Glad midsommar, hoppas du får en bra dag å...

20100625515 (MMS)

Glad midsommar, hoppas du får en bra dag å kväll. Kram My


Hitta denna plus fler på City Gross, så en...

20100624512 (MMS)

Hitta denna plus fler på City Gross, så en fick självklart följa med hem ;)


SMS-inlägg

20100623511 (MMS)


Ny lekplats = Trappan!

20100623507 (MMS)

Ny lekplats = Trappan!


SMS-inlägg

20100620503 (MMS)


Just nu: Jordgubbar med gräddmjölk. Sen: k...

20100620499 (MMS)

Just nu: Jordgubbar med gräddmjölk. Sen: kolla hur lång tid det tar att gå till bussen ;)


Just nu, i huset å kollar.

20100618494 (MMS)

Just nu, i huset å kollar.


I <3 Aloe Vera

I LOVE MY Aloe Vera
Igår var jag och hämta månadens lilla påse hos Maria en liten guling, Aloe Vera Gel som man dricker en hut av varje morgon. Håller magen och tarmar i gång, shampo för tarmarna. Sen hade jag beställt en Aloe Sunscreen Lotion som jag ska testa i sommar, solskydsfaktor 30 mot både UVB och UVA strålning. På köpet fick jag ett Aloe Lipp helt klart det bästa läppsylet ever som jag har testat. Det torkar inte ut, och man får mjuka fina läppar. Perfekt att ha med ifal man får något bet eller likande kan man ha på det.
Jag är helt frälst i just Forever Living Products, eftersom aloe veran är fortfarande färsk i deras produkter. Annars dör oftast aloe veran när man till sätter olika kemiska produkter. Så bara för att det står Aloe Vera behöver det inte betyda att det är bra. I Forevers produkter finns det alltid Aloe Barbadenis (stabilized Aloe Vera Gel)

Jag har tänkt ha ett Aloe Vera party längre fram då får ni komma och testa produkterna :)

Det är inte OK...

Att slå en drill i hiss fan!!!
Något smart skaft har pissat i hissen, upptäckten gjordes igår. Jag och Emmelie skulle åka hiss, då ser vi en stor pöl i hissen, som ser lite gul ut och det stinker fan. Va fan tänker man med?? Absolut ingenting uppenbarligen. Gränsen är fan nådd långt innan man pnikar i hissen, om det nu skulle var så att det var en "olycka" då tar man väl för i helvete reda på det, och fixar till det?! Dock tror inte jag att detta var en olycka. Den ända hund jag har sätt i huset bor längst ner så de använder aldrig hissen.
Jag har felanmält det till världen som hade kontaktat städledaren för trappstäd, hoppas innerligt att de fixar det i veckan. Jag vill inte använda hissen på lördag då det är intorkat pink på golvet! Då måste man ju städa den. Håller tummarna, det är ju trots allt tisdag idag.
Ska bli skönt att slippa detta;
Fylle festerna, kladdig trappa pga av utspild alkoholdryck. Att det luktar som någon har blossat precis i lägenheten, det är inget kul alls när man inte är rökare!! Folk som inte kan respektera tvättrider. Och att man inte kan ställa en svart sopsåck i trappan - och utanför porten med resterna från festen!!

Eländet

Det börjar likna ett krig här hemma,
i morse såg det så där ut. Nu ser det ännu värre ut. Men det är väl så här det ska se ut innan en flytt, känns som vi ligger väldigt bra i fas. Eftersom det mesta är nedpackat, ner plockat. Det är lite kvar men det tar jag senare, samt torsdag/fredag vissa saker kan man ju helt enkelt inte ta just nu!
Egentligen ska vi ha en ev lägenhetsvisning med på torsdag... Den ska vi försöka styra av till nästa vecka i stället. Känns inte som att det blir en rättvis bild av lägenheten när kriget har brutit ut. Om det ser ut som ovan nu, hur ska det då inte se ut två dagar innan flytt?!

Flyttlasset går...

Om exakt en vecka.

Då flyttar vi in på Gamla Stockholmsvägen 503!!!Shoppat på IKEA

Matbord Bjursta med plats för 10 personer, 6st Börje, En Oleby bäddsoffa med schäslong. Den soffan som är på bilden är en liknelse av den vi fick tag på rena kapet. 3000kr för en bäddsoffa som var snygg dessutom!
Vi gjorde det enkelt för oss med hemkörning, kostar lite extra men bekvämt.
Så nu börjar snart det dyra och roliga, inreda och shoppa!!
Men som Farmor alltid säger: Rom byggdes inte på en dag

Omtumlande fredags fm

Denna fredag kommer man att minnas, den har varit omtumlande. Idag inträffa en stor trafikolycka utan för jobbet, som vi fick bevittna. Och mina modiga kolleger hjälpte till med det de kunde. Vår chef kom omgående och hade kris hantering med oss, med uppföljning nästa vecka. Det är svårt att inte bli berörd och skärrad när något sådant som detta inträffar. Personligen var jag inte på plats och hjälpte till jag höll ställningarna på jobbet ihop med kollega.

Kärlek och omtanke till alla som blev drabbade och berörda, jag är stolt över mina kolleger!

 

Bild + artikel kopierad från NT

Enligt en bulletin från Vrinnevisjukhuset är det sexåriga barnet svårt skadat och tillståndet är allvarligt och barnet har lagts in på intensiven.

För de två kvinnorna, 61 år och 39 år, är tillståndet allvarligt men stabilt. Båda två kvarstannar på ViN för observation.

En man fanns också med i personbilen och han klarade sig oskadd.

 

Det var vid elvatiden på fredagsförmiddagen som en lastbil kolliderade med en personbil i korsningen mellan Fiskebyvägen och Kabelvägen. Enligt de första uppgifterna färdades fyra personer i bilen, två vuxna och två barn men det korrigedrades senare till tre vuxna och ett barn.

 

Lastbilen kom enligt polisen körades från Finspångsvägen ned mot Fiskeby. Föraren i personbilen kom från Himmelstalund och skulle köra rätt igenom korsningen till Pryssgården.

 

Kollisionen blev mycket kraftig. Personbilen blev stående 30-40 meter från korsningen.

NT


Idag var det uppdaterat lite grann, kollegerna som var med och hjälptetill ta åt er av det som står längst ner i artikeln!

 

 

 

Det var vid elvatiden på fredagsförmiddagen som olyckan inträffade i korsningen mellan Fiskebyvägen och Kabelvägen. Passagerarna i personbilen, två kvinnor 61 och 39 år gamla, och ett sexårigt barn fördes till akutmottagningen på Vrinnevisjukhuset. Där konstaterades att barnets skador var väldigt allvarliga, och sexåringen flyttades till intensivvårdsavdelningen. Sent på fredagskvällen var barnets tillstånd oförändrat, enligt en bulletin från sjukhuset.
Lastbilen kom enligt polisen körandes från Finspångsvägen ned mot Fiskeby. Föraren i personbilen kom från Himmelstalund och skulle köra rätt igenom korsningen till Pryssgården.
- Ingen av vägarna i korsningen är huvudled, och enligt vittnesuppgifter har bilens förare missat högerregeln och kört rakt ut. När lastbilen kom från höger sida small det rejält, berättar räddningsledaren Torsten Westöö.
Personbilen slungades iväg ett trettiotal meter i kollisionen, och passagerarsidan, där sexåringen satt fastspänd i en bilbarnstol, blev rejält intryckt.
- När vi kom till platsen hade några förbipasserande personer redan stannat och börjat hjälpa passagerarna. De ska ha en eloge för att de agerade helt rätt, och höll upp de skadades huvuden för att förebygga nackskador, säger Torsten Westöö
Föraren av lastbilen uppges ha varit chockad, men han ska ha klarat sig utan fysiska men.


men på lördagseftermiddagen kom beskedet att hennes läge nu är stabiliserat. Flickan kommer att stanna kvar på sjukhuset ytterligare någon dag för observation, men skadorna bedöms inte längre som livshotande.


Nästa helg flyttar vi ut!Nästa helg flyttar vi ut

På onsdag 16/6 skriver vi det sista, och får tillträde till vårat hus!! Det vart lite ändringar, till det bättre för oss,  så vi flyttar ut till Kolmården lördagen den 19/6. Slipper där av bo i Bränntorp vilket känns bra, för allt blir så mycket enklare med att bara behöva flytta 1 gång.
Så det börjar se ut som kriget här hemma, inte så illa men det kommer bli. Mycket är nedpackat och i helgen kör vi en spurt. Vi ser fram emot flytten, v. 29 börjar semestern så då kan man fixa o plocka där ute i trädgården. Vi ha en händelserik tid fram över, snabba fasen - roliga fasen!

Skolavslutnings musik

Idag fick jag äran att närvara på en skolavslutning, det var många år sen jag sist var på min egna. Men det är något speciellt med sommaravslutningar, nerverna, förhoppningarna, stoltheten och sommar pirret. Man köper nya fina kläder enbart för skolavslutningen, som man stolt visar upp sig i inför sina nära och kära. Som sagt något utöver det extra. Det sjungs oftast många fina sommarlåtar med, här nedan är olika tolkningar av mina skolavslutnings favoriter :)
När jag var liten hade vi som tradition att vi samlades hemma hos min mormor och morfar efter skolavslutningen, alla på min mammas sida. Så det var hela tjocka släkten, med alla barnen. Traditionen höll sig i liv in i det sista till Lilla systers student nästan. Långbordet utomhus, maten var oftast grillat, potatissallad eller liknade. Som efterrätt blev det självklart jordgubbar med mjölk, och till kaffet åt vi ALLTID mazarin tårta med jordgubbar i gelé till från Åby Konditori oftast. Det är en tradition som jag saknar, men som man kanske får skaka liv i när vi kusiner har egna barn i skolåldern ;)
Vad mins du från din skolavslutning speciellt? Hade/ har ni några speciella traditioner?Alexander Rybak - Visa vid vindens ängar


Barfotavisan - Mats PaulsonUt i vår hage - av en kör


Idas Sommarvisa~Den blomstertid nu kommer~I denna ljuva sommartid (Psalm 200)


~Nu grönskar det i dalens famn~


Cornelis Vreeswijk * Sommarkort


Cornelis Vreeswijk - Turistens KlaganAtt Hyra

Våran lägenhets planlösning

Lägenheten ligger fortfarande ut på nätet, då ingen har tagit den ännu,
så jag passade på att kopiera info:n för nöjesskull.


Trädgårdsgatan 45, 4-302

Läge CENTRUM-ÖSTANTILL
Hyra 5954 kr

Tillträde 2010-08-01

Övrig information om planlösningen:
En trevlig lägenhet i ett lugnt och bra hus och med en trevlig innergård.
Planlösning - se bifogad ritning där det dock ej framgår att lägenheten har balkong.
MÖJLIGHET FINNS ATT ÖVERTA LÄGENHETEN DEN 1/7
Katt får inte förekomma i lägenheten.
Bredbandsbolaget tillhandahåller fiberkabel.
Lägenheten visas genom Norrköpings privata bostadsförmedling. Du når dem vardagar mellan kl. 9 - 12 på tel. 011-101900 och via info@bostadsformedling.com


Det är lägenhets beskrivningen som finns på

Vårruset 2010

I torsdags var det dags för mitt andra Vårrus, jag har ju under vintern/våren tränat löpning för att var i form till Vårruset. Men sen kom det där husköpet lite i vägen för det mesta, och lite förkylningar så jag har inte tränat löpning på säkert en månad eller något åt det hållet kanske mer i värsta fall. Så jag valde att gå ihop med två kollegor från jobbet istället. Vi var ju ett lag från jobbet, när vi hade startat så såg vi våran kollega närma sig målet. Lite komiskt, men vi hade förväntat oss det!! :)
Vårruset är en riktigt rolig och trevlig tillställning, jag har inte gjort mitt sista Vårrus ännu. Blir att fortsätta träna till nästa år, jag är även lite sugen på att vara med och genomföra Midnatts loppet i Stockholm nästa år. Det loppet är ju på 1 mil, så det behövs lite träning till det. Vårruset är ju bara 5 km, så det är lite skillnad.
Något som var lite roligt vara att när vi skulle ha våran picknick, så var det två killar som gick in i buskagen för att pinka. Då sa den ena kollegan att det är böter på att pinka utomhus, de tjafsa tillbaka lite och upp gav ett namn som inte alls stämde. Kollegan sa att hon skulle skicka polisen på dem. Efter ett tag så ser vi polisen sitter och pratar med dem, *asg*. Det var riktigt roligt, kollegan vart lite orolig hehe... Men de var lite överförfriskade och hade tänkt grilla på området vilket kanske inte vart det mest lämpliga bland ca +-4000st besökare...
Det var toppen väder, jag var kläd i rosa från topp till tå,
och så passande fick man även en rosamedalj!
Lyssna på Vårruset's signatur melodi här

Halkan är gjord!!

Vi åkte i den svarta bilen

I fredags var det dags för halkan!!

I fredags var halkan bokad, så vid 07:15 var jag vid trafikskolan, jag är ju alltid i väldigt god tid.  Sedan vid 07:40 kom våran halkbane-instruktör Dick och hämtade upp oss. Oss lika med 4 st personer två killar och två tjejer som skulle göra halkan på Norrköpings Halkbana. Killarna körde först, och jag han få lite nerver spökandes i magen plus "åksjuka - delight", de var ju inte så fega på att trycka på gasen och tyckte nog det var jävligt roligt och snurra runt. Jag tyckte inte det var lika roligt, snarare rätt läskigt.
Del ett vara att köra i en kurva på vinter väglag, 70km/h på 3:ans växel. Jag snurra som bara den, och hitta en annan väg än den rätta att köra på. Av någon anledning kom jag helt av mig att manövrera bilen. Men vi körde några gånger och till slut fick jag till det någorlunda, sen skulle man köra på en rak sträcka och trycka på bromsen när man körde 70km/h på vinter väglag. Jag har ju aldrig varit riktigt bra på att att bromsa fort på kommando, så första gången blev det inte så bra. Men sen vart det bättre och godkänt!
Som sagt jag tyckte det var rätt skönt när det var över, när det var min tur att köra bakhjulsdrivet sa instruktören: - Hur är det? Du ser livrädd ut, jag kan se skräcken i dina ögon! Lugn det här kommer gå bra. Hur ska man se ut efter att  ha åkte med några vänder och snurrat som bara den?! Även  jag snurra som en idiot när man körde bakhjuls drivet. När det började ta slut var väl då det börja kännas någorlunda roligt.
Men målet att genomföra halkan har ju varit som ett mål på vägen, för då vet man att man snart är "klar". Eftersom min trafiklärare tycker att man ska var "nästan klar" när man gör halkan. Så nu kan jag av bocka ännu ett moment :)
Känner man att man vill bli en bättre bilförare under halka, så har de fortutbildningar även för privatpersoner, och grupper. Jag kan tänka mig att det kan vara en kul grej att göra på typ svensexa (innan man börja dricka) eller liknade.
Utbildningskontrollen (lilla uppkörningen) är även den bokad längre fram i juni

Mot körkort sommaren 2010!!


SMS-inlägg

20100601472 (MMS)


Dalaborg


Mårbacka perlagoner jätte fina 50kr st,

det är ca fr 20-40kr billigare än på andra ställen

Ej min bild hittad på Google

Igår så skulle Emmelie plantera på sin balkong, så jag agerade smakråd och estetisk hjälpreda. För någon vecka sen åkte vi sta'n runt för att hitta fina sommar blommer. Det visade sig att vi var på bästa stället först, vill säga Dalaborgs Handelsträdgård. Det är ett familjeföretag, som drivs av ett äldre par väldigt rara och trevliga. Ska man köpa blommer så är Dalaborg väl värt ett besök då de har bra priser och otroligt fina blommer.
Eftersom Emmelie är lite velig och hade besluts ångets så vart det två tripper till Dalaborg, men det var det värt. Mårbacka á 50kr, stora och fina. De har som sagt väldig bra priser och fina blommer. Så alla blomälskare åk till Fyrby för att kolla in fina blommer, de hade även lite tomat -och jordgubbsplantor med.
Ska testa att MMS in bilder till bloggen som jag tog, eftersom datakabeln är nerpackad!!

Bild från Dalaborgs Hemsida


Vart ligger det??
RSS 2.0