Ummareö/ Skålvik med Malin

Nu har jag  varit på minmin semster, igår åkte jag och Malin samt hennes lille bror ut till deras land ute på Norra Finnö, St:anna. Ummareö heter det, jätte litet ställe, väldigt mysigt. Lite lättare lunch sen vart det badet. Vi badar inte i havet, utan i en liten in sjö, för de finns ingen bra ställe nere vid havet, då får man åka en liten bit. Onödigt när man kan gå till sjön.
Vi gillar att bada så vi låg i vattnet i nästan två timmar! Förmodligen till Malins lille brors förtjusning...

Sen gick vi upp till stugan, Malins bil hade strulat på vägen ut så hon pratade med sin man och försökte hitta felet i en tysk instrukstionsbok, för en merca från 71, lyckat! Vart Malins man Magnus kom ut senare på kvällen, då löste de felet.. Vi tog inte den bilen hem, utan skåpbilen som är Malins.

Malins familj började dropa in en efter en, mamma, pappan plus stora lille bror... de gick och bada vi montera ihop en grill, och började grilla. Fläskkottletter, grillkorv. Serverat med ris, potatissallad, bearnisesås, hemma gjort vitlökssmör, samt korvbröd. Mycket god måltid, gettingarna var dock lite jobbiga. Jag blir inte så nervig av dem utan sitter still, Malin och hennes minsta lille bror tåldem ej så de blir rätt nojjiga.

Resten av familjen skulle åka in till Tyreslöt för att se på trubadurer, vi följde inte med. Jag blev lite snål, 75kr för trubadurer.. naj klarar mig. Så det blev kvälls dopp, i stället. Vi hade hunnit med att plocka blåbär innan grillnigen med. Så natt i natt, efter lite kortspel. Skulle sova i en våningssäng, jag fick sova överst, utan stege. Det var svårt för mig att komma upp, gick ju inte att slänga upp benet precis, så det såg nog väldigt roligt ut när jag försökte häva mig upp..

Jag vakna rätt tidigt när  det ljusna, men somna om.. trots att jag var kissnödig. Ovanligt för att vara mig.. Vid nio gick vi upp, åt frukost. Vart ändrade planer för Malins mamma samt hennes bröder så de åkte iväg vid tio tiden. Då gick vi och plocka blåbär i typ två timmar. ( totlat fyllde jag en glass box, o lite till, kanske 2l ) Efter de var vi rätt varma, så då gick vi och bada.

Efter badet var det dax att plocka iordning, sen när det var fixat åkte hemmåt. Lyckatdes hamna i broöppningi söderköping, ovanligt! Not!!! Kom hem, helt slut i huvudet. Förr mycket sol, för lite vatten. Har inte ätit lagad mat sen igår, känner mig ändå inte hungrig. Men något måste man väl äta nu..

Jag har haft det toppen bra!! nu ska jag softa lite

Tisdag

Idag har det varit ännu en varm härlig dag! På fm (11) hade jag tid hos Törnrosa, köpte med mig körbär/bigaråer hem. Samt en kebab rulle, mums! Åt lunch, sen inn i duschen för andra gången och svalka sig. Bort till Swea, för att klippa håret. Den här frisören jag fick idag var riktigt bra pratig och duktig på att klippa hår. Perfekt, så henne ska jag försöka fortsätta gå till. Tror hon heter Johanna. När jag lämna stället känndes mitt hår inte lika långt längre och mer behagligt, mycket bra.

Sen gick jag hem, svida om till bikini och la mig och sola på balkongen i en och halv timme. Det känns som det är mer behagligt ute än inne stund viss, där ute fläktar det ju ändå. Inte lika brännade sol som igår. Jag ligger ju med vatten spruttan och spryar havsaltsvatten och en med vanligt vatten på mig... Allt för att få lite bättre färg :) Plus att det svalkar skönt. Klämde i mig en och halv liter vatten när jag låg där ute så efter 1,5 h var det dax att gå in och gå på toa. Samt svalka sig med en dusch. Tredje duschen. Blev att smörj in sig med Dove efter åt, den med skimer i, den tycker jag är fin :)

K fick uppenbarligen jobba över dag, han skulle ha slutat för en timme sen. Men det gör inte mig något. Vi ska kanske åka och bada sen, får se. Eller ev kolla på pappas och Gerds nya katt... Men det bror på hur trött K är.

Imorgon ska jag träffa Malin, vi ska åka till hennes mammas lans ute vid S:t Anna och sova över där. Vi ska bada bada, och sola sola. Det roliga är även om det ligger vid havet så brukar vi bada i en skogs sjö, för där är man själv. Blåbärsplockning står med på våran lista, så ska köpa hinkar med lock. Ska bli super nice! Ser verkligen fram emot att få komma bort lite, snart har den här veckan gått känns det som. Men det gör inget, jag ser fram meot att börja jobba igen. Tänkte ringa till jobbet på söndag, för då är förmodligen A-L där så hon kan berätta hur det har varit, så jag vet vad jag har att komma till..

Jag har en riktigt sommar låt som mobil signal numera, för jag bytte ju ut musiken här om dagen. Så numera är det Feel Good med Ola när någon ringer...

http://www.youtube.com/watch?v=8UH1UU4P_JE&feature=related

Bilder från helgen

Bilder från helgens badställe i Kolmårsdskogen... Kan ju inte avslöja ett sånt underbart ställe, för att locka mer folk. Min syster vet vart det ligger :)"Sjön kallas för Guldvagnen"
Bra zoom i kameran, kollar man på översta bilden ser man denna eka långt bort på andra sidan!
Finns mycket näckroser där, det gillar jag.Mycket små fiks i vattnet. Aborre?

Fin näckros, fick stå i vattnet för att få en bra bild. Tur man inte ramla. Min digitalkamera är inte vattentätt!Mamma berätta att på Harstena ute i Grtys skärgård finns det röda näckroser.
Enligt sägen, ska en droska med guld ha vält och dess guld ska ha hamnat i sjön. Där av lokalnamnet "Guldvagnen"
Vattnet skimrar och glittrar guldaktigt, men det kan ju var kattguld. Har nite sätt några guldklippar.
För en dag vid sjön krävs det lite packning, så alla blir nöjda.Efter en långt bad, när min hus började bli rusin då var jag klar! Jag ÄLSKAR att bada, så länge det inte är kallt i vattnet.
Tur man har Malin då får man bada ihop med någon!Sista veckan ...

Sista veckan på min semster.. känns helt okey. Idag tvättas det för fullt, jag hade hoppats på att ingen skulle ha tvättstugan efter mig, men så blev det inte så fick ta en förrmiddags tid imorgon med. ( Jag orkade itne gå upp 7 när klockan ringde för tvätttiden så jag låg kvar till nio) Var ju en hel del som skulle tvättas, kläder och lakarn mm.. När K har varit ledig har vi ju passat på att åka iväg då vill man ju inte var hemma och tvätta eftersom han bara hade 8 vardagar som semster. Men jag tror att jag tvätta första vecka på semstern.. så så farligt är det nog inte. Vi hade ju kläder kvar som var rena!

Fredags så vart det shopping runda på stan, mest presenter till K, som han ska få idag! En top till mig och en ögonbryns penna till mig. Till K har jag köpt : Popcorne maskin (det vill han ha), parfym ( det behövde han) och en rolig spar bäsa. En gris där det står "till Drömbilen" Haha. Han tjatar ju om ny bil jämt!!!!!!!!!

Lördag åkte till Kålmården för att bada. Ett annat favo ställe, liten skogssjö med mycket lite folk.Vi var först på plats nästan, sen kom det lite folk, men det var aldrig många. Kanske tre fyra sällskap med oss inräknat. ( Oss, var: jag, K och Steffe) det var riktigt skönt i vattnet särkert över 20. Så där var vi större delen av dagen, hade med oss lite att äta.

Sen på kvällen var vi på Bacchus ( http://www.bacchus.se/ ) med min kusin och hennes man, mycket trevligt och gott.

Vår meny:

Förrätt: Blandad sallad med Bacchus tomatdressing och hembakat bröd, tog Katarina och Kristian
Sotad kallrökt lax, serveras med krassesås, tog jag och Mattias.

Varmrätt:
Källarens special: Plankstek, Grillad Kycklingfilé med soltorkade tomater i salviasås serveras med potatisgratäng, Grillad lax med grön sparris, hyvlad parmesan och dillslungad potatis, Klassisk pepparstek, serveras med pommes frites

Desser:
Vaniljglass med vår egen chokladsås smaksatt med Baileys, Chokladtårta med färsk frukt och grädde


Det var mycket gott , gillar ju fisk med. Killarna drack öl till maten, och jag tog en cider samt vatten. Katarina körd så hon drack alkholfritt. Eftermiddagen gick vi till Saliga Munken på S:t Persgatan. Katarinas jobb, ligger även där.
http://www.saligamunken.se/

Där fick man goda drinkar, det var någon jordgubbs drink. Mums!! Jag tog två hade kunnat ta fler, men kände att det räkte med två. Killarna drack öl, sen vid elva åkte vi hem och sov.


Söndag, Vi hade köpt smörgåstårta så vi åkte och hämta K's mamma sen till Sockerbagarna i Lindö. För att åka hem och smaka på smörgås tårtan. Personligen tycker jag det är lite märklig kombination att ha leverpastej fyllning till räkor och ägg tårta. Men det är ju bara min åsikt, K gillade inte tårtan. Jag tyckteatt den funka, men för mycket pastejsmak för min del. Gillar ju inte ens leverpastej.

Sen åkte vi iväg och bada ute i Kålmården igen, denna dag blåste det lite mer... Men var himla skönt ändå. Sen åkte vi hem hade även hälsat på pappa och Gerd innan badet.

Vid sex tiden kom K's syster och hennes kille. Då åt vi lite smörgåstårta till, K tyckte fortfarnde inte den var god. Vet inte vad vi gjrode sen skjusa hem de sen tog det lugnt, det regna en hel del.

Måndag: Igår fick han sina presenter, och vart glad för dem. Hade köpt tårta hos Katarina den vvar mycket god. Mamma kom för bi och åt tårta. Var fint väder så jag passa på att sola med!

Tradera

Jag vann på Tradera, första akutionen förlorade jag. Det var någon som buda över mig precis innan det gick, jäkligt surt! Så jag blev lite sur... Sen såg jag att det fanns en till auktion på samma program, så då budade jag. Höll noga på tiden in i det sista, satt som värsta nörden o kolla på skärmen, uppdatera kolla. Så jag vann! Så nöjd över det.

Jag buda på Bonniers Trafikskola 2008. För mig som knappt fattar vad jag läser ,eller har väldigt såvrt att ta in vad jag läser, så tror jag detta blir ett himla bra komplment när man ska lära sig. Jag har haft 2004 års upplagga men det har ju hänt lite på 4 år...Om programmet:
Bonniers Trafikskola 2008 (PC) Årets upplaga av Bonniers Trafikskola har blivit ännu vassare och är det absolut bästa hjälpmedlet på marknaden för dig som går i körkortstankar. Programmet består av mer än 680 teorifrågor, simulerade trafiksituationer som utspelar sig i interaktiva 3D-miljöer och ett helt nytt teoriprov i enlighet med den nya kursplanen för B-körkort i Sverige.

 Bonniers Trafikskola 2008 innehåller dessutom uppdaterad statistik, nya vägmärken och den senaste informationen från Vägverket, STR och Länsstyrelsen; viktig information som du behöver för att klara av körkortsteorin. Utbildningen i Bonniers Trafikskola är uppbyggd av teori, övningar, kontrollfrågor och autentiska teoriprov som hjälper dig en bra bit på vägen till ditt nya körkort. Bonniers

Trafikskola blir aldrig inaktuellt eftersom du kan uppdatera programmet via Internet. Och eftersom all teori berättas och visualiseras på ett pedagogiskt sätt behöver du knappt ens använda dig utav dina teoriböcker.


Två My på samma våning?!Igår kom det ett brev fel, det är rätt sällan det händer numera. Så kollade jag på namnet och adressen. Det var bara efternamnet som inte stämde. Min nya granne heter med My, hur komiskt är inte det? Menar det är ju inte världsenvanligste namn, och att man desutom bor i samma us på samma våning är ju ännu mera ofattbart. Lite roligt!

Plinga på och lämna brevet igår, idag hade de satt upp en hemagjord lap om vilka som bodde där, kanske lika bra. Så nu får man väl vara berädd på att posten kan komma lite fel!

Idag har jag ringt och beställt smörgås tårta, som vi ska ha på söndag. K fyller 27 på måndag, men vi startat ju det hela på lördag sen håller vi på till på måndag :) Lördag Bacchus, söndag smörgåstårta med han syster +hennes sambo, plus hans mamma. Måndag, ev någon bakelse då klommer min mamma på kvällen och grattar. Plus att han får de presnter jag har köpt. Har inte köpt något ännu, ska göra det på måndag eller ihelgen. Han vet ju en sak han ska få för det har han tjajt om att han vill ha, en popcorne maskin.

Han hade feber idag med rätt mycket för att var han ( han har alltid under temp) så vi tror att det är solsting el från går dagen solning, han är inget vidare kry. Men jag fick lite färg igår, ska lägga mig o sola på balkongen efter att Tradera akutionen har gått ut. Hoppas jag vinner!!! 47 min kvar... Detta var roligt :)

Skrivit ut aoutgiro blankett med, tänk alla fraktura avgifter som man sitter och betalar. Så j*vla onödigt, jag kommer tjänna in minst 500kr på att jag väljer att ha Tv och mobil på autogiro. Förrut när jag inte hade stadig inkoms vill jag inte ha auotgiro eftersom då delade vi upp räknigarna ännu mer.. Men nu vet man vad man minst får, så då är det bara att skicka in. Har autogiro på rätt mycket mer lär det väl bli, vart efter.

Har bestämt träff med Malin nästa vecka ser jag redan fram emot onsdag till torsdag! Vi ska åkatill landet ( skärgården) och bada, sen på kvällen ska vi kolla på lite trubadurer ha det mysigt. Så ska jag sova över, spännade att få se lilla torpet live. Pappa o Gerd kommer hem i helgen, nästa vecka eller när det är kommer deras nya katt hem. En Bangal, så himla sötta. Så då måste man ner o kolla lite på den, kanske hjälap till o måla. Har ju faktiskt ledig en hel vecka till, nästa lite konstigt. Men små skönt ändå!

Så här ser Bengal katter ut, söta eller hur?

Små å söta!!
Stor och vacker, påminer ju som sagt mycket om ett annat katt djur!

Kallholmen = Bad och sol

Vårat badställe. jag gillar skärgården!

Idag var det bad och sol dag, mycket solsken!! Härligt. Vi skulle först till Ramsdal ( Strömen, alias havet) men när vi kom fram tyckte K att det var för mycket folk. Det var sjukt mycket bilar, alla som har semster vill väl dra nytta av vädret! Så vi åkte mot S:t Anna och Kallholm i stället. Där var det betydligt mindre med folk. Det är en camping, men brevid den kan man bada på en lite ö, eller vad man ska säga, udde är nog mer rätt ord. Det var vi och sen några tyskar. Så det var väldigt behagligt ocg folk tomt.


Jag tog kort på vattnet innan jag plumsa i, glittrade ju så fint!

Jag tog ett dop nästan på en gång, skönt att svalka sig efter ca 1h bilfärd. Det är jag som ville att K skulle ta kort på första doppet, så det gjorde han snällt. Fördelen eller nakdelen med att någon tar kort på en är sen när man ser dem. Då man faktiskt får se sannigen i vittögat. Kan inte påstå att jag är helt nöjd med mina extra kurvor... Men jag accepterar dem.
Första doppet var rätt kallt, men vart ju självklart varmar när man legat i ett tag. Enligt tidningen ska det var runt +19 på sina ställen, badkrukan Krisitan tyckte att det var max 17. Jag vet inte nästa gång ska vi ta med en temp, så man vet.

                                                                                          Tar lite simtag, och svalkar mig
<-Går försiktigt i, det var halt och lerigt..                                                    
                                                                                                   
Upptäckte att det var rätt långgrundt ->


Det jobbiga med Kallholmen är botten, sjögräs och sten. Plus "gyttge håll" ( vet inte hur man stavar till det ordet, om det ens finns med i ordlistan) så man kunde få sig ett dopp förtidigt om man inte var berädd. Den här gången hitta vi ett rätt bra ställe med lite mindre sjögräs och sten, så det gjrode det hela lite enklare. Ska leta reda på mina badskor som jag har nere i källare, ( i Kroatien är det typ bara sten, och en fisk som är jätte giftig och tagig. Så där badar alla med badskor, det är som dykarskor typ, rätt behagliga, med en plast sula.) Det blev toalt två dopp för min del, och lite solning och läsning.

Sen åkte vi hem, mat och en dusch... K kör ju på med sina "gubbtimmar" så det är mer eller mindre alltid så på eftermiddagen, skönt för honom. Han gillar ju att sova.

Färdig badad och på väg upp...

Dagens lista

Dagens "att göra lista"

  • Ringa till CasaMaria för att få pris uppgifter för brynplock, samt färgning av fransar.
    Gjort, samt inbokad tid lagom till bröllopet.
  • Ringa Swea för att boka tid för klippning. Gjort, blir nu på tisdag, väl behövligt!! Resonera som så att onödgit att lägga färg i håret då det bar bleks bort nu när det är bad och sol säsong, så avvaktar tills det blir grått o trist ute.
  • Ringa och boka bord på Bacchus, med avklarat!! Jag och K, plus kusin med sin man ska äta där på lördag ska bli gott och mysigt! Hoppas på bra väder så kan man sitta i Trädgår'n med och ta en drink..
Denna månaden blir det mycket egosatsning, eftersom att det blir brynplock + färgining av fransar ( det sista har jag aldrig gjort men det brurak va fint när Emmelie har gjort det) kan man se frech ut utan att ha mascara på sig. Inte för att jag brukar ha på mig det så ofta men ändå. Sen så håret måste klippas, det är för långt blir inga fina lockar. Kommer ju fortfarnde ha långt hår fast mycket lockigare. Ett besök på Trönrosa i slutet av månaden ska jag boka in.

Jag skulle kunna klippa håret som Sara Jessica Parker, men är lite rädd att det ska blir som "Felicitys" Då mitt hår är supper lockigt ju kortare det blir.

Sen är det lite som fattas till outfiten till bröllopet, leggings, skor.. ev assocerarer halsband eller något. Men det är ju kul att spendra lite på sig själv när man inte gör det så ofta!

Törstig, så blir ett glas med is och bubbelvatten! Baj baj

Gamla Linköping

Idag gjorde vi ett nytt försök, vi lyckades även komma fram idag!! Så det var ju för väl, det ärrätt pittoreskt där, lite små mysigt. Jag vet inte men jag får för mig att Rasmums på Luffen är inspelad delvis där, men jag kan mycket möjligt ha fel. Men det på minner lite om den miljön...

Vi hade med oss Henka, Kristian har ju en tendens till att vilja ha med sig någon när vi ska göra saker.. Varför?? Tryghet kanske, jag vet inte, han brukar tycka att det blir roligare. Förr visso ju fler desto roligare, men det bror på hur ofta och vad man gör. Jätte fint väder har det varit och varm. *Imorgon har jag tjatat till mig att få åka å bada, jag är ju lixom dö sugen på att få sola och bada.

Hmm... Vi gick omkring där i gamla linköping, sen åkte vi in till centrum och kolla lite. Åt på Donken, hamburgare är ju min värld. ( Vart fall ett litet tag till). Sen åkte vi hem...
Ska kolla vad som finns hemma och funkar som picknik mat imorgon, börjar ju bli eko i kylskåpet igen.. Alltid så vid denna tiden på månaden. Hoppas även min lönespec kommer imorgon, har ju jobbat massa stor helg så nyfiken hur det blev i pengar.
Regn och åter regn...

Förra veckan och denna helg som var har kantas av alldeles för mycket regn!!! Jag som skulle sola och bada, mm.. just det. Men nu verkar det som det har vänt, det ser bättre ut på vädret. Igår höll jag mig uppdaterad hela dagen på www.smhi.se, för jag vill inte ha mer regn. Igår regnade nästan konstant, skit roligt. ( Med betoning på "skit")  Mellan regnets smatrannde så gapade och skrek grannens dotter hela dagen med, att hon orkar?

Hm.. vart en väldigt väldigt slö söndag.

Idag var vi hos farmor och åt middag, alltid gott. Sen skjusa vi hem henne till pappa och Gerd för hon skulle plocka vinbär med Lena ( min faster). Bokat in mig på träning kl. 17 Bodytoning, en favo... tungt och skönt. Så kommer väl ha verk i kroppen imorgon. Känns som K o jag bara äter o äter, så skönt att komma iväg och röra sig lite faktiskt.

La mitt första bud på Tradera igår med, jag skulle lätt kunna fastna för det där. Sitta och buda hem skit saker. Men det jag bjöd på var Bonniers Trafikskola 2008, 100kr. 30kr plus frakt, akution slutar på fredag. Se hur högt den stiger, "Spelet" kostar ca 400kr i butik, så hoppas på att få det för hälften. Kan man sälja det sen när man fått körkort.

Satt o kolla på Ikea igår med, hitta lite saker som  vi ska köpa.  Ska köpa ett CD ställ men vända det från lodrätt till vågrätt och ha det som hylla i sovrumet. Finns ju inga snygga hyllor och det är en sådan modell jag vill ha, så får man ha lite fantasi. Brukar skriav ner på en lapp vad jag vill ha, artikelnr för att det ska var enklet att hitta. Sen när tiden är rätt åker man och shoppar efter listan, brukar funka rätt bra :)

Vi lär ju lixom inte flytta förrän om 2år eller något. Jag måste bli medicin fri så jag kan ta körkort, och det kommer ju ev ta ett år till, sen tar det tid att få körkort.. sen som först kan man flytta. Så får väl göra det bästa ev det här stället, trots att tapeterna ser ut som as nu. Ingen ideé att tapeltsera om ännu, katterna klöser ibland på tapeten. En annan upptäckt är att tapterna har släppt i hallen, sovrum, och vardagsrum.. kul... Det gör att det känns ännu mera trist, en fördel är att de kommer var tvugna att tapeltsera om den dagen vi flyttar...

Hittils har det vart en usel semster! Så uttråkad, när det är dåligt väder... Så solen och värmen får gärna hålla i sig några dagar så jag får upp humöret igen!

Gamla Linköping blev en tripp till Ikea

Igår hade vi tänkt åka till Gamla Linköping, var inget vidare badar väder så strosa omkring där var ju en bra ideé. Jag drog ut färdbeskrivningen dock ej karta... Dumt gjort av mig, för vi åkte runt i samma cirkel tre gånger. Sen la vi ner projektet och åkte till Ikea. Vi är nog de som kan besöka på kortast tid och handla för väldigt lite pengar. Vi går in kollar efter det vi ska ha, köper det och går ut. Enkelt och smidigt... visst jag skulle vilja "kolla" runt lite ibland. Men då tar jag annat sällskap med mig.
Sen åkte vi hem, kolla på kartan vart det låg. Gamal Linköping, mycket enklt att hitta om man svänger av vid rätt avfart!!

Vi ska göra ett nytt försök i helgen eller nästa vecka. Ska ju bli värst skitvädret, jag som vill åka å bada o sola dagarna långa! Idag ska vi och handla med Madde, ska spanna in magen se om den blivit lite större sen sist ( hon är gravid, BF 19 dec)... ev bad i eftermiddag.


Hemnet

K's foster mamma Li, ska sälja sin gård. Vilket vi har vetat om ett tag. Så kollade jag på hemnet nu när de lagt ut annonsen. Känns helt orealistikt, man är ju så van vid att de har gården med hästar, höns, katter och allt vad det innebär. Har ju inte varit ute hos henne i Ringarum ännu, men sätt huset där på håll..

http://www.hemnet.se/objektlista/sokresultat så är det Bråta Östergård 1

Såg olika lämpliga objekt på hemnet som jag skulle kunna tänka mig, jag vill flytta!! Få lite nytt i tillvaraon. Men det kommer det med, när tiden är inne.. Krävs vissa saker först, som fast tjänst. Ska fortsätta spana på hemnet nu!

Vetrinären med katterna idag

Idag vaknade man av mobilens "väckar klocks singnla" ( Den är rätt behaglig, katten gnagar på sladdar så väckarklokan är ett minne blott, om man inte vill befara en stek katt. Det vill man ju helst undvika!) Gå upp åtta på en ledig dag, kändes så där, jag gillar ju att sova. Men det är itne så svårt när man väl är uppe. Börja fundera på om man kanske ska tacka ja till Nt när de ringer?? Det är ju trots allt lite små charmigt att läsa tidingen när man är ledig, och har tid... Plus att man kan läsa dödsanonserna, (lite sjukt men jag tycker det är intressant) sen har de bebis fotona och bröllopsbildernam ed de går inte att komma åt på webenm jo bebis bilderna ( nyfödda). Men vi får se, vi har haft våran "grattis månad" i betydligt längre tid än en månad..

Klockan nio skulle vi var hos vetrinären, katterna hoppa in i burarna självmant. Men man hörde att de ångra sig mycket när vi gick ner till bilen. Gud vad de gnällde, lätt som de grätt fast på deras sätt. Gjorde nästan lite ont i hjärtat. Tar ju itne så långtidatt komma till Smådjurskliniken, så vi var väl där på 5-10 min. SEn kolla vetrinären igenom kattern plus fick vaccenation ( det blev så till slut, det är ju trots all rätt bra) kloklippning passa vi på att ta med när vi ändå var där nere. Betala allt ihop, 1500kr, dyrt men värt det. Nu vet vi att båda våra små bebisar mår bra! ( Vilket vi trodde med, men de är bra att kolla så man är på säkra sidan)

Så åkte vi hme lämna katterna, åkte ner till pappa och grilla. Fan vilken tid det tog att få fyr på grillen. Vi skyller på grillkolen, var särkert något billigt skit. Så efter mycket möda med att får bra glöd och en glöd som inte slockane så fick vi i oss lite mat. Efter det åkte vi till K's mamma, hon såg pigg och fräch ut. Numera är det nästa alltid kul att åka ut ditt, vilket känns bra. Åkte till ÖB, med henne. Tillbaka till hennes lilla radhus, fika. Sen åkte vi vidare hemmåt.

K gör som pansionärena, tar en tupplur, särkert skönt. Han har inte börjat snarka ännu... Själv är jag inte mycket för tupplurar, det kan var skönt om man är på stranden men då blir det inte samma sak. Föredrar att gå å lägga mig tidigt i stället. Snart har en vecka gått på semstern, hmm. Vi har inte varit och badat ännu, men det finns ju tid för det.

Igår satt jag och kolla lite på att åka till Stockholm och Göteborg, kollade in deras "turist sidor". Vi har kommit fram till att det blir inget Gröna Lund nu under semstern, det blir någon helg sen när vi är lediga. Men då är jag mer sugen påatt ta en helg i Stockhom och en i Göteborg så man kan gå på musém och sånt med. Jag är lite mossig så jag tycker det är roligt, för jag har aldirg varit på de som finns på de olika ställena. Annars brukar man ju typ åka med skolan men inte jag, Så det var lite kul att sitta och spanna där se vad som fanns att göra, och vad det kostade ungefär... K är lite svår att bestäma med, så får se om det blir av eller om det rinner ut i sanden. Återstår att se..

Semster Semster!!

(Igår)

Äntligen semster, jag har inte lägtat jätte mycket. För jag har inte vetat vad jag ska längta till. Har ju aldrig haft semster. Men idag tog jag sov morgon, jag och mina små. De sover förvisso nu med, men innan låg den ena med mig i sängen och den andra på stolen. Mysigt! ( Jag som för bara några år sen sa jag ska ADLRIG ha djur!) Hmm.. Läste tidingen, inget jag brukar göra. På "Personligt " var det en rörande artikel om en pojke som gick bort föra året av en olyckshändelse, kommer ihåg att jag läste artikeln då de hände.Suttit vid datorn, och pratat med Malin på msn bla. Har med andra ord inte gjort så mycket.. men det har sin charm det med.

Fint väder, börjar bli hungrig med så ska nog ta fram min paj i frysen som jag kom på att jag hade. 
Satt lite på balkongen och började läsa Linas Kvälls bok 1 och 2, så rolig!! Haha, man kan verkligen känna att man nästan har upplevet tänkt mycket av det hon tänker. Lina är 15år inte så cool.. Väldigt rolig bok, finns som film med. Ska förska hålla mig att läsa ut boken först innan jag ser filmen.

Gick och träna var Lilliana som hade passet ( Cornelias fadder, Viktorias faster) gillar hennes pass, förmodlgien för att de var bland de första jag gick på när jag skulle börja träna. Hon skulle ev komma tillbaka i höst igen och ha pass på fredagarna, då ska jag förska gå! Var lite nya tjejer på passet som jag inte sätt tidigare, en stackare gjorde fel hela tiden. Hon körde verkligen "sin" grej. Det är ju inget fer att anpassa olika övningar efter sig själv, men hon såg mer ut att skada sig själv än att det blev bra.. De andra två hade nog inte tränat så mycket tidigare,  när det gått 10 minuter sa de " Bara 50 min kvar!" själv serajg det oftast som tyvärr bara 50min kvar. Beronde på hur jobbigt det är, snare när man är där när det gått 50min kan man pusta ut, bar strech kvar. Eftersom jag oftast känner mig lite smått mörbultad då efterso majg itne har tränat ordentligt på länge länge.

Så när jag vaknade idag, så kändes det skönt fortfarnde semster. Men med trängisverk över allt. Vill inte veta hur det kommer kännas om några dagar :( Kommer jag kunna gå?? Det gjorde vart fall ont när man låg ner.. Jag måste var en trött människa, jag kan utan problem sova 12h, många dagar i rad... Efter det brukar jag oftast känna mig lite för utvilad.

Hmm.. blåser mycket ute idag, så blir att förska ta tag i saker inne. Ev sitta och läsa på balkongen, ska förska hitta kraften till att städa så det blir rent och fint... Vill bjuda hitt farmor, det var så himla länge sen hon var här. Kanske två år sen? Sist hon var här var när hon lärde mig mangla.. det är lång tid sen. Men om hon ska komma måste det var fint, annars kommer hon klaga så mycket det blir så jobbigt då. Vi har det varken eller, K är mer pendantisk än vad jag är, men tyvärr sädar han ju inte mer för det. Imorgon har ha nemd sesmter, härlgit härligt. Då kan vi äntlgien sticka iväg och bada och göra små utflykter! Men imorgon går lasset till vetrinären på fm, katterna ska på en liten hälsokontroll se så de mår bra. Ev ska de även vaccineras, tycker det är lite onödigt när de är inne katter... men vi får se. Sen ska vi till K's mamma och hälsa på lite. Jag ska ta med mig bullar, då blir hon nöjd! Så ska vi sätta upp lite skåp åt henne. Det är rätt fint hos henne, om jag bodde där skulle jag tapelsera om, och måla om lite, bytta ut vissa lampor, men det är ändå en av de finnst ställen hon har bott på. Har har ju lixom bott överallt i stan, och utkanten...

Sätta på en diskmaskin, göra sig redo för att träna. blir lunchpasset idag i ställt för Li kl 17:30, vi ska iväg när K har kommit hem så då vet jag att jag inte kommer anpassa mig.
Firat farmor

I lördags efter jobbet cyklade jag ner till Lagerlunda, det tog nog 10 minuter på sin höjd, det är ju bara nedför... nästan. Jag var super varmoch svettig. Så jag hoppade in i duschen för att frächa upp mig, såg att taket skulle bli mycket finare om de målade det i något vitt färg. Som Erns säger, taket får en annan höjd och rummet upplevs större...

Så fixa jag i ordning mig i mitt gamal rum, har ju inte bott där på flera år så det känn inte så lustigt längre. Det känns inte "som mitt rum" eftersom det är ett gästrum/ garderob. Sen gick jag ner och var lite social. Min lilla bror kom inte, han var chaufför till någon kompis, så de var i Sthlm och kolla på fotboll. Annars var hela stora familjen samlad. Pappa och Gerd så klart, Patrick, Daniel och Viktorias plus deras dotter Cornelia, jag och Kristian. Huvud personen Farmor, sen även pappas bror Lars- Erik ( även kallde Lasse-Bosse-Nisse, min lille bror råkade till tala honom vid fel namn när vi var små sen dess har han fått hetta så resten av livet)

Pappa med hans bror


Grillmästaren


Farmor och ViktoriaSibby och Patrik


Vi satt ute på altanen, pappa Grillade. Det smakde jätte gott. Men vi hade inte tur med vädret, det ösregna åskade och blixtrade under hela middagen. Men till fikat, så kom solen igen och inget mer regn den dagen. Men något som såg roligt ut var när Daniel kom i ösregnet och hade solglasögonen på i bilen?! Även när han kom, haha.. det såg lite roligt ute.. Han kanske tyckte det var ljust.

Lilla Cornelia kunde gå nu, lite vingligt men tulta fram. Fick massa fina bilder på henne, men bara en som jag kommer lägga ut eftersom hon var en liten nakenfis, med blöja för det var så varmt. Så de andra bilderna ska jag tid nog när jag fåttihop en del lägga på en skiva och bränna så hennes mamma och pappa får dem.Mimiken och gesterna hos den lilla tjejen är enorm nu, jätte roligt att se!!Till fikat hade farmor bakat tårta, jätte god!! Med Citronmelliss på sidorna, Patrik frågade var det var för "grönska" haha. Sen efter en lyckad eftermiddag och kväll cyklade jag hem, såg lite på tv. Supper trött var jag, K gick till Steffe och drack lite. Medans jag sov, skönt i sängen.

Det var min lördag det!

Bakat bullar

För någon vecka sen så testade jag att baka Leila Lindholms "Sticky Burns" http://recept.nu/1.149618/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/amerikanska_kanelbullar_sticky_buns jag tyckte inte att mina de bullarna vart något vidare. Degen vart för kompakt men smaken var det inget fel på.

Men jag föredrar hederliga vanliga kardemummabullar. Så det gjorde jag i fredags.. Efter "Vår kockbok" man kan inte misslyckas, eller kan kan man nog men jag har inte direkt gjort det ännu. Det vart väldigt bra, och goda!


Gårdagens träning

Det gick rätt bra att träna igår, även om det var grymt jobbigt. Kändes verkligen att man inte varit där på evigheter. Det var instruktör Ulla som hade det hon är verkligen häftig, hon är ju särkert runt 50 men super tränad, så hon ser lite yngre ut än vad hon är. Väldigt lättsam och man blir taggad när det är jobbigt. Sådan instruktörer föredrar vi, annars blir det jäkligt tråkigt. Så det var 30min spinning, kändes som en hel evighet, ibland. Kändes i min vad att ajg itne hade druckit tillräkligt med vatten, men den låste sig inte som tur var. Sen var det explosiv styrka, alltså 1 minut, och så kör man tungt om man vill eller lite lättare för flera rep. Var lite små skakis när jag gick hem, men skönt att träna. Fick jordens huvudvärk sen för att jag inte fått i mig tillräkligt med vätska.

Inte så mycket träningsverk idag som jag trodde, känns att jag har tränat men jag har inte ont någonstans. Bara allmänt seg, hjärnkontoret har börjat ställa in sig på semster mood... Igår fråga jag min chef om det fortfarnde var så som vi hade diskutteat i maj, jag ska ju "bytta" arbetsgrupp" delvis nu i september, men om allt klaffar och J kommer in på utbl, så ska jag få bytta tillbaka, vilket känns lovley. Så harjag oroat mig lite över det där, att hon kanske lurar mig, och kommer på en ny plan. Men så igår fick jag rätt sida på det att det var som vi hade sagt, hon hade väldigt blanka ögon när vi prata om det. Det är en jobbig situation både för henne och mig, och andra med. Så det kändes skönt, så kan jag släppa den oron. Sen så kom vi båda fram att ajg har växt jätte mycket som person och yrkesperson detta år, som min cheff sa det har varit häftig att se din resa till den du är nu. Det tar jag som en jätte fin komplimang, för hon vet ju hur skit jobbigt jag tyckte det var till en början med en brukare. Som hon sa, jag kan inte hjälpa dig att komma över det utan det är något man måste gå igenom, huvudsaken är juatt man vet att man har stöd. Nu har jag kommit över det jag vet vad jag ska göra i "jobbiga stuationer", där av känns det inte lika läskigt. Även om det fortfarde ger en rejäll adrenlinkick efteråt. Andningssvårigheter är inte att leka med! Andnöd kan komma jätte fort om något täpper till, ex slem.

Jag är ju typ Drotting över att var orolig, eftersom det alltid i min värld finns något att oroa sig över... så kan man sällan slappna av, tagga ner. Så ibland blir man uppätten av sin egen oror, det gör att man mår sjukt dåligt och är väldigt jobbig för omvärlden. Men har man gått och oroat sig större delen av sitt liv så är det lixsom svårt att sluta. Vissa dagar är betydlgit bätter än andra, det går lite i perioder. Men ju mer "tid" jag har desto värre blir ju det oroliga... Tanken är väl att ta tag i det där ordentligt i höst och framåt, eftersom jag inte tycker det är fult på något sätt att ta till extra hjälp. Behöver man det ska man ta till det. Det är bara lite jobbigt att ta stegen ditt.

Jobba eftermiddag idag, hoppas det är någon mer rolig person i huset.. Då går tiden lite fortare, även om det finns viss charma att var själv med. Men i vissa fall är det inte alltid lika roligt.
Nej om man skulle göra lite nytta med?? Såg att det behövdes frächast upp i badkaret bl.a så får väl ta tag i det.

Här kommer lite bilder på katterna, de små...Kristian och Sottis, våran ena "bebis"


Syskonen, våra bebisar. Sottis och Skrållan.


Skrållis, eller även lila baben.

Uppdatering

Har inte haft tid att blogga på ett tag, känns som jag stundviss jämt är på jobbet. Tur man gillar sitt jobb annars skulle det ju var tråkigt. Har nog inte hänt allt för mycket skulle jag tro... Har varit på stan, shoppat lite.. Att förska hitta en top till kjolen jag köpte kändes lönlöst och hoplöst. Så Emmelie och jag köpte en tunika i stället, så nu ska jag bara köpa leggings och skor till det. Men det blir efter den 25:e för nu ska mina pengar sparas till semstern så man kan hitta på något roligt.

Så har jag köpt ett födelsedags tåg till Willhem i dop present, tror det blir bra. Får se om man köper något mer, syster vill gå ihop, så möjligt att det blir något mer vi får se... Idag köpte jag farmors present, men hon som jag köpte det av hade inget roligt pappar, men man kan inte få allt här i världen. Köpte fyra st "tabletter" med en gamaldags ros på, jätte fina. Så det ska hon få på lördag. Hon fyller år på Viktoria dagen 14 juli, men då är pappa och Gerd på semster.

Hmm.. Idag varajg och Angelica och tog en glass vid Wallmans med, det var gott!! Glass är nästan jämt gott. Hon behövde lätta på sitt hjärta och bekänna lite synder, så då ställer man ju alltid upp med att lyssna och ge råd och stöd.

Sen åkte vi till Ica Maxi, även då följde Angelica med, vi hade mycket pant med oss, så vi pantade på. Tog en korv, och sen handla vi lite. När jag ska handla lite blir det alltid mer än vad jag har tänkt konstigt nog.

Ska gå å träna med idag, får se hur det går... var rätt länge sen jag var där. Spinning/styrka är det vart fall, så det är mest spinningen jag fasar för att vaderna ska "låsa" sig. Men det ska ändå bli skönt... Kände i helgen att jag behöver röra på mig för jag blev trött i ryggen. Vilket inte känns så lycket, med tanke på att det kan leda till ont. Även om man anväder lift, i allra största mån, så är det viss lyft som känns oundvikliga. Dels för att det känns säkrare, på ett sätt. Men annars anväder jag lift så mycket det bara går på jobbet, för det blir för tungt annars.

Tre arbetspass är det som består innan semster, känns nästan lite overkligt. Men jag längtar helt klart, idag när det varit än varm härlig dag så vill man ju var på stranden och sola och bada, inte vara inne i stan. Har ju inte ens tagit första doppet  ännu, så det kommer jag vart fall göra när jag har semster. Annars är det rätt blankt där vid semstern det ända inplanerade är egentligen att jag ska åka och hälsa på Malin vecka 31, för då jobbar ändå Kristian. Annars blir det mest lite spontan saker, förhoppingsviss ska vi åka till Gröna Lund. Jag skulle kunna tänka mig att åka till Göteborg med men det kan jag lika väl göra en helg när senare, det behöver jag inte promt göra nu..

Var ju på torget förra onsdagen och köpte en pelagon ljus ljus rosa typ Mårbacka ( fast det inte var det) och sen två smultronplanter, som jag plantera och ställde ut på blakongen. Vart riktigt fint, ser ju mera levande ut där nu när det kommit upp lite blomseter. Är lite dålig på att bara sitta där på balkongen, blir lixom inte av i den mån man kanske tänker sig att man borde sitta.

Nej kommer inte på mycket mer just nu.. så får bli baj baj!!

Gått på stan med E, Läst boken Mias systrar...

Idag så ringde väckar klockan 08:30, Emmlie och jag skulle gå på stan. Har börjat dricka alovera på morgonen, det gör man på fastande mage innan fruksot. Sen väntar man 20-30min innan man äter frulle. Det är bra för kroppen, för imunförsvaret, rensar tarmar mm. Jag är ju ett fan av Aloe Vera så jag tror på det, ren aloe vera smakar inte jätte gott, surt och lite strävt. Men den med tranbäsr smak är mycket godare, nästa gång blir det den med persika smak. Har även givit min Alovera kontakt till Malin, för hon ska ha ett party i augsit jag ska med ha det längre fram när det passar.
Läste ut min bok idag med Mias systra av Mia Eriksson, och Kersitin Wigel. Hon har även skrivit andra självbiografier som Gömda, Asyl, Mias Hemlighet. En jätte bra bok, även detta. Tragisk, eftersom man vet att allt är baserat på sanning. Har svårt att förså mig på män som vill sina så kallade älskade så illa, Makt och kontroll som styr dem... Men väldigt bra böcker om deras liv och sanningar, man får en inblick i hur det kan var, en tankeställare att livet är rätt svårt för någon som är utsatt.. Såg nu att det skulle komma en till bok Emma, Mias Dotter så den förhandsbokade jag på http://www.bokus.com

Tycker bokus är bra eftersom man får poäng på medmera krotet, det lilla jag handlar kan jag lika handla där, Nu kunde man får det frakt fritt om man vill med, men jag är lite knäpp så jag tar och betalar 19kr för frakten så kommer de till Nya Torget.När det är sommar känns det mer natuligt att läsa, mycket mera avkopplande och lättare. Jag har en hel del böcker på lut för läsning. Antingen ska jag börja med Berny Pålsson så nya bok, eller så blir det Jodie Picotti tror hon heter så, Altl för min syster eller vad den heter. Annars finns en mängd med fler böcker på lut. Föredrar böcker som är självbiografier eller kan vara i liknelse med verklighet, det känns mer trovärdig att läsa. Annat trams burkar jag tröttna på, men såna där trams kärleks böcker har särkert sin charm med enkal lätt lästa böcker. Lata dagar vid stranden och en bok, det är sommar det!!

Jag och Emmlie gick på stan, käkade på stan, tog en glass vid Halvar's efter att vi varit och kollat till hennes mormors grav. Där de hade satt fina blommer. Trevligt att träffas blir ju inte så ofta eftersom jobb/stuider brukar komma ivägen. Jag shoppa inget av intresse, var på apotket och handla lite nödvändiga saker. Vi var förbi Knäppingsborg http://www.knappingsborg.se/  med hade iten varit där tidigare, var rätt fint. Kanske något överskattat som Emmlie sa, håller med. Trodde det skulle var mer, butiker mer av allt. Men rätt mysigt vart fall, hittaen liten butik som sålde barn grejer, där kanske man hittar något till Willhem (kusins barn som ska döpas i samband med bröllop i augusti) men vi får se jag kötpe inget jag ska leta vidare. Man vill ju ha något speciellt lixom.

När vi var vid Halvars så träffa jag även min kusin, hon som äger stället. Mycket stelt samtal, vi umgås ju lixom inte så det är lite svårt... Med vissa personer som man aldrig träffar flytter saker och ting på ändå, men inte här... Vid glassen ringde även jobbet, jag tänkte "Fan nu är något fel, jag måste åka o jobbar på må mangen" Men nej då frågar J om jag vill vara ledig en dag till och bytta pass med henne... Hehe, jag vart rätt paff så ajg bad att få ringa upp efter att ha kollat och avbokat eller styrt om lite. Var ju inte vad man räknar med vill du var ledig en dag till? Men jag var ju snäll och sa så klart ja, man måste tänka på vad som kan gyna en själv i längden. Så nu vart jag ledig till på fredag, känns väldig skumt. Jag hade glmöt bort vilken vecka det var med, så nu är det verkligen snart semster. Bara en arbetsvecka kvar typ eller 8 arbetspass. Häftigt!

Väl hemma så ringde jag mamma eftersom hon hade ju ringt 2ggr! Så hon kom förbi, vi skulle ha sätts på fredag så det ska vi göra nästa vecka istället, Farmor träffar jag imorgon istället för fredag. K får förska tvåtta.. hur nu det ska gå, det är lixom "min grej" hans grej är att damsuga. För det är inget jag gör i onödan får ont i ryggen av det, har väl fel arbetställning, gör dt enbart när ajg måste, eller har stor intresse.

Idag kom även Li's ( min lilla syster) ena föddelsedags pressent... Som jag är väldigt nöjd över, hoppas hon kommer gilla den. Den andar presenten köper jag runt den 25:e aug. Man fyller ju bara 18 en gång i livet, och det är ju ändå lite speciellt. Det året jag fyllde arton fick jag rösta med, ang regeringen.. Har för mig att min artonårsdag var en usel dag, jag hade fått herpes på hakan, (munsår, men jag får det på hakan ser j*vligt äkligt ut) Sen så tappa jag busskoret, sen var det en tredjesak med men det mins jag ej vad det var...

Nej baj baj, nu ska jag kolla om K är vaken. Så trist han bara sover o osver, hna är emd inne i en sovar period, dock sover vi ju inte samtidigt :( Så man är mycket för sig själv om dagarna och kvällarna.. Men man överlver det med, vissa dagar är det rätt skönt!Hälsade på mormor och morfar

Igår åkte vi till Kolmården, vi har nog åkt ditt nästan en gång i veckan nu. Alltid trevligt med miljö ombytte. Men att åka till Kolmården för mig känns verkligen som att komma hem, det är lite svårt att beskriva efter som det är en kännsla man får eller upplever. "Hemma" känsla, jag vill mer än gärna bo där ute, just pga av att det känns som att komma hem. Kanske har det med att jag är uppväxt där har många fina minen, samtidigt som det finns vissa som inte alls är lika kul. Så när det blir aktuellt att leta nytt lägge så har jag lyckats få med mig K att kolla även där ute. Det är lixom inte så långt bort, ca 2 mil från stan. Men det tar 15-20min med bil och bussen går väldigt bra och ofta. Så det känns bra, förhoppingsviss blir det ju att kolla efter något nytt nästa år, inte allt för sen på året.. Om nu allt går som planerat, men det vet man ju aldrig.

Vart fall så fick jag ett infall och ringde mormor för att kolla om de var hemam och lediga. vilket de var ( trodde väl nästan inget annat?) Så vi åkte förbi dem, skulle olla efter de billiga jordisarna men de var inte så billiga igår, även om de var billiga jämfört med stan. Morfar ja, det märks att saker och ting tar ut sin rätt. Igår hade han tappat bryggan ner till så han hade inga framtänder på underkäken, såg lite roligt ut, hna såg verklgien ut som en liten gubbe. Tycte hna hade smalnat av, mer tunhårig, ögonen var dimmiga på det sättet som folk som har starr.. Men jag vet inte om han har det. Demensen var mer påtaglig än vanligt, i min mening den hade blivit värre.. Han visst ingenting, kom inte ihåg något. Fråga om en händelse som skett på midsommar, då jag visst att min kusin med sin blivande fru, plus deras son hade varit upp samt morfars son. Det mindes han itne, eller visst inte om de hade varit där. Det kan tyckas enklet att komma ihåg något som bara skett för ca 2 veckor sedan. Men är man vädlgit dement kommer man inte ihåg vad so mhar hänt förregånde timme... Tycker det är en tragisk sjukdom som tar dö på hjärnan och dess minnen.

Men det var kul när vi kom in, då vart morfar jätte glad, mormor med själv klart! Det hade han inte förväntat sig, så det var roligt. Efter liet fika, åkte vi vidare.. Det blev ingen glass efter fikat var vi rätt mätta imagen. Så vi åkte hme förbi blomsterlandet först. K tyckte vi skulle köpa blommer till balkongen för att der såg lite trist ut, kan jag hålla med om. Jag har inte orkat bry mig eller tag i tag i det. Så vi köpte lite nya blomster, och plantera om dem när vi kom hem. Katterna vill med plantar om så de gick i jorden, smakde på den.. De var rätt gulliga, men lite jobbiga.. tar ju längre tid. De är som små barn fast lurvigare och kräver mindre.

På kvällen träffade jag Jejjer, vi gick ett varv runt strömmen. Skönt för det var inte alls mycket knot och mygg som det kan vara. Så jag vart inte sönder biten/stuken vilket kändes bra.. kliar ju för jäkligt. Sen cyklade jag hem och såg på Kill Bill vol 2, den är bra den filmen. Inte lika blodig som ettan. Det är inte bar filmen i sig som är bra utan hur man har i scen satt saker, Men den är ju itne för någon som är känslig, efter som den är ju rätt brutal, och blodig...

Sen gick katterna och jag o la oss för att sova, jag hade ställt klockan med. Eftersom att jag har sovit till runt elva nu när ajg har vairt ledig, fast ajg gått och lagt mig vid 23 - 00 på kvällen. Det vill säga att jag har sovit 11-12 h per natt. Då är man utvilad dagen efter vill jag lova! Jag gillar att sova, min kropp behöver sova mycket. Men om ajg kom iväg och träna lite mer skulle min kropp inte var lite trött och vilja sova lika mycket!

Bilder från Söndags utflykten, TropicariumDet har öppet alla dagar 09 - 19, utom julafton o likande.. Går man när det är lågsäsong så kostar det bara 70kr, nu ksotar det 10kr till ( Dock ej dyrt, billigt nöje)

En sköldpadda, kan var svårt att se, men den är rakt fram på bildenEn liten apa, där kan man gå igenom är som en lite djungel och aporna är "fria" Lite läskigt tycker jag, eftersom det finns risk att de hoppar ner på en.Mina kupaner, Krisitan och Steffe, kollar på sköldpaddorEn papigoja, som var rätt när gången..Ganska bra bild på den tycker jag allt..Krokodilerna ser rätt gamla ut numera, de är väldigt stora, och ligger mest och jäser...En stor orm, känns tryckt att de är inglasat.. Är inte så förtjust i ormar, även om de är "vackra"Fanns många arter av ormar, här är en grön..En som gillade att var i vattnet, väldigt stor orm..
En söt sköldis som äter klöver blommer!!Steffe och Krisitan står och kollar på ormarna!!


Rockorna är rätt fina.. :)
Vatten djuren är mycket finare, och inte lika läskiga som reptilerna


Skulle va kul att se detta live, typ Barriärrevet.. Men då behöver man dykcert, det har jag inte.
Kan inte ta just nu heller.. men sen när man är medfri så går det ju..
Kristian och Steffe sitter och kollar på Hajarna..


Kristian tar kort på En haj


I souvernibutiken köpte jag denna, jag älskar "snöbollar" men olika motiv, Med lite glittrigt som faller ner när man skakar.
jag har inte så många, men kom fram till att det ska bli mitt nya samlings objekt! Eftersom jag gillar de starkt!

För den som itne ser det så är det delfiner!

På väg till bilen, inte stajlad eller något. Det är väl så här man ser ut oftast..
Att sminka sig tar onödigt tid, men är kul vissa dagar.


Chuffören styr hemmåt med ett litet stop i Sandviken..Uppe på trollberget! Utsikten är grymSå vackert!!

RSS 2.0