Smygtitt på huset

Baksidan av vårat hus :)
Vi var ute och kolla lite igår, vi har ju fått nyckel till garaget och gäst stugan, så Kristian vissa sin mamma hur utsidan såg ut. Så passa vi på att ställa in några flytt kartonger i garaget med. Sist jag var där ute så var allt kallt och inte alls grönt och fint. Så det var annorlunda och man såg allt på ett annat sätt nu när det var grönt och vårligt.
Den 19 juni flyttar vi in saker, och den 1 juli flyttar vi ut till huset!!
Ska bli roligt
=)

Övningskört med Malin

Med mitt körkort rullar det på förfyllt just nu! Allt går väldigt fort, man börjar förstå och se helheten. Varför man har trälat med att lära sig växla ordentligt, kryp körning. Vi har kommit till Stadskörning nu, och då förstår man verkligen helheten med alla delmoment eftersom de blir ihop satta till en helhet när man kör inne i stan. De gånger jag har fått känna på stadskörning som är ca 3 ggr så har man nästan jämt fått känna på alla moment.
Jag har alltid tycket att det har varit väldigt roligt med att köra bil. Nu är det nästan ännu mera roligt när man märker att man kan själv. Måste bar börja lita på att jag faktiskt kan. Igår var ett sådant tillfälle! Hade bestämt träff med Malin ( en av mina handledare) vi hade inte kört sedan 18:e december!!! Väldigt länge sedan, har ju haft massor med körlektioner sen dess. Då i december jobba vi med att växla, jag vågade väl köra i knappt 50km/h. Vart mycket motorstop för att kopplingen åkte upp försnabbt.
Så igår skulle jag "visa" lite vad jag kunde och vart jag befann mig nu. Så vi börja nere i Pryssgården (Eneby) , körde runt lite där, sen åkte vi runt Fyrby, så kom vi till Finspångsvägen där bestämde vi oss för att köra lite landsväg. Så mot Svärtinge!! Ojdå vart min reaktion när jag såg 100km skylten. Men det gick fint, körde väl mellan 80-90km/h så lite skillnad jämfört med sist när vi hade kört då vi fortfarande hade hållit till vid Himelstalund. Innan vi skulle komma på vägen ut mot Finspång vände Malin bilen så körde jag tillbaka hem. Genom stan :)
Det blev lite av varje igår, villa område, landsväg, statskörning och parkering. Det kändes väldigt bra, eftersom Malin hjälpte till lite på vägen men det mesta åstadkom jag ju själv! Riktigt bra för mitt Körkorts Ego!!
Körtkort sommaren 2010, Here I come!

Helgerna bara försvinner

Helgen försvann i ett nafs, lördagen kände jag mig energilös och trött. Så fastna framför MTV's Jersy Shore weekende medan jag försökte packa lite. Så nu är hela bokhyllan tömd, vilket känns väldigt bra. Det är själv klart fortfarande hur mycket som helst kvar att packa men tar man ett rum i taget så känns det enklare. Det som är kvar i Vardagsrummet är ju det som hänger på vägarna, det som är i ett glasmonter, lite låder under bordet.
Men som sagt det är bara att packa när man har lust och tid, vi kommer ju att flytta ut alla saker och möbler redan den 19 juni!!! Så är det en skarv på ca 1,5 vecka innan 1 juli, då kommer vi bo i Bränntorp förmodligen eller på Bråvalllagatan. Men lutar åt Bränntorp för då kan vi ta med katterna annars måste vi lämna bort dem på pensionat, det funkar ju men känns väl inte som den bästa lösningen.

Tiden bara rinner iväg just nu, det som är lite synd är att våran lägenhet har inte blivit ut hyrd ännu. Så som det ser ut just nu kommer vi få dubbel hyra en månad, men det finns ju både fördelar och nackdelar med det. Fördelen är ju att man har verkligen god tid på sig att städa!! Men vi får se vi kanske har tur vem vet?! Nu på fredag kommer det ett gäng med folk som ska kolla på lägenheten, jag är ledig så det passar ju.

Ska bli riktigt roligt vart fall!!!
Inte långt kvar, snart snart så....

Trenden håller i sig.... :)


Det här med att gå på bröllop en gång om året fortsätter även ett år till,
idag kom inbjudan till våra vänners bröllop i sommar som kommer vara i närheten av Valdemarsviks skärgård. Det ska bli himla roligt, de har hållit ihop i 10 år, det är Kristians barndoms kompis.

Så nu blir det att börja leta kläder, alltid roligt med något nytt :) Så får man jobba på solbrännan med, eftersom bröllopet är slutet på augusti. Spåna på bröllops present med...
Ska blir riktigt roligt!!

Saknas - Datakabel till mobilen

Kristian som är den mest ordning samme har städat bort min datakabel till telefonen. KATASTROF,  så i värsta fall får jag köpa en ny!! För jag vill vissa vilken fin bild jag hade fått på en nyckelpiga som jag tog häromdagen. Men det går ju inte, tyvärr. Som vanligt är det ju som så att bara för att jag inte hittar kabeln så känns det ju som jag behöver den hela tiden!

newkid - gör det för

En låt som går rätt ofta på P3 just nu
Ett försök till att hitta rätt texte var rätt svårt, detta var det bästa jag hitta på text.nu
*baby äru med oss lyft ditt |glas mot skyn, (skyn)
göre för mig och min familj måste lyckas medrrä
eller få |bra betyg (tyg), och jag fakka de där på högstadiet
klart vi blir peppade |av musik (sik), du vet vart vi styr??? (styr)
RRRRRAKT MOT SKYN! som jet plan u dii
*säg mig baby eru |också drunk på fulla muggar, mowda när min tunga rullar
|äre huck, svär jag huckar lugna puckar
manen hatare |hatar tanken av att se mig berömd
men istället för att hata så dom borde svälja sin stolt-het ge mig beröm, 
baby jag lever min |DRÖM!
*
.höööö, rrnäst in till chock najs men
|jag är inte nöjd tills jag är bästis med spotlightsen!
svär-så baby medans du rör din göt
.låt mig berätta vem jag gör det för
*jag göre för mig själv, jag göre för min stad
göre för mina bwois jag göre för mitt lag
göre för baseline hela dagen varje dag
jag göre för mina fans så eru med oss lyft ditt glas och skrik
ohohohoh
*ger du mig löv, EY
ger jag dig löv, back!
*mannen d fullgas, såre går ner här, och det syns nog på min swag
|multitalent ge mig 5 om du e med mig på min väg
.rrlivsstilen klär mig är med min guzz och mitt pack e
|ute och snurrar på natten... rrfull fräs, god|damn 
*.jag är inte störst än, (än) men jag kommer vara störst sen (sen)
.baby görl jag ger dig löv men menar inte sånt som faller ner på hösten
.... är sjuk tacksam för
allt ni gör de er vi maxar för

Att göra en tårta...

Hitta den här tårtan i "Mer Smak"
Nötmarängtårta,
den på minner om den jag vill göra!!
Har funderat på en ny tårta... Vad man kan lyckas åstakomma med saker som jag tycker är gott... Jag tycker att nöttkakor är väldigt väldigt gott. Så då tänker jag att man har en sådan botten. Ev även en marängbotten. Hemma gjord chockladkräm, klyftade färska jorddgubbar. Sen är frågan om man ska ha något mer eller om den skulle kunna funka så eller om man behöver lite vaniljgärdde med kanske??

Att skapa tårtor är inte direkt min grej, men någon gång ska ju vara den första.

Insperande sidor och tårtmakare:

Tårtgumman

Saras Tårtor

Erica O'Brien - Cake Design
Gunilla Wall
Clenas Tårtor
Tårtpinglan
Tårtor och Annat smått & gott
Ultimate Cake

Sätt en kändisIdag tror jag mig ha sätt ev 3 genrationer Birro's

Markus Birro i mörka solglasögon, brevid en äldre man som drog på en barnvagn. Eller jag är helt säker på att det var Marcus Birro det hördes även på rösten, men de andra två är jag ju inte hundra på om de tillhörr Birro - släktet det är mer något jag "tror".


Besökt Tigrar idag

När vi var vid Tiger World idag då vi besökte Kolmårdens Djurpark så fick Kristian in några riktigt fina kort på tigrarna när de kelade. Här är två av de vackra bilderna. Båda eller ett av dem kommer få bli cavas tavla av till husets ena "fotoväg"
Två av dagens bästa kort,
Foto Krisitan

Skriva av Farmors hemligheter

Idag har varit en funderar dag...

En sak jag kom på när jag funderade lite var att jag ska köpa mig en tom skrivbock med pärm, för att ha den hos Farmor och börja skriva av hennes recept. Hon är trots allt 90 år, och har samalt på sig massor med husmors tips, och husmanskost. Jag brukar ofta ringa till farmor för att få recept, på något hon har bjudit på eller bakt.

Hon har sagt att X:t Kerstin ( inte min mamma, utan min farbors X fru) har sagt att hon gärna vill ha farmors kokbok den dagen hon går ur livet. För att det inte ska kastas. Jag tror att det säkert är så att fler gärna skulle vilja ha till gång till Farmors recept.

Min idé är att skriva av recepten, kanske göra vissa av rätterna och fotofrafera dem för att sedan få till det som en kokbok. Ett ganska så stort, tidskrävande och långt projekt. Men det kan bli rätt roligt, plus att man kommer ångra sig enorm om man inte får ta del av alla hemliga recept!!!

Farmor kommer nog uppskatta min idé med eftersom då kommer hon ju få sällskap lite oftare än vanligt. Så det blir att köpa en bok som man kan skriva i. Laptopen är ju utlånad annars hade den varit perfekt att ta med sig.

Vilka idér man kan få en regning dag!!!


Hamstra frimärken

Eftersom det nalkas kungligt bröllop

så säljer posten nu specialutgåva Fest! samt "Ringar"

Jag tänker hamstar på mig,

för de kan komma till anvädning någon gång vid lämpligt tillfälle så har precis beställt 36st frimärken.

I <3 Internet shopping!

 


I brist på annat

Så kommer här en lista med oväsentlig info om mig...

Namn: My

Kallas för: Mysan

Stjärntecken: Fisk

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Piercingar: Ett hål i varje öra, + ett x:tra igen växt i höger öra

Tatueringar: Ja, en tribal med pärla i vid ljumsken. Kanske någon mer någon gång...

Längd: 1.52

Skostorlek: 38

Hårfärg: Ljusbrun/ljusbrun... med gamal färg utväxt.

Fräknar: Räknas pormaskar?

Motto: Ingenting är omöjligt!!

Kär? Så klart!! Mer vissa dagar mindre andra... :)

Önskar du att du bodde någon annanstans? Nja, det gör vi ju "snart" flytt i Juni/juli till Kolmården.

Tycker du att du är attraktiv? Oftast, men det går ju upp o ner...

Dricker du? Jo, vatten. Det mesta slinker ner, te, läsk/saft, %o

Röker du? Rökfri sen 6-7 år sedan. Men ibland blir det en party ciggarett :(  (Ibland vattenpipa, äpple och körsbärstobak... hos Jejje)

Vilket schampo använder du? Något som köptes hos frissan, annars Dove

Vilken parfym använder du? Burberry Brit, Favoriter J.Lo - Glow och D&G- Light Blue

Vad är du rädd för? Eld, och andra små saker

Gillar du att tvätta? Nödvändigt ont, hellre det än damsuga

Gillar du berg- och dalbanor? Nja skräckblandat, blir ju åksjuk...

Senaste…

Filmen du hyrde? Hyr inte film

Filmen du köpte? Pretty Women för några år sen

Låten du hörde: Petter & Veronica Maggio- Längesen

Låten du laddade ner? Hmm. Träninigs musik.

Personen du ringde? Kristian

Personen som ringde dig? Mamma

TV-program du såg? Håkan´s Bar

Person du tänkte på? Kusin Katrina

Favorit…

Låt: Det finns så många

Sak att göra: Träna, FarmVill, Fota å blogga mm

Sport: Ny favorit springa

Dryck: Fanta Leomon, och kallt vatten

Kläder: Jeans och t-shirt, min svarta kläning,

Film: Finns många bra, Pretty Women, Stardust, Avatar, Disney...

Bil: Kristian säger att jag ska få golfen sen...

Serie: Grey's Anatomy

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Massor av gånger..

Gråtit över en flicka? Flickkompisar möjligtvis

Ljugit för någon? Det har nog hänt, men inget jag gör av normal basis

Varit i slagsmål? Syskonfajt, räknas det?

Blivit arresterad? Nej

Träffat någon från internet IRL? Jovars, har hittat en av mina bästa vänner på nätet :)

Antal…

Gånger du varit kär? Riktigt ordentligt, 2-3ggr... Men förälskad massor.

Gånger ditt hjärta brustit? Många, olycklig kärlek fanns det gott om när man var yngre.

Hjärtan brustet på grund av dig? Vet åtminstone en gång... aldrig trevligt att göra slut med någon... :(

Tjejer du kysst? Några få på fyllan och villan

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? En

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Hmf har det ens varit det? Jo en gång när jag fick Dagens Ros!

Senaste…

Boken du läste? D. Rydberg - Åse

Personen du fick e-mail av? FaceBook

Personen du fick brev av? Nordea, Skuldbrev...

Personen du fick sms av? Broder Daniel

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Vilken familj? När både mamma och pappa var sammlad plus släkt var på min student, "pappafamiljen" var den 11 april då vi åt smörgåstårta.

Saken du köpte? En glasgruka... tror jag. Annars mat.

Vad har du gjort idag? Jobbat, varit på banken och träffat Jejje som bjöd på mat.

Brukar du svära mycket? Nej det varierar.

När stiger du upp på morgonen? Bror på en jobbar morgon oftast vid 05:45, sovmorgon runt 9

Vad har du på dig? Jeans och en t-shirt jag tagit från K Billabong

Vad ska du göra ikväll? Det blir inte mycket mer ikväll än att sova.

Vad är du allergisk mot? Röktanter!! Beserwisser typer..

Var har du ont? I sättesmuskeln till och från, något som inte stämmer. Gör ajaj i ena skinkan! Till och från...

Använder du hårspray? Inte ofta, mer sällan.

Kan du stå på händer? Kunde det förr, men nu slår man väl ijäll sig om man testar.

Håkan Hellström eller The Ark? Pest eller kolera... The Ark

Salt eller socker? Salt, men jag är söt!

Gillar du ketchup? Ett måste till korv och bröd!

Är du glad nu? Jag är nästan alltid glad!

Var du glad igår? Tror det..

Vad dansar du till?Bra musik, gamla godingar el Trance/Tecno/ EuroDance

Stockholm är… ? 18km Norr över, så nära så långt borta. De få gångerna är räknade som jag varit där!!

Göteborg är… ? Långt bort på andra sidan, till hör ju Östkusten och inte Västkusten. Men en stad jag vill se mer av.

Kan du sjunga? Ja, men det låter nog falskt! Kör allsång när ingen hör! :P

Spaghetti eller makaroner? Färsk pasta, Fettuschni... eller skruvar

Land du vill besöka? England - London, Norge,  varma länder, Drömresa är till Kap Verde.


Jag kör bilen och inte tvärtom

Volvo s40 2010 års modell övningskör jag i


Idag hade jag körlektion (80min) brukar ju passa på att ha det när jag har ledig förmiddag, eftersom hon jag kör med inte har körlektioner efter 16. Det gick bra, det går bara bättre och bättre nu. Vilket känns väldigt skönt, det känns bra i magen. Jag har en tendens att lätt stressa upp mig, när det blir en sitution jag inte känner mig med bekväm med. Osäkerheten är boven!!

Men nu känns det verkligen som att det är JAG som kör bilen, vi bara åker. Allt basic sitter och det flytter på, jag börjar få in känslan i kroppen för hur det känns när man växlar, backar, parkerar mm. Idag hade  hon gjort en plan över de körlektionerna jag har kvar fram till början på juni. Vi har en plan, vilket känns bra... man ser att målet börjar bli tydligare. Det är så bekräftat att det går åt rätt håll, mot körkortet och självständigheten!!

Jag har alltid tyckt att det varit roligt att köra bil, lite läskigt ibörjan men alltid varit glädje. Det påminer lite om känslan när man "lekte" när man var liten, man blir lite uppspelt, man vet vad som ska hända och samtidigt inte. Det är några få gånger som det kännts jobbigt att gå till nästa körlektion, för att det var något som hände som inte alls kändes bra. Men de är få, som tur är!!

Det är som värsta EGO BOOST:en att ha körlektion, eftersom min lärare är väldigt pepande, han kna läsa av mig som en öppen bok och märker ibland saker som jag inte har märkt att jag reagerat över. Men syns när man kör. Jag kommer helt klart sakna min körskolelärare för hon är helt toppen! Rekomnderar henne starkt om någon annan går i körkortsplaner.

Körkort sommaren 2010 - Here I come!!!

Nu är den min!!

Nu har väska blivit min!!

S.A.T.S hade en kampanj när jag börja där att man skulle träna 2ggr/v i 12 veckor så skulle man få en retorbag altv en handduk. Vissa gånger är det just vetskapen om att jag ska få en västa som gjort att man har gått två gånger. För mig har det varit motiverande de dagarna efter t.ex. förkyling då motvation och ork ligger på noll.

Så idag hade jag nått den gyllene veckan och klarat av alla stämplarna. Väska är rätt stor, så allt kommer få plats, jag har varit på jakt efter en träningsväska men nu kan det vänta ett tag. Nu är det bara att ladda den så den är start klar för imorgon!


Varit vid huset


Idag var vi ut vid huset, vi skulle gå igenom lite olika saker. Saker vi skulle köpa (gräsklippare), saker vi fick om vi ville ha (lite möbler till gäststugan, utemöbler + dynor, speciall gardiner, sterobänk, data bord, bokhylla mm.) Samt lite papper som skulle fyllas i överlämning av larm, samt gick vi igenom hur det fungerar med vattnet ( det är servitut på vattnet, så vi får räkningen så delar man den med två andra familjer)

Det kändes bra när vi var därute, nu såg man på ett annat sätt hur man kan tänka sig att ha det där "hemma", de vi köper av har otroligt mycket saker, hos oss kommer det bli mer avskallat. Jag gillar inte "plock/kraffs" så värst. Man såg även lite små saker som behöver göras, måla lite panel vart efter, måla poolhänget, ja som sagt lite små saker.

Men man längtar ju ännu mera, det ska blir riktigt roligt, flytten blir ju i juli så det är faktiskt bara 2 månader kvar. Lika bra att börja köpa flyttkartonger, så man kan börja packa lite sagta men säkert. Fortsätta rensa förrådet även om vi "bara" har bott här på Trädgårdsgatan i sex år, så har vi ändå lyckats samla på oss massor med skit!!!!

Nej funderar på om jag skulle plantera lite nu, det är ju dags så jag får lite plantor till sommaren!

Dagens EgoVill lägga upp ny profil bild men det strulla :(

Så här ser jag ut idag med linserna :)

RSS 2.0