkontakt men vi hitta ingen alls. Sen kände vi oss klar så vi avsluta med en glass på Lindahls innan hemfärd.

Vart en hel dag, mycket trevligt och mysigt. När jag kom hem till mitt så prata jag lite med K sen kort är efter kom syster. Studentveckan så hon är inneboende här, vi prata lite och så. Jag serverade lasange eftersom man inte ska dricka alkhol på tom mage. K gck till jobbet vid sex Li gick iväg vid åtta. Så jag hade en kväll för mig själv, skönt!  Så på Tal till Nationen med Magnus Betner bl.a han är så jäkla rolig!


Glassögon trubbel!!




Som Ni ser så är mina glassögon sönder :(
Pajade igår när jag skulle tvätta dem, kände att jag fick glaset i handen.
Så efter frukost blir det att gå till


Så brillorna blir hela igen, plus att mina extra brillor som jag har nu måste små justeras
eftersom jag blir röd på nosen och bakom öronen!



Så jäkla typiskt att de skulle ha stängt just idag! P.g.a. flytt.
Där av har jag nu har jag röda märken bakomöronen och vid näsan,
Inget vidare skönt kan jag berätta, om någon är intresserad av att veta.
Får göra ett nytt förösk igen imorgon innan jobbet på fm.

Helgen som var i bild och text

Fredag

Igår var det rena kaoset när jag kom hem, lilla syster höll på att göras fin till hennes bal. Så Cia ( våran kusin) sminkade Li, Kina ( kusin) hjälpreda och smakråd. Innan hade även frisören varit här och fixat Li's fina frilla. Så var även hennes kille här och försökte få till en slipsknut. Jag var inte alls social eftersom jag vaknade med förkylning :(




Li blir sminkad av Cia, look at the Hair!!

Men det var bara att göra sitt bästa, vid fem tiden var det tomt hus. Jag tog två panodil, och när de gjorde sitt kände man sig bättre. Gjorde Ädelost sallad och Kyckling a lá Oscar min nya favorit rätt, det blir succé varje gång jag bjuder på det. Toppen! Malin skulle komma efter hon hade varit på stan och gjort ärenden, sen så skulle vi ut och köra bil.

Så efter våran middag åkte vi mot Himmelstalunds parkeringen för att öva. Vi öva på dragläget, uppfattning av bromssträcka, på att bromsa i rätt tid, att växla upp till 1,2,3 men jag råkade även få i 4:an. Tränade även på att svänga med fullt rattutslag och tillbaka, blinka och kolla i speglarna. Kan väl säga så här; jag är en trafikfara än så länge för jag har fullt sjå att ha koll på mig och komma ihåg att kolla när jag svänger. Men jag är nöjd med att träna träna på parkeringen. Det går trots allt lite lite bättre för varje gång. Men inte så många motorstop vart fall :)


Efter mycket om och men så får jag övningsköra med
K's ögonsten


Efter övningskörningen så åkte vi förbi ICA Maxi en sväng, sen blev det hem och varva ner lite. Så var fredagen slut.


Lördag

Var bjuden på fika hos Kusin Caroline som bor i en Herrgård typ. Som de hyr, mycket fint var det. Vi åkte lite vilse innan vi kom rätt, sen bjöds det på rundvandring i trädgård och hus. Sen det bästa, fika!! Det var ordentligt till taget som K's mamma skulle ha sagt. Kladdkaka, två tårtor, en med citronmeliss, grädde och jordisar. Sen en med marängbotten och jordgubbar och grädde. Mums mums, Inte nog med det så bjöds det även på bullar och mördegs kaka. Gissa om jag vart lite över jäst efter det fikat! Men det var super gott, jag älskar ju kalas mest för fikat och stämningens skull.



Sen bar det hemåt Norrköpingshållet igen, efter att ha varit åt Söderköpings hållet. K har varit på fest fredag lördag, så vi mötes i dörren när jag kom hem. Angelica ringde och fråga om jag inte ville se film med henne och Sara. Det tackade man ju inte nej till. Trevligare än att sitta hemma själv!! Angelica och jag gick förbi Konsum innan vi gick till Sara. För att bunkra upp lite inför kvällen, Angelica är minst lika förtjust i chips som jag om inte mer!! Så det blev chips, dipp, popcorne, cheezballs, och läsk. (Sara hade godis hemma :)) Hos Sara bjöds det på Lasagne och sallad, gott gott. Sen vart det girls nigth med allt onyttigt vi hade köpt och en film. 13 snart 30 blev kvällens film, en gammal 90-tals film helt se värd mycket typisk tjej-komedi. När filmen var slut så kom Saras kille Danne hem och avslöjade oss, vårat svullande. Han bara skaka på huvudet och skratta. Tanken var ju att han inte skulle hinna se...

Jag och Angelica gick hemåt eftersom hon skulle upp och jobba idag. Eftersom vi typ är grannar så passar man ju på att gå samtidigt så man får sällis. När jag kom hem så var K redan hemma från festen, så vi prata lite och sen gick jag och la mig för jag var dö trött. Förkylningen gör sig ju även påmind på kvällarna.


Söndag

Vi gick och röstade på morgonen, även om jag inte har jätte stor koll på Eu-parlamentsvalet känns det ändå viktigt att rösta och påverka.



Idag så åkte vi till Billbäcks när K var körklar, så att säga. När vi kom ditt så började vi med en fika, i den idylliska trädgården. Te och macka till mig. Jag tänkte att nu när man beställer en ost och skinkmacka blir det väl en torrfranska typ. Men jag vart glatt överraskad måste jag säga. En ordentlig macka gjord på något surdegs/fullkorns variant. Mycket gott och mättande. Sen kolla vi efter blommer/plantor som skulle passa på balkongen. När jag fyllde år så fick jag present kort på Billbäcks, så det utnyttjade vi idag :)



Väntar på mackan...



Smarrig macka :)

Vi köpte en hallonplanta, jag har alltid velat ha en hallon buske på balkongen sen jag såg att det var möjligt på tv för flera år sedan. Sen köpte vi en lavendel, små kaktusar typ.. och en rosa blomma som skulle hänga ner ( marktäckare?) och någon annan rosa blomma sist men inte minst även två smultronplantor. Ni ser vad duktig jag är på blomnamn, inte värst.

Jag vill köpa krukor men K tyckte att vi hade tillräckligt hemma så det blev inga. Personligen har jag ingen bra koll på hur man ska arrangera blommer så det ser fint ut, eller vad som passar med vad. Det är inte mitt intresse direkt, jag brukar ha min kusin som sån. Hon är perfa för det då det är hennes intresse, och hon är bra på det!! Så åkte vi förbi ICA Maxi på vägen hem för att köpa lite saker till våran lasange.

Väl hemma blev det faktiskt Team Work jag lagade mat K planterade de ny inköpta växterna Funkade jätte bra så det var roligt, jag plantera bara en blomma när K la ihop lasangen. Tyvärr kände jag inte så mycket smak av maten så jag fick lita på K när han sa att det var gott. Efter maten blir man ju alltid seg... så då händer det inte mycket. Diskmaskinen har gått på högvarv och jag passade på att blogga lite :)



Nu står hallonbusken på balkongen :)


Märks att det är ljus ute och man tappar lite tid och rum eftersom klockan är åtta nu och det känns det ju inte som kanske. Även om jag har känt mig små seg till och från, hoppas förkylningen är som bort blåst till på torsdag då vi ska på student. Måste kolla efter skor till det med... Är kompledig två dagar nu, så denna vecka jobbar jag inte mycket onsdag + helg. Sen är det bara en vecka kvar sen är det SEMESTER!!!!!!!!!! Härligt!

Det var min helg uppdatering det, ganska långt inlägg, rätt typiskt mig!



Hallon & Rabarerkaka




Du behöver:
3st Ägg
6dl Socker
6 dl Vetemjöl
2 tsk vanilinsocker
1 1/2 tsk Bakpulver
300g Smör

Välj mellan:
Olika bär, äpple, rabarber mm

Gör så här:
Smöra och bröa en långpanna.
(Alltså smörj en långpanna med smör el likande, häll i ströbröd så det fastnar över allt)
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret
Blanda i de torra ingredienserna ( vetemjöl, bakpulver och vanilinsocker) i en bunke, varva sen det torra med smält smör. När du vispar ner det med elvispen.
Häll smeten i långpannan.
Om du har valt bär som vätskar sig mycket kan det vara lämpligt att hälla de i en påsen med lite potatismjöl och skaka runt, då vätskar de sig mindre eller inte alls beroende på hur mycket man ta.
Häll ut bären över smeten.
Grädda mitten av ugnen i 200grader i minst 30min
Kakan ska få brun/brända kanter och stelna.
Låt svalna, skär i rutor, och servera med vailjsås!!

Tips!
Receptet funkar jätte bra att halvera om man inte vill göra så mycket! Lika gott för det.
 Mindre from lika med tjockare kaka.

 Jag  tog 250g Hallon, och kanske 400g rabarber täningar., idag.

Lista...

1. Hur gammal är du om fem år? 30
2.Vem var den sista du träffade?
Kina & Cia kusiner
3.
Hur lång är du? 150cm
4. Vilken var den senaste film du sett?
Mitt liv som hund
5. Vem ringde du senast?
Kristian
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?

Till Li, Hej Hej! Blev du fin i håret och i kläningen?
Jag hade bakat såg du det?
 När kommer du och sover nästa gång?Kram



Svaret på sms:t, Rickard och Li balfina :)

7. Vad är helgens planer? Åka på em fika hos kusin, ta det lugnt
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på till vem och vad man ska säga/skriva... men på senaste räkningen hade jag skickat 184st sms det säger kanske en del?
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Mamma är skild x2, Pappa är skild och omgift
10. När såg du senast din mamma?
Jag vet inte, föra veckan tror jag
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå/Gröna
12. När vaknade du idag?
06:20 tio min innan väckarklockan skulle ha vrålat


Bengal kattungar, sötisar!

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej jag tror inte det
14. Vilken är din favoritplats?
På stranden vid havet, eller i soffan med kompisar
15. Vilken plats föredrar du minst? Mammas rökiga lägenhet, bojkott!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förhoppningsvis i ett litet hus på landet, med många fruktträd i trädgården. Med en liten familj.  Jobbmässit tror jag att jag har utbildat mig  i något som har med friskvård, med ett nytt jobb som kombinerat vård, omsorg och friskvård.
17. Vad skrämde dig som barn? Monstret under sängenoch mörkret, Mamma när hon var sjuk


Ensam och rädd

18. Vem fick dig att skratta senast? Någon på jobbet skulle jag tro
19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Jag har ingen dator men K har två, en laptop en stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Så lite som möjligt oftast, är så varm av mig
22. Hur många kuddar har du i sängen?
2 st
23. Hur många landskap har du bott i?
1
24. Har du någon gång spytt på någon??
Ja dessvärre, tror t.om det är två gånger...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
olika beroende på underlag och årstid ;)
26. Är du social?
Japps, oftast

Lindahls glass

27. Vilken är din favoritglass? sorbet, just nu Lindhls glass ...
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Resa och investera i tomt/hus
29. Tycker du om kinamat?
Absolut
30. Tycker du om kaffe?
Nej inte direkt, det luktar gott
31. Vad dricker du till frukost?
Aloe Vera shot och juice
32. Sover du på någon särskild sida?
Ja, den högra
33. Kan du spela poker?
Jo tror det
34. Tycker du om att mysa?
Lagom är bäst, gillar inte blodiglar
35. Är du en beroendemänniska?
Yes!


Jag är beroende av träning

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja
37. Vill du ha barn?
Ja
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska & lite Tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, som passagerare
40. Föredrar du havet eller en pool?
Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Saker till träningen, god mat, resa. Mig själv :)
42. Äger du dyra smycken?
Ja, ett armband. Men affektionsvärdet är nog högre ;)
43. Har du någon gång testat narkotika?


Vindruvor, mums!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Vindruor
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Kristian är rätt rolig, Malin med :)
46. Välj ett ärr på din kropp?
Har ett i pannan, man ska inte springai träskor i en trapp :(
47. Vad har du för ringsignal?
Danjah - Oh Lord
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten?
Nix, pappa kanske har?
49. Flirtar du mycket?
Nej
50. Vart togs din profilbild?
Hemma
51. Kan du byta olja på bilen?
Jag har inte ens körkort ju!
52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej


DanJah - Oh Lord

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Så dumt! av Mia Törnblom, och Den senste kokboken :)
54. Läser du dagstidningen?
Till och från
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej inte just nu
56. Dansar du i bilen?
Nä, men sjunger!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? NRJ's webradio
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Hm något på jobbet tror jag
59. När var du i kyrkan senast?
När Angelica döptes i mars
60. Är du nöjd med din kropp?
Vissa dagar mer än andra
61. Är du gift? Annars, tror du att du kommer gifta dig någon gång?
Nej, Men kommer göra det i framtiden tror jag
62. Skriv dina 3 närmsta vänner spontant:
Angelica, Emmelie och Malin
63. Skriv de 2 vännerna du tycker det är roligast att umgås med just nu?
Tycker alltid om att umgås med alla mina vänner.


Kärlek!

64. Var du byxmyndig när du blev av med oskulden? Ja
65. Tror du ärligt du kommer hitta din livs kärlek?

Hoppas jag att jag redan har gjort! Det finns någon för alla, gäller bara att hitta denna någon!



Jag utmanar alla som orkar ta sig an detta... *ler*

6:e juni Sveriges Nationaldag



Kent - Sverige

Sverige, Sverige älskade vän
 En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är
Var du än är


 Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
 I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
 Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

 Välkommen, välkommen hit
Vem du än är
 Var du än är


Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är
Var du än är


Välkommen, välkommen hit
Vem du än är
Var du än är



Nationaldagen firas som helgdag

Sveriges officiella nationaldag är sedan 1983 den 6 juni, årsdagen för Gustav Vasas val till Sveriges konung 1523 och för antagandet av 1809 års författning. Dessförinnan var 6 juni inofficiell nationaldag i egenskap av Svenska flaggans dag (instiftad 1916). Den 6 juni 2005 firades för första gången den svenska nationaldagen som helgdag. Detta beslutade riksdagen hösten 2004. Samtidigt togs Annandag pingst bort som helgdag.

Nationaldagen firas i de flesta kommuner runt om i Sverige. Många kommuner kommer att ha en särskild ceremoni för nya svenska medborgare i kommunen.

Källa: Nationaldagen

                       Läs om Sveriges flagga här

 

 

 

Många som analyserat nationaldagens betydelse genom århundradena har menat att den lösa historiska kopplingen som dagen har gör att den inte alls firas i samma omfattning som till exempel Norges nationaldag. Den danska nationaldagen 5 juni har en liknande lös koppling till historien och inte heller den firas i någon stor omfattning. Att utnämna den 6 juni till nationaldag var enligt många källor i regering och riksdag ett försök att stärka dagens ställning. Vissa menar dock att Midsommarafton borde vara den dag som räknas som Sveriges nationaldag genom den djupa folkliga tradition som firandet denna dag haft i århundraden.

Källa: Wikipedia


 



Svenska Nationalsången - Du gamla Du fria

Förkylning på G?



Idag är en sådan dag då jag gärna hade velat ligga kvar i sängen i stället för att gå och jobba. En förkylning är på väg, fick ont i halsen går, har haft ont i kroppen i natt samt svettas och frysit om vart annat. Perfekt tajming eftersom jag är kompledig några dagar nästa vecka. Ajaj, hopps det går över har ju iofr tid att vara sjuk pga av ledighet.

Nej lika bra att gå till spårisen för att åka till jobbet väska är laddad med en till dos panodil, halstableter och nässpray. Det låter nog som att jag är dösjuk, så illa är det inte ännu. Har bara ont i kroppen och känner mig allmänt hänig, bara.



Låtar med Barnkörer i

Jag kan tycka att en barnkör i en låt gör det mer innerligt, ibland funkar det ibland inte.

Här nedan följer några exempel på låtar med barnkör i



Måns Zelmerlöw med barn kör - Hold on

från Humorgalan, till stöd för Unicef

Den här låten gillar jag,
 undrar varför han itne har med en barn kör i radioverisonen hade varit häftigt.





Wyclef Jean - Million Voices

från filmen Hotel Rwanda



Josh Groban and African Children's Choir- You Raise Me Up




Cornelis Vreeswijk - Turistens Klagan




Alice Cooper - Schools out



Pink Floyd - Another Brick in the Wall - part 2



P.O.D - Youth of the nation




U.D.O. - They Want War



Eminem - Like Toy Soldiers




Martika - Toy Soldiers




Ebba Grön - Nu Släckas Tusen Människoliv




Prince of egypt:  - When you believe

Dålig update, I know!

Det har varit lite dålig uppdatering här, men det beror delvis på att dt har varit kanon väder då vill man ju inte sitta inne. Spenderat mycket tid med mina vänner, aldrig fel det heller. Så där av har bloggen kommit av sig lite. Men jag ska försöak uppdatera lite bättre. Har lite bilder på lagar sen helgen med :)

RSS 2.0