Byxan sprack

Första arbetspasset efter att ha varit ledig nästan 5 dagar. Kändes bra, allt var bra. Cyklade till jobbet idag, första gången på väldigt väldigt länga. Vi snackar typ oktober senst kanske? Förvisso har jag gått på spinnig, men det är inte alls samma sak som att cykla 4km, med mesta dels uppförsbake. När jag var nästa frame så var tvugen att kolla vad det var som skavde så hemsk på låret, Det var brallan som hade pajat, så typsikt. Var ju inget litet håll precis. Inga hela byxor hade jag på jobbet heller. Idag blir det att packa ner påsen med reservkläder, så det finns på jobbet.

Jag ringde så jag fick skjus hem, man vill ju inte vissa hela skrevet när man cyklar, hållet var på låret men det fanns ju risk att man vissa mer än vad man bör. Sen får jag ju skavsår när det blir så där eftersom huden nöter mot den hela jeansbyxan. Aj ja. Har man riktigt otur så ser det ut som ett brännsår!

När jag kom hem vart det mjukisar direkt, imorgon blir det leggings eller strumpbyxor. Alt mina snygga mjuka kommunbrallor. Så såret hinner lägga sig. När jag kom hem beställde jag även smörgåstårta, jag är lite lat och bekväm så jag tycker det är enkalre än att stå och fixa med själv. Känner inte att jag har direkt tid med det på lördag.
Blev en Räkor och ägg smörgåstårta. Hoppas kusin gilalr den eftersom hon är meldem i FRAL = Fiskars Rätt Att Leva annars får hon äta desto mer efterrätt. Tänkte göra en Choklas - och kokoskaka som det bjöds på igår på Personalmötet. Riktigt läcker, farligt god. Ska baka den på Fredag eller Lördag.


Bilder från Dopet

Bilder från Dopet 28/63
Av Angelica Elisabet
(klicka på bilderna så blir de större)


Vernissarge och kalas

Igår så vakna vi vid tio tiden, men vi hade glömt ställa fram klockorna dagen innan så när man gjorde det så vart man ju minus en timme och då kändes det som man vaknat dö sent!  Så frukosten vart ju mer som brunche. Kändes inte som jag han med någotalls, vid kvart i två kom mamma, Vi skulle till Grammofonen för att kolla på det Li ställde ut, Bild och from årskurs 3 har vernissarge på deras projektarbeten.

Li hade gjort två olika stolar, som var häftiga och fina. Den ena stolen var vit målad, med borrade håll. I hållen satt blomkrukor, så var det olika dikter på stolen samt olika ord som bettyde mycket för henne.  Den andra stolen ar svart, med massor med fotografin, bilder på mig och mina syskon när vi var mindre, nu tid. Bilder på djur och natur, bilder på Li, och henns vänner och släktingar. Den stolen gillade jag mest. Skulle verkligen kunna tänka mig att ha båda två stolarna hemma hos mig själv om jag bode i hus, nu finns det lixom ingen plats.

Mamma går ju som en saktta, så det tog typ 30minuter att komma från punkt A till punkt B ( A= hemma vid mig, B= Grammfonen, Knäppingsborgsgatan 1) Så det var ju bara att ringa till Pappa och Gerd och säga att jag blir lite sen för det här går alldeles för långsamt. Vi snakcar om myrsteg, plus att hon måste sätta sig stup i ett. Mamma operar ryggen för kanske 3 år sen eller mer jag vet inte. Hon hade en kot försjukting på 4 cm, vill säga att det vart tryck på nerver. Hon har blivit bättre, emn aldirg blivit bra, så det gör att hon går jätte sagta. Sen tror jag att hon känner efter lite för mycket, plus att hon rör inte på sig, tränar inte upp den rygg hon har. Vilket leder till att man blir stel, och får mer ont. En ond cirkel det där.

Nu skulle hon tydligen på ny magnetkamreröntgen i veckan det är ju bra, för då ser de ju ganska snart om det är något som fortfarnde är fel eller om hon faktiskt får leva med att hadet så där. I sånt fall får hon ta kortisonsprutor regelbundet  för att få ner smärtan.

Aja, åter till gårdagen. Efter att ha varit på Vernissagen jätte snabbis, vart itne alls som jag hade tänkt mig riktigt. Pga att mamma gick sagta. Sen hade pappa ändrat tid på middagen till 15 istället för 16. Det gjorde att det vart lite stressigare.  Krisitan hade åkt ner till Viken för att skjusa en kompis fram och tillbaka. Han hade glömt ställa ram armbandsuret så det gjrode att hna vart rätt försenad.Hoppsan! Jag tog bussen hem till pappa, väl där var alla förutom Krisitan och min lille bror Kim. Det bjöds på Kyckling och kalkon, sås och potatis och sallad. Vädligt gott ,jag hade beställt det :)

Jag mitt klantarsle hade lovat att baka något till efterrätt, men mitt guldfiskminne hade visst vart i farten så det hade jag glömt bort. Farmor kunde inte försåt hur man kunde glömma en sån sak! Jag sa bara att för mig är det rätt enkelt att glömma en såda sak, jag är ju så vimsig. Men Farmor hade bakat Toscakaka så vi fick lite fika ändå, så vi dog inte. Vårt sockerbehov vart tillfretställt!!

Presenter fick jag med, 500kr på Gina Tricot från Farmor, Trisslotter från Daniel, Viktoria, Cornelia och (Patrik?), en reshårtork, från Gerd och pappa. Samt en kokbok från Pappa och Gerd.
Från Farmor, Pappa och Gerd fick jag även en stavlänk, tror det hette så. Ett bredar gularmband. Som Farmor hade fått för 40 år sedan av Farfar, som då hade ksotat 600kr. Guldvärdet var beräknat till ungfär 4000kr förmodligen. Armbandet var det jag uppskatta mest, men det var för att det kom från Farmor.
Farmor betyder mycket för mig!

Oj vi glömmde Earth HourIgår kolla vi på Robinsson, när det var slut kom jag på. Oj då vi glömmde Earth Hour. Så kan det bli ibland, tycker tanekn är jätte fin med Earth Hour, att man ska stann au pp tänka till. Men för miljön måste man ju tänka långsiktigt inte bara göra en punktinsats på en timme. Även om det ger en hel del, mycket överskotts energi. Men så kan man tänka så här, vad kostar det inte sen att efter att man har släkt ner massor ( nu tänker jag stora städer, ) att sen tända igen, kräver massor med energi tror jag vart fall..

Aja nästa år får man komma ihåg Earth Hour bättre, tända ljus och ha det mysigt.

Stressig dag, storhandling och dop

Krisitan vakna vid fem imorse ( han gick och la sig 01':00), så vid havl sju tyckte han att jag skulle gå upp. Det tyckte inte jag!! Åter kom om en timme och se om jag vill gå upp. Tror klockan var vid 07, kanske något över. Då orkade hna inte vänta längre och tyckte att jag borde gå upp. Köp slog med att han kunde göra frukost samt skjusa mig till ICA Maxi. ( Normalt sätt brukar ju K alltid följa med n är vi ska handla, men igår så bytte han däck till sommar däck. Bara det att det är snöblaskigt ute nu, igår kom det massor med snö!)  Så då hade ajg bestämt att pappa skulle komma och hämta mig så skulle jag ta bussen ditt.

Efter mycket om och men, så kom vi iväg. Tror vi var på Ica Maxi vid halv nio kanske. Inget folk, dö skönt. Så jag gick och handla i lugnan ro. Vi har köpt Idrottshäftet, där i får man bl.a 10% rabatt på Ica Maxi. Men vi var osäkra om det verkligen gällde på ALLT, för normalt sätt så gäller det inte på Tobak, alkohol, samt ibland inte heller på elktornikprylar. Men det gällde på elktronik, det andra vet jag inte.  K har planerat att köpa en platt Tv, som han faktiskt har spart ihop pengar till. Jag har bidragit med 500kr, men jag får väl ge honom lite mer.

Jag har inte ansett att vi har behövt någon platt tv för vårna tjock tv har funkat utmärkt, vilket den fortfarnde gör. Men K har velat ha ny tv i minst ett år. Bara för att en platt blir lite finare. Så Idag fick han äntligen sin efter längtad Tv. Jag har shoppat LCHF vänlig mat, vi får se vad som händer. Har tänkt att gå in för detta ordentligt. Så jag vart jäkligt sur när jag inte fick köpa ingredienserna till min egna müsli, vem vet jag kanske köper dem ändå!!

Hade även en boakd tid kl 11 på Salong Trönrosa, men jag fick ringa till Therese ( den personen jag ALLTID går till när det gäller vaxning, hon är helt enkelt bäst) för att boka om tiden. Hon är så bra för hon är lugn och säger, det ordnar sig, ta det lugnt vi löser det här. Så nu är min fredag full, nästan. Frissan kl 10, 12:30 Salong Trönrosa. Sen är jag klar för dagen :)

Känns som att denna dag har gått väldigt fort. När handlingen var klar, allt var inpackat där det skulle vara så hade klockan hunnit bli lite efter elva.  Ströck min top som jag skulle ha på mig på dopet. Duschade fixade till mig. Sen var det nästan dax att åka iväg till Östra Eneby kyrka för dop.

Dopet var fint, vi sjöng fina psalmer. Trygare kan ingen vara, Du vet väl om att du är värdefull, och Det gungar så fint när han bär dig mitt barn. Lilla Angelica var helt tyst, hon somna till slut hos Morbror Kristian under dopcermonin. Sen var det smörgåstårta och fika i församlingshemmet.  Gott i gott. Present öppning, alltid trevligt att se på. Vi valde att öppna ett konto, hos Nordea till Angelica. Där vi hade satt in 1000kr, vi har även tänkt spara en liten summa i ett års tid, eller sätta in lite pengar vid jul och föddelsedag. Nu när hon är så här liten så uppskattar hon ju inte presenter på det sättet. Även om jag tänker att man kan ge en gåva samt pressent :)


Sen åkte vi hem, jag har kollat på Mimi Ink, på nya tvn. Ev ska jag och Jejje ses ikväll, hon har sin syster dotter hos sig så det blir lugnt, lite mys bara i sånt fall. K ska förmodligen träffa sina kompisar och festa till. Om han inte är för trött. Vi får se hur det blir.

Så såg min dag ut i dag!

Watchmen

Det kommer väl stå att vi går på bio för jämnan i denna blogg, men det är så att vi har fått många företagsbiljter samt present kort vid jul på bio. Så där av kan vi gå ofta utan att det kostar oss skjortan. Vi uppskattar att se film, så biobiljter är alltid uppskattat.


Kvällens bio är Watchmen, den börjar nio. Vi har köpt biljter på nätet, så det gör att man slipper komma tidigt.

Om filmen:

Rorschach är en maskerad äventyrare som tidigare ingått i ”The Watchmen”, en legion av brottsbekämpande superhjältar. En dag hittar han en av sina f.d. kollegor brutalt mördad. Han anar att saker och ting inte står rätt till och upptäcker att någon försöker utplåna alla superhjältar.I ett försök att ställa allt till rätta kontaktar han sina gamla kollegor, som visar sig vara en luggsliten grupp föredettingar, av vilka bara en har superkrafter alls. Tillsammans upptäcker de en konspiration som kan få ödesdigra konsekvenser för hela mänskligheten, samtidigt som de inser att deras gemensamma förflutna i hög grad kommer att påverka framtiden. Deras uppdrag har alltid varit hålla ett vakande öga över mänskligheten…men vem bevakar ”The Watchmen”?

Kan va en bra film, lite "vår" typ av film.Official Trailer av WatchmenJag tyckte filmen var bra, men inte super. Den var nästan tre timmar lång, så man fick ont i rumpan. Jag upplevde filmen som lite långtråkig stundviss, det hände för lite. Men helt klart se värd, men så här i efter hand skulle jag kunna se den hemma. Men K vill se den framför allt så då blev det så, jag fick ju välja förra veckan :)

Utmanad

Tyckte Viktoria hade ett rätt rolig utmaning, så jag anntar den.

Ta fram mobilens adressbok och var ärlig nu!


- Har du pussat nummer 2?

Mycket möjligt på fyllan, men jag vet inte.
Min 2:a är Angelica


- Vad har du för relation med nummer 20?

Min kusin Caroline

- När ska du träffa nummer 30?

Nästa lördag, då ska vi ut och äta :) Emmelie

- Är nummer 18 söt?

Ja det tycker jag, väldigt rar med. Carin

- Vad var ditt första intryck av nummer 13?

Hm, blandat. Bror lite på vem man kommer till, Barnmorskan, Kvinnokliniken

- Gillar du nummer 14?

Det är en arbetskollega, Britt

- Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?

Hehe, Angelica träffar jag rätt ofta. Senst i går :)

- När ska du träffa nummer 25 nästa gång?

Vet inte, hon kanske kommer när jag har kalas nästa vecka?
Kusin Cecila, vi ses inte så ofta med när det är något kalas.

- Är du nära vän med nummer 23?

Nej, Arbetskollega Chatarina

- Har du gått på bio med nummer 4?

Nej det har jag inte, arbetskollega Anja

- Skulle du kunna gå ut med nummer 35?

Farmor, hm bror på vad man menar med "gå ut"...  Men förmodligen inte, om man tolkar det som något annat än promenad :)

- Vad pratar du och nummer 5 oftast om?

Anna, det mesta. Vi hörs mest via mail, och sms numera. En tjej jag gick i skola med, när jag läste till uska

- Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?

Ja det skulle jag nog kunna, Annelie arbetskollega

- Vad har du och nummer 26 för relation?

Cissi, blev vänner genom hennes x- Robert, mycket trevlig tjej. Gillar tattos massor!

- Vad skulle du vilja göra med nummer 11?

Ingenting, en brukares anhörig

- Vad är det bästa med nummer 8?

Brukares anhörig, hon är nästan alltid glad, hennes leende smittar av sig

- Brukar du och nummer 16 träffas?

Carina, nej. Vi läste tillsammans när jag plugga till Uska.
Hennes nr skulle man egentligen kunna ta bort, så pass ofta träffas vi. Dock en snäll person.


Så blev det för mig, om någon känner sig manad att testa, så gör så! Bara att kopiera.

Systers Vernissage
VAR? Klicka här så får du se en karta

Jag ska vart fall försöka gå förbi en stund, se om jag kan få med mig någon.
Li får mamma följa med?? Eller är hon portad?! :)

Doftar Jenka här!!

Här doftar det jenka, det är min Aloe Heat Lotion som doftar så. Igår var jag och körde cirkelträning med tanterna, och fan vilken trängisverk jag har fått i bröst och axelparti. Ajaj aj. Not nice, men det är ju förmodligen för att jag inte strecha till räkligt mycket.  Så för att det ska bli något skönare så testade jag  Aloe Heat Lotion fungerar ungefär som Tiger Balm, det blir varmt. Men det det blir svalt om man bara stryker på det. Känns förmodligen lite bättre, kan ju inte bli värre.
Kanske imorgon, ska iväg och köra spinnig sen. 45 minuters pass, för vissa är det som en piss i havet. För mig som normalt kör 30 min, kommer nog 15 min extra att märkas. Men det är skönt då sover jag gott ikväll.

Snart helg igen härligt härligt! Kalas kalas...

Upp & hoppa liten loppa

Idag ringde mobilen klockan 8, efter att ha haft många sovmorgonar så är det lika bra attgå upp lite tidigare idag. Så det inte känns som världens uppvaknade imorgon när klockan ringer vid 06:00. Nästa vecka blir det att böraj cykla till jobbet igen, då får man gå upp tidigare.

Igår blev det spinning med Ulla som instruktör, hon hade gjort om passet sen jag var där sist. Så några fler pulshöjare, själv blir jag ju röd som en tomat rätt fort. Tog i för kung och fosterland, men det kändes bra efter åt. När jag går på spinnig tycker jag om att trängien är i intervall, tungt, lätt, medel. Men när det gäller löpptränng och intervall så klickar det inte.

Vid tio ska jag på cirkelträning, som körs i gymet. Perfekt! Då kvittar det omdet är massor med gamla tanter i 65+ åldern, för då kör man sitt egna race ändå,  Normalt sätt brukar de var gympa för dem, och det mina vänner är verkligen inte min grej! Men så länge det är lite hnatlar medi bilden är är det okey för mig.

Sen är det jobba jobba, packa badräkten ifal vi ska iväg och bada. Det kan man aldrig veta förrän efteråt. Skönt att gå och jobba igen efter några dagars ledighet. Blir ju lite långtråkigt att bara vara hemma med lixom. Nej det får vara llt för idag. Sen när jag kommer hme från trängien MÅSTE jag ta tag  i inköpslistan  och planering av mat.

Köksfläkt + Bang = Rent

 


Fick för mig att städa köksfläkten ordentligt idag, dum idé. Så jag börjar skruva bort skyddet som går att fälla ner, en skruv bort, skruv nr 2 var inte lika lätt. Fick dess värre väta tills K vakna så han kunde hjälpa mig med den. Efter lite 5-56 så låsna skruven. Städade ur så det vart mindre flottigt och mer glänsande ( det är ju så jäkla tråkigt att städa fläkten, dock ser man resultat rätt omg)  Jag tycket ajg var jätte smart så jag skulle köra skyddet i diskmaskinen, oops. Den gick inte in, fan fan. Då har jag tagit bort den i onödan, vi har en bänkdiskmaskin så den är varken stor eller speceillt djup. Den är inte till förr att diska fläktskyddet.. Då kom jag på snielle blixt nr 2, jag lägger den där äkliga skyddet i badkarret. Häller i en del BANG, så kommer det nog funka fin fin.


Denna produkt tycker jag är toppen,
den är nog inte så bra för miljön eftersom det blir verkligen rent även på flottiga ställen


Det ligger där ännu, har väl legat där i en timme minst, får ligga där lite till så flottet bara rinner bort. Det blir ju fint vart fall, men varför måste jag komma på såna där evighets projekt? Det som är kvar på min too do list för dagen är, lägga in tvätten, samt skriva inköpslista och planera middagar. 

Jag skulle ha gått på gymvising idag, men jag fick ställa in den eftersom jag han helt enklet inte gå ditt. När K vaknade var vi tvugna att gå och fixa doppresent till lilla Angelica, eftersom det bara var idag jag kunde så jag fick ajg helt enklet ställa in. Trist men jag ska boka ny tid ikväll tänkte jag.

Hm tror jag har druckit för lite vatten, eller ätit för lite börjar känna en viss huvudvärk på G. Får göra något åt det, ta en tablett fylla på med vätsak och sen lite mat.

Förvirrad = borttappad mobil

Jag är ju lång ledig så jag är ledig idag och imorgon. Igår var vi hos pappa och hälsa på, de var hem kommna från Thailand i lördags.Bruna var de så klart, även om de hade haft mycket regn och lite dåligt väder. Eftersom det är Våffeldagen på onsdag så skulle pappa bjuda på Våfflor. Så lillebror var också hos Papi.

Eftersom det som alltid drog ut på tiden så tog jag tag i det där med våfflorna. Jag har kanske gjort våfflor någon gång tidigare men inte ofta. Men de vart väl hyffsade, lite bättre färg nästa gång. Eftersom vi inte åt under tiden som jag gräddade så vart de inte så spröda som man vill att de ska vara. Dock vädligt goda ändå!!

När vi kom hem såg vi på "Saningens Ögonblick" ett av vårat favorit program, men som jag aldrig någonsin skulle få för mig att vara med i själv.

Idag när jag vakna så undra jag vart jag hade lagt min mobil. ( Jag är ju rätt virrig så klocka och mobil, är de två saker jag ständigt letar efter nästan. Inte jämt men allt för ofta) Letar men kan inte se min mobil, så jag ringer till den så jag kan höra vart den är. KNÄPPTYST!! Lite stress, infinner sig. Börjar fundera när och var jag hade mobilen sisit. Hmm.. Hos pappa, jaha. bara att gå ditt då. Egentligen tar det inte så lång tid att gå till pappa, 15- 20 min om man går fort. Men just idag hade jag ingen brådska så jag gick med andra ord inte jätte snabbt. Fram och tillbaka tog det runt en timme nästan. Som tur var låg mobilenhos pappa, annars hade jag blivit lite stressad. Gråten i ögat... hade nog infunnit sig med.

Tvättat, under dagen. Var även på det sista "mötet" idag, det var vemodigt som tusan. Men det var dax, jag har nått fram med det jag ville. Eftersom det fortfarnde känns rätt privat att skriva om mötet, så lämnar jag det där.

På eftermiddagen så träffa jag E vi var ut och gick i två timmar. Var lite frusen när jag kom hem... Vart mycket gå idag. Men det är skönt det med. Imorgon måste jag var effektiv i mitt hem, STÄDA!!! Det är inte direkt skitigt, men allt vanligt som måste göras ändå. Saker och ting grår ju ihop på en vecka. ( Vi är inga städiga personer, framför allt inte jag) Råkade kolla på fläktfiltret nu ikväll, ojoj det skulle jag inte ha gjort. Riktigt skabbigt, uhh... Så det åkte direkt in i diskmaskinen, så får man städa runt om imorgon det orkar jag inte styra med så här pass sent.

Nej det var väl allt för idag, har inte hänt något super spänade.

Lyckad köttfärsås


Idag lyckades jag!! För första gången i mitt liv har jag lyckats göra en köttfärssås som var god, och den var inte bara god utan riktigt god! För de flesta andra så är det enkelt att lyckas med köttfärsås, det simplaste som finns. Men för mig har det aldrig klickat, så ljuv musik uppstår. Men idag var alltså dagendå även jag hörde ljuv musik när jag åt köttfärsås och makroner.

Hur gjorde jag för att lyckas? Jag fråga pappa, hans köttfärssås är den godaste, enligt mig.  När han förklar lätt det ju inte så avancerat.

Färs en lök eller två, så den blir mjuk men inte får färg. Lägg i köttfärsen ( här undrarajg om man inte engtligen skulle tagit ur löken först, då hade det varit lättare att bryna färsen) , bryn den. Sen 1-2 träningar köttbuljong, smulas sönder. Häll på korssade tomater, ev lite vatten. Låt puttra ett tag, smaka av med vittpeppar.

Jag gjorde precis som pappa sa och det funkade! Så nu blir det att skriva upp den enklaste recpet av dem alla så vi inte glömmer bort hur man gör god köttfärsås igen.

Bandit!


Äntligen har jag hittat en webradio med rock tocuh. Är du som jag lika förtjust i rock musik, metall och likande då är detta något för dig. Det bästa med webradio är att det typ funkar jämt, minus lite buffrng ibland. Jag har fler Webradiostationer som jag gillar, på winamp kan man hitta rätt många via deras radio. Där gillar jag deras Technno/Trance kanal pulsradio.

Lyckad fredag, bio mys och shopping planer

Igår hade vi tjejkväll, mycket trevligt. Vi åt tacos, och Saras tårta. Såg på Let´s Dance och Singing Bee, vid halv elva var jag trött så då tacka jag för mig och gick hem. Jag fick present kort på Nordik, samt två biobiljetter av tjejerna. Jag gillar verkligen att gå på bio så det passade perfekt. Nordik har jag aldrig varit på men nu finns det ju en anledning till att åka och kolla där.

Idag har vi varit hos K's mamma, sen blev det bio. Kollade lite på stan efteråt. Väl hemma igen så blev det nästan dax att börja laga mat. Dagens mat Isterband med potatismos. Var bjuden till Carin på skoauktion med idag, men tacka nej efter mycket velande. På flera sätt vill jag gå, trevligt att göra något. Kan vara kul att kolla på skor, även om det inte är helt och hållet min grej. Träffa folk mm. Den främsta orsaken som gjorde att det blev hemma kväll i stället för mig är det faktum att jag är så otroligt trött idag. Orkar inget vill inget, typ. Så jag kännde inte för det, ska man träffa massor med folk vill man ju vara lite på hugget. Sen hade inte jag tänkt dricka något alls idag, det gör väl med att man redan innan känner sig lite tråkig, det kan ju pigga upp lite annars om man är lite seg i deg.

Vet att brudarna vart lite besvikna, men det får bli en annan gång. Så ikväll blir det nog att spanna i nya Robinson, softa och ta det lugnt helt enkelt. Imorgon kanske man hälsar på Papi. Tvätta fönster ska jag försöka göra med, det behövs verkligen! Så det ser lite frächt ut igen, sätta upp de nya gardinerna. Hade fått min lönespec nu med ( får den på internet) det blir än väldigt fin fin lön, nice!

Men eftersom att det är körkort på G, så behövs alla extra pengar till det. Jag ska gå till frisören den här månaden med, så då försvinner lite där, sen mitt standard besök på Törnrosa så man blir len och fin. Hm. Behöver köpa en vårjacka, samt skor (träningsskor, varddagssko, en finare vardagssko, samt en klackis) men först och främst blir det antingen träningssko eller en ny gå sko.

Var och träna igår med förrästen, lite halv hjärtligt. Testa ett löpband men det är inget för mig, så tirst att nötta på samma ställe. Fel skor hade jag med så fick ont i hällen rätt fort eftersom mina ner tramp när jag fick fort vart rätt hårda. Så jag hoppa över till crossen och körde en stund på den. Det är mer min grej. Sen vart det lite lite styrka, men ska kolla över pass jag går på, för att planera in mer kondtions pass. Eftersom jag behöver sattsa på det för att få igång ämnesomsättning och dylk. Nu börjar det bli vårigt med så då känns spontan promenader något mera lockande igen.

Nej detta får vara alles för nu!

Bedtime Stories

Dagens bio val blev Bedtime Stories eftersom filmen är en barnfilm, komedi så var det ju givietvis mycket ungre publik, Men jag hade valt den  filmen, och tyckte den var väldigt bra. Helt nöjd med mitt val.Om filmen
Hotellvaktmästaren Skeeter Bronson brukar berätta sagor för sina syskonbarn
 och upptäcker en dag att berättelserna på något magiskt sätt blir sanna.
Skeeter försöker utnyttja denna otroliga chans att ändra sitt liv till det bättre,
genom att brodera ut den ena mer fantastiska sagan efter den andra.

Och där kunde det slutat lyckligt som en saga.
 Om inte barnen envisats med att bidra till berättelserna
på ett sätt som får Skeeters tillvaro att vändas helt upp och ner och ut och in.


Trailer
bio dax

Bio time, snart ska vi iväg och kolla på Bedtime Stories..

Fredags mys med brudarna!!

Ikväll blir det Tacos, med några av mina tjejkompisar. Bargarn Sara har bakat en Sachertårta, med hennes tvist på den. Så mys för hela slanten. Eftersom Sara inte tåll katter så ska vi vara hos Angelica. Jag tänkte förberda allt innan, så ska steka köttfärs snart. Hacka grönsaker. Fixa och dona, passa på att diska lite med. Man vill ju att det ska gå fort ikväll :)

Vi hade tänkt träna innan med, desto mer angeläget att förberda maten, man orkar inte hålla på efter det när man är jätte hungrig, sen följer Jejje Let´s Dance så hon vill inte missa det. Men jag har ju tid så det gör ju inget. På förmiddagen jobba jag lite extra. Sen vid 12:30 hade jag tid hos optikern för syntest till körkortet.

Syntestet gick bra, hon berätta även om att det har kommit lite nya linser på markanden som kanske skulle passa mig, plus att det var grattis att prova ut linser. Man behöver inte binda upp sig, mer än om man har bestämt sig, vilket jag tyckte lätt bra. Jag är sugen på att ha linser igen, för det känns mycket mer bekvämt när man tränar, solar man kan har vanliga solglasögon mm...  Åter till mitt syntest för körkortet. Något som var helt sjukt det trodde jag inte var att jag faktiskt skulle få köra bil utan brillor!! Ni som känner mig vet ju vilken billig fylla man får om man testar mina googles, vill säga jag har starka glasögon. Men jag kommer ha glassögon när jag kör bil, så börja inte oroa Er. Jag ser ju faktiskt inte så bra utan, så vill man inte ha massor med huvudvärk.

Sen gick jag hem, testa Shop Express på Konsum Saluhallen, det var lite kul. Inte som den på Maxi, den här kunde ta kontanter med. Plus att den var upp byggd på ett helt annat sätt... Men jag kommer särket att anväda den. Nej dax att börja fixa med maten så det blir klart, kan man villa lite efteråt.

25 åring numera!Igår var dagen D, jag fyllde 25 år!!
Jag tycker nästan alltid om att fylla år, igår vart jag mycket firad.
På morgonen i köket lågen en present med en liten kärlekslapp :)
I paketet låg en fin plånbok som jag har önskat mig.

När jag kom till jobbet sjöng natt personalen, sen fick jag två blommor.
En från mina arbetsgrupper och en från brukaren, jätte fina blommer.
När vi var i skolan så sjöng de för mig med, roligt och väldigt oväntat.

Sms:n var många och alla värmde, hemma hade telefonen ringt varm.
Mobilen var avstängd eftersom jag var i skolan och jobba.

När jag kom hem så vart jag mer grattad, Madde kom förbi, sen kom mamma.
Så på kvällen var jag hem bjuden till Angelica som bjöd på färska räkor, mums

Ikväll blir det mer föddelsedags mys med tjejerna, Tacos och tårta. Kanske paket?
den 29:e mars blir det kalas hos Pappa, eftersom de är i Thailand just nu.
Den 4:e eller 5:e april blir det kals här hemma, då kommer mamma sida på kalas.
Li jag åter kommer med tid, när jag vet mer
Sen kommer det vara färdig firat på ett bra tag!!


Doktorn säger ....Besöket hos Doktron gick över förväntan, men en sak är särket hon måste ha bra lön min doktor. 300kr för max 15min, det är bra timpeng det!

Vi prata om hur jag mådde nu när jag på ett år har minskat ner från 4tabl/dag till 2 tab/dag. Jag tycker att jag mår lite bättre, inte lika ofta illamående och "kall" i magen känsla. Hon tyckte att vi skulle fortsätta minska, först skulle jag ta en 1/2 tabl. men problemet är att jag äter kapslar så det går inte att göra så. Så hon kolla lite i sin tjocka bok ( gissar att det var Fass) sen sa hon okey, men då gör vi så att du tar 1tabl/dag. Så äter du det i ett halvår, sen så tar du bort den och är medicinfri. Spännade!

Jag hade några frågor, den ena var hur länge medicinen sitter i kroppen efter sista tabletten, det var ungefär tio dagar, definitift inte mer. Sånt kan ju var bra att veta om man vill skaffa barn senare...  Sen undra jag hur ärftlig min typ av eplepsi är, det var 1 på 10, som kunde få det. Då var det oftast samma sort som jag har haft, petit mal (Petit mal debuterar alltid i barnaåren hos tidigare friska barn. Anfallen kallas för absens och innebär frånvaroattacker på mellan 5-15 sekunder. Anfallen börjar och slutar mycket plötsligt. Ofta är barnet inte medvetet och kommer inte heller ihåg anfallen efteråt. Ibland kan man se små ryckningar i ansiktet, men inte alltid. Om man inte behandlar petit mal kan antalet anfall per dag vara mycket högt (100-200 anfall/dag). Prognosen är god och ofta har anfallen upphört före 20 års ålder.) men man kunde även få barn med grandmal. Men ovavsätt vilket så var det ju inte jätte vanligt, blir det så så blir det så.

Sen den mest laddade frågan, om jag fick börja ta körkort? (Jag har fått ta körkort sen jag var 20, men det har aldrig blivit av, sen nu när vi drog ner på medicinen så skulle jag ta en pause i det ifal det skulle hända något)
Svar: Jag ser ingen anledning till att du inte skulle kunna ta körkort, du har varit anfalls fri länge. Samt att vi har sätt att medicin minskingen inte har påverkat dig. Så jag tycker att du kan börja ta körkort!!

Min lycka var total, jag var inställd på att få vänta ett år till med mitt körkort. Så jag så jag hade ett fånigt leende på mina läppar rätt länge. Så vart jag så ivrrig så jag gick dirket till den körskolan jag har tänkt ta, den ligger nära gymet blir perfekt. Kan man gå ditt efter jobbet, sen träna kan ju knappast bli bättre!

Så nu blir det att fylla i massor med papper, doktorn skickar in läkarintyget till länsstyrelsen, jag ska gå till optikern, sen när alla papper har kommit så kan man börja på det nya äventyret. Har ju Bonniers Trafikskola som Li har förnärvarnde med det programmet kan man ju sitta och tragla med.Får nog kolla en gång till tror inte riktigt att det var så där vägmärkena heter..
Hehe


1,5 h för tidig?!

Idag ska jag till min Doktor, höll på att åka ditt nu. Men så kom jag på att nej, var det inte så att jag hade en senare tid...??? Så kollar på remissen igen och ser att visst är det så, 10:30 har jag tid. Vill säga att jag inte behöver åka förrän vid tio, 1,5h. Hade blivit lite pinsmat att komma så mycket för tidigt och sitta där uppe och vänta. Ingen hjödare precis.

Får bli att läsa ut boken så länge i stället!!

Säkert!

Annika Norlin, född 22 november 1977 i Östersund, är en svensk popartist som gör musik under artistnamnen Hello Saferide (på engelska) och Säkert! (på svenska). (Detta kopierades från Wikipedia) Här kommer några låtar som jag gillar med henne eller med låtar då hon gästspelar med andra.


Säkert! - Vi kommer och dö samtidigt
Petter feat. Säkert!
- Logiskt
Säkert! - Allt som är dittHello Saferide - "Anna"Hello Saferide feat Firefox AK - Long Lost PenpalNokia 5800 Express Music vs Msn??Idag fick jag hem ett brev från Posten om att jag hade ett paket att hämta, med en till telefon!! Fan jag har ju bara beställt en , så det hade blivit någon miss. Så den telefonen får ligga kvar och åka tillbaka. När jag köpte telefonen med dess abonemang så fick jag frågan om jag vill ha MSN, jag var lite tvekande tänkte att nja det går nog bra utan. Men så för bara sakens skull så vill jag se hur det såg ut på telefonen för på K's mobil såg det lite häftigt ut. Vi har letat och letat, så idag när jag ringde om telefon nr 2 pass jag på att fråga om MSN. Det vissade sig att det inte finns någon MSN till Nokia 5800 Express Music just nu, men att de håller på att utveckla ett program för att det ska funka. Men de visst inte när de skulle komma.  Då förstår jag varför jag inte hitta någon! Blev att ringa till 3 igen för att kolla så jag inte ska sitta o betal för MSN, men det fanns inget om det på mig.

Men då kan man ju tycka att 3 ska ändra lite på sin produktbeskriving på deras hemsida ang mobilenSöndagsmiddag

Söndags bjudning! Var det som stod på dagordningen, jag gillar verkligen att bjuda på middag. Där av ser jag framemot när man bor större så att man kan bjuda hem flera stycken. Att sitta i vårat körk är rätt trångt, även om man är 4-5 personer. Så i framtiden vill jag ha ett matsalsbord för 8 personer åtminstone!!

Idag så blev det Portergryta, och Kladdkaka som efterrätt. Våra gäster var Kristians mamma, och hans syster plus hennes dotter.

Det tar lång tid att göra porterstek, jag anväder grytbitar så därför ändra jag namnet lite. Har hittat recpet från recept.se

Tid: 2 timmar varav 15 min arbete 
Hur många personer? 8 - 10

Du behöver:

1,25 - 1,5 kg benfritt nötkött (t.ex. fransyska eller rostbiff) (Grytbitar funkar fin fint med, då tar det inte lika långtid)
1 flaska 33 cl porter (en öl sort som oftast finnas i vanliga mataffärer) ( huvudsaken är att det är ett mörkt öl, om du inte hittar porter, själv tar jag gunisse ibland)
½ - 1 dl outspädd svartvinbärssaft
3/4 dl äkta soya
7 torkade enbär
7 hela svartpepparkorn

2 tsk timjan
2 gula lökar (som du skivar)
3 köttbuljongtärningar eller motsvarande flytande buljong, ca 4,5 msk ( jag brukar ta Touch of Taste Kantarellfond i stället)

SÅS
7 dl silat kokspad (själv tar ajg allt kokspad som finns, det är ju det som är det goda)
2,5 - 5 dl Visp / matlagningsgrädde

en klick smör
Maizena eller egen redning på vetemjöl
(vill man ha en mindre gräddig sås tar man i mer vatten istället, och mindre grädde)

Gör så här:

Ta fram en gryta som köttbiten ligger trångt i.

Blanda ihop kokspadet i grytan. Häll i porter, svartvinbärssaft, soya, svartpepparkorn och timjan. Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet.

Koka upp spadet och lägg i köttbiten. Låt sedan sjuda under lock på svag värme ca 1 ½ timme. Vänd under tiden på köttbiten ca 3 ggr eftersom den inte blir helt täckt av kokspadet. (kör man på grytbitar är det bara att röra om lite då och då)

Köttet ska kännas mört när det är färdigt. Prova med en sticka eller stick in en köttermometer till köttbitens mittpunkt. Termometern ska visa 75 grader när det är klart. ( Med grytbittar slipper man tempa, perfekt! När köttet känns mört med gaffeln är det klart. Ränkam ed 1,5h minst på spisen)

Tag grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i spadet ca 20 minuter.

Skär köttet i tunna jämna skivor och lägg upp på serveringsfat.

Gör såsen, Vispa ihop spad (som är avsillat), grädde, vatten,  och idealmjöl/redning i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka 1-2 minuter.

Sen är det bara att servera och njuta, vi hade haricorts, svartvinbärsgelé och potatis till. Mumsigt värre!!!Desserten jag kör med ett recpet jag hittat på näte för länge sen som kallad för " Kickis brownie sundae" men att jag gör det en en pajform eller likande, så det blir som kladdkaka. Det går inte att misslyckas med detta recept, då har du garnterat glömt den i ugnen för länge!

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vanillinsocker

2 ägg
2 dl mjöl

Gör så här:

Smält smöret i en tvåliters kastrull, tag av från värmen.
Tillsätt socker, kakao och vanillin.
Rör i ett ägg i taget.
Tillsätt mjölet sist.

 Bred ut i smord form med löstagbar kant. Grädda nederst i ugnen, 175 grader, i max 20 min. Kakan ska vara "lös" i mitten. Låt kallna och ställ sedan i kylen minst en timme. Den ska serveras kall och blir godast om den tas fram ca 20 min före servering, så den blir lite geggig men ändå är kylig. Servera med glass, gärdde eller vad du tycker passar!

Mitt tips är att göra en Jordgubbssås till samt servera med glass eller grädde, då har du fått en härlig och enkel dessert.

Hur gör man Jorddgubbsås?

Du behöver:
1/2 liter jordgubbar (frysta funkar perfekt)
1/2 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft


Kör du med frysta jordgubbar, micra eller låt tina i kyl innan. Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret. Mixa såsen fluffig med stavmixer. Smaka av med citronsaft. Såsen går bra att värma, om man vill ha den lite ljumen.

Snygga Busskortshållare!!


YOMI UF

Förra veckan fick jag hem två busskortshållare som jag hade beställt, såg dem första gången hos en bloggerska som  kallas för Kenza. Jag tycker att bussfickorna var fina, och stor del av kostnaden för dem går till välgörnhet. Det är ett UF företag,  Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever mellan 16 och 20 år. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet.

Jag valde dessa två, de stöder Bröstcancerfonden, den andra stöder Läkare mot AIDS forskningsfond. I maj n'r företagetavvecklas sänks 30% av inkomsten till de olika fonderna. Nu bor ju inte jag i sthlm eller är där så ofta så Emmelie fick de två spårkartor som följde med över pendel och tunnelbanna.

Tycker det känns bra att köpa något som gynnar andra, jag köpte två st det blev 64kr. Det är ju lixom inga pengar som man inte saknar tycker jag.

Kolla in produkterna genom att klicka på de länkande ordena i texten ovan.


Tvätt tid =(

Imorse ringde mobilen, kl 7:00. Jippi, på en ledig dag. Men det var bara att gå upp, eftersom jag har tvätt tid 07-13- Hade tänkte tvätta på eftermiddagen först, men sen kom jag på att vi ska till min mormor och morfar för att fira mammut. Som har fyllt år, hon har redan fått present av mig. En liten stero med kassetbandspelare. Mamma är stenålders männsika, själv vill jag ge en henne en stero som tar mp3 format, men det var inte av intresse. Smaken är ju delad.

Vi skulle med behöva en liten ny radio/stero till köket. För den jag fick av Tomten för många många år sen jag kanske jag var sju år. Men den radion har följt med mig, alla de gångerna man åkte till Gryt och campa hos mormor o morfar. Ute som inne, min lille bror har dessvärre med fått låna den. Efter det var den aldrig sig lik längre... :(

En helt annan sak som har med tvättning att göra, det är väldigt irriterande att komma ner till tvättstugan och se att den personen som tvätta igår inte har tagit hand om sin tvätt. Jag gillar inte att ta i andras underkläder även om de är rena, det är skabbigt!!! Det blir sånt dubble göra, först sortera jag min tvätt, lägger i två maskiner. Sen får jag rensa torkrumlar filtret, plocka ner den andra persones tvätt i dennes tvätt påsar. För att jag ska kunna hänga upp min tvätt. Tråkigt och irriterande.

Men nu är de sista i tvättmaskinen så snart är allt klart, skönt skönt!! Fortfarnde inte kunna träna eftersom jag är förkyld, när ska skiten försvinna?! Det ända ajg har gjrot denna veckan som kan likans vid träning är att jag var med i badet när brukaren hade vattengympa, lång promenad på 1h, sen vanligt softich bad på badhuset igår med E. Så har ajg gjrot något med hanleden så det gjorde as ont när man försökte simma. Det gjorde typ välidigt ont ovastätt hur liten belasting jag gjorde med min hand, handled. Idag är det bättre, även om den känns lite öm. Har väl gjort något tokigt på jobbet skulle jag tro.

Tillbaka till tvätten för min del. Mammut kommer efter 13 så då far vi mot urskogen.

Everything

I måndags kom min telefon hem :) Lycka!! Så idag håller jag på att lägga in musik, jag gillar att bli nostalgisk så det blir en och annan gamal goding med. Telefonen i sig är jätte fin, men rätt avancerad så det kommer ta ett tag innan ajg fattar den fullt ut, det tog ju ett år innan jag fatta min kamera helt och hållet.

Efter lite pillande och läsande i instruktionsboken så ska det väl gå bra. Igår gjorde jag Fransk löksoppa, som jag tog med till Jejje, Sara tål inte katter så därför vart det enklst att ta med maten. Men det smakde riktigt bra. Så ska äta det idag med. K är på konstulation för borttagning av tattuering idag, får se hur det går, men jag anntar att det går bra.

Igår var jag även och red på en stor Nordsvensk, vi passa på att uttnyttja tiden som min brukare har. Så jag kunde träna eftersom brukaren inte kunde gå. Så nu känns det inte lika läskigt, även om det nog aldrig kommer bli min grej att ridda lixom. Jag är en gym tjej, ingen j*vla häst brud!!!

Ett annat faktum är att jag måste gå till frissan och fixa till burret, det är inte alls så lockigt som jag vill att det ska var eftersom det är lite mer längd. Så åfr boka tid, måste väl färga eller göra slingor med för ny ser det lite roligt ut eftersom jag är så ljus, så är utväxten ljus resten mörkt. Fult värre!

Time for lunch!Manliga sysslor vs Kvinnliga

Helgerna lyckas alltid glida förbi. Den här helgen har verkligen varit en slappar helg, jag brukar rätt ofta ha planer för vad vi ska göra. Som t.ex. det vi behöver göra är att åka med lite skit till returpunkten, så vi får bort lite från källaren. Är ju rätt onödigt att spara på saker som inte funkar!!! Men vi kom aldrig till Returpunkten den här helgen, så vi får försöka komma ditt nästa helg. Ett som är säkert är att vi måste ditt innan vi ska bytta däck, eftersom vi måste fixa där ner så däcken får plats.

Nu låter det som att vårat källare förråd är as packat med skit, men så är det inte. Vi har inte så mycket skit, skräpp. Eller behövligt skräp som man inte kan kasta av känslomässiga skäll. Vi har inte lyckats sammla på oss så mycket ännu. Men det är mer lite möbler som tar plats. Så det får bli nästa veckas projekt.

Tanke var att vi skulle gå på bio, men K kände inte för det så det blev inte så. Han tyckte inte att det fanns någon film han vill se jätte gärna. Så vi har mest sätt på film hemma, vi gillar att se på film. I lördags så var vi förbi hans syster och umgicks lite med de. Hålla bebis är alltid mysigt :) Man ser så mycket, det händer så mycket från vecka till vecka. Vilket är väldigt roligt att få var med på.

 
På de två första bilderna är hon rätt nyfödd, medans på de två senare är hon 2 månader gammal.

Efter att vi hade varit hos Madde så gick vi till stan, GICK!! Jepp, vi gick både till M och till stan, vet inte var det var med K. Men han banga inte att gå, eftersom det med stor sannolikhet skulle var as mycket bilar upp vid stan eftersom "Melodifestivalen" var i stan och det har varit en massa jippon hela veckan. Men det var sköt med promenad.

På stan kolla vi ytterst lite, K köpte min föddelsedagspresent. Hm, jag vet att den blir bra,eftersom jag var med. Haha. Ingen överrasking precis, men va fan. Det blir åtminstone något jag vill ha, behöver och kommer blir glad för. Men jag får den när jag fyller år, 10 dagar kvar. Fort tiden går.

Under helgen har vi haft en diskussion om städning, hus, uppdelning av sysslor. Jag är inte jätte förtjust i att städa, det är tråkigt och väldigt otacksamt. Med andra ord jag skulle väl behöva var lite mer pedantisk, vilket jag inte är. för att det skulle se mer sädat ut hos oss. K är mer pedantisk än vad jag är. Så diskusionen blev lite


-Hur har du ( du är jag i det här fallet) tänkt dig sen, när vi flyttar till hus? Då förstår du väl att jag ( jag=k) inte kan hjälpa dig hela tiden med att säda, diska och så vidare. För jag kanske måste fixa, laga saker hemma?!

Mitt demokratiska svar..

- Jo men det förstår jag att du kanske behöver fixa med andra saker, och jag får ta mer ansvar för städning. Så du annser att jag borde städa mer här hemma??

- Nej jag vet att du inte gillar att städa, så jag kräver inte det. Men de på jobbet gör inte ett finger hemma, bara så du vet. Jag kommer inte ha tid att hjälpa dig sen, fattar du det?

- Så du vill att jag gör mer här hemma? För att de på ditt jobb inte behöver städa? Det är väl okey för mig men jag vill att man bestämmer såna saker. Är du orolig för att det inte ska funka sen när vi flyttar??

- Ja, för man vill ju inte bo i en svinstia. De på jobbet lagar, fixar i stället för att städa. Men jag har inte sagt att jag inte kan hjälpa till. Jag gör ju det, me sen kanske jag inte hinner.

Ja, man skulle kunna dra ut på diskussionen jätte länge. Det hör till saken att K var rätt hungrig med så det gjorde ju knappast saken bättre. När jag gick hemma och var arbetslös städa jag typ jämt,för jag hade inget att göra. Nu jobbar vi båda heltid, jag tränar. Lägger inte ner 100% på att städa och fixa. Så jag förklara att jag tycker inte det är något roligt med att städa för att när man väl gjorde det så fick man ingen uppskattning för det. ( kanske lite barnsligt och töntigt, men sån är jag). Desutom tycker jag att det ska var lika, fördela sysslorna. Vill han ha det mer sädat, ja varsego det är bara att städa på. Nu har vi bara 71kvm att städa, vilket är rätt skönt. Men jag förstår hur han tänker, oron. Jag tror ifor vilket vi med disskuterade att när man har hus, trädgård mm. Så kommer man prioritera på ett annat sätt, det kommer finnas mer saker som behöver fixas, ordnas med. Man kommer välja bort andra saker som tar tid, typ datorn. Det där löser sig på ett eller annat sätt. Samt att det är möjligt att det rent naturligt blir jag som får ta mer ansvar över städning, diskning mm, för att jag inte kan laga saker, fixa saker. Fast egntligen ser jag ingen orsak till att man inte kan hjälpa till, avlasta varndra.

Bilder


Helgen

Vi var och hälsa på Madde och Kricka,
Dopp om två veckor, så Krisitan tränar på att hålla den lille (2mån2veckor).
Vi drack te och åt bullar.

(Klicka på bilderna så blir de större)

Katterna

Jag tycker om att ta kort på mina små katter,
nu har jag ju destuom hittat en "djur" funktions knapp på kameran så
bilderna blir ännu bättre!!

(Klicka på bilderna så blir de större)Mysan

Blandade bilder på mig, nu som då.
Bjuder även på de som jag inte är mitt snyggste jag på.
När smygfotografen K har varit i farten.

(Klicka på bilderna så blir de större)

Så Dumt!

Började läsa Så Dumt! av Mia Trönblom idag, verkligen en bok ajg fastna i när jag börja läsa. Läst typ 2,5h. Kom till kapitel 5 av 28. Så imorgon blir det att läsa lite mer, den var helt klart värd pengarna. Igår kolla jag även igenom min nya kokbok ordnetligt. Många recpet såg tilltalande ut och enkelt. Skulle inte kännas något konstigt att gå över till den typen av kost.

Jag gillar ju riktigt smör, och vispgrädde så då får man ju ha det i maten rent naturligt :) En på jobbet äter efter LCHF och hennes magkatarr har blivit bättre. Ska kolla lite mer i den och skriva upp lite så man kan handla hem varor. Hostigt värre, på jobbet så var hela min lilla grupp förkylda, förkylda klubben. Så vi hosta och snora i kapp, mer eller mindre.

Nej, det får vara allt för idag. Imorgon blir det kort dag eftersom jag ska ta ut komp!! Sen är det helg igen, skönt skönt!! Bio time i helgen. Bedtimesotories eller Män som hatar kvinnor..  Vi får se vilken det blir, båda ska ses vart fall!

Gult vatten?!Lite städning blev det idag med, skönt! Känns ju alltid frächare efteråt. När jag skulle moppa golvet var varmvattnet GULT, så får moppa golven imorgon eller senare. För nu har särket vattnet blivit sin vanliga genomskinliga färg igen. De har förmodligen arbetat och stängt av vattnet för tidigare på dagen funka inte varmvattnet alls.

När Kristian kom hem så gick vi upp till stan, jag gick till 3 och beställde min telefon. Den är ju så pass ny så de har den inte hemma. Men det känns som jag kommer bli supernöjd. Jag valde inte till surf eller msn, känns som jag klara mig utan det. Skulle jag mot förmodan vilja ha något av det så går det ju alltid att köpa till lixom. Telefonen kommer i slutet av nästa vecka, så får längta lite tills dess. Köpte den som jag vissa i ett inlägg för några dagar sedan.

Gick till Clas Olsson och köpte en mobilladdare till bilen, för jag tycker jämt man har noll batteri när man ska åka iväg, så typiskt. nu slipper man befara att batteriet dör på vägen. Så gick vi till Myself & friends där jag vissa K plånboken jag vill ha när jag fyller år. Passa på att gå till Telia när vi ändå var på stan. den ligger ju även brevid "plånboks affären". Vi flytta över K's mammas nr så det står på honom nu, det har stått på mig tidigare eftersom jag köpte en telefon men vill inte ha abonemanget. Eftersom vi vill ha kvar abonemanget till hans mamma, samt binder upp oss yttligare för att man för länger det så "köpte" K även han en ny telefon. Man betalar ju en liten summa varje månad för den, han kör på refilkort annars.

Mmm, efter shopping gick vi hem. Snart ska vi äta mat, Falukorv i Ugn med potatismos, min lille bors favorit rätt. Eftersom att det är onsdag i dag så är det Grey's Anthomy kväll hos Jejje med. Våran standard, mysigt. Sen är det jobb två dagar sen är jag tredagars ledig :) Soft soft.Beställningarna är hemma!

Allt som jag har köpt har nu kommit till rätt adress, Aloe Vera Produkterna var jag och hämta i lördags.Nu har jag tre lips, eftersom att jag beställde två från en annan återförsäljer. Älskar dessa läpsyl så om nog vill testa kan jag ge bort ett. Aloe Liquid Soap blev en ny favorit, det är nästan halv liter tvål. Så doftar jätte gott, till för änder och ansiktet, man känner sig väldigt ren och fräch efter åt. Den rekomnderas! Aloe Berry Nectar visst jag vad det var innan, ska lägga in den som en automatisk räkning så jag alltid får hem en sådan varje månad. Jag tycker man märker på en gång att den sätter fart på magen och tarmar. Så har man en känslig mage, eller en mage som behöver en knuff, kan det var värt att testa. Jag älskar ju Aloe vera produkter så jag skulle nästan kunna bli säljare för jag pratar så gott om dem.

Igår kom kusin förbi med Alpnearingsprodkuterna.   Har inte testat någon av produkterna ännu så kan inte svar på vad jag tycke om dem. Men jag beställde Bearnaisesås pulver, fotfil som är skålformad så den ska pasa foten bättre. Samt en Carrier oil som man kan anväda vid massage eller smörja in kroppen med så man blir mjuk och len. Det sist nämda är ju något jag inte är kroppsligt, snare torr och narrig.

Imorse var jag och hämta Ett packt från Jotex och ett från Bokus.
Öppnade mitt Jotex paket först, hittar.. detta nedan samt två paket panellängder som är enfärgade, gröna och begie.

Nu är det så att de prickiga gardineran var väl sötta, men jag hade faktiskt beställt rutiga!! Dessa
Ruttigt till köket, blommigt till vardagsrummet. Så besvikelse, men jag har gjort i ordnig returen så senare blir det att gå tillbaka med packet och in vänta de nya gardinerna, igen.

Sista packet, med böckerna stämde. Mia Törnblom's bok Så Dumt! och Doktor Dahlqvists och Airams LCHF- Kokbok

Mias bok tror jag att jag ska börja läsa redan idag, den har jag väntat på. Kokboken ska jag koall igen lite mer noga, det lilla jag kolla på kändes frächt och läckert. Får se om K gillar idéen... Äta nyttigt mår ju alla bra av ovavsätt storlek och ålder.
Ny Mobil?


Obs! Reklamfilm ovanför

Jag har länge velat ha en ny mobil, för den jag har nu börjar batteriet att knasa (ibland har man inget batteri ibland har man masor, och så försvinnerallt, med andra ord batteriet håller på att dö sagta men särkert) Så då har jag gått och väntat på att min bindningstid ska gå ut, så idag ringde jag för att kolla när exakt den går ut. Svar September 2008, med andra ord det hade redan gått ut jag skulle kunnat fixa en annan telefon med en annan operatör för länge sen.

Men nu har jag kollat upp det, jag har ringt till min nuvarnde operatör och sagt upp mitt abonemang där. Jag har i allla år haft Tele2/Comviq varit super nöjd med det, m en de flesta i min ogivning har valt en annan operatör så då blir det inte lika billigt längre. Så hädan efter kommer jag ringa med  3, det är den operatör som Kristian har t.ex. Då kommer kostanden bli lite mindre.

Tänkte jag passa på att kolla i 3 butiken efter telefon när jag ändå var på stan, men det vart Akut nöd, så jag gick hem och kolla på nätet i stället. Lite enklare eftersom att det var bara att trycka in vilket märke jag helst vill ha eller kolla efter, Nokia. Vad vill jag kunna göra med mobilen? Lyssna på Musik, och radio. Det var det viktigaste för mig. Ganska fort kom det upp en intressnat telefon, Nokia 5800 XpressMusic den verkar väldigt intressant. 8GB i minne är massor med musik!! Nu har jag 2 GB och tyckte det var mycket, . Här nedan kommer lite info om mobilen som jag tyckte var bra, blir alldeles för mycket text om man skulle skriva ut allt. Bättre att kolla på Nokia om man vill veta mer!!


Musiktelefon till en tjej som gillar att lyssna på musik

Saker jag gillade extra med telefonen


Mycket Minne
Uttag för MicroSD-kort med snabbväxling, max. 16 GB
81 MB internt minne
Minneskort på 8 GB medföljer

Musik och Ljud

Stereomusikspelare
Filformat för musikuppspelning: .mp3, SpMidi, AAC, AAC+, eAAC+, WMA
FM-stereoradio
Basförstärkning, utökat stereoljud, loudness

Drift (batteritid)
Taltid (max): - GSM 8,8 timmar
Musikuppspelning (max): 35 timmar

Foto
3,2-megapixelkamera (2048 x 1536 pixlar)
Carl Zeiss-optik:
3x digital zoom
Stöd för att lägga till bilder till kontakterJa jag tycker detta verkar var en mobil i mitt tyckte, helt klart!!

Madde & Co var och hälsa på

Igår så åkte vi och handla på ICA Maxi, då märkte vi att de hade kommit rätt långt med bygget. De håller på att bygga ut, nu hade det kommit ett Garage, som vi testa. Så var det en ny del med olika butiker som hade öppnat. Påminer mycket om Tornby tycker jag, (Tornby ligger i Linköping). Men lite kul att det kommit lite nya butiker ut till Maxi, kan man ju gå och kolla i de affärerna ibland. Mycket folk var det, först vägra K att vi skulle handla där. Handla hem Katt mat till de små med.

Sen när vi kom  hem så kom Madde, vi bestämde att hon och hennes sambo kunde äta lunch hos oss. Så Det blev färskpasta med vitlöksklyftor och grillad kyckling. Våran nya favorit rätt. Efter att vi hade ätit så gick jagoch Madde och köpte det som fattades till bullarna. Eftersom vi skulle baka. Vi gjorde dubblesats så det tog lite tid, lillen sov och åt under tiden. Och kolla lite på killarna.  Men bullarna blev jätte bra, testa att göra vaniljbullar det har jag inte gjort hemma någon gång tidigare. Men Maddes sambo vill gärna ha det, de blev goda. Personligen gillar jag Kardemumma bäst.

Kristian tog en fylla med hans kompis S, så han sov hos S. Så ringde han vid nio imorse och sa att han var på väg hem. Han sover i skrivande stund. Han mår väl inget vidare skulle jag tro. Men sånt där är självförvållat. Visste att det skulle bli så där, men jag är faktiskt inte sur vilket jag kan bli ibland. Vet ju hur det kan bli iband när jag träffar tjejerna, blött värre. Dock tar jag såna tillfällen ytterst sällan på ett år. För jag Hatar att var bakis, det är bland det värsta som finns.

Om ett tag ska jag och E gå ut och gå, hon skulle plugga lite innan bara. Själv kör jag diskmaskinen för fullt (bänkdiskmaskin, den tar ju inte så mycket disk åt gången. Är man lite bättre på att hålla efter än vad vi är så slipper man diskberget).

Snart ska jag och E gå till M med bullarna, K är why to bakis, för att orka röra sig ur sängen. Frågan är om vi ens kommer komma till Villbergen idag, tror inte det riktigt. Men vi får se, annars får man göra husesyn en annan dag. ( Hans mamma har flyttat). Jag missa melodifestivalen delfinal igår, missa jag något??  Såg precis på aftonbladet att Agnes och Marlena Ernman gick vidare till final.

Nästa helg är de ju här i Norrköping, då är det ju andra chansen. Så Det lär väl blir schlager yrra på stan denna vecka. Nej nu ska jag installera mig, snart dax att röra på fläsket.

RSS 2.0