Fredags mys med Jejje


Igår flydde jag fältet efter att ha lagat Kyckling á la Oscar och ädelostsallad till mig och Angelica. Kristian och hans kompis Henka + tjej Johanna skulle dricka öl och spela Tekken som är ett fightas spel till Ps3. Jag tycker inte det är så roligt att sitta och kolla på när folk blir berusade och spelar tekken en hel eftermiddag och kväll. Så jag vill hellre se Idol hemma hos Jejje. Mycket roligare!!

Väldigt fin grafik i nya Tekken 6

Så När Jejje sluta jobbet kom hon förbi och hjälpte mig att bära lite, hon bor ju bara ett kvarter upp så det är ju inte långti mellan precis. Väl hemma hos henne inser vi att det är mycket mat så hon ringer till Elin och frågar om hon vill komma förbi och se på Idol och äta lite. Det vill hon så klart!! Så hon dök upp efter åtta tiden.

Efter maten så blev det vattenpippa, Angelicas favorit!! Jag tycker det är rätt gott eftersom det är frukttobak, smakar inte som en cigarett. Det är ju lite nikotin i så man blir ju lite yrr i bollen av det. Så drack vi té till som vi brukar. Vi röker inte vattenpipa jämt hos Jejje men det händer.

Vattenpipa

Sen gick jag hem när vi visste att det blev Erika som fick lämna Idol, det hade vi nästan räknat ut. Eddie hade nog mer små tjejer som fans. Tjejerna brukar ju ryka först i Idol, men nu har det ju varit varannan så det är ju bra fördelat. Reza var klart en av de bästa igår kväll. Undra vad det är för tema nästa vecka, detta Las Vegas tema tyckte jag var så där.


När jag hade gått ut från Jejje för att slänga sopperna så har de jäklarna satt nytt lås på grinden så jag kommer inte ut, går runt och där är det samma sak. Inlåst på Angelicas innergård, roligt värre! Så lite smått desperat ringer jag upp till henne, så säger hon att jag ska kolla om det är kod, så jag går bort mot grinden igen. Ser att det sitter som en "knapp" testar och trycker och vips så öppnar sig grinden, de hade med andra ord lagat grinden. För gick detatt gå ut och in utan problem. Skönt att det inte var något större problem så jag kom hem till fyll kajorna.

Kristian hade ju köpt 10 st starköl som var av 50cl sorten, Henka hade med Krokodil öl rätt många Jojjo hade vin, plus att vi hade sprit hemma så de var ju väl till försedda. Men de gick vid halv tolv tolv så så sent blev det inte, och de var väl inte så fulla som de kunde ha varit heller för den delen. Men lukten av öl är inte så super nice precis.

Skönt att få somna in och sova, sen efter en bra tjej kväll!

Häftig konst!

Häftig 3D Konst!!

Tänk att ha något av dessa motiv på golvet?


Gå på disco!

Usch det trä på mig att jobba kväll föra dagen efter jobba dag. Jag kräver ju rätt mycket sömn, så då känner man sig hel seg så här på kvällen. Laga mat, vad är det? Nödvändigt ont... Får se kanske blir lite nöd provtantaktigt annars imorgon. Jag borde laga paj och pastagratäng så det finns i frysen lätt tillgängligt dagar som dessa!

Jag ska följa med Jejje till gymmet för att se om man kan får lite mer energi eller om man enbart blir tröttare. Vi har haft disco på jobbet idag, det var jätte roligt!! Mycket förberedelser. Jag kan komma ihåg förr när man gick på disco, man tog på sig det finaste man hade eller något favoritplagg. Hade man tur sminkade mamma lite lätt, sen när man blev äldre gjorde man det  ju själv. Så gick man på disco och dansa, köpte backläsk, hemma poppade popcorne, små chips påsar och vissa godisar. Så satt jag om mina två bästisar på stol och kolla på. Ibland var man vågad och fråga om någon kille ville dansa tryckare eller var med i danstävlingen. Ibland var det uppträdande på discot. Det var tider det början på nittiotalet när man var pytte fansk liten. 



Middag med mamma och Li



Igår var Mamma och Li på besök, mamma laga mat jag gjorde kolasås. Så åt vi gott och hade det trevligt. Kim svek oss för tjejen. Lite dålig stil eftersom tanke var att alla syskon plus mamma skulle träffas. Mamma lagade helstekt fläskfilé med bearnaisesås, så gjorde vi vanlig sås med men mamma är lite dålig på att krydda så det fick jag göra man vill jag att det ska smaka något om såsen liksom!

Kristian åkte och köpte en ny förstärkare så något Ugly Betty eller Desperate Housewife blev det inte för mig tyvärr, får se reprisen i stället. Det är och Grey's Anatomy är ju helt klart bästa programmen plus Idol.

Söta värmekuddar från natur-produkter.se



Så blev att sitta på Fejjan och spela lite, jag har blivit helt besatt av FarmWill det är inte bra det! Vid tio tiden kasta jag in handduken och tog en tablett mot min mensvärk, värmde på vetekuden och gick och la mig. Somna omgående er eller mindre. Så vakna jag upp och tog bort vetekunden och fortsatte sova. Himla skönt med sovmorgon faktiskt!

Yes! Äntligen fick jag min efterlängtade tjänst!

Till mig som får min tillsvidare tjänst från 091101

 

Så äntligen hade dessa 722 vikarie dagarna gått, min chef hade tidigare sagt att jag skulle få min fasta tjänst i januari, så nu vart det 3 månader tidigare :) Papprena är signerade och klara, så nu kan inget hända. Jätte roligt jag vart nästan lite rörd av stundens allvar.  Detta är ju lite stort eftersom detta öppnar upp till så mycket, man kan ta lån. Man kan flytta, man kan köpa sig en lägenhet eller bostadsrätt eftersom man kan ta lån.

Det är en trygghet att ha jobb, skulle man vilja skaffa barn så har man ett jobb att gå tillbaka till. Händer det något på jobbet så har man ju ändå anställning i Kommunen och den är stor och har många möjligheter till utveckling.

Så har ligger det till, jag har alltså fått en tillsvidare tjänst inom Norrköpings Kommun, jag har inte en fast tjänst på Kattrumsvägen där jag jobbar. Utan kommer fortsätta gå på det vikariat jag går på nu. Skulle det hända något att hon jag går för vill komma tillbaka och jobba 100% så blir jag övertalig, jag blir rörlig inom Norrköpings Kommun vilket gör att man kan bli omplacerad. Det kan var så att jag blir erbjuden fast tjänst någon annanstans inom Kommunen ( dock högst otroligt i dessa kris tider) då får jag tacka nej om jag vill. Vilket känns bra, eftersom jag trivs på jobbet.

En lycklig My helt enkelt!!


Kort och mörkt!

 

Lördags



Lördags



Idag, nyklippt och färgat!


Dåligt sug ?

Det har varit lite dåligt sug i våran damsugare,

så jag tänkte att det kanske är dags att bytta påse?! Så här såg det ut inuti våran damsugare.

INTE konstigt att det har varit dåligt sug. Allt var ju utan för påsten mer eller mindre än inuti!!!

När man ser allt katthår så här så förstår man hur mycket de fäller egentligen, det är mängder med katt hår! När allt var i soppåsen så var det lika bra att sätta i ny damsugar påse och test köra om det skulle hålla. Det verkade det ha gjort, för det låg inget äkel inniut i efterdamsugningen.


Svich sa det om helgen!



En glad nybliven 3 -åring, mycket bus var det på ungen ;)
(Klicka på bilderna så blir de större)

Helgen har gått förbi, det går alltid så himla fort! Vad har vi hunnit med då?? Lördag var vi på tre års kalas på ute i Brunneby, Vikbolandet. Mycket trevligt. Söndag så blev det en morgon promenad med Emmelie. För att sedan ha en hel dag med Madde och en väldigt mammig Angelica. Det var skönt att få en timmes extra sömn med :) Jag gillar att sova jag.

Vacker höstpromenad med E

Blev inte så mycket städning i  helgen så det har vi kvar, men jag har offrat lite av min lediga dag till att ta i tu med det. Skulle ha haft dubbel körlektion idag på förmiddagen men de ringde i lördags och sa att den var inställd eftersom min körlärare hade blivit sjuk. Ska dessutom få en ny, men när vet jag inte. De skulle ha intervjuer i söndags och idag, hoppas det löser sig snart så det inte blir för många lektioner inställda.



Lilla Angelica, inte så liten längre snart 1-åring!
(klicka på bilderna så blir de större)

Ska fixa burret i eftermiddag med, ska bli jävligt skönt!! Det är för långt nu, så lockarna blir inte fina, det går typ att sätta upp men inte tillräckligt för att det ska hålla. Så skönt att det ska klippas, ska även färga det. Tror det kommer bli mörkare med lite varma inslag av brunt eller rött. Men vi får se vad min frisör tycker hon brukar få bestämma!

Porterstek med potatisgratäng, mums!

Tänkte laga porterstek idag med, så det är väl högtid att sätta på den på spisen nu så den hinner bli färdig tills man är hungrig!! (Portersteken puttrar fint i grytan nu ) Har ju haft måndags mys med kusin nu på morgonen, hon hade en läkartid tidigt på morgonen så gick vi till Café Broadway sen för en frukost. De hade även jätte stora bullar som fick ramla ner i min mage. Mums. Det var mysigt café med 50-tals stil, ser ju rätt litet ut när man går på utsidan medan det var väldigt stort inuti eftersom det var avlångt. Väldigt mysigt ställe, de hade lös The med det uppskattas mycket!


Så här ser det ut, bilder från deras hemsida

Vi satt här, fåtöljen var väl så där skönt.
Men mackorna och teet var mums, precis som den stora bullen!

Varit på 3 års kalas

Igår skulle vi åka till ICA Maxi och handla och det vr världens bil kö både ditt och hem. K åkte förbi Medai Markt medan jag gick in och började handla. När han kom tillbaka sa han att det var asmycket folk på media markt, tror de fira 2 år eller något så de hade väl massor med jippon. Sen när vi åkte hem via Coop Forum var det kö från den rondellen vid Lekhuset, så det gick i snigeltakt framåt minst sagt.

På Ica maxi hitta jag en present till Filippa som fyllde tre år med, det blev play doulera. Det fanns en jätte skrikig rosa bl.a. På min tid var det ju super neutralla färger. Sen åkte vi hem och fyllde på med lite energi, och svidade om till festblåsan.

När vi satt och åt ringde min mamma och sa att mormor ville att vi skulle åka klockan fyra hem ifrån. Eftersom vi skulle var lite tidigare hos kusin Caroline. Jaja tänkte jag visst det går väl bra. Så mamma kommer lite innan fyra som vanligt, innan var tiden kvart över fyra. Eftersom utsatt tid var 16:30-16:45. Det tar ingen tid att åka til kusin heller eftersom större del är motorväg. Men men, så börja vi åka. Då kläcker mamma att vi skulle vara där lite innan halv fem. När vi var frame var klockan 16:06 lite skillnad mot halv fem, nog för att det är bra att var i god tid men det finns gränser på vart god tid är. Jag vart rätt irriterad, eftersom mormors ord är min mammas lag. Mamma kan inte motsätta sig mot henne utan gör det hon säger till punkt och pricka. Så diskusionen fortsatte med att det var inte mormor som körde bilen så där av kan inte hon avgöra när vi ska åka eller inte. Jag tycket att mamma kan ta in det mormor säger, men behöver inte rätta sig efter det eftersom det fortfarnde inte är mormor som kör våran bil, och kan där med inte bestäma när vi ska åka.

Mamma är ju som hon är och lägger över det på mormor. *Det är inte mitt fel att vi blev tidiga dt är ju mormor, jag gjorde ju bara som hon sa! Till historien hör det till att vi, jag är ALDRIG sena, det ska mycket till för att vi ska var det. Medan min mormor och de hon får skjus av är ALLTID sena med en kvart eller likande. Inga illa menat men det gör kanske att vi inte behöer åka förtidigt. Sen förstår jag att mormor säger det där av välmening, och kanske tänker att det tar lika långtid förr dem för oss, vilket det inte gör. Eftersom vi bor mycket närmre.

Över till det roliga. Födelsedags barnetvar lite blygt först, sen när hon fick våran present så gick det bättre. Lera var en hit, eller så var det så att första paketet var en hit!! Så vi lekte lite med leran, den rosa var verkligen rosa. Sen efter en stund kom resten av folket som skulle fira den lille. Efter lite mer present öppning blev det mat. Kusin Caroline hade gjort tre olika matpajer, köttfärs, brocoli & baco och ost och skinka samt två olika sallader till. Mycket mycket gott.

Efter lite balong lek med Fillippa blev det fika, god tårta :) Efte att vi blivit ännu mättare i magen började tiden dra ihop sig och det var dags att åka hem igen. Efter ha lämnat av mamma åkte vi till Willys för att köpa lite godis. Tog bar några bitar sen vart jag övermätt och mådde lite illa resten av kvällen. Det var enbart skit på tv:n med så det vart lite zapping mellan kanalerna. En lyckad lördags eftermiddag och kväll!


Mini flaska med handdesinfektion

En liten ny kompis? I dessa pandemi tider ;)

Här om dagen var jag på apoteket för att göra lite inköp, då hitta jag även den här lilla för 20kr. Jag som blir kissnödig på de mest olämpliga tillfällen, tyckte att den här lilla är precis lagom att ha i handväskan eller jackfickan. Perfekt efter att ha varit tvungen att använda en offentlig toalett.

Om produkten:

Huddesinfektion

Oparfymerad

Bakteriedödande återfuktande handdesinfektion. Ett effektivt komplement till handtvätt.

Användas på torra händer. Händerna får lufttorka.

För bästa effekt tvätta händerna med två och vatten först, torka ordentligt innan.

Kan även användas på barn från 1 år.


Lilla Angelica

 

Bilder från Söndagen 18/10

Angelica kan nu både stå och gå, och gör massor med miner och kan skratta.

Nu går det att bussa med, och få lite svar :)

 

Lilla Angelica kan stå själv, ser ni det lilla smilet?

Lilltjejen kan även gå helt själv, men ville inte vissa det för kameran

Har börjat få rätt mycket hår,
Madde du ska inte testa Mohawke på henne?
Hihi




Plocka med leksaker är roligt



Sen kan man alltid smaka lite på dem



Sitta i Morbror Krisitans knä är sällan fel



Angelica och Morbror har inte samma frilla längre ;)




När knät inte duger länge, kan man stå och gå lite på Morbror.
Aldrig fel bara roligt!

Ny till samlingen

 

Present från Emmelie, som hon köpte i Egypten.

Jätte fin, jag älskar ju dessa små snöbubblor, så jag vart självklart jätte glad för en ny till samlingen!

Undrar vad det kan tänkas stå runt om,

eller om det bara är lite symboler som inte betyder något


Takida - Give Into Me

Takida - Give Into Me


19 nov = Takida

Takida

19/11 Sporthallen, Linköping

Ska bli så roligt, jag har dessutom tagit semester dagen efter i fall att det blir en sen kväll. Det blir min första konsert som vuxen, sist jag var på konsert var i Rockslottet i Finspång någon gång på 90-talet. Det var Magnus Uggla, men jag var mest intresserad av förbandet Jumper.

Jag var helt såld på Takidas första album BURY THE LIES som kom 070516, det har legat i mobilen sen dess mer eller mindre. Gillar i princip alla låtarna på det albumet och de brukar ju vara ovanligt. Deras senaste album The Darker Instinct har jag inte lyssnat igenom så många gånger ännu så jag har hunnit få mig en tillräckligt bra uppfattning, men det ska jag nog hinna med till den 19 november. Jag ska gå med två tjejer från jobbet bl.a sam den enes kompisar som följer med. Ska bli väldigt roligt!!!

 

01. The Dread (3:03)

02. Hole In The Ground (4:16)

03. Feeble Pride (3:27)

04. Tear It Up Again (4:26)

05. Halo (3:55)

06. Ashamed (3:46)

07. Curly Sue (3:51)

08. Bad Seed (3:57)

09. Poisoned (3:56)

10. Snypah (4:02)

11. Handlake Village (4:18)

01. Get Me Started (3:52)

02. As You Die (3:31)

03. End Is Near (3:32)

04. Never Alone Always Alone (4:05)

05. The Things We Owe (3:43)

06. Deadlock (3:27)

07. Walk On By (4:16)

08. Caroline (3:21)

09. Hours (4:11)

10. Between The Lines (3:50)

11. Tonight (3:43)

12. Trigger (4:02)

13. Too Late (4:21)



Chokladrulltårta med hallonlakrits

Chokladrulltårta med hallonlakrits

Buffé nr 10 2009, sid 21

Ingredienser
Portioner: ger ca 12 bitar

100 g smör
2 ägg
3 dl + 3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl 
3 msk kakao
10 bitar turkisk peppar  (mortlad/finhackad)
ev färska Hallon

FYLLNING
1 1/2 dl frysta, tinade Hallon
2/3 dl gelésocker multi
3 dl vispgrädde


Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och 3 dl socker pösigt med elvisp.
2. Blanda vetemjöl och kakao. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
3. Bre ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter.
4. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över 3 msk socker. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare.
5. Strö över lakrits (turkisk peppar). Låt kakan svalna under en långpanna/fuktad handduk.
6. Fyllning: Koka hallonen med gelésockret i cirka en halv minut. Låt svalna helt.
7. Vispa grädden fast och blanda med "hallonsylten". Fördela hallongrädden över kakan när den svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Garnera gärna med hallon.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Jag tycker det här recptet låter spännande så det ska jag nog testa att göra någon dag.

MJ Tema på Idol

Rabih Jaber - You Are Not Alone

Bäst ikväll, rysningar...




Michael Jackson-You Are Not Alone


Markus Krunegård - Hela Livet Var Ett Disco

 

Markus Krunegård -

Hela Livet Var Ett Disco

[Live @ Nyhetsmorgon 2009]


På det fyra-stjärniga hotellbadrummet.
Vätternsstrand i bibelbältet.
I det skoningslösa lysrörsljuset,
kom beslutet om slutet för dig och mig.

Det smakar plast, rök och sprit i din mun.
När du pratar verkar du jättedum och du är alldeles för ung.
Men det får duga inatt, för båda vet att,
det här betyder ingenting.

Kicken, var är den?
Kicken var tog den vägen?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?


Fastnar med hjulen i spårvagnsspåren.
Framför tv.n slickar såren.
Norrköping är drogavvänjning.
Ne gud jag har inte blivit märkvärdig, inte alls.
Men farten i mig är värre nu,
hjärnan behöver mer för att ha kul.
Dricker te och pratar högt på finska.
Jekka är smart och fattar det mesta, så jag testar.
Hörredu.

Kicken, var är den?
Kicken var tog den vägen?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?


Ryggen mot väggen, tittar på sista dansen.
På vägen hem lovar jag mig själv igen,
att nästa vecka bjuder jag upp nån.
Vem som helst!

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?


Lyckad körlektion idag!



Idag hade jag dubbel körlektion. Nu är det ju inte nervöst längre, oftast vet man ju innan vad man ska göra. Idag körde vi "högervarv" där jag tränade på att växla upp och ner, våga gasa och våga BROMSA, sen är det det där när man ska svänga... titta i speglarna,  Bromsa, koppling, växla och svänga! Det är klurigt att göra flera saker samtidigt. Men idag fick jag till det!!!! Det kändes så jäkla härligt, att jag äntligen koppla ihop huvudet och kroppsdelarna samtidigt.

Så det kändes helt underbart när man fick till det. Avancerade mig till att växla upp till fyran idag med :) Vill säga nytt hastighets rekord, 60-64km/h. Idag var också första dagen jag fråga om jag fick köra fortare! Haha. Då mindes vi tillbaka till första lektionen då jag hade panik när jag körde i 20km/h. Så det blev lite skratt, roligt när man märker att man utvecklas åt rätt håll.

Vi håller ju till ute i Lindös bostadsområde, när vi kom till slutet av vårat högervarv i slutet av lektionen så frågade jag om jag skulle svänga höger, som jag gjort tidigare.Men då sa min körlärare nej jag tänkte faktiskt att vi skulle köra till vänster. Jaja tänkte jag jag ska väl köra till speedway parkeringen så byter vid där. Vi körde förbi parkeringen, nu började jag ana att hon hade andra tankar för vart jag skulle köra. Så genom första rondellen rakt fram, råkade få i fel växel men körde på ändå. Så förklara hon att jag hade fått i fel växel när jag var ur den och så rätt vi till det. Sen fick jag köra nästan ända fram till körskolan. Vi bytte på en ficka på Lindövägen, nära kör skolan.


Gissa om jag var lycklig efteråt. Det hade ju gått skit bra på lektionen, jag hade avancerat mig vad det gäller hastighet, plus att jag fick köra nästan ända fram :) Det går helt klart framåt. När jag gick hem så gick jag med ett fånigt flin från ena örat till det andra men det gick inte att få bort. Mitt mål med att ha körkort till våren/sommaren kändes inte alls omöjligt idag. Men visst det är vääääääääällllllllldddddddddddiiiiiiiiiiiggggggggtttttttttttt mycket kvar att lära sig, och ta sig i genom. Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte vart stressad när jag har bilar bakom mig.

När adrenalinet hade lagt sig så blir man ju fruktansvärt trött, så man kan somna på plats. Men även det börjar bli bättre, men det är skönt att de flesta av mina körlektionerna ligger på lediga dagar, så man inte känner sig pressad över att man måste ladda om på en gång.

Nästa körlektion är den 21:e roligt roligt!!



Ledig??

Tom att  göra lista?

Nu är det helg för min del, väldigt skönt. Blev en väl förtjänad sovmorgon. I like! Ledig till på måndag, men ledig och ledig känner mig väl rätt uppbokad ändå.

Fredag:

- Tvätta, om det finns ledig tid
- Städa
- Bränna om en film till jobbet, gå och lämna in den på Elevhälsan
- Dubbelkörlektion
- Fredags mys md Jejje, mat, dryck + ost och kex.

Lördag:

- Åka ut till Bränntorp,

- Filmtajm på kvällen

Söndag:

- Om det inte blev tvättat i fredags måste det ske idag.
- Hälsa på Madde o co, den lilla kan ju gå nu!
- Aloe Vera party hos Malin på em.


Ja och sen var de tre dagarna förbi. Det blir ju alltid så att när man är ledig så måste man göra alla "måsten" sen förhoppingsviss blanda in något roligt med. Så jag är ledig men har att göra ändå, men det är ju själv förvållat!


Hälsoprofilsbedömning?

Segare än segast är vad jag är så här efter jobbet. Kanske var det varma badet som gjorde att man blev ännu segare än vad man var innan?! Men skönt var det vart fall. Blev att avboka första träningen kändes lite tajt, jag vill kunna varva ner lite innan det är daxa tt gå igen. SÅd et blir Cirkelträning klockan sju, ett pass jag inte gått på tidigare eller hade den instruktören innan så det ska bli intressant.

Jag vill ha ett tungt pass, så det verker lite imorgon. Så man sover som en stock under natten. Har skickat iväg ett mail till Hälsoteamet i Hageby med. De gör många olika saker för att främja friskvård. De gör b.la. Hälsoprofilsbedömning, vilket jag tycker verkar intressant. Men vill veta lite mer om, vad det innebär,vad man gör för tester mm. Så hoppas få svar på frågerna innan veckans slut.

Eftrsom det är av intresse, jag gillar ju det mesta som har med Friskvård, kost och träning innebär. Sen är jag ju inte alltid så bra att utöva allt man vet praktiskt. Men som sagt det där testet är av intresse och har varit ett bra tag. Gäller bara attf å arslet ur vagnen. För att göra bättre och tydligare mål med och mot min egen hälsa.

Nej tid för att bytta om till träningskläder, kommun kläderna är inte så funktionella så där.

Backstrees Boys - Masquerade

BACKSTREET BOYS - MASQUERADE


IQ -reklam

Alkoholprofilen

 

Jag låg inte i någon riskzon, men det hade jag inte förväntat mig heller :)


Helgens babbel

Helgen försvann i ett naffs, jag har änså länge inga bekymmer med att jobba helg. Visst det är inte så att jag skulle bytta till mig mer helg, men änså länge så har jag inte så mycket som binder mig hemma. I lördags åkte vi ner till stan en sväng och gick och uträtta lite. Jag hitta även sprätt på Klippet för 10kr. Som jag köpte, min sylåda har rätt mycket saker men ingen sprätt. Och det kan reta ihjäll mig när man märker att man hade behövt en. Är ju inte det enklaste att sprätta upp med sax.

Igår kolla vi på den engelska variationen av Wallander. Om man jämför de båda filmerna så blir ju den engelska inget vidare bra, den blir mer komiskt. Eftersom det pratar engelska, men alla karaktärerna är från den svenska filmen. Det står saker på svenska, den är filmad i Ysta tror jag, svenska polisbilar och uniformer.

Men om du däremot inte jämför filmerna så är den helt okey, nästan lite bra. Det tråkiga är att det går att lista ut vem den "onde" är rätt snabbt, eller att man ser kopplingar och sen får det bekräftat. Så igår blev det filmkväll.


Tycker denna almanacka är väldigt bra!
Idag blev det sovmorgon. Super skönt eftersom jag jobbar förmiddag resten av veckan. Jag gillar ju att sova med :) För jag har så livlig fantasi, så jag drömmer otroligt mycket känns det som. Har jag inte drömt känns det inte som jag har sovit så bra. Medan andra skulle uppleva det tvärtom.

Jag hade beställt lite från jultidingar från en kollegas barn på jobbet. Hon hade skickat in redan första dagen man fick så de man hade beställt hade redan kommit.



Hade beställt en två julklappar en till K och en till Lilla C, sen till oss en Stor Familj Almanacka och en bok om pelargoner till mig. Det är ju en av mina favorit blommer. Jag hoppas kunna vara klar med de flesta julklapparna innan december stressen. Vissa saker ska jag beställa från nätet eftersom jag bara har sätt det där. Vi får se hur det går, men börjar man nu i oktober så borde det ju funka fin fint! Alltid bra att ha en plan sen om man lyckas följa den är en annan sak.



Ken Ring - Nu Måste Vi Dra

Ken Ring - Nu Måste Vi Dra

Jag växte upp i ett ytterstadsprojekt,
jag blev ett sosfall snabbt, svär ingenting var lätt.
Jag satt och rökte ganja hela dagarna,
jag hade inga pengar så vi börja bryta lagarna.
Va ju ganska kul o kasta sten mot en snut,
stod i centrum varje dag tills natten tog slut.
Hade planer på att skaffa mig en framtid,
men alla drog till skolan o gick jag och haffa mig en haschbit.

Satt i parken på bänken som liten,
tänkte för mig själv 'är jag den enda som är vilsen?'
Tiden gick och jag drogs in mer och mer,
beroende o shit jag va påväg o falla ner.
Men jag visste någonstans inuti i min själ,
så finns det mer än denna neger i missär.
Jag tror de va musiken som förstod,
jag sa hejdå till sos visa fingret o ba drog.

[REFRÄNG]
Nu måste vi dra, ja vi ses väl nån dag.
Jag svär livet blir bättre när man vet vart man ska. x2

Yo,
Jag satt och blicka på min synth med en stråke,
jag fick ett samtal av en polare som satt på kåken.
Det blev ett samtal som ändrade mitt liv,
jag fick en deal på nåt som hette EMI.

Och helt plötsligt gick allt väldigt snabbt,
jag tittade upp mot skyn och ba sa till gud: tack.
Det är så det känns när man uppnår sin dröm,
och man har kämpat hela livet för o få de.
Jag stod på toppen av ett berg o bara skrek ut,
jag levde fullt ut - de vet du.

Jag blev en kändis, stor som bara den.
En favoritneger, vilket jävla skämt.
Jag satt där precis på samma bänk i exakt samma park
men bara satt o längta hem.
Det var så kallt att jag va tvungen o dra in,
jag svär, jag lämna allt för o skaffa min familj


[REF]

Yo,
Livet är så underbart när man hittar rätt,
man är gammal o man ser sin stora släkt.
Finns ingenting jag ångrar av allt de jag har gjort,
livet de blev så mycket bättre än jag trott.
Till mina fina barn, ni är mitt hela liv,
jag älskar när ni tar era små kliv.
Jag är så lycklig, jag vet jag valde rätt och tillslut så kommer
allt bli perfekt.
Livet kan va svårt men jag svär det är ba o spela på,
våra minnen det är allt vi kommer leva på.

Så säg hejdå, för livet går vidare,
och kom ihåg att de finns nåt som är finare.
Dags för mig, vi hörs väl ganska snart igen.
För just nu så är de faktiskt dags dra igen,
så ha de bra min vän,
vi syns väl nån dag igen - om jag nånsin kommer tillbaks igen.


Viva la vida (i tre olika variationer)

Darin - Viva la vida

Jag gillade verkligen Darin's tolkning av Coldplays Viva La Vida.
Den till tala mig mycket mer än originalet.
Kanske en ny favorit?
Mycket möjligt...


Lady GaGa - Viva La Vida



Cold Play - Viva la vida

Som även är originalet

Den nya ramarna

De nya ramarna!

Bilder på de små, två vardera.
Blev mycket nöjd!

Tanken är att rama in fler kort, för att få det lite mer personligt här hemma.
De ser ju tyvärr ut som vi är nyinflyttade efter 5 år.

Tre olika solnedgångar ska komma upp,
men hitta inga ramar i Ullared så får leta vidare här på t.ex ÖB, Class Olsson.

Det kommer bli fin fint till slut.

Två nya till samlingen

Jag hitta snöglobber, eller min kusin hitta. Behöver jag säga att jag blev helt lyrisk?!

Det blev så klart en av varje! En grodda och en svart liten bil ;)


Shop until you drop!!


Bilder på mina inköp från Gekås Ullared



4st 30x40cm ramar + en kökslampa



Många fotoalbum,
lampor, godis, julklappar, termometer, två snöglober, tennisbollar, mini pajformer, skärbrädor
& beställningar och julklappar








Kläder, Kristian fick en jogging dress och strumpor. Resten till mig ;) hihi



Det absolut bästa fyndet!!

Två bh:ar á 100kr ca och
två träningsbh:ar á ca 100kr
Totalt: ca 400kr,

Det är vad annars 1 träningstop kostar, bh ligger på ca 900kr

Hade jag köpt det på Bodyline hade det kostat 2600kr!!

Visst det är inte samma kvalitet och stöd som B har men ändå, det duger till vardags!



Barnkläder till Angelica,
beställning från hennes mamma.


2st t-hisrt, en långärmad top, två thights, och två bodys
Totalt: ca 200kr




Ullared tur och retur


I Onsdags så kom kusin vitamin på eftermiddagen och hämta mig. Så åkte vi mot Kvarsebo, väl frame så blev det mat. Lasange gott i gott, testa Per Mobergs den är super god!! Tycker jag. Efter mat i magen och massa prat blev det till slut te och Grey´s Anatomy. Kunda man sitta och prata om karakträerna, vem är snyggast? Vad tycker man om den och den. Äkta tjej mys! När det var slut hade kusins man redan gått och lagt sig för länge sen, så vi följde hans exemplar.

Jag har en tendens att sova väldigt bra borta, tack vare mina öronproppar. Då känns det som hemma överallt. Kusins man hade åkt till jobbet tidigt tidigt. Kusin som är morgon pigg vakna vid sex tiden och styrde och ställde vilket jg inte hörde något av. Så blev det frukost, dagens bästa måltid tycker jag!

Kusin hade varit väldigt rar och bakat nybakat bröd, det var tydligen inget svårt. haha. Det var ju inte värsta satsen deg. Så vi mumsa i oss nybakat tekaker typ. Men yoghurt, pålägg, lättdryck och te med honung så klart! Vi gjorde iordning oss för att lämna av katarinas ( kusin) hundar. Som vi lämna lite längre in på vägen där hennes mor och far bor. Skönt med en liten morgonpromenad, den ena hunden bettede sig som det var första gången har var ute. Haha. De har inget långtids minne precis.

Så här ser Lindas bil ut!


När allt var klart packade vi ihop oss i den lille blå Audien och körde mot Krokek där vi skulle möte upp våran andra och tredje tetant. Bytte bil (en liten skåpbil) packa in, toa besök. Så började resan mot Ullared och Gekås ca 32mil enkel resa. Då vi började våran resa runt 10 tiden, så var vi nera vid 15 tiden efter ett måltids stopp plus tankning.

Det krävs mycket personal för att hålla Gekås rullande


Sen var det bara att hitta en parkering, inte det lättaste då det var smockat. Men vi hitta en inte allt för långt bort. Sen blev det ingen väntan utan rakt in till shopping meckat!! När vi km in så vill kusin gå mot heminrednig, vi hängde på. Då börja paniken komma, det var SJUKT MYCKET FOLK. Man fick passa sig om man stod ivägen, för då kunde man bli påkörd. Det var en tant som bokstavligen prejade bort vår ena kundvagn. Men det är inget att surna ihop för utan hitta en bättre lösning.

Lösningen blev: Ställa ifrån sig vagnen, bära på jacka och värdesaker. Sen gå runt och plocka och kolla på allt. När man gjorde så ran paniken bort. Jag är inte förtjust i mycket folk det är bara jobbigt enligt mig. Men det gick fin fint. efter 4 timmars shopping kände vi oss väldigt möra i huvudet, det kändes som äpplemos. Trötta och kanske lite sugna på mat. Så hitta vi en kassa med ingen kö, så där ställde vi oss och checka ut. Kom på det smarat att hjälpa varndra med att packa ner allt i Lindas briljanta idé IKEA påsar. Väldigt rymliga och bra, måste inför skaffas vid nästa ikea tripp.

Rumet, jag sov i bädsoffan till höger


Lindas nota vart lägst, och kusins högst. Sen åkte vi för att checka in på vårt Motellrum på Gekås Camping. Det gick väldigt smidigt sen fick vi åka tillbaka ner till köpcentrumet för vårt motell rum låg precis brevid.  Vi bar in alla påsar och kolla läget. Vi hade tänkt laga till Tacos, men vi blev blåsta på det. Eftersom vi hade missat en liten detalj i bokningen att det ingick någon kokplatta. Men det var ju inte hela världen så vi gick några hundra meter bort för pizza i stället.

För stämmingens skull
Jätte god pizza om du frågar mig! Det var förmodligen råvaror efter omtanke. Mätta och belåtna gick vi tillbaka till rummet för att dricka te och smaska på kakor, delicatoboll och godis. Kusin och Linda är sucker för ljus, vilket är super duper mysigt. Så kusin hade givietvis fyra vrämeljus och en tändare i bredskap för mys stämning. Så satt vi och tjattra och vissa upp vad vi hade köpt, och hade "mannekännig" vissning.

De mesta jackor och klädes plagg jag hade köpt var lite för små, så de vart bytta dagen efter. På så sätt var det jätte behagligt att bara köpa och sen testa i lugn och ro hemma i stugan. Vid halv elva fick huvudet landa på kudden det var verkligen dax för mig och kusin, medans Linda började bli pigg. Hon är ju en natt uggla, hihi.

Vid 06:02 ringde klockan jag hade gärna sovit längre. Men det fanns det inte utrymme till. Vi hade en plan!
Det var Morgonbestyr och frukost, städning, shopping, utcheckning och hemgång. Vi höll oss till planen väldigt bra, så vid halv tio, tio var vi färdiga för hemgång. En snabbtitt på Panduro Outlet, men det var ingen hit. Då är webshoppen MYCKET roligare!

Dagens lunch


Sen åkte vi hemmåt, stanna på Max i Värnamo för lite mat i magen. Jag gillar ju hamburgare mer än något annat så jag var nöjd :) Eftersom jag äter åksjuketablet så är det svårt att hålla sig vaken, så ögonlocken vart bara tyngre och tyngre. Så jag somna till slut med Erik Linders album "Inifrån". Vakna upp när det  stod en vägskylt om att vi var nära Motala. Så då var det ingen vits att somna om den lilla tuppluren hade gjrt gott.

Hemma vart det fotning av alla saker och upp packning, jag är jätte nöjd med våran tripp. Tyckte det var praktiskt och bekvämt att sova borta. Detta komer vi garanterat att göra om vart efter igen, men det blir nog först till våren.

Tack tetanterna för en trevlig liten avstickare till Ullared!

Mer shopping åt folket,
speciellt när ens man frågar om man vill ha mer pengar att shoppa för,
det var icke min som sa så


Gekås here we come!



Imorgon åker Tetanterna till Ullared. Vilka är Tetanterna? Jag, kusin och Linda. Vi kallar vårat sällskap för det så hittar vi på lite roligt ihop tanken är att vi ska ses en gång i månaden och umgås.

Så redan idag åker jag till Kvarsebo, kusin hade ärende istan så då passar det ju bra att åka med henne sen. Även om vi åker förbi här imogon känns det enklare att var på plats på en gång så är det bara att köra på. Har lagt fra lite pakning. Tänker packa så lätt som möjligt, jag ska ju bara vara borta till på fredag!!!!!! Så ett ombytte plus ett par mjukisbyxor. Får dock inte glöma bort åksjuketaelterna det är ett måste om det ska funka. Jag har väldigt lätt att bli åksjuk.

Har man riktigt itur kan jag bli åksjuk från hemma till Maxi eller tvärtom en total sträcka på 5,5km. Alltså det tar ingen tid men fel bil eller fel chuför så är det kört!

Slutade tidigt idag men trots det är jag super trött nu, skulle nog kunna ta en tuplur för att piggna på mig. Men det känns inte som jag har tid med nu ska jag töma kameran, för den vill jag ha med mig. Skriva inköpslista till Ullared. Kolla efter en till laddare till mobilen. Batteriet är ju inte super i den precis.

Sen frächa upp sig bytta kläder, just nu är det ju Norrköpings kommun kläder. Så där läckert. Eftersom klockan redan är 15:30 så dröjer det inte länge till den är 17:30 heller! Dax att göra lite nytta.
Vi hörs på fredag igen, om det inte blir något inlägg innan dess!

Hemma gjord kolasås

Underskatta inte hemma gjord kola sås

Att göra egen kola sås är mycket billigare än O´Boys,

personligen tycker jag det är godare med.

Det tar heller inte jätte lång tid, och är specillt krånligt.

Så varför inte testa nästa gång att göra din egna?

Recept från Vår kokbok, 4 port

Du behöver:

1 1/2 dl Vispgrädde +1 dl mjölk

altv. 2 1/2 dl mellangrädde

1/2dl Socker

1/2 dl Ljus sirap

1 msk smör/margarin

 

Gör så här:

Blanda grädde, mjölk, socker och sirpa i en kastrull, ca 1 1/2 l. Koka upp såsen och låt koka ganska kraftigt tills den är ljusbrun och fått kolasmak. ca 10-15 minuter. Avsluta med en klick smör.

Tips! När den kokat upp sänk till medelhastig värm. Rör om tll och från. Va vaksam den kockar lätt över om det blir för varm. Så gå inte ifrån den!!

Låt svalna något innan servering. Håller sig några dagar i kylen.

 

 


Bröllops trenden fortsätter

Jag trodde att detta året skulle trenden bryttas men icke.

Vi har gått på bröllop en gång om året i tre års tid, så nu blir det ett till.

Vem vet kanske blir bröllop nästa år med??

Igår var vi och hämta vårat inbjudningskort till min store brors bröllop och dop.

Ska bli jätte roligt!!

2009

Daniel & Viktoria Grentzelius

& Nathalie döps

 

080816

Cornelia och Henrik Svärd,

& Willhem döptes


070519

Katarina & Mattias Colvéus

 

 

060225

Kristina & Fredrik Johansson


En tjugokorners skjorta

 

En tjugolapps skjorta

(Klicka på bilderna så blir de större)

Förra veckan fick jag tillbaka min växel ifrom av en liten sjkorta av en abetskamrat. Hon är väldigt pysslig och den här var ju helt underbart rolig. Hon berätta att hon hade givit bort ett litet tittskåp med tjugolappar på ett klädstreck en gång vid ett bröllop. Unik present!

Jag har hittat på nätet hur man viker dessa om någon känner sig sugen.














Kanelbullsens dag



Idag är det Kanelbullsens dag

Så igår passa jag på att göra lite kanelbullar. Här är resultatet.

Totaltid 2 tim Baktid 5–8 min
Kanelbullar
INGREDIENSer 
60 st                                 

1 paket (50g) jäst för söta degar
5 dl fingervarm mjölk, 37°C
150 g rumsvarmt margarin eller 
1 ½ dl flytande
1 dl strösocker eller 
vit sirap
1 tsk salt
1–2 tsk stött eller 
mald kardemumma
14 dl vetemjöl special

fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
4 msk mald kanel

pensling
ägg
pärlsocker


tillbehör
ev pappersformar
enkla Steg-för-Steg
1 Lös upp jästen i lite av mjölken i en stor bunke. Häll i resten av mjölken. Tillsätt margarin i bitar, socker, salt, karde­mumma och det mesta av mjölet.

2 Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på en rums­varm och dragfri plats.

3 Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela degen i två bitar och forma till stora bullar. Låt bullarna vila någon minut innan du kavlar ut dem. Rör under tiden ihop fyll­ningen till en smidig smet.

4 Kavla degen med lätta tag till två rek­tanglar, ca 60x25 cm, med så raka kanter som möjligt. Lyft degen emel­lan­åt och mjöla under­till så att degen inte fastnar.

5 Bred på fyllningen. Rulla ihop från lång­sidan, inte för hårt. Skär varje rulle 
i ca 30 bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt 
i pappersformar eller direkt på en bakpappersklädd plåt. Täck bullarna med bak­duk och låt dem jäsa 
ca 30 min. Värm ugnen till 250°C.

6 Tryck försiktigt på en bulle. Om degen snabbt höjer sig är den färdigjäst. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 
5–8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.




Lördags kväll

Ikväll ska jag och tjejerna gå ut och äta, Carin som har fyllt år vet ingenting. En överraskning helt enkelt! Vi ska testa Carl - Johan's det ska ha renoverat så det ska vara nytt och frächt. Vi tror det kan passa Carin i smaken. Hon giller lite glamuor och glitter, vardagslyx.

Så det ska bli riktigt roligt, funderar på att platta håret, evighets göra men det kan ju var kul med något annat. Var på stan förrut och köpte in ett par nya bomullsleggins. Outfiten blir ev helt svart, med pärlor. Vi får se.. Kameran ska med vart fall.

Nu innan ska jag baka bullar, för imorgon är det Kanelbullens dag, så kan ju va kul med lite hemabakta bullar. Ska testa kusins tips med att ha marsán kräm i bullarna för att få den där kletiga känslan, plus att jag har tänkt göra lite mindre bullar men big size.

Nästa vecka åker jag och mina tetanter till Ullared, ska bli så kul att komma iväg på något. Shoppa kommer jag göra fast med måtte, ska skriva upp det nödvändigaste och lite "julklappar" eller saker till julklappar i fall att man pysslar ihop något. Det ska bli väldigt roligt vart fall, så jag åker till kusin dagen innan Ullared så man blir sammlad trup.

Nej dax att kneppa ihop en deg!!

En harmonisk körlektion :)


Idag blev det sovmorgon bokstavligen, hade inte tänkt sova sååå länge faktiskt. Jag vakna första gången av K's väckarklocka vid 8:00. Jag vill inte gå upp så jag vände mig och somna om vart efter. Sen själv vaknade jag 10:10!!! Det var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men gissar att kroppen behövde det.

Sen blev det lite upp frächning och frukost. Eftersom jag hade körlektion klockan 12:15. Kände mig lugn och harmonisk inför körningen, nästan inga nerver. Sattdär i soffan och slappnade av, och lyssna på allt runt omkring. Sen kom Malin min körlärare, så gick vi ut till den lilla Clio:n. Hon körde upp till speedway parkeringen, vi körde fast det var lite avspärrat. Det har ju varit SM i Speedway så där av lite flaskor här och var.

Körde en liten runda sen så sa hon : Men du vad gör vi här? Det här sitter ju, nu kör vi. Okey tänkte jag. Visste ju ungefär vad vi skulle göra så nerverna var i styr. Så hela körlektionen på 40 min var enbart roligt, och avslappnat. Men gud vad 40 minuter går fort kändes ju inte som vi han med något. Men Det gjorde vi, men det bästa var att allt kände bra och avslappnat. Hatar när mina nerver springer iväg med mig, energi tjuv! Så efter åt kände jag mig ännu mera harmonisk än innan, skulle nog kunna säga att jag kände mig lite lycklig till och med.


Slipp städning av ugn!

Jag brukar få Nyhets mail från SmartaSaker

Där har de många roliga och effektiva produkter. Som ska förenkal vardagen eller tillvaron.

Den här produkten tyckte jag verkade toppen, för vem gillar att städa ugnen t.ex? Eller grill galler

Grill- och ugnsdukar
Skyddar grill och ugn.

Pris: 265,00 k + Frakt

 


burr.. kallt.


Något varmt vore gott!!

Precis hemkommen från jobb/körskolan. Glömde bort att ta med mig min tröja hem så när jag gick hem nu var det ISKALLT. Det märksa tt hösten är på intåg ordentligt. Så en kopp te eller en härlig god soppa med färskt vitt bröd hade inte varit dumt.

Peters goda soppa

Beräknat till 4 pers

Ingredienser:

  • 3-4 jordnärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • socker
  • citron
Skala och skiva kockorna. Bryn dem i smör med lök och vitlök. Häll i mjölk och vatten samt smula i buljonen. Koka upp och låt sedan puttra i 10 min. Kör allt i mixer. Häll över allt i ny kastrull. Salta och peppra och strö över en nypa socker. Pressa lite citron över innan servering. Gott med LU Digestive kex till.

RSS 2.0