SMS-inlägg

20101130754 (MMS)


Välkommen du Kung Bore

Nu har det kommit massor med snö, vi har säker runt en meter snart, och det är inte ens december ;) Jag tycker det är rätt mysigt med snön och vintern, har man bara rätt kläder så funkar det fin fint. På min inköpslista står ett par nya vinterskor, och täckbyxor vart efter en tunn vinter jacka.
Nu längtar jag efter uppehåll, solsken och -8. Samt att åka längdskidor,
måste bara inför skaffa skidorna
Olles skidfärd av Elsa Beskow
Kung Bore (Kung VinterKung Frost) är en sentida personifikation av vintern och nordanvinden (ibland även julen). Det är en litterär figur som till exempel förekommer i konstsagor och har troligen inget samband med Burenordisk mytologi, men har förknippats med boreal. Namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind.

Dagens träning: Snöskottning!

Dagens träning : 2,5 h skottning.

När jag titta ut i morse så hade det kommit massor av snö och det fortsatte att snöa som bara den ganska många timmar. Så jag gick ut och började skotta, snön var upp till mina knän!! Uppskattnings viss hade det nog kommit ca 5dm. Kändes som det aldrig skulle ta slut men efter några timmar såg man resultatet av all skottning.
Efter det blev det en väl förtjänt dusch för min del.

Sottis dricker mjölk

20101125745 (MMS)

Sottis dricker mjölk


Elaine Paige - Love Of My Life


Elsas mode


Elsas mode : 1:a boken

av Sofi Fahrman

När Elsa Gustafsson, 21, flyttar från New York packar hon mer än bara sin nya garderob i resväskan. Hon har samlat på sig underbara minnen, hett skvaller och konsten att överleva på 10 dollar om dagen i världens dyraste stad. Tillbaka i Sverige tar det inte lång tid innan Elsa befinner sig mitt i Stockholms pulserande modekarusell. Snart består hennes vardag av bloggande på Elsas mode, festande vid Stureplan och shopping på största allvar. 

Sofi Fahrman är Sveriges mest kända modejournalist som bossar över Sofis mode, Sveriges mest lästa modetidning och modeportal. Detta är hennes debut, och första delen i en tänkt serie.

Provläs den på Bokus eller på Smakprov.se
Jag har läst på Blondinbellas blogg att hon hade läst den boken, så när jag var i Ullared så fick den följa med hem. Mina förväntningar var rätt låga på denna bok, men tänkte att det kan ju var kul att ha något att läsa på bussen.

Nu är jag fast och har snart läst ut den, den var mycket bättre än vad jag hade kunnat tro. Om man har mer koll på mode och designers och likande så har man nog ännu mera glädje av boken. Detta är del ett av 3, när jag har läst kritik kring bok 2 Elsas Värld så är inte den så himla bra men jag får väl skapa mig en egen uppfattning ;)

Robyn 'Indestructible'

Älskar Älskar Älskar

Livets härliga kontraster, från sorg till glädje.

Dess lediga dagar har varit en känslomässig berg och dalbanna. Min morfar har under en tid inte varit riktigt på hugget, och förra veckan konstatera de att han hade fått lugninflamation som han fått penicillin mot. Från tisdags har han inte orkat så mycket så det har blivit massvis med sova i sköna sängen, och försöka få i sig lite näringsdryck.
Han har hemtjänst, som kommer regelbundet runt varann timme. Så det är skönt för mormor att hon har de som tittar till honom.
Så jag var där i torsdags och fredags, för att stöta lilla syster när hon skulle hälsa på. Det blir så himla påtagligt att livet har sin stilla gång vare sig man vill det eller inte. Morfar fick en stroke för för 5- 6 år sedan om jag har räknat rätt, så han har ju inte varit sig själv sedan dess. Men ändå mer sig själv, men på senare år har han fått det lite svårt med minnet och talet.
På min mammas sida av släkten har vi alltid ståt varandra väldigt nära och umgåtts mycket och ofta genom åren.  Vilket i sin tur gör att vid alla stunder jobbiga som bra så har man alltid stöd. När jag har varit där dessa dagar så var även mina två kusiner, plus kusin barn samt min moster med hennes man där på torsdagen, andra dagen var det jag, min lilla syster och våran morbror med fru och deras två hundar. Det känns himla fint att tänka på att mormor och morfar inte behöver var ensamma i detta. Skönt att höra att det är liv och rörelse. Man vet ju själv hur det är att var sjuk? Det är ju lugnade att bara höra att det är någon hemma, ifal det skulle vara något.
Det är inte alla som faktiskt har det så bra även i slutskedet av sitt liv, så det känns väldigt fint och vackert, att man är så älskad. Vi hade en fin stund och morfar var lite vaken när jag och min syster skulle gå hem, ett vacker minne som jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Sen när jag kom hem så kom alla tårarna och det kom och gick resten av fredagen (vilket de kommer göra till och från för en tid fram över). Så jag fick många kramar av Kristian.
Vi får se hur envis han är, det återstår att se.
I går var det den årliga pyssel kvällen i Kvarsebo vilket innebär en försmak av julen. Julmat, ljusstöpning, kransbinderi och umgås med släkt och vänner. Det behövde vi verkligen! Så jag gjorde mig en fin krans till dörren. Stöpte lite ljus, det hör liksom till även om jag inte köpte med mig några ljus hem. En stor kontrast till det gamla var att igår så var det många gravida människor på en och samma plats 4st vad jag vet den ena mer gravid än den andra :)
Livets härliga kontraster, från sorg till glädje.


Bäst i fredags


Jay Smith - Like A PrayerLinnea Henriksson - The winner takes it all


Yoggi Lingon & Vanilj

Jag har testat Yoggi Lingon & Vanilj

Jag tyckte inte den var någon hit, syrlig med mycket ton av vanilj,

men kul att testa någon ny sort. Dock kommer den inte får följa med mig hem någon mer gång

om det inte händer något magiskt nästa gång jag äter den.


Good hair day

20101118741 (MMS)

Good hair day


SMS-inlägg

20101117737 (MMS)


Maten var upplagd å klar när man kom hem. ...

20101116735 (MMS)

Maten var upplagd å klar när man kom hem. Uppskattas massor <3


SMS-inlägg

20101113732 (MMS)


SMS-inlägg

20101113730 (MMS)


Laleh - Snö

När staden snöat över
och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer
jag drömmer dig hit

när all snö dör
och gården blivit kall
då vet du att jag drömmer
för det är snö
det är som moln överallt

då vet du att jag finns
att jag finns kvar hos dig
trots att jag alltid springer
jag är där du hör mig
och om du inte hör mig
om du inte gör
ska jag sjunga för dig
precis så du hör

jag älskar dig
så högt så du hör
det är så

hur länge
tror du
att längtan kan växa
växa
om vi frigör
hur länge
hur länge

som man har gömt
ja som man har gömt
men jag har inte glömt
hur det är att älska
och jag älskar dig
ja jag älskar dig
så högt så du hör

och hungern
den sitter i rösten
inte i magen
i rösten
därför är vi tysta
om saken

och det är så
och det är så
jag älskar dig
så högt så du hör
och det
det är så

aaaa haaa

SMS-inlägg

20101108720 (MMS)


Sharon Frukt

Denna frukt köper vi ofta nu när det börjar bli säsong ca 5kr st, vi tycker den är god. Söt, och lite fast fruktkött om den inte är för mogen.

Kaki (Diospyros kaki) är ett fruktträd av släktet Diospyros. Arten kallas även kinesisk persimonjapansk persimon eller kakiplommon. Namnet sharon används om vissa odlade varianter, i synnerhet från Israel. Ibland kallas arten enbart persimon, men detta namn används även om andra arter i samma släkte, till exempel Diospyros virginiana som växer i Nordamerika.

Kaki är en av de äldsta arterna av odlade fruktträd; i Kina har arten varit i odling i mer än 2000 år. Trädet kan bli upp till 10 meter högt och påminner i form om ett äppelträd. Bladen är mellan- till mörkgröna, lansettformade och lika breda som långa. Trädet står i blom från maj till juni och har skilda han- och honblommor.

Frukten påminner om en tomat med stora foderblad. Smakmässigt har den en söt fyllig smak. Frukterna skördas när de är hårda och gulorange. Innan de mognar innehåller de mycket garvsyra och ska inte ätas. En mogen kaki är mjuk och fruktköttet är geléaktigt i konsistensen. En kaki väger runt 100 gram.

Sharon är en utveckling av kaki som saknar garvsyra och kan ätas då den är hård. Ibland kan sharonfrukten ha bruna fläckar i skalet och i fruktköttet. Det beror på att socker fällts ut och det är alltså inte något fel på frukten. Den har mycket söt smak.

Sharon-frukten är en förädlad kakisort utan kärnor och tannin (garvsyra) och är därför också mycket läcker, när frukten inte ännu är övermogen och fruktköttet fortfarande är fast. Skördas i september-november. Zon 1.
Recept med sharon frukt


Sharonklyftor med kall rökt skinka ¨


Sharonsmoothie
Salsa på fetaost, sharonfrukt och bönor
Källa : Wikipedia, Bakker & Goggle

En frukt om dagen

Startar en ny kategori här på bloggen, som heter " En frukt om dagen"
I den mån det går ska jag försöka lägga upp fakta och bild på en frukt/grönsak varje dag, så vi kan botanisera oss i djungeln och våga testa något nytt.

Webbläsare, testa något nytt?

http://www.whatbrowser.org/sv/
Förvisso på engelska men, kan du lite så fattar man hela videon.
De flesta har oftast Internet Explorer som deras webbläsare, efterdom det brukar var den som är installerad. Men jag vill slå ett slag för Google Chrome istället. Vi har sällan haft Internet Explorer för att den är lite för seg i våran smak. Innan hade vi Mozilla Firefox, vilket vi tyckte var en väldigt bra läsare men den hade sina små defekter den med. Vissa sidor gillade inte den webbläsaren.
Google Chrome tycker jag är bra för att man kan överstätta texten på sidan på en gång, genom ett litet klipp. Söker man till tex på en utländsk sida är ju det perfekt. För mig som stavar lite som en kratta så tycker jag att Google Chromes rättstavnings program är bra, den känner av på de flesta sidorna man skriver på, blogg.se och Facebook till exempel. Det fanns i Mozilla Firefox med men jag tycker ändå att detta är snäppet bättre.
Bara för att man installerar en annan webbläsare innebär inte det nödvändigtvis att du måste av installera och ta bort din förra. Utan ha den med så väljer du vilken du vill ha för att testa dig fram. Jag tycker att Internet Explorer är lite bättre när man ska logga in med E - Legitimation på olika sidor, men det är för att jag inte riktigt har hittat godkännande för vissa popup - fönster på Google Chrome.

Om och när du nu installerar något se då till att du åtminstone försöker läsa igen vad det står, även om det kan vara svårt. Oftast klickar man ju bara vidare, vilket resulterar i hur många " Tool bars" som helst uppe vid sök fältet, eller andra "tool bars" som du inte har en aning om vad de är till för. Oftast när man installerar så står det om man vill ha det, eller så är det redan i kryssat. Jag kryssar ALLTID bort, det och om jag vill ha något annat som startsida. Jag gillar inte när det är massor med onödigt tjafs vid sökfältet. Det kanske är fler som är som jag??

Är du sugen på att testa??
Klicka på den du vill välja så kommer du till en sida för ned landning
Internet Explorer
Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari
Opera

Ord förklaringar

Webläsare = (efter engelska web browser) är program för att hämta, tolka och återge dokument kodade i HTMLeller XHTML som lagts upp på webbservrar på Internet.
I dagsläget finns det hundratals webbläsare, de allra flesta gratis. De fem största är Internet ExplorerMozilla FirefoxSafariOpera och Google Chrome.
installerar [instal'e:rar] 〈installerar, installerade, installerat, installera〉 sätta in, arrangera, placera, ställa, leda in, installera, etablera
Av installerar = Du installera av ett program el likande, för att sedan ta bort det. Om man inte av installerar ligger programmet fortfarande kvar i datorn och segar till det.

E- Legitimation =

I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Din e-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på nätet.

En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort. Om ni är flera i familjen som använder tjänster behöver ni ha var sin e-legitimation. Det går bra att spara flera e-legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.Popup- fönster = Popup-fönster är små fönster som öppnas automatiskt på skärmen. För det mesta visar de annonser, som kan komma från legitima företag, men de kan också innehålla bedrägerier eller farliga program:


En popup-annons kan vara en del av ett nätfiskebedrägeri som är avsett att lura dig att avslöja personlig eller ekonomisk information när du surfar på nätet.

Om popup-fönster öppnas även när du inte surfar på nätet kan datorn vara smittad med spionprogram

Alla popup-fönster är inte dåliga: På vissa webbplatser används popup-fönster för att utföra särskilda uppgifter. Det kan hända att du måste se fönstret för att kunna utföra den aktuella uppgiften.


Skräck exempel på för många "Tool bars"

Tool bars (verktygsfält) =

Ett verktygsfält (engelska toolbar) är en yta i ett programfönster som innehåller verktyg. Verktygen i fältet visas normalt i form av olika ikoner och erbjuder valda programfunktioner. Många program har exempelvis verktygsikoner för att skapa nytt, öppna, spara och skriva ut. Traditionellt brukar ett programs alla funktioner vara åtkomliga via dess menysystem. Vissa funktioner används dock ofta, och det är då bekvämt att även ha dem lättillgängliga som verktygsikoner i ett verktygsfält.

En verktygsikon kan samtidigt fungera som indikator. I en ordbehandlare kan verktygsikonerna för fetstil, understrykning, textjustering, textfärg med mera direkt indikera sina aktuella inställningar.

Webbläsare stödjer ofta inkorporering av verktygsfält från utomstående leverantörer. Detta kan tillföra webbläsaren nya funktioner och tjänster, dessa kan också utgöra en inkörsport för program med oönskade, oftast dolda, bieffekter (spionprogram). Ett vanligt verktygsfält för webbläsare har ett utförande med sökfunktion och pop up-blockerare.


Källor: Lexin , Folkets lexikon , Google och Wikipedia

Varierande vecka


Veckan som gått har varit bra, den har innehållit:

många skratt, skönt bad i badtunna, massor med shopping,
allt har varit smaklöst och luktfritt, Spelat Mario Cart till Wii,
haft både fredags mys och lördags mys.
En lyckad vecka helt enkelt!!

RSS 2.0