Gott slut och gott nytt!!

 

Nu är det dags igen att skåla in det nya året, att eventuellt ge några nyårs löften det hör ju till för vissa. Själv brukar jag avstå det funkar aldrig bättre ändå.

Vi ska fira nyår i Qvarsebo på en stor 40 års fest, ska blir himla roligt. Hade tänkt gå upp till stan för att fixa en liten present till värdparet se om jag kan hitta något litet. Alltid brukar det finnas något.

Hoppas ni alla får ett väldigt bra nyår!


Nyårs naglar!!

Nyårs naglar med Siw från Make Up Store

Måste bara fixa det som hamnat utan för, efter några handtvättar eller topz och Nailpolish Remover så är det klappat och klart. Funderar på att ta ett klarlack över med eftersom känslan är lite mat. Det ska ju skimra!!

Jag gillar nagellack, det har blivit min grej detta år. Skrikande färger, matchande färger det mesta är fint men ju mer det glittrar desto bättre i min värld. Det finns ett billigt märke som heter Viva la Diva som jag har köpt mycket av säljs på Lindex bl.a annars har jag även testat MUS 's nagellack är hel nöjd med dem precis som det lite lyxigare märket O.P.I

Marmorring av akryl naglar


En strålande jul...

Så håller detta år på att gå mot sitt slut endast 5 dagar kvar. Det brukar var nu man funderar på vad man ska hitta på, eller om man har tur väljer vilken tillställning man ska till. Själv har jag vetat vad jag ska hitta på, eller var nyåret  till 2010 sedan början på detta år.

Jag hade lite smått otur detta år och blev magsjuk natten mot den 23:e jag trodde att det bara var något en dags virus men nja riktigt så var det nog inte. Det är först idag som jag känner mig frisk, och helt ok utan att ha skyttetrafik till toan ,eller mår illa som en bäver. Så mer någon 4 dagars bakterie. Tråkigt nog så var jag inte tillräkligt försiktig så de jag spendera julafton med har börjat bli dåliga. Sorry, är det enda jag kan säga. Så jag har inte precis förätit mig på julmat. Men man får lixom nog av det ändå, det är gott men inte i hur många dagar som helst.



La Familja

Julafton spenderade vid hos min pappa som vanligt nere i Lagerlunda, härligt att det var vitt vitt över allt. Väldigt länge sen det var en vitt jul. Det var "bara" familjen hos pappa, men vi är rätt många ändå. Då vi är 4 syskon där, samt att store bror har fru + två döttrar, jag har sambo. Sen farmor, på em brukar mina plast mormor och plast morfar komma. ( vi tillhör ju den moderna familjen)

Cornelia och pappa Daniel vinkar av Tomten

Detta år kom det en jultomte till Bråvallagatan sist den var och hälsa på var säkert 15 år sen sist han var på besök. Lilla Cornelias första jultomte vart en skräck upplevelse, hon var i total panik och grått attack i pappas famn, samtidigt som hon var jätte rar mot tomten, hälsa, tacka och vinka hej då. Tomten stanna inte så länge denna gång. Hennes 2 tomtebesök på kvällen hos hennes mormor och morfar hade gått bättre. Tur det, hoppas inte flickan är traumatiserat för livet nu.

Min lilla bror hade jour, så han fick ett larm på em sen försvann han och kom tillbaka vid elva tiden, Daniel och Viktoria firar ju så klart även med hennes mamma och pappa vilket brukar vara på em, så de försvann någong gång vid fem tiden. Patrick skulle testa Palace som hade öppet för första gången på julafton, så kvar blev det till slut jag, Kristian, pappa och Gerd + Farmor.

Jag min klant glömde delar av Farmors julklapp hemma i frysen, så de ska hon få imorgon. ( Det är kaffe och te, som är i frysen för bättre hållbarhet). Jag gillar julafton och jul för att man umgås med familjen, vilket man inte gör allt för ofta annars tyvärr. Den dagen jag får hus, och större plats för gäster. Har jag tänkt ha en julmiddag typ på annandagen, så man ses en extra gång vid jul men med mindre stress. Det skulle jag tycka var mysigt.





Julgrannen, med alla packet

Som pappa och Gerd säger om mig och julklappar, För dig My är det inte direkt innehållet som spelar någon roll utan mängden, så då blir det många men mindre kostsamma. Kan inte förstå alls vad de menar, hihi. Jag gillar julklappar och presenter men jag gillar även att ge som att få. Gerd tyckte att vi kanske skulle testa något annat nästa år och bara köpa för t.ex. 100kr så läger man allt i en säck så får man dra. Och bara ge de små lite mer i stället, i det här fallit är de små Nathalie och Cornelia. Det finns väl en poäng med det även om det är lite jobbigt och vuxet för knippat.


Min nya kamera

Jag hade ju fått en julklapp förtidigt av Kristian, en systemkamera från Olympus. Vilken jag är helt såld på, av försåtliga skäll så blev det ju min favorit.

Fick ett par tofflor och toalett handdukar av mormor och morfar, tofflorna är ett x - antal för stora eftersom de passar perfekt till Krisitan. Men de är fina och gosiga ändå. Fick en parfym av mamma som jag själv hade beställt, samt en ljusstake och ett bivax ljus som hon hade gjort.

Jag och Kristian fick en raclett maskin av pappa och Gerd ( var väl mest jag som hade önskat mig den men ändå, så vart efter ska den invigas. Så fick vi bio biljetter, så det blir att se Avatar någon dag.
Jag fick en massagespindel som man har på huvudet, den testa vi igår den var väldigt skön och avkopplande, vantar, presentkort på Gina, en låda skumtomtar (intern skämt), smycketsskrin, en fin blå skål, trisslotter, Wii spelet - New Super Mario, var en del av de julklappar jag fick. Tack tack för alla fina julklappar.



God Jul


God Jul
önskar monstret!

Problem med uppladning av bilder

Jag har fortfarnde problem att lada upp bilder från bröllopet :( Där av förra in lägget slite tråkiga utseene men det fixara jg så snart det går igen!

Bröllopet 091212 i text



Igår var det dags för Daniel och Viktorias bröllop och Nathalies dop. Vid två tiden hade jag en smink tid på Make up Store, innan passa jag på att kolla efter lite silver smycken till outfiten. Jag hitta ett halsband som var fint som jag dock aldrig använde, ett diadem, och ett silver armband. Sminkningen var rolig, alltid kul att få bli lite ompysslad, det ända som saknades var att ha varit hos frissan och klippt håret. Men det gick som det var.



Sminkösen sminkade mig i lilla,silvriga toner, det var super fint. Jätte nöjd, innan jag gick hem vart det ett besök på McDonals för att ta hem lite mat så vi inte skulle dö av hunger tills kvällen. Efter att ha smackat i sig en McTasty meny så var det dags att göra det sista. Bytta kläder, fixa håret, slå in dop presenten och sen måla naglarna. Jag han med allt utom naglarna så det blev gjort i kyrkan ;)

Sen åkte vi till kyrkan vid 16, det började en halv timme senare. Men med tanke på att det var 75 gäster som skulle komma plus övriga som bara kom för att se vigseln så vill man ju ha en bra plats. Vilket jag inte tänkte på så var ju detta faktiskt första gången jag tillhörde familjen. Först hade vi satt oss lite längre bak, sen när pappa kom så hängde vi på längst fram. Till har man VIP så gör man, K tyckte det var döööö pinsamt. Men va fan man vill ju se så bra som möjligt så platsen var perfekt!!

Först in i kyrkan kom bröderna, brudgum och best man, tätt följt av bruden som vart eskorterad av sin far, efter dem kom två tärnor plus brudnäbben Cornelia (parets dotter), och två faddrar plus Nathalie. De gick in till den traditionella bröllops marschen som det brukar vara. ( För den som inte vet så finns det en mängd olika)

Sen började bröllops cermonin, som följdes av dopet. Det var väldigt fint, och lagom långt. Som utgångsmarsch hade de Hallelujah med Rufus Wainwright varisonen tror jag de hade annars var det med orginalet Leonard Cohen.

Rufus Wainwright - Hallelujah

Det var synd att de inte spela hela Halleluljaha medan åskådarna med gick ut. Men det var rysningar när de gick ut till den låten, för den är så himla mäktig vid just det sammanhanget passa det otroligt bra med den låten! Så vi gick ut och vänta på brudparet i det kyliga vintervädret. Vi kunde även skymta deras vrålåk, en stor präktig vitt limousin.

Krisitan hade bar kavaj på sig så det blev lite kallt så han gick till bilen för att hämta jackan. Så då fick jag agera pressfotograf. Jag hade fått min julklapp dagen innan en systemkamera, men i syndens nervösa ögonblick glömde jag helt bort hur man zoomade in tyvärr. Så kyssen och risregnet blev inte på så nära håll. Blixtarna smattrade på ordentligt utan för kyrkan.

Sedan vinkade vi av dem när de satta sig i limon, det var bestman, brudpar och tärnor. Så gick vi mot våran bil och åkte förbi hemma och lämna den dyra kameran så fick den lilla rosa hänga med på festen i stället. Festen hölls i pronovahuset där Papa Grapa ligger bl.a. Där visade tostmastern Björn oss var vi skulle sitta. Jag satt vid samma bord som en till liten My, vilket var lite festligt. Min pappa och hans svåger plus sambo satt även vid samma bord. Kristian satt vid samma bord som brudens farfar och min lille bror, och en tränings instruktör från gymmet.

Det var ett litet knyte med italienska mandlar, 5 st som stod för olika saker. Viktoria vilka var det? Det var en väldigt fin symbol för kärlek och livet. Dukningen var jätte fin, det gick i rosa bröllopet. Vem gillar inte rosa? Det var festliga kuvert som låg där man åt. Jag sparade givetvis min, för att kunna ha som ett minne. Kanske får ltie tisp till den dagen man själv gifter sig, bingon och korsordet var toppen!

Maten bestod av italiensk buffé, vid Kristians bord satt många av brudens släkt ( som har ursprung från Italien) de hade sagt att maten smakade som "Mamas" och som farmors, gissar att det är ett väldigt bra betyg! Tårta var grymt god, den var från Nelins Konditori och det var chokladbotten, med passionsfrukts mousse om inte mina smaklökar kände fel. Guda god var den vart fall!!

Sen fortsatt festen med bandet Herr Nilsson och man kunde svänga sina lurviga om man ville, jag är inte så dansant och utan alkohol i kroppen så blir det inte mycket spontan dans från min sida. Vid halv ett eller något så sa vi hej då och tog en kylig promenad hem. Det hade börjat snö under kvällen med :)

Bröllop & Dop 091212


Här kommer lite bilder från gårdagen,
då vi var på bröllop för Daniel och Viktoria, samt dop för deras dotter Nathalie.

Vissa bilder är lånade från Andreas Ahlstedt som hade lagt upp bilder på brudparet på Facebook.
Andra bilder är det jag själv som har tagit.



Foto: Andreas Ahlstedt



Foto:
Andreas Ahlstedt


(Tyvärr krånglar blogg.se, så jag får fortstätta  när det funkar, ni får ha dessa att ha till god med så länge)

B-day is here!



Då har dagen äntligen kommit, när Store bror och hans blivande fru ska gifta sig idag. På eftermiddagen i Östra Eneby Kyrkan, sen är det party på Papa Grapa i Pronova huset. Så roligt det ska bli. Tog en väl förtjänt sov morgon efter att ha varit på jobbet i nio dagra. Vilket var välidggt skönt, man vill ju känna sig utvilad lixom.

Sen på dagens scheam står det att gå till Make Up Store för att bli sminkad, kolla efter lite silver smycken på stan med. Ev kolla på skor, om det inte blir de jag har. Jag har inte engaerat mig i sko frågan... Sånt där löser sig!

Kommer bli en mycket rolig dag ska försöka ta mycket med kort, hoppas de blir bra med :)

På lördag smäller det!

Har varit lite dålig update här i bloggen, körkort och jobba har kommit förre. Sen har jag nog saknat lite blogg insperation med.

På lördag är det dags för bröllop och dop, vilket ska blir vädligt roligt. Efter att ha velat lite efter första klänningen som jag köpte gick jag på stan med Emmelie min alldeles egna stylista. Då hitta vi en jätte fin kläning på Veromoda, som varväldigt klädsamför figuren. Så den fick det helt enkelt bli. Vädligt nöjd, ska ev låna ett par skor av Angelica annars får jag köra på några som jag har hemma. Jag som har så mycket skor menar jag ( läs med ironi).

Sen har jag även bokat in en sminkning på Make up Store, på lördagen. Kul att få unna sig något extra, jag har sminkat mig där en gång tidigare och vart helnöjd med den maken. Det jobbiga är att man vill köpa så mycket smink, när man är där. Endast håret jag behöver piffa till, men jag har köpt en spray så lockarna håller, så det blir förmodligen lockigt. Håret är enligt mig lite långt så det är inte i sitt bästa skick just nu. Har tid hos frisören först 28 december hade hoppats på att det skulle räka, men nu känns det väldigt långt bort!

Eftersom man betalde sitt egna kuvert på börllops middagen så har vi inte köpt någon present, men dop presenten har kommit hem. Den beställde jag från Kiddoz jag väntar lite med att avsölja exaktvad i fall det är så att Mamma Viktoria skulle råka ha tid över och läsa bloggen. Jag är väldigt nöjd med min present, intressant och se om jag blir ensam om den eller om någon mer av de cirka 74 gästerna har köpt samma sak.

Ska bli väldigt roligt vart fall!!

Nytt från Melissa Horn

Melissa Horn - Jag kan inte skilja på


Från hennes nya album  "Säg ingenting till mig", har inte lyssnat på det ännu men räknar med att det kommer var helt otroligt bra! Hon är ju en klar svenskfavorit för min del, hennes texter är väldigt bra!

RSS 2.0