Baby Boom!I helgen har det verkligen varit Baby Boom!!

28/8 fick Karin på jobbet en liten pojke, som ska heta Theo
29/8 fick Daniel och Viktoria en flicka som ska heta Nathalie
29/8 fick Daniela på jobbet en flicka
Grattis Grattis Grattis!!!

Till alla andra gångs mammor och pappar!!

 

 


Trött, tröttare, tröttast?Idag när jag kom hem från jobbet vid fyra var det som luften gick ur mig totalt. Jag är så seg och trött så det känns bara jobbigt. Har försökt plocka lite här hemma det går så där, gör lite sen hamnar jag här och läser bloggar typ.  Lyssnar på Céline Dion på Spotify man kan ha det grattis mot att det kommer lite reklam då och då. Men det finns det mesta där.

Bloggen har haft låg prioritet i veckan, vi har varit och lagt i kräftburar i måndags. Det var mysigt, K och jag var på en ö medan de andra jobba :) Tränat två gånger, bättre än ingen gång. Men än är vi inte på optimal nivå när det gäller träningen. Vet inte alls vad jag kan ha gjort mer varit hemma.

 Nu är det helg igen, den här veckan gick fort. Det var dock väldigt segt att gå upp i morse. Jag gillar att jobba kväll då och då för då får man sovmorgon. Men när jag hade det i onsdags så valde jag att gå upp tidigt för att gå å träna i stället.
Imorgon ska jag sova ut! Sen ska jag tvätta, sådant som hör ledighet till dessvärre. Vi har inte varit och handlat hem någon mat och likande ännu heller så det behöver vi göra imorgon. Om vi får tid över ska vi kanske åka ut till pappa och Gerds land, det kommer väl bli nya helg sysslan. Söndag ska vi till Eskilstuna med Madde och Angelica och K's mamma. Bilen är full med andra ord, Kristians mamma Kerstins syster Britta bor där som vi ska hälsa på. Äta gott och säkert se på något roligt. Ser jag fram emot!


Från en annan kväll i soffan, jag är kortast så jag får den minsta soffan ...

Nej allvarligt nu ger jag upp, en dusch och man kanske känner sig både fräschare och piggare?  K är iväg på "Av Tacknings fest" jag hade tänkt spendera min kväll med Jejje men hon verkar jobba för fullt. Hade kanske planer för idag med. Så blir att lägga sig i soffan och hoppas på någon film, eller lägga sig i sängen och sova.

Bilder från 22-23/8


Här kommer bilder från helgen!

Det har varit Augustifest här i Norrköping så vi var på marknaden en sväg i lördags och köpte lite remar bl.a.
Sen åkte vi ut till pappa och Gerds nya ställe i Brännäs tror jag det hette, en sommarstuga med många möjligheter. Vi började med ett stop hos min faster och hennes man, där vi fick fika! Lördagen gick åta att rensa och städa, gissar att de gjorde desamma på söndagen. Fick med mig en fästing hem, äkligt värre!

Söndagen, vaknade vi sent. Så det blev brunch med K's mamma, sen åkt vi mot Brunneby Gård där kusin Caroline bor med familj. Hon hade fyllt år i veckan så det bjöds på massor med gott. Sen åkte vi hem och dega i soffan :)

(Klicka på bilderna så blir de större)Bilder från fredag och lördag ovan.
Vad jag har shoppat på marknaden.
 "De små" var så söta en
kväll där de låg

Bilder från lördagen när vi var ute hos Pappa och Gerd i deras nya sommarstuga mot Rejmyre. Först fika vi hos min faster och hennes man som med har sommarstuga där men har haft det i särkert 10-15 år. Så de har ju hunnit göra mer med deras hus och tomt än vad pappa och Gerd har. Vi åt Knuts Frestelse tror den maträtten har sina rötter i Skåne, eftersom Farmor komer där ifrån. Hon som hade lagat maten :)
Bilder från Söndagen ovan och nedan.
Vi var på födelsedagsfika ute i Brunneby hos kusin Caroline som fyllt år. Det var jag och K' min mamma, mormor o morfar, min moster och hennes man samt henns dotter med son. Och självklart värdinnan med familj! Vi bjöds på mycket gott. Jag är en sucker för fika! Ge mig inte för mycket fikabröd!!  Hon hade kommit på att man kunde göra mockarutor ( även kallat kärleksmums, snoddas mm) 1/2 sats smed och hälla det i en rund form med avtag bar kant. Så smart!
Carolin gillar blommer och att plantera. Hon hade ett  fint lan med diverse olika blommer och lite grönsaker, Bland annat mycket Dalior, och tagtet. Fick med mig en fin lite bukett hem som höll veckan ut! Riktigt nöjd med vissa av dessa bilderna på Daliorna, min kamera är ju inget supers om sysers som har systemkamer och olika objektiv t.ex makrohon kan ta vädlgit fina när bilder. Men som sagt jag fick några guld korn med!Helgen i text och bild

I veckan har det varit Augstifesten här i Norrköping, ons- lörd så har det varit fyverkiri SM i samband med festivalen. Det är mysigt att kolla på, jag föröskte att ta kort på torsdagen men de blev så där... Man måste nog ha en systemkamera för att få mer klara och tydliga bilder. Men kamera har en "fyrverkeri" inställning, men då måsteman nästan ha staiv för att bilden ska bli bra den är jätte känslig om man är lite darrig på handen. Men jag fick lite bilder vart fall.  För oss är det egntligen bara att gå rakt över gården och över en parkering så är vi id bron där man ser fyrverkirerna, men fast det är så pass nära så har vi inte gått och kollat varje dag ändå. Vi gick två av fyra.Vi har även sätt en hel del film under helgen så klart, det är ju vårat nöje!! " st Wallander filmer och "Män som hatar kvinnor av Stig Larrsons bok. Den sista filmen var bäst, den var otroligt bra samtidigt somden var rätt hemsk. Var lite orolig att jag skulle få mardrömmar men det gick bra inga hemska drömmar efter filmen.


Lördags gick vi en sväng på marknaden, jag shoppa en nyckelring, strumpor och remar. Vi gick upp för gatan och sen nedför sen hem, inget långvarigt med andra ord. Jag hade hoppats på att Langos ståndet skulel ha varit öppet för det vill jag testa, fick smaka av store bror för många år sen och tyckte det var gott. Men har aldrig bilvit av att jag har testat igen efter det. Men det ståndet var nog mest öppet på kvällen för det var stängt när vi gick där vid tolv tiden.

Jag har för mig att det var mycket merstånd när man var yngre, men jag kanske har fel. Som Kristian brukar säga allt såg ju mycket större och mer ut närman var liten efter som man inte var så stor ( läs lång). Men jag har bestämt för mig att det var stånd på Saltängsgatan med förr? Har jag fått det helt om bakfoten eller? Någon annan som kommer ihåg? En annan teori är att det låg på Saltängsgatan, och inte på Nya Rådstugegatan som det gjordt i år och några år tidigare. För jag har även för mig att det har varit stånd på Fleminggatan också, och att det var Karuseller vid Nya Rådstugegatan, som nu är vid Rådhuste och vid Söder Tull som vanligt. Jag kanske är hlet ute och cyklar men jag tycker att det var mer knalla förr än nu. Det är väl särkert en rätt tuffmaknad.

Såg att de hade börjat sälja vattenpipor på marknaden det harajg inte sätt förrut, då tänker man direkt på Jejje. She loves that, och nej för er som inte vet så är det smaksatt tobak inget haschebrasche. (Finns särkert de som kör sånt med men inte Jejje) Det är faktiskt rätt gott att röka vattenpippa fter maten det stillar sötsuget det är ju lie nikotin i men inte lika mycket som i cigarretter.Bilder från Lena & Håkans sommarstuga, de har sjöutsikt!

Aja, efter vi hade varit på marknaden så åkte vi ut mot pappas och Gerds nya inköp. Sommarstugan! Den låg mitt i skogen bland andra sommarstugor, min faster och hennes man har en stuga på samma väg. Men de har haft sin i särkert 10- 15 år vid det här laget så de har ju hunnit göra i ordning mycket på tomt och i stugan. Vi stanna och fika hos Lena & Håkan, farmor var med på plats. Efter lite gott fika så gick vi över till pappa och Gerd för att inspektera. Stugan är från 70 -talet så det är väldigt mörka färger. Mörk moss grön, något slags trä på väggarna. Och så klart mycket färgat glas för att göra det ännu mer murrigt. Färgat glas är ju fint men det släpper inte in så mycket ljus tyvärr. Stugan var rätt stor 3 rum och kök, samt vatten toa plus dusch. Det var ett året runt boede. Perfekt!! Fanns mycket möjligheter och mycket att göra, men Rom byggdes ju inte eller på en dag.


Vi blev kvar hos pappa och Gerd resten av dagen,  då vi hjälpte till med att flytta saker, rensa, städa. Så åt vi Knutssons frestelse sen på sena eftermiddagen. Jag undrar varför det är mycket roligare att städa hos andra än sig själv? Man kanske ska låsas att man är hos någon annan hemma med så kanske det går bättre. Det kommer bli jätte fint när det blir klart, hur mysigt är det inte att åka ut ditt i vinter elda i braskaminen, spela massa familjespel och dricka te! Hög mysfaktor!

När vi kom hem så blev det film kväll, vi såg på Män som hatar kvinnor, riktigt bra film. Rekomnderas om man är lite tålig med att se otäcka saker som övergrep och våld. Man kan ju alltid blunda!


Söndag blev det sovmorgon. Vi kom i säng särkert vid halv  ett halv två dagen innan för filmen var tog sin tid. Så vi vaknade upp 10:15!! Känns jus om hela dagen går så himla fort när man vaknar så sent. K skulle hämta sin mamma vid 11 tiden, så det blev brucnh i stället för frukost. Vi äter sällan bröd här hemma längre, så gissa om det var gott med bake off, med marmelad och ost! Det var ljuvligt, något man egentligen skulle kunna göra oftare på söndagar.

När vi lämnat av Kristians mamma åkte vi ut mot Maxi för att köpa trisslotter och en blomma på blomsterlandet. För vid tre skulle vi vara på föddelsedags fika hos kusin Carloline i Brunneby. De hyr en renoverad hergård hur fint som helst, dröm boende! Efter mycket velande hitta jag en blomma, jag hade sätt en jätte fin höstbukett på stan först som ajg hade velat ha men nu vart det något annat.

Sen hem platta håret, vet inte varför jag kom på den ideén men det går ju hufsat fort nu när man har kort hår. Sminka sig,  göra sig lite vackare. Plig plong, så kom mamma. Så vi tog den blå pärlan mot Brunneby, K är rätt fixerad av att åka efter GPS jag hade glömt bort att fixa fram adress så det var bara att ringa 118100, jag hade vägbeskrivnig men den dög inte åt K. Men det sluta med att vi åkte efter den ändå för GPS hitta inte adressen. Lite onödigt tjafs uppståd så klart! Han är ju en envis jäkel.

Men vi kom fram redan en halv timme innan av satt tid, resten av släkten kom 45 minuter senare. Så vi han göra huse syn och gårds syn. Det ligger bra bara 15-20 minuter från stan, men ändå ligger det på landet. Sådant gillar jag. Det var så härligt väder så vi fika ute. Åh vilket fika bord, Caroline är bra på det där med att baka och ha mycket gott att bjuda på. Det fanns allt möjligt, kakor, mjuk kaka, bullar och så klart tårta och te!!  En trevlig eftermiddag helt enkelt.

Det var väl våran helg mer eller mindre :)A R Rahman & Suzanne - Dreams on FireYou are my waking dream
You're all that's real to me
You are the magic in the world I see
You are the prayer I sing
You brought me to my knees
You are the faith that made me believe

Dreams on fire
Higher and higher
Passions burning
Right on the pyre

One spark
forever yours
Give me
All your heart
Dreams on fire
Higher and higher

[ A R Rahman Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
You are my ocean waves
You are my thought each day
You are the laughter from childhood games
You are the spark of dawn
You are where I belong
You are the ache I feel in every song

Dreams on fire
Higher and higher
Passions burning
Right on the pyre

One spark
Forever yours
Give me
All your heart
Dreams on fire
Higher and higherIson & Fille - Jag Skrattar Idag


Den här låten blir man på bra humör av, sommarens ena låt!!
Sååå Bra


Ison & Fille - Jag Skrattar Idag

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen/
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag/
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag


Vers 1
Jag har aldrig varit rädd, nä. Gått igenom sånt som varit fett wack/
Livet är hårt och det visste jag då men jag följde inga råd jag är självlärd/
Jag är det. Jag svär, bre/
Vill leva fullt ut jag är värd det/
Jag tuggar och ler. Och jag duckar problem för det är vad det är/
Är det sant? Mannen, yeah!/
Jag har lät mig av saker jag gjort. Saker jag sett nära min port/
Där i min ort där fett med flous jämt saknades, inget vi tog lätt på/
Men det var rätt så lätt att bli väck då/
Folk i min närhet dom becknade hekton/
Jag brukade bruka för att lämna misär/
Nu gör jag så här/


Jag skrattar idag kanske gråter jag sen/
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag/
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Vers 2
Vissa dagar är brorsan på topp andra dagar är brorsan på noll/
Vissa dagar är jag redo att dra för det känns som att ingenting spelar någon roll/
Som när nära går bort, livet tar stopp/
Jag lever i nuet vår tid här är kort/
Jag pussar min mamma på kinden och ax/
För benim vill leva ut livet till max/
Är det nånting jag lärt mig i livet är det att aldrig ta nånting för givet/
Låt oss skåla för det för man får det man ger/
Inget mera med det allt är skrivet/
Gårdagen är redan förbi. Morgondagen är för långt bort i tid/
Tar vara på tiden jag fått, det är så jag vill leva mitt liv/

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen/
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag/
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag


Så jag skrattar idagx3

Följde inga råd jag är självlärd/
Jag är det. Jag svär, bre/
Vill leva fullt ut jag är värd det/

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen/
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag/
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag

Rix fm festival VS Sommaren med Göran?


Idag är det Rix Fm Festival, den började 18:30. Men det blev inget Agnes, eller E.M.D osv... Utan vi gick på bio i stället, precis hem från den. Själv klart var det ju jätte mycket folk uppe på stan, inte så konstigt precis. Blir ju folkfest när Augustifesten är samt när RIx Fm kommer till stan, årets "happnig" typ.Vi såg vart all "En sommar med Göran", det var väldigt mycket humor i den komedin. Jag förstår varför den har fått bra kritik nu, var lite skeptisk från allra första början. Eftersom jag är inget Hey Baberiba fan, inte heller något Hjälp fan var lite rädd att det skulle vara liknade humor eftersom att det var en film av Peter Magnusson. Men ingen fara, det var min humor!!!!! Så jag har skrattat så jag nästan har tjutit, för den var sjukt rolig. Den sanna glädjen är skadeglädjen eller vad säger man?

Behöver ni skratta se då den filmen, den är grymt rolig. Så nu är vi hemma igen blir lite sotfich som K´s kompis Steffe hade sagt. Sen vid 22:00 smäller fyrverkerierna så då ska vi se på dem. Imorgon jobb as always, men det ska blir rätt roligt faktisk vi ska gå på stan och fixa lite :)


Fått en "Herman"Så här hoppas ajg min Herman ska se ut sen om 8 dagar, bild från Strimbergs Station

Jag har fått en Herman- deg av en kollega på jobbet. Jag har hört tals om detta en gång förrut. Men aldrig provat själv. nu ska vi göra ett försök. En "Herman" är en vandrings kaka, typ som ett kedjebrev. Det blir som en slags surdeg, som man ska "mata" och pyssla om. Detta lämpar sig väl inte till den som har för mycket fobier och baccilskräk kakan går ju trots allt i arv.
Men man kan ju alltid starta en ny, då göra man som "Dag 4:a" Nedan har jag kopierat infon från Fia Funderar & Filurar
Med deg Herman följer även dessa instruktioner nedan. Om någon känner sig manand är det bara att säga till i komentarsfältet...

Så här gör du Hermankakan:

Dag 1: Du får Herman av en vän

Dag 2: Du rör runt Herman, som ligger i en skål, några gånger under dagen

Dag 3: Samma som igår, dag 2

Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker

Dag 5: Samma som dag 2

Dag 6:Samma som dag 2

Dag 7: Samma som dag 2

Dag 8: Samma som dag 2

Dag 9: Herman är hungrig igen. Ge honom samma som sist han var hungrig - 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker. Dela honom därefter i fem lika stora delar (ca 3dl/del) och ge bort tre av delarna tillsammans med receptet. Den fjärde och femte delen av Herman stannar hos dig.

Dag 10: Herman är hungrig igen. Baka en Hermankaka av den fjärde delen, behåll den femte som grund till en ny Herman.

Dags att ge Herman följande, alltså:
1,5 dl olja
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
100 gr hackade nötter
100gr hackad choklad
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 rivna äpplen
2 tsk kanel

Gör så här:
Rör samman alltsammans och baka kakan i en smord form i omkring 170 grader i ca en timme. För den som vill göra en lite nyttigare Hermankaka kan nötterna och chokladen bytas ut mot 1 finriven morot och en burk krossad ananas, väl avrunnen. Gottegrisen slänger i 1 dl russin , 1 påse suckat och 1 påse kakfyllning eller 1 dl hackade fikon och flagad mandel att lägga överst.

Ett annat alternativ på färdig Hermankaka:
Rör ner 2 dl olja, 1 dl mjölk, 3 ägg och 1 tsk vaniljsocker i Herman. Blanda i separat skål:
4 dl mjöl
2 dl socker
5 msk vaniljkrämspulver
2 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Rör ner vaniljblandningen i Herman, tillsätt eventuellt 2 dl mandel/russin/nötter. Smörj en 1,5-2-liters form med smör och ströa med socker och kanel. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 1 timme.

Du behöver inte misströsta om du inte fått någon deg av en vän. Starta en egen Herman istället!

Blanda 2,5 dl mjölk, 2,5 dl vetemjöl och 2,5 dl socker. Dag 1-4 ska degen bara rörars. Dag 5 tillsätter du samma mängd ingredienser igen och rör om, fortsätt sedan röra en gång om dagen. Dag 10 gör du likdant som dag 5. Ge bort tre delar, behåll en själv för en fortsatt Herman - följ sedan receptet ovan.

Today

Sitter och väntar på att isterbanden ska bli klar så man kan äta lunch. Rätt hungrig faktiskt. Lunchen blir "man tager vad man haver" så blomkålspure med isterband. Väldigt simpelt men mättande hoppas jag.

På förmiddagen var jag och träna, skönt det var evigheter sen sist. Tyvärr! Blev att köra lite i gymet överkropp plus rumpa. Föredrar att träna överkropp, men visst benen är ju bra att träna med. Men de får rätt mycket träning som man inte tänker på, t.ex. när man cyklar.

Lite senare...

Maten var helt okey, har äti bådte bättre och sämre. Jag tycker att blomkål kan vara ett bra alternativ när man vill ha något som påminer om potatis men sugen på potatis. Den gör sig väldigt bra som puré faktiskt. Lite annorlunda smak ocg färg men gott.

Känner att det får bli spårisen till jobbet, en anningens slött men jag vill bevara känslan av att känna sig fräch ett tag till, ny duschad. När jag cyklar så svettas jag som en gris, även om jag skulle cykla "lugnt" så blir jag genomsvett. Bytter t-shirt när man kommer till jobbet och försöker tvätta av sig bäst det går. Men ibland orkar man bara inte hålla på... Då är det bekvämt med spårvagnen faktiskt!


De blå...

Två bilder från helgen, då mina blå ögon är rätt framträdande, I like!
Det där med linser skulle inte var så dumt ändå, kanske ska ta en funderar över det?
Lördag

Söndag, en hel går allitd lika fort tyvärr. Men jag jobbar ju eftermiddag imorgon så då får man lie sovmorgon till, eller inte. Jag funderar på att tvätta lite... Vi får se hur det blir. På hakan är det mycket bättre så jag räknar medatt komma igån med träningen igen nu i veckan. Augustifesten är i veckan med, blir väl att kolla stånden lite snabbt. Ev kolla Karnevalståget.Fyrverkirerna är ju mysiga att se på, nära och bra med :)  Det är ju inte så roligt längre, det är ju mest barn som uppskattar det hela. Bukar ju va värsta fyllan med, inte vidare roligt direkt.

Igår var vi hos Madde och co för en fika med god äppelpaj och Mockarutor, hur gott som helst. Den lilla var på hugget som alltid. Det ser roligt ut när hon försöker gå, man får hålla hennei händerna så vinglar hon lite och grå framåt väldigt bakåt lutad. Men fram kommer man :)

Sen vart det bokläsning, håller på att läsa Matilde av Denise Rudberg. elt okey bok även om e andar har varit bättre. Men den funkar. Sen blev det att kolla på film Twilght, och Are We Done Yet? Den första filmen tycket jag var väldigt bra, andra filmen var rolig det är en efter följare till Are we ther yet? Med Ice Cube bl.a.

Ja sen var lördagen förbi. Insåg igår att jag behöver sortera bland mina bilder med. Jag tar ju ofta bilder och mycket. Så lägger jag över det tilldatorns externa hårddisk, Ibland sorterar jag de ibland inte. Så nu fann det mängder med bilder att fixa iordnig på. Ska göra det någon dag för att sedan bränna back up skivor till bilderna. Skulle ju bli rätt ledsen om alla försvan.

Idag ska vi till kusin i eftermiddag hon ska ha smink party, Mary Kay. Kristian ska passa på att skjuta med luftpistolen  där ute på landet. Skriver mer senare!

I dag

Idag är det att jobba fredag kväll, gör mig inte jätte mycket de kan vara mysiga. Sen ledig helg, känner mig som sju svåra år, eftersom jag inte har tränat på hur länge som helst. Vilket leder till trötthet och orkslöshet. Så nästa vecka blir det att träna igen. Sara funderar på att bytta gym till World Class i stället jag funderar på att hänga på. Man skulle ju kunna ta någon "porv- vecka" eller liknade för att se om det är något man skulle gilla.

Det ligger ju lite åt fel håll men ändå... Kan ju var lite insperande och testa något nytt ställe med nya pass, mer pass och bättre öppet tider. Mitt kort går ut i april som först så det är ett tag kvar. Men då hinner man ju testa lite andra ställen med för den delen. Får se hur det blir.

Har ringt till körskolan idag med, de vill att man skulle boka upp sig för lektioner 2-2,5 månad innan man har tänkt börja. Så det är snart tid för att gör det. Ska bara vänta på att schemat på jobbet är helt klart vilket det är snart. Då är det lättare att boka upp sig nu vt man ju bara "typ".  Ska bli så kul!! Tut tut!!

Trötter

Hallå Bloggen!

Gick upp vid 05:25 så börjar bli skapligt seg nu. Så var det taxi strul när jag skulle åka hem, så blev ju kvar på "jobbet" en timme extra. Så strula det lite till med den mailen, så jobbigt. Så nu har jag en del att göra imorgon när jag kommer till jobbet i stället. Kan ju vara kul det med på en fredag kväll???

Om et tag ska jag träffa Angelica, vi ska gå till Sara och hälsa på henne lite. Var evigheter sen jag såg henne sist. Annars blir det lugnt, Trött och seg är namnet på mig just nu!

Igår så rensa jag garderoben. fick ihop två plastpåsar med kläder + en jacka. Inte dåligt det, synd bara att jag inte köper lika mycket kläder i samma takt som jag rensar och kastar. Har för mig att jag rensa garderoben förra året med...  Emmelie ska bli min "personal shopper"  så ska spar ihop lite pengar så skajg möta upp henne i Stockholm efter att hon har haft en kort dag så ska vi shoppa lite. Kan ju blir rätt lyckat, utbudet är ju lite större där även om man budget handlar.

Jag behöver typ en ny garderob så vinna lite extra stålar skulle inte var alls dumt. Men så lär det ju inte bli direkt!

Onsdag, umgåts med mamma

Idag har jag varit med Mamma tilltorget där hon köpte två byxor och två leegings till ett pris av 220kr, som hittat för mamma. På torget på onsdagar och lördag står det en "knall" och säljer kläder. Är man som mamm och föredrar sånt så är det ju perfekt.


Det regnade verkligen AS MYCKETJag med "hockyskydet", de flesta tror att jag har vurpat med cykelen

Det stod som spön i backen dock när vi skulle gå först så jag stod och tröck under en balkong och försökte skydda mig från regnet  bäst det gick. Efter torget gick vi upp till stan in på Apoteket jag behövde köpa Alsol Sprit + Gelé. ACO Alsol Gelé på min herpes var perfekt. Sved som av bara fan, men effektivt! Lite lidande får man stå ute med helt enkelt. Kändes väl som när man har ett öppet sår och ska rengöra det, pain!


Två väl doftande parfymer, jag gillar friska och frächa toner

Sen gick vi till ICA Super market för att handal hem lite nödvädigt typ mjölk och yoghurt. Var även förbi Kicks för att lukta lite på parfymer jag behöver ny, jag gillar att köpa ordentliga parfymer. J.Lo´s Glow och Dolce & Gabana´s Light Blue är två favoriter. Jag gillar parfym på andra med så länge det nte doftar för "tungt". Då kan man ju få lite lätt huvudvärk, men vissa passar i mer mustiga dofter det är ju lite olika det det. På Herrar är ju Van Gils - Basic Instinct en favorit, Armani luktar med gott, K har Clinique - Happy For Men. Beställer man från nätet kan man spar in lite pengar exempel Dolce & Gaban - Light Blue kostar 699kr för 100ml på Kicks på Parfym.se är den 100kr billigare, visst 29kr tillkommer i frakt beställer man över 800kr är det fraktfritt. Ändå billigare även om man räknar in fraktkostnaden.

På vägen hem gick vi förbi Pause för att köpa med sallad hem, hade 2 för 1 i Idrottshäftet. Det går ju ut snart så var ju högtid att anväda det. Så gick vi hem till mig och åt sallad. Rätt trevligt. Ibland funkar det, somliga dagar orkar man med det.

Badutflykt 090809

Helgens bilder del 2
Söndagen

Då blev det badutflykt till Guldvagnen, vi var fullpackade kan man lugnt säga. Picknick filt, matsäck, fika och vätska.
Vi hade även med oss Madde och lilla Angelica. Så Angelica gjorde premiär i den lilla baddräkten jag köpte på Vingåker Factory Outlet, och tog sitt första "dop". Hon satt i vattnet och vart helt till sig när hon plaskade, det var livet. Hon snacka som bara den riktigt kul att se. Efter några timmar kom även Steffe och Andréa förbi. En jätte bra hel dag på stranden.

Men det börjar bli ax att testa nya sjöar, så det börjar bli hög tid att hälsa på Kent ( min lille systers Li's pappa) För att få lite mer info om sjöar i närområdet.

(Klicka på bilderna så blir de större)Som ni ser blev det mest kort på den lille, Kristian hade nackspärr där av hans roliga min och gång ibland.
 Själv hamna jag inte med på en endaste bild, även om jag gillar att komma med på kort.
Bättre lycka nästa gång!


Statistik rekord =DKollade in statestiken precis. Blogg rekod 21 stycken besökare idag, det är 3 st mer än sist det var rekord

Vårdcentralen, extra svenska kurs kanske?

Idag hade jag tid hos Vårdcentralen för min herpes på hakan. Vilken besvikelse!!!! Som vanligt får man sitta och vänta lite 15 minuter extra, nu är min VC en där de även tar emot akuta fall men det såg inte ut som det var så mycket akut. Den jag fick som läkare gick fram och tillbaka. ( Jag anser att man utövar lite makt, när man låter någon vänta. Vissar att man har postion till att göra det så därför gör man det, så irriterande)

Det kom en kvinna och fråga efter Mö, jag gissa att det var mig hon sökte och presenterade mig som My. Men jag fick hetta Mö hela tiden ändå. Läkaren såg ut att ha asiatiskt härkomst. Svenskan var väl knappast den bästa. Så det blev mycket "ursäkta", och " Vad menar du".

Hon fråga om jag hade herpes i munnen eller genitalt, men nej jag har den enbart på hakan Hon kolla mig i halsen och munnen och tyckte det såg bra ut. Sen började de en diskussion som var svårförståd. Det fanns tydligen ett annat läkemedel som var mycket billigre än det jag anväder ( Zoveráx kör jag med)  nu minns jag inte vilket medel hon prata om en vicktavir, eller något cevir. Ja, det är tyvärr så att allt blir väldigt krånligt när man inte förstår varndra. Hon tyckte inte min hepres var så farlig efter som den sitter på ett " bra" stället, och inte stör. Samt icke infekterat.

Hon fråga om jag tyckte att Herpesen var ett problem?! Eh, ja! Så förklarade ajg att ja jag tycker det eftersom jag arbetar med människor, och skyddar hakan så ingen annan ska komma i kontakt med det. Men framför allt det ser ofrecht ut, man känner sig ofräch med det. Hon kände lite på hakan och halsen och konstaterade att jag var svullen. Frågade om ajg var förkyld, mitt svar Nej, men jag kanske håller på att bli? Grejen är den att det svullnar alltid upp i ansiktet när ag får detta samt körtlarna vid halsen närmst såret.

Hon förklara att hon kunde skriva ut någon annan salva men då var det ingen förmån, då sa jag ursäkta. Ingen förmån, men jag kan skriva ut. Kände att det var ingen idé att fråga igen. Så här efteråt när jag fått reflektera på det hela så inser jag att hon nog menade att det inte skulle gå påhögkostnads kort, men vad spelar det  för någon roll.

Jag vill egntligen ha tabletter, jag frågade efter det men nej jag var inte en kandidat för det eftersom det inte var så mycket och zoverax krämen hjälper. Vet med mig att jag nog lätt lite otrevlig, men jag fatta inte och kände mig inte rätt behandlad. Om jag skulle få det igen och "ofta" då skulle jag höra av mig igen så skulle vi ta en ny diskussion.

Då var jag tvugnen att fårga vad "ofta" menas, eftersom det som är ofta för mig behöver ju inte innerbära ofta för henne. Mycket riktigt så försökte hon förklara att ofta kan vara en gång i månaden två gånger. Eller att man alltid får det vid förkyling eller av vinden, (vindn lätt rätt skumt, så hon måste ha menat att det bara kommer utan orsak.). Då säger jag än en gång att detta är ofta för mig just nu, när det hittils har kommit 4ggr på ett år. Normalt sätt kommer dt 0-1 ggr per år. Men vi förstod nog inte varndra och jag fick försöka accpetera att det var dött lop. 150 kr åt skogen, hon kolla inte ens på hakan jag som fick order av att inte lägga på något för de vill se hur sotrt det blev. Tack för den!

Mötet började lida mot sitt slut, hon märkte att jag inte var nöjd och till viss del upprörd. (Jag var sjukt frustrerad så gråtten satt i halsen. Nu förstår jag hur Emmelie kan känna sig) När vi skule säga hej då så vill hon försöka övertyga sig om att ajg var en nöjd patient som gick där ifrån. Så hon frågar är det bra så? Är du nöjd så... Då ska ni även veta att hon under samtalet frågat mig "Vad tycker du själv"? När vi pratat om en annan mer effektiv kräm än zoverárz samt tabletter. Jag häävda hela tiden att ajg gärna tar tabletter om det försvinner, men om hon annser att det är bättre för mig att köra på med krämen får jag ju ta det. Menar hon är läkare hon ska väl veta?!

Så står vi där och jag säger Nej jag är faktiskt inte nöjd, jag hade nog tänkt mig något annat. Hennes svar : Men om du vill jag kan skriva ut ett recept? Mitt svar: Nej men du sa ju att krämen var bättre så jag får väl ta den, Doktorn : Okey du är nöjd då? Nej inte direkt. Doktorn Men jag kan skriva ut recept om du blir nöjd då? Det är inga problem.
Suck är vad jag tänker. Hon vill verkligen att jag skulle gå där ifrån nöjd, och insåg väl att så inte var fallet. Saknade Doktor Granberg kan jag säga. Han brukar ajg och K få annars. Jäkla semster tider.

Än en gång så säger jag att nej men du har ju sagt att krämen var mer lämplig så jag får väl ta den, och höra av mig igen om det kommer tillbaka eller inte hjälper. Jag vill ju inte ha något "plåster på sårt - recept", så jag förösker var lite övertygad om att jag är lite mera nöjd. Men det lyste nog igen rätt braatt det itne var så. Hon säger lova att du hör av dig, så ska vi se vad vikan göra då. Så man får väl gladiligen terra VC varje gång man får herpes, för ingenting.

Jag var så sur och irriterad på den där läkaren så jag höll på att börja stor lippa. Jag tycker att om man ska var läkare eller något liknade, då krävs GOD svenska. Menar inget illa med det, men jag vill bli förståd och även känna att jag har förstått den andras resonemang. Det blir så onödigt många missförstånd när det är spårksvårigheter.

Arg som ett bi gick jag och svalde och svalde, och förösktte ta långa djupaandetag. Till stan för att köpa mig en till tub Zoveráx. Jag hadekanske inte räknat medatt de skulle göra så mycket eftersom jag vet att det är ett virus som är återkommande. en jag hade nog hoppats på en kräm som skulle var mer effektiv. Kristian är ju den stridslystne avoss så han tyckte att jag skulle ringa igen och säga att jag vart missnöjd med läkaren eftersom vi inte förstod varndra. Men jag känner att det kommer inte ge något.

Frå se hur det blir efter den här svängen om det lugnar ner sig eller om mer mera. Man kan ju alltid testa privata vården med innan man ger upp hoppet. Jag har fått tableter från pappa och Gerd me jag vågar lixom int ta dem, tänk om det skulle blomma ut och bli dö jobbigt. Så ska man gå till VC och förklara att man tagit en medicin mot herpes som kommer från Thailand... nja jag vet inte det jag. Känns lite osäkert.

Grillkväll 090808

Helgens bilder
Lördag


I lördags så hade vi grillkväll hos Pappa nere i Lagerlunda,
Kristian fick ett Krocketspel i present som vi även testade underkvällen.
Vi smaskade även på kräftor :)


Vi som var där
:
Jag och Kristian, Kattarina och Mattias, Madde och Angelica
Min lille bror Kim kom förbi en liten stund med

(Klicka på bilderna så blir de större)
Som ni ser så bjöds det på god mat, det hemlagade brödet var kanon rekomnderas starkt!
Mattais var grillmästare, om ni undrar varför han har en "strumpa" på armen är det för att han råkade ut för en olycka på jobbet för över ett år sedan som gjorde att han fick svåra brandskador där. Den nya huden som har transplanteas är skör och måste skyddas.Vi hade det väldigt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Bilden på min lille bror in kommandes är ju hur skön som helst. Bild of the day! Kristian fick den största kräftan eftersom han har varit föddelsedags barnet. Lilla Angelica gillar att knappra på det mesta men papperspåsar är aldrig fel, händer är med gott :)
Efter maten povade vi Kristians Krocket, jag har hittat regler nu. De tycktes ändra sig lite under spelets gång :)
Utan att vi hade tänkt på det så har vi valt klubbor och boll efter klädfärg, Kristian var- Svart, Mattais -Grön, Katarina -Röd och My -Gul lite roligt!! Gräsmattan var äl inte idylisk vad det gäller krocket spelande. Det var högt gräs och bollen försvann lätt i gräset. Så nästa gång får vi hitta en plan med mer välklippt gräs. Typ Kvarsebo gräsmattan...
Den lilla somna, ovh de gick hem under tiden vi spelade krocket. Men Madde var en jätte bra fotograf under tiden :) Kul att själv komma med på bild. Vi hade många olika spelstilar här ovan ser ni ju några.

Efter mer än en timmes Krocketspelande så gick vi hem till pappa igen, där det väntades äpplepaj och te/kaffe. Mums, en super trevlig kväll, det för vi göra om snart igen!!


Judith Hill + Michael Jackson= Good MusicJUDITH HILL - sings lead - HEAL THE WORLD @ Michael Jackson Memorial, Staples Center

Äntligen har jag hittat namnet på hon som sjunger, tyckte hon hade fin röst. Man berörs av hennes sång.Michael Jackson - Heal The World
Judith Hill - We Are The WorldUSA for Africa - We Are The WorldI'll be there x3Originalet : The Jackson 5Cover: Mariah Carey & Wanya Morris
Michael Jackson - I'll Be There (Piano)

Denna är häftig eftersom det är in klippt när han var liten och sjöng denna med

Jag tycker båda två är bra, ingen är bättre än den andra.
Det är bara humöret som avgör i stunden.


Svampplockning och Skrattfnatt


Dagens bild!! Så skön, kolla in mina ögon!

Oj oj här ligger man efter med uppdateringarna! Men jag ska försöka åtgärda det hela. Hehe. Idag har jag och Mali haft en svamp letar dag. Vi testa med att åka ut till Kolmården för att göra ett nytt försök där på "mammas ställe" . Vi hitta en kantarell, enligt svampexperten Malin så var nog det där stället jätte bra för flera år sedan innan det var igenväxt. Jag fråga mamma idag om det brukade växa massor med gräs där då sa hon nej, så det har nog hunnit hända rätt mycket i skogen på så där 30år? Kanske får överväga att fundera lite över hennes gammal minnen ändå.


På väg upp från bäckravinen

Men Malin fångade tre grodor, som var rätt söta, lite läskiga är ju groder men ändå. ( Nu kom jag o tänka på "Grodan" Vs Grodis, Malin berätta något roligt som vi har garvat och funderat över, det får vara lite hemligt så länge men "kär intim del har många namn" )


När jag var liten " bada" jag i bäckar, jag och kusin gjord batik med blåbär och grilla korv.
Vi trodde vi var ensamma, men hennes mamma hade alltid ett vakande öga
Fröken svart, Står stadigt på en sten

Vi gick ner vid bäcken och tog lite kort, alltid kul att leka med Malin. Perfekt när man får va hur löjlig och töntig som helst, skrattfnatt brukar det bli. Efter misslyckad svampjakt så åkte vi till favorit badet Guldvagnen. Vi var helt ensamma men klocka var 09:30 så vi kände inte för att bada. Utan satt och njöt av utsikten fika, och tog flum kort på oss. Vi fick värsta "garv attacken" så jag trodde mina skrattmuskler skulle låsa sig. Vi hade satt oss med ryggen mot sjön, vi är lika klumpiga båda två så det hade inte varit hel omöjligt att vi plumsade i men det gjorde vi inte som tur var.Perfekt bad ställe om man gillar när det är lite folkEgo foto timeLite sjöutsikt i bakgrunden.Första och ända svampen i Trollskogen

Efter den misslyckad Kolmårds skogen drog vi till Norsholms trakten i stället. Där var svamp lyckan något bättre. Men svampen vill ha regn, vilket den kommer få i veckan. För de få svampar som fanns var jätte torra. Vi hade tappat stinget för att leta svamp så vi gick inte alls länge. Utan åkte till Norsholms slussen i stället för att äta lite lunch.

Kalla pannkakor och mosade jordgubbar, perfekt lunch när man är ute på vift. Vi åt äpple i skogen det kändes som "frukt stund med dagis" Hehe. Bron han öppnas två gånger till slussen, lite häftigt att se. På nära håll i Söderköping brukar man ju sitta långt bort i bilkön. Det kom en rätt stor båt, typ turist båt och gled förbi.

Toa pause hos Malin sen blev det Morängen vid halv två fram till eftermiddagen. Jag upptäckte vid lunchen att jag nog fått min herpes fan, inget medel hade man med sig. Så det ska jag lägga i väskan ifall det händer igen. Bajsigt värre, så blev ju att ringa och beklaga sig hos Pappa. För det är fan inget roligt ska ni veta, det sticker/kliar och så ser det äckligt ut. Jag var i kontakt med Vårdcentralen i vintras om det här för då kom det hela tiden det han bara läka så var det dags gen. Så imorgon har jag en tid hos doktorn får en titt på det hela. Jag fick inte röra det men jag var tvungen att lägga på lite Alsol Gel för det klia som bara den.  Får se vad de säger men det sprider sig ju skjut fort.Från tre blåser till mängder. Jag har tagit kort på det för att se om det ökar massor under natten.


Att vara eller icke vara det är frågan?

Åter till dagen. Vi testa att ligga vid Hopp berget, men jag vågade inte hoppa. Malin vill nog hoppa men ska helst inte hoppa för hon har problemas med the ears. Men det fanns en badstege så den använde vi oss av, Malin hade med ekologisk tvål som vi tvätta av oss lite med. En dag i skogen gör att man blir svettig.
 


Bältet är på så klart!! I baksättet eller skuffen satt Malins man...Malin har en skåpbil så baksättet är under skattat. Glaning i bur ;)


Sen la vi oss i gärset och slö och lapa sol, innan jag fick skjus av Malin hem .Ticke Tack för det!!

Vi sjunger på "Fredagsmys"
FREDAGS  MYS

Jepp fredag, då brukar vi härma Fredags mys sången lite... :)

Sola?Helt oroligt varmt idag, svetten lackar som vanligt på mig. Funderar på att fylla vattenflaskan och sätta mig med mobilen på balkongen och fånga lite sol. Min mamma borde inte ringa förrän om två timmar. Har lovat att ta en runda på stan. Tvätten är snart klar med. Så jag kan loppa mig!


Det blev ca 1,5h på balkongen, hur skönt som helst. Aldrig fel att jobba på brännan heller ;) Musiken dunkade på fint, jag har inte lyssnat igenom alla låtar som jag la in innan semstern. Totalt 1 dag och 14 timmar, det är mycket musik det! Hoppas på en repris imorgon på ballisen. På Söndag och måndag blir det sola och bada vid Guldvagnen... längtar redan. Premiär dop för nykomlingen med som ska med ( Baby Angelica).

Frukost buffé på Scandic CityIgår var jag och E på Scandic Hotell och provade deras frukost Buffé. Stor luftig frukostsal med mycket att välja på. Måste säga att jag var nöjd med frukosten och dessutom serverades. Det är väldigt mysigt att starta dagen med en av de bästa vännerna och käka frukost ihop. Samtidigt som man sitter och snackar gojja. Vi kom ditt vid ca 8 tiden, perfekt tid efter som en stund senare så rasade alla hotellgästerna in på frukost. Mycket barnfamiljer. Lite vardags lyx mitt i veckan. Det kostade 95kr, så man fick ju äta ordentligt. Synd man blir mät så fort bara!!Här inne satt vi vid fönstret

Ola - Sky's the LimitOla - Sky's the Limit (Live on Lotta på Liseberg)

Bilder från "Sleep Overn" hos Malin

Här kommer lite bilder från min "Sleep Over" hos min vän Malin.
Vi har alltid kul, vi är lika tokiga! M1 och M2

Frossade i gott fika, god mat. Plockade svamp,
 och bada vid Morängens badStörsta Kantarellen på i SvampskogenSvamp letar stilTågen åker förbi bakom Malins hus!Det knastrar om ledningarnaUtsikt från altanen på baksidan, Motala StrömGrillen är i full gång!Vi spelade kort i väntan på att grillen skulle bli "färdig"Smile =DM1Makarna Malin och MagnusGrilltajm, god mat och trevligt sällskap!I dimman, eller fotografen skakis på handenEn hungrig MyFrukost tajm, jag Älskar frukost! Bästa målet.Vi tog kort på vandraEn glad MysanVardagsrummet hos MalinSamma bild men med olika ljus, jag diggar den med gulton,
passar in bra i deras val av möblerMalin gillar Älgar och klassisk musikPå andra sidan, Malins man ÄLSKAR orglarAlt 1 Gulbrun tonAlt 2 Svart/vitMorängen i SkärblackaPå vägen till "hopp Berget"
Jag avstod från att hoppa Malin medUtsikt från BergetMin skuggaLika som bär?!Denna bild är kärlek, den gillar jag skarpt!
M2 och M1 i sina essenSavmp plockning i bilderInspekterar svampkorgen?Yes, kameran fick hänga med i skogen! Foto galningen MyDet gömmer sig en guling!One little Mushroom, tow little mushroom, three little mushroomSe och lär från mästaren, Svamp letar stilenSvampplockar stilen nr 2, jag vet att tröjan är ut och in.
 Det var ett medvetet val för lappen killade så ja trodde det var ett djur hela tiden!Stooor Kantarell, som Malin hitta!! :)Mobil, Mygga och svamp!!Färdig rensat och klart!!Svamp, mygga och mobil... och Malins ben
Detta var dagens fångst!

Svamp plockning med Malin

Igår förmiddag kom Malin och hämta upp mig, hon var punktlig för en gångs skull ( inget illa Malin ;) ) Vi körde raka vägen mot Kimstad. "landet". Eller allra först åkte vi förvi Saras Bageri som ligger väldigt nära mig. Där köpte vi med oss lite gott. Sen åkte vi hem till Malin. På vägen ringde Malin till sin man och sa att han och hans kollega var välkommen hem till dem på förmiddags fika.

Det som bjöds att fika på var ekologiskt kaffe, te Rooibos Blåbår / Lingon  och läsk. Samt allt gott Malin hade köpt, Wienerbröd, Biskvier och Kardemummabullar. Hur gott som helst!! Syndigt värre. Jag hade köpt Sara Bernard som är en typ av biskvi men med chokladtryffel kräm i och en bulle med ett äpple i. Typisk mormors bulle, min mormor brukade köpa sådana förr.  Efter att vi smaskat i oss massa onyttiga saker var det dags att göra skogen och se om vi hade någon svamp lycka.

Vi svida om i lite mer oömma kläder, när vi kom fram till The Place sprayjade vi oss med ett myggmedel Malin hade och ett som jag hade, vi toppa det med ett myggstift. Under tidens gång så fyllde vi på sprayaningen, myggen älskar ju M2 mig biter de med förvisso men inte lika mycket som Majjsan.

Vi hinner inte gå långt  förrän Malin säger titta där, svamp. Jag kolla frenetiskt såg ingen jäkla svamp. Tror det var för jag leta efter en väldigt gulsvamp, en vi såg var nästan vit! Den första kantarellen var hittad. Ganska snart insåg jag att min och E's teknik hade varit helt fel. Man var tydligen tvungen att köra markläge när man leta svamp, inte gå läge. Jag och Emmelie Gick och kolla, och sa ingen svamp ingen svamp. Nu har jag lärt mig att man helst ska ligga på alla fyra om inte åtminstone sitta på huk, ha handen som en kratta eller ta en pinne. Då hittar man svamp!

Efter 3,5 h i skogen, åtskilliga myggbett senare så kände vi oss rätt färdiga med våran fångst. Det blev ca 8l kantareller, inte illa pinkat. Jag var jätte nöjd sist hitta vi ju bara 5st Kantareller så jag var nöjd med mina 3 liter som jag kanske hade hittat. Att rensa svamp tog en evighet med, nästan lika lång tid som att hitta den. Tråkigt värre.

Magen hade börjat låta och tyckte att det var hög tid för en bit mat. Så In i duschen för att fräscha upp sig och få bort allt myggmedel blandat med svett. Sen på med grillen och den eviga väntan på att grillen skulle bli färdig för att grillas. Sent men bättre sent än aldrig avnjöt vi en god måltid. Med grillat kött/kyckling, klyftpotatisar, bearnaisesås, sallad, bröd med tillbehör.Rosévin, läsk och trevligt sällskap!

Mysigt med tända ljus, man hörde kraftledningarnas ljud när det vart helt tyst. Det lixom knäpper lite, eller sprakar. Så kommer ju även tåget med jämna mellan rum, är man inte van om jag. Hoppar man till lite innan man vänjer sig. Men jag skulle ha tagit myggmedel för det måste ha varit från kvällen som jag fick fler myggbett, som kliar som fan nu.

Kvällens drink blev "Blondinbellas favo sommar drink" Fanta + Rosévin, inte helt fel faktiskt.

Kryddburkens Bröd med soltorkade tomater,vitlök, kapris & fetaost

På lördag ska vi grilla, och då brukar jag tycka att det är gott att synda med bake-off baguetter. Men jag funderar starkt på att göra något mer avancerat... Kryddburkens Bröd med soltorkade tomater,vitlök, kapris & fetaost Det ser inte så svårt ut, men det ser fram för allt väldigt gott ut. Tänkte vissa Er.

Allt är direkt kopierat från Kryddburkens blogg,
min insperations källa när det gäller enkel och anvancerad mat och bak.


Det här behöver du  : 
½ pkt jäst
6 dl vatten (37 grader)
5 dl durmvetemjöl
5 dl vetemjöl
½ dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen grov svartpeppar

Fyllning :
100 gram soltorkade tomater i olja (finhackade)
1 msk kapris (finhackad)
1 riven vitlöksklyfta
1 förp. fetaost

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en degbunke. Slå på vattnet och rör ut jästen. Tillsätt nästan allt mjöl, olja + kryddor och arbeta ihop degen för hand till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa på bakbord med duk över ca 25 min. Slå ut luften ur degen och arbeta ihop den smidig igen. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Kavla ut till en lång rektangel ca 20 * 50 cm och ca 0,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop till en längd. Lägg över på smord ugnsplåt till en rund längd, fäst ihop ändarna med skarven nedåt. Grädda ca 40 – 45 min i 175 grader.

Fyllying :
100 gram soltorkade tomater i olja
1 msk kapris
1 riven vitlöksklyfta
1 förp. fetaost (50 g)

GÖR SÅHÄR :
Finhacka de soltorkade tomaterna, riv vitlöken och finhacka kaprisen. Blanda samma alltihopa med lite av olja från de soltorkade tomaterna. Bred på som fyllning och smula över fetaosten.


Ser det inte underbart gott ut?


Fanta inte samma sak som FANTAFanta = Fuck and never touch again

Malins man Magnus berätta igår en rolig sanningsenlig historia igår
 om vad man kalla FANTA för när han var lite.


Inget sådant där FANTA nu va, hade en tjej sagt? Gud vad vi garva.
Någon som har hört det uttrycket förut? För mig och Malin var det helt nytt.

Jyoti Raju - The monkey manSå sjukt! Snacka om klätterapa!

Läslust, bra musik och kompismys!

Sitter och lyssnar på I.M.A. - Paper Planes tycker den låten är grymt bra. Att den desutom är med i en bra film gör inte saken sämre  Imorgon bär det av till Malin i Kimstad, ska bli mys och trevligt. Vi ska plockablåbär, leta svamp och även bada skulle jag tro. Vi gillar att bada som de sjösälar vi är :) På kvällen blir det grillning, (inte glömma bort att lägga fram kyckling nu My). Jag är inne i en grilla kyckling period, det är riktigt gott faktiskt. Känns inte lika mäktigt som kött, även om en god bit grillat kött är toppen gott med.

Snart har jag läst ut min Jenny S, den är så bra. Som sagt sommrarna är min läsperiod, då tycker jag det är väldigt behagligt att ligga och läsa och bra koppla av. Tyvärr inte samma ro för det på vintern tyvär, men man kan väl försöka. Det är mysigt att ligga i sängen och kurra ner sig med en bra bok. Förrut läste jag mest självbiografier men nu harajg fått smak för chick-lit böcker måst jag säga.

Snart kommer en ny nykomling med, det ska bli kul!! Bebisar är alltid kul så länge de inte grinar, haha. Läs det där med ironi. Daniel och Vicktoria är det som ska få till ökning (jag säger min storebror men för att var helt korrekt är det in gifta bror, alltså hans mamma är gift med min pappa och vi fanns redan när de gifte sig. Krånligt? Inte alls =0P) Så då får deras lilla Cornelia ett syskon. Känns förviso som det inte var länge sen Cornelia kom ocj var pytte litten men det  ärju faktiskt två år sen. Tiden går fort helt enkelt!

Idag har E varit här och Li, det var trevligt. Symaskinen krånglade inte vilket var skönt, den står gärna och tuggarpå samma ställe ibland mindre lyckat. Så bjöd jag E på Sill lunch, sen smaskde vi på bullar och glass. Gott gott i gott Gott. Kristian började jobba igen idag så han var lite låg idag, men tyckte det skule bli skönt att jobba igen. Skönt att komma in i rutinerna igen. Själv tycker jag det är rätt skönt att var lite hemma för mig själv =D

Nej man kanske ska packa övernattnings väska i dag, det är ju inte mycket man behöver för en natt men jag lovar att min röda väska kommer var proppfull! Vädret ser lovaden ut den här veckan med, härligt!  Hadet bra bloggen så hörs vi på onsdag kväll igen!

Semsterveckan är planerad!

Helgen försvann i ett naffs. Så nu är det en veckas semster, skönt. Fast den känns ju redan rätt planerad...

Idag: Kommer E en stund och lånar symaskinen, sen kanske även syster dyker upp. Ev följam ed K till spåret
Tisdag: Malin kommer och hämtar mig på fm, så soverajg där till på onsdag
Onsdag: Åker hem från Malin
Torsdag: Ev äta frukost/brunch på GRand Hotel med E, Följa med K till TattoFree i Linköping
Fre: Inget planerat, men gissar att jag kommer få ta en runda med mamma på stan den här dagen
Lördag: Grillning hos pappa med Colveus och Svanarna
Söndag inget planerat
Mån: Inget planerat
Tisdag: Ladda inför jobbet
Onsdag: Börar jobba igen!

Som vanligt när man är ledig så går tiden alldeles för fort, så man får passa på att njuta bäst det går! Hoppas på skapligt väder så man kan fånga lite sol med. Är ju inte dumt alls.

Barnvakt för första gångenIgår efter jobbet cyklade jag hem och sen svida om till rena frächa kläder samt en dusch. Det är svettigt att cykla även i nedförsbackar! Hehe. Kristians ysters sambo Kricka fyllde 25, så vi var ditt bjudna till dem som barnvakt. Men fick även smaka på grillat och tårta :)

När vi kom ditt vid 16:30 var grillningen i full gång, och de flesta som skulle komma var där. Jag och Krisitan satt med Angelica (the baby) på en filt, och lekte med henne. Hon har ju börjat gå lite trevande om man håller i hennes händer så det är lite roligt det är fart i henne så att säga!  Sen när grillningen var klar avnjöt vi en god måltid på filten, man fick sätta sig där det passade. Eftersom det inte fanns bord och stol till alla. Vi var på Maddes och Krickas innergård och grill.

Efter ett tag började myggen komma och det blev lite kyligare, och det var dags för Angelica att dricka välling och lägga sig. Efter lite mys med hennes mamma så somna hon. Vi vart bjudna på tårta och kakor, Kricka är inte så kurdinarisk i det hna gillar så det är enkelt men gott. Men vi andra som uppskattar tomat och sallad och sånt brukar få det med ;)

Fram emot kvällskvisten eller klockan kanske var vid åtta, halv nio så var det dags att testa Krickas nya spel som han hade köpt till sig själv i födelsedags present. Guitar Hero Metallica, jag kollade mest på. Det var jag bäst på. Hehe. Nej men när vi har varit hos Gustav och kört Singstar så har jag sjungit speciellt Evanescence - My Immortal som är min favolåt. Metallica är jag inte lika bra på man kan ju de vanligaste låtarna.  Men jag tyckte att det så rätt simpelt ut att spela gitar och bas om man valde Easy så jag bad om att få testa.

Det dröjde inte läge innan jag insåg att detta var inget för mig. Man var ju tvungen att göra två saker samtidigt!!!!!!! Plus att man skulle veta vart "tangenterna" satt. Så ganska så fort så förstörde jag eftersom jag inte satt en ton rätt. Sen vill inte jag var med mer, även om jag vart erbjuden att testa igen eller testa n ågot annat. Nej tack ,det vr enklare att kolla på! Även om det såg roligt ut.

Vid halv elva så drog sig sällskapet ut för att ta en Öl på O´learys. Så jag och Kristian vart ensamma med Angelica. Jag ar jätte trött och la mig lite  soffan. Det dröjde inte länge för än Angelica vakna och var ledsen. Kristian var snabb som ett spjut och tog upp den lille. Jag fixade vällingen så den var lagom varm. Först var hon rätt till freds sen när hon börja fatta att det bara var vi så vart hon så klart jätte ledsen.

Vi gjorde vårat bästa med välling, torris, napp och tröstande.  Det gick väl rätt bra även om man tyckte synd om henne för tillslut vart hon ju rätt frustrerad och arg. Efter kanske 30- 60 minuters hulkande till och från. Lugnade hon ner sig, och somna i Kristians famn. När han la ner henne i sängen så var hon lite på gång igen. Med lite klapp  på rumpan och lampan tänd somna hon in ordentligt tillslut.

När hon hade lugnat sig så pep det till i mobilen,den var Madde som kollade lägget. Om hon hade vaknat och om allt var lugnt och att hon trodde de snart skulle gå hem. Vi skrev inget om att hon hade varit vaken och ledsen men nu somnat om utan det vart rätt och lätt allt är bra, okey ses sen. Kändes lite dumt att oroa henne i onödan. Hon skulle ju ändå få reda på det hela när hon kom hem!

Vid det här laget var jag riktigt trött klockan var runt halv tolv och jag somna till slut på soffan. Vaknade i ett ryk när Kristians mobil ringde. Kände mig rejält yrvaken, Madde ringde för att säga att de var på väg hem. Så kom de snart och vi åkte hem till oss för att sova.

<- Det är inte Angelica på bilden

Helgens bilder


Igår fyllde Kristians systers kille 25 år,
 så vi var ditt bjudan som barnvakt.
Till deras dotter Angelica knappt 8 månader.

På eftermiddagen grillade vi,
sen vart vi bjudan på tåta
och på kvällen så blev det Guitar Hero Metallica


Alla bilderna är tagna med mobilen, där av dålig kvalitet på vissa!
(Klicka på bilderna ås blir de större)


RSS 2.0