3 kramar = bra present?

Undra varför jag har blivit lite slö med att blogga?? Annat tar upp min tid lite mer skulle jag tro, men det är väl knappast något viktigt som hemmet, teorin eller liknade. Nej det är nog den där Facebook och FarmVill skulle jag tro. Illa illa...
Ännu en helg har passerat, skönt med ledighet som alltid. Det har ju kommit sjukt mycket snö, jag är dock en av dem som gillar all snö. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder - ibland vart fall!! Har tyvärr inte blivit någon foting i helen men det kommer ju fler dagar som tur är. Detta väder verkar ju hålla i sig rätt bra, skulle gissa på att snödjupet är runt 0,5m. För detä r sjukt mycket snö, och när jag ser en stor snövall så spriter det lite i kroppen och jag skulle vilja klättra i den och hoppa lite men det vågar jag så klart inte för vad skulle folk tro då?! Då kommer den vuxna människans göra bort sig samvete in och det går ju inte att var för annorlunda. Men jag kan ju låna något barn och å ut ochleka med det? Funkar väl som bra täckmantel... ??



Vi har inte gjort så mycket i helgen, tagit det lugnt mesta dels. Idag blev det lite kalas firande hos Kristians syster Madelene alias Madde för hon fyllde 26 år idag, hon fick ett presntkort på Sportex och en bukett tulpaner. Först trodde hon att vi gav henne present kortet där för att vi tyckte att hon skulle börja träna... men det var ju inte våran idé utan vi tipsa om att det fanns cykelbarnstolar för bra pris där, och att det var det bidarget var till för fremst men att hon så klart fick köpa vad hon ville. Tacken var 3 st kramar, så jag gissar att det blev en bra present... :)

Som sagt helgen börja lida mot sitt slut, i veckan väntas det med träning, körlektion och jobb :)

Lördags mat


Lördagens LCHF mat

Low Carb High Fat = Låga Kolhydrater Högt Fett värde



Frukost
bestånde av smoothie, korv, skinka, ost, kiwi och avokado




Middag

Fläskfilé med hemma gjord grönpepparsås och rostade grönsaker



Kvällsmys

Varma amaretto marinerade apelsinklyftor med riven chocklad och kallvispad grädde


Om recept önskas så säg till!!

Nya rosa skor!!

Mina nya skor Asics + rosa, kan det bli bättre?!

Igår var jag och köpte ett par nya skor för min löp träning, ett par rosa blev det dessutom :)

Att ha bra skor när man tränar och går är egentligen en väldigt bra grundregel för att minimer skaderisk och fel belastning. Har man som jag lite problem med fötterna, så är Asics att föredra de är oftast mycket bredare och stadigare än "vanliga" jogging skor.

Jag gillar märket väldigt mycket, men jag testade av en Nike sko som jag kunde ha, helt otroligt då de oftast är rätt smala i modellerna.  Men den här skon hägrade mer, den kändes perfekt helt enkelt. Tränar man 2-4ggr i veckan så sliter man skor rätt fort tyvärr, så då behövs oftast 2 par skor/ år. För att du ska få bra dämpning och en "färsk sko". Persnligen tycker jag man känner skillnad från sko till sko, men jag är ju lite nördig när det kommer till min träning med ;)

 

Så nu är det bara att börja gå in dem, för sen jäklar ska de användas.

3 ggr i veckan ska det löp tränas så jag orkar jogga mig runt hela 5 km den 3 juni då Vårruset är i stan. Har lånat K's bluetooth lurar med, praktiskt och bra.

Tips på bra spring musik mottages gärna!!


Varför jag vill bo på landet!

 

Bilder från när vi var i Bränntorp i helgen, behöver man förklara varför landet locker när man ser dessa??

Det ger sådan härlig energi att vara där ute i den vackra naturen

 

 

 

 

 

 


Ogräddad snickerskaka

Kusins goda kakor


Ogräddad snickerskaka

1 burk jordnötssmör (skippys brukar jag använda)

1 dl kokos

1 dl socker

2 dl ljus sirap

8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)

1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Blanda ner vaniljsockret och flingorna och rör ihop. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ställ in i frysen tills det stelnat (brukar räcka med en halvtimme).

250 gram choklad (jag brukar använda ljus blockchoklad)

ev. 1 matsked smör eller olja

Smält chokladen antigen ovanför vattenbad eller i mikron. Bred den över kakan. Man måste vara rätt snabb för chokladen stelnar fort! Ställ in hela plåten i frysen igen och låt den stelna ordentligt (tar kanske 1 timme ungefär). Skär sedan i valfritt stora bitar/rutor. Den man kan tänka på om man ska bjuda på den är att den tinar väldigt fort, så bäst att ta fram den precis före man tänkt fika.


Ticke Tack

Tack alla mina blogg läsare, nu har bloggen slagit rekord med 65 besökare den 18:e januari

Mycket har jag nog att tacka Viktoria för eftersom hon skicka hitt några av sina besökare hitt en dag.

 

Klicka på bilden så blir den större


Helgen som var...

Tre dagars ledighet har snart passerat, att det alltid ska gå så himla fort. I fredags blev det en långpromenad med E, det var det sundaste för hela helgen mer eller mindre. Sen var det lite "måsten" som stod på min planering, som blev gjorda. I lördags passade jag på att gå till körskolan och satt där i tv timmar eller mer och fick grönt på Fas B, kändes riktigt najs faktiskt. Så på började jag fas C, där har vi lite att jobba på. Sen är det två tre faser till, sista fasen är Repition. Men jag kombinerade att plugga in lite vägmärken när huvudet kändes tungt och när saker och ting böraj snurra för mycket av teori proven på datron. Skönt med lite omväxling.

Ska ta med böckerna till jobbet denna vecka då det kommer blir mycket sittande, så då kan man passa på när det funkar att plugga. Annars ska nog det här med att gå till körskolan på lördagarna bli min grej, ifal man inte hinner i veckan. För 10-14 på lördagen finns det ju oftast alltid lite tid till. Jag får ju mer gjort om ajg är på körskolan än hemma så är det ju helt enklet bara. Men det kändes lite göttigt att få grönt på en till.

Efter att ha varit på körskolan för att plugga så gick jag förbi sta´n för att se om de hade några leddings för kvällen. Hade present kort på Gina så jag gick ditt och kolla. Hitta ett rea bord på jeans, 99kr paret. Så det var ju bara att kolla igenom alla jeansen och modellerna för att se om jag hitta något som passa. Tveksam som jag är  när det gäller Ginas jeans ( de är oftast lite för skinny leegs för min del) så hitta jag faktiskt två par som satt bra. Det ena mer snyggt än det andra men perfekt att ha när man jobbar. Så de fick följa med hem precis som ett 2 pack leggings.

lördags kvällen så skulle vi gå ut och äta på Palace, jag och mina tjej kompisar och några till som jag inte kände. Så lite för fix och vatten pippa hos Jejje sen gick vi vidare hem till Carin och möte upp alla andra. Sen gick vi sammlad trupp mot Palace. Där vi avnjöt god mat, de flesta åt Fläskfilén några åt fiskgrytan. Jag åt Hickorygrillad fläskfilé med het pepparsås, baconstekt smålök, bönor, pommes stripes sen unnade jag mig en efterrätt med Friterad brie med hjortronsylt och friterad persilja det är ju lika bra att passa på ordentligt innan sunda linjen ska intas. Gott var det, vinet var helt ok med kallt och gott. Jag som precis håller på att "lära" mig att dricka lite torre vita vinner och vin i allmänhet.

När vi hade ätit färdigt var planen att gå till Munken men vi hamna en stund på Manesa först, för att vi skulle möta upp en vän till Carin och Sandra. När det sen var dags att bege sig vidare till Munken så av veka jag hem åt nöjd och belåten med kvällen. Det blev en hel del vin och champagne, så lite små segt var det i morse men det gick över efter att frukosten hamna i magen som tur var. Det som var mest konstigt var hur mina ben kändes, väldigt skakiga precis som efter ett hårt benpass. Hur nu det kommer sig för jag svängde inte mina lurviga igår, om jag inte gjorde det  när ja sov. Dags att börja äta lite kalcium tabletter igen för att minimera risken för att vaderna ska kampar om natten.

I dag så har vi varit en tur hos Madde o co, lilla Angelica ha varit på en veckas inskolning på dagis nu. Det funkade rätt bra, även om hon kände av omställningarna. Så det blev fika, sen åkte vi hem och jag lagade mat. Nu börjar det bli kväller och lite segt igen, så det blir väl att se någon film och dega i soffan. Och ladda inför en kommande tuff vecka på jobbet, att jobba som personlig assistent har sin upp och nedgångar. För det mesta är det bara roligt som tur är, men när det är jobbigt så är det lite jobbigare helt enkelt.


Bättre sent än aldrig?


Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från jul och nyår.

Bild kvaliteten varierar, beroende på vilken kamera som har använts vid tillfället,
så det får ni ha överseende med. Men de flesta bilderna är tagna med min Olympus E420, altv den lilla rosa Casio, Exilim 8.1 mega pixels. Samt att fotografen inte orkat läsa instruktionsboken till den nya kameran ännu, så hon har inte lärt sig alla funktioner och får lite onödiga skuggor :)

(Bilderna är klick bara, klicka för större bild)

Om någon känner att de inte vill vara med, så säg till så tar jag bort bilden.


Bröllop & dop den 091212

Min store bror Daniel och hans fästmö Viktoria gifte sig i Östra Eneby kryrka,
samtidigt som deras dotter Nahtalie döptes.
Festen ägde sedan rum på Papa Grapas lokal i Pronovahuset.





1 års kalas, för Angelica
091220

Ett år gick så himla fort helt plötsligt,
har varit jätte roligt att få vara med på så nära håll
och se henne utvecklas till den lilla person hon är idag.




Lill Jul hos Mormor & Morfar
091221

Eftersom vi tillhör sen "moderna" familjen så är det ju två av det mesta. Lilljul hos mormor och morfar infördes nog 1994/1995 skulle jag tro. Så vi är lite samlade och fira jul ihop. Andra julen på Valhallavägen, för läste mamma Karl Ankas julafton kvällen innan vid grannen mins jag.



Julafton på Bråvallagatan
091224

För första gången på kanske 15 år så kom det en tomte och hälsa på detta år.
Mycket trevligt, och panikslaget för vissa.
Nathalies första jul, även första julen i det nyrenoverade vardagsrummet.


Julaftons friande hos Madde & Co
091215

Angelicas andra julafton, hon var dock lite mättad på paket efter sin föddelsedag.
Mysigt och trevligt att umgås som vanligt :)




Nyårsafton &  Mattias 40 års fest!!
091231

Årets fest bokad sen ett år tillbaka,
Mattias kusins man har förmånen att fylla år den 1 januari. Så det blev ett sammanslaget nyårsfirande med partaj. Det bjöds på buffé, live musik och fyrverkerier, partyt höll på till långt in på småtimmarna. ( Tyvärr hamna inte bilderna i rätt ordning, men det har ju inte super stor betydelse)




Detta är en bråkdel av alla foton jag tog på nyårsafton. Som fotograf så hamnar jag sällan på bild själv numera...

Håll till godo ni som vill ha lite bilder säg till så fixar vi det!! Samma sak om ni inte vill vara med på bild :)
Allt går att ordna på något sätt!!


Lorentz & M.Sakarias x5

Lorentz & M.Sakarias - Baby!


Lorentz & M.Sakarias - Mayhem


Lorentz & M.Sakarias, Marit Bergman, Veronica Maggio - På Drift (Live @ Popcirkus 2009)

Lorentz & M.Sakarias - Himlen (med Parken)

Lorentz & M.Sakarias - Stockholm Serenad


Lever Min Dröm

Lorentz & M.Sakarias - Lever Min Dröm (med Newkid)

Refrängen är klockren i den här låten, tycker jag

Jag lever min dröm baby comhalliyum
Baseline

Dom sa lorre-lorrelight du är ett underbarn
17 Baby men Baby jag är ju kung i staun
Baseline skulle inte kunna ta en rast, skulle inte kunna ta det lungt en dag
Måste maxa bara spurta typ som Gunde Svaun
Notera att jag är, jag svär, jag är en fuckin' bouzz
Jag flyger högt som en Albatraous Jag dricker spicegolds seven seven eller tropicana
du vet ni faller typ som käglor på en bowlingbauna

De betyder gå som små ungar och tagga, såtare lugnt eller slagga, backar inte för en kung jag käkar upp er mumsfilibabah
Jag visar storstan för dem
Sena nätter, snabba bilar solglasögoun
Påminn mig baby, du vet att jag lever min dröm
Tjänar pengar sen jag ballin' tills duffelbagen är tömd

Inte en Millenium Falcon men jag svävar förbi
och jag låter världen veta att de här är mitt liv.

De här är mitt liv
Jag lever min dröm
Jag har tagit mig hit
Utan nån rast eller sömn.
Jag lever min dröm
x2

Är jag vaken?
Det känns som att jag drömmer.
Målar upp en bild så vi aldrig nånsin glömmer
bort den här sekunden den här stunden känns som min
hela gänget är på plats och redo för att dundra in
baby du kan följa med från karriär, från barriär till barriär
jag är där ni aldrig är
se mig när ni ser mig Baseline, bror med Baseline stil
swishar som en racerbil
nu är det gametime, lira game som vi
kompis ditt gäng é förbi hänger inte med i svängen o det bränner förbi,
sedan länge och det svänger som skit och märks
tro mig nu har det blivit dax, så jag hoppas bah på lite flax
så ska jag förvandla en tjugelapp till tielax
för han är genuin, hustlar tills det prasslar
säljer sand till en beduin,min brud hon är som medicin
den bästa som har rört vid mig, mycket love det där jag svär
du vet nog redan vad namnet är



De här är mitt liv
Jag lever min dröm
Jag har tagit mig hit
Utan nån rast eller sömn.
x2



Ouh, vi lever fastlife schemat är tight
Baseline står på toppen av ett höghus
Jag lever min dröm mannen säg vad gör du?
Eeeey
De här är mitt liv...

De här är mitt liv
Jag lever min dröm
Jag har tagit mig hit
Utan nån rast eller sömn.

x2
Jag lever min dröm



Svenska HipHop Texter

Vägskyltar

Igår var jag duktig och gick till körskolan för att plugga lite. Satt och kämpa med att få fas B grön men det gick s där. Förhoppnings viss blir den grön nästa gång. Så jag gick över till att träna på skyltar istället det var nästan lite roligt faktiskt. Kul med lite variation åtminstone.

Tränade på "Varnings skyltar" och Väjningsplikts skyltar. Man kunde helt klart mer än vad man trode, det är ju rätt logiskt ibland. Så nu börjar ajg känna mig lite mera laddad för det är med pluggande av teorin vilket är bra. För jag behöver sitta med det ofta och mycket. Så ska åka ditt efter jobbet imorgon tänkte jag så jag får lite gjort.

Det är ju som alltid mycket enklare att göra det någon annanstans än hemma. För hemma finns så mycket annat som lockar tyvärr. Min första körlektion på länge skulle var den 20 jan, men tyvärr så fick ajg avboka den eftersom jag fått ändrade arbetstider. Sånt som händer, men snart drar det igång igen spännade och läskigt att testa att köra när det är halt ute.
Skyltar med nya begrepp?!



Sagt upp medlemskapet

Tjejernas Athenans logga

Idag gick jag och sa upp träningskortet på Athena, jag hade inte flytt precis. När jag kom ditt så var det en av massörena som stod i kassan och hon visste inte hur man gick till väga. Lite jobbigt eftersom den personen och jag har kommit varndra "nära". De två som jobbar mer i recpetionen var inte där så jag fick komma tillbaka vid 12 tiden.

Så jag passa på att gå till körskolan eftersom jag behövde ha ett nytt "körschema" samt att det skadar aldrig att sitta och göra lite provn på datorn, fick grönt för Fas A idag med så det var roligt. En gjorde många kvar, men det är väl bara att åka ditt och sätta sig helt eneklt efter jobbet.

Böckerna körskoaln anväder sig av



Sen efter en och halv timme på körskolan så gick jag tillbaka då var det de två vanliga recpetionisterna, så jag skrev under. Så nu är det gjort!! Medlemskapet på Athena är uppsagt de kommer dra pengar nu den 25:e så klart, men det är sista dragningen. Känns lite läskigt men det kommer bli bra. Detta är början på något nytt! Blir att bli medlem på S.A.T.S i slutet av jan början på feb. Det får bli lite dubbelt helt enekelt.

Men jag har ju jobbat mycket storhelg på kommande lön så det ger ju lite extra cashing i kassan. Igår beställde jag första bocken ur Twillight serien med, så kan man ha något att slö läsa. Jag gillar ju filmen väldigtmycket så det kanske gör att man älskar böckerna?

Min frys såg inte ut så här!!


Ledig dag idag, så förutom uppsägning av medlemskapet så har jag passat på att frosta av frysen, vilket behövdes!! Tror inte jag gjorde det förra året, så det var ett bra tag sen sist. Sen är det ju allt anant man bör ta tag i när man är ledig som tvätten, lite damsugning ska det med bli i under eftermiddagen. Gillar inte denna årstid när det kommer till allt grus man får in och golvet som blir skitigt på noll tid pga av snön man får med sig in. Även omv i har en dörrmata så kommer det ju skit utan för liksom.  Men skönt sen när det blir klart!

Blir en väldigt sen lunch med idag, snare middags tid. Gör fläskkottleter i ugnen med sambaolek, vitlök och soaja samt grädde och creamfracih . Som jag tror kan bli riktigt gott, så det börjar väl bli dags att sätta på riset till det hela.

Lykke Li - Possibility

Lykke Li - Possibility

Har hört den här låten på radion ( läs P3) och fastnat för den såg även att den är en låt till New Moon som är den andra delen av Twiglight Saga som är basserad på böckerna 4 delars serie

Texten till låten, hur fin som helst.

There's a possibility,
There's a possibility,
All that i had was all i'm gonn' get.

Mmmmmmmmmmmmmm...

There's a possibility,
There's a possibility,
All i'm gonna get is gonna be yours then
All i'm gonna get is gonna be yours then
.

So tell me when you hear my heart stop
You're the only one that knows
Tell me when you hear my silence
There's a possibility i wouldn't know."

Mmmmmmmmmmmmm...
Mmmmmmmmmmmmm...

Know that when you leave,
Know that when you leave,
By blood and by me, you walk like a thief, by blood and by me, and i fall when you leave.

So tell me when you hear my heart stop, you're the only one that knows. tell me when you hear my silence, there's a possibility i wouldn't know.
So tell me when my silence's over, you're the reason why i'm closed. tell me when you hear me falling, there's a possibility it wouldn't show.

Mmmmmmmmmmmmmmm...
Mmmmmmmmmmmmmmm...

By blood and by me, and i'll fall when you leave.
By blood and by me, i follow your lead.

Mmmmmmmmmmmmmmm...
Mmmmmmmmmmmmmmm...
Mmmmmmmmmmmmmmm...
Mmmmmmmmmmmmmmm...


Nytt träningsmål för 2010


Igår kom jag äntligen iväg till gymmet efter ett långt uppehåll har bara varit lite sporadisk träning i december. Så det var skönt att bli lite svettig och sen avsluta med egen tid i bastun och koppla av. Det blev 3 km på löp bandet var tredje låt joggades resterande gick jag i högt tempo. Det är lite roligt för man sätter upp ett mål att så här mycket ska jag fixa idag mitt mål för dagen var 2,5km sen när jag hade nått det så blev det en låt till eftersom den är så bra, Life is Life med Opus När den var slut så var det bara några hundra meter kvar tills jag hade nått 3 km. Tre kilometer blev det slutgiltiga för dagen.


Ett tränings mål under året ska vara att klara av att jogga 5km, till Våruset som är den 3:e juni. Förra året var jag med och då gick jag i rask takt hela varvet. Där av måste man ju höja sig ltie detta år så då blir det att komma runt joggandes, hur lång tid det tar är oväsentligt bara att man kommer i mål. Planen är att konditionsträna 3 ggr i veckan och sen 1-2 pass styrka. För att klara målet! Jag behöver investera i ett par nya löpskor som är riktade för löpband eftersom det är där jag kommer träna mest. Sen när E börjar sprinai spåret igen till våren så får jag hänga på där. Lilla målet är alltså att klara 2,5km joggande för att sedan öka på med 2,5km till. Med träning och evishet kommer det gå fin fint.


Jag kollade även upp när mitt tränigskort går ut om jag hade någon bindningstid. Men lite förvånade nog så hade jag inte det eftersom att jag varit kund där så många år, närmare bestämt 5-6år. Det är dock dags att bytta ställe nu, få lite mer utmaning lite, lite sund och positiv kokurnans känsla. Jejje och Sara är på S.A.T.S nu så ditt kommer jag med att bytta till. Lite läskigt, men ack så vemodigt det kommer vara imorgon när jag ska skriva under att jag vill säga upp mitt medlemskap. Men skulle man inte var nöjd kan man ju alltid komma tillbaka igen... Som tur är!

RSS 2.0