Diamant bröllop i Kolmården

Söndag eftermiddag, helgen börjar sagta men särkert lida mot sitt slut. Igår så var vi till Gusum på fm, kollad in Klädladan där för de har gått i konkurs så de sålde ut... Men mycket "rea" var det väl inte, när man hör ordet konkurs tänker ajg super rea som SWE butiken hade 70%, har var det nog mer tal om 50% på sin höjd. Det var rätt utplockat, fanns mycket snygga herr jeans och t-shirts från Blend och Franky ( Varför är vissa herrkläder mycket snyggare än tjejers?) det blev ingen shopping. K var ute efter en ny jacka och de få jacker de hade att erbjuda var gubbstyle, not K style.

Drog ner till Viken när vi ändå var på G, K var hungrig (ovanligt?!) men det blev inget vi kolla läget sen åkte vi hem igen. De hade Jordbruksdag, så det var mycket bönder precis när man kör in till Vika ( när man säger "Vika" ska man tänka bred östgöska blandat med småländska, det låter för j*vligt helt enkelt. Eller rätt bonigt!)  Sen åkte vi hemåt, klockan drig iväg lite väl mycket så K tog lite yoghurt hemma.Själv han jag inte äta, dirket.

Testade de nya skuggorn,a gillade dem mycket. Även om det var lite klurigt hur man skulle lägga den mörka för att få bäst resultat, men vart nöjd med slutfinishen. Tog den svarta "ny" inköpat kläningen som jag hade förra helgen. Sen vanliga strumpbyxor, jag är egntligen inget fan av det, men Styups är så jobbiga för de åker ju oftst ner jämt. Sist men inte minst de senste klackisarna. De åkte dock av så fort vi kom fram, för skovskav var ett faktum i de skorna. De kände jag inte för!! Så flri att förska gå in dem, eller tämja påden på något sätt.

Först skulle alla trängas i mormor och morfars lägenhet, som är på 3ok, var av att det är mordern planlösning så kök och vardagsrum flytter ihop.( Vi det här lägget insåg jag attajghade glömt ladda batteriet till kameran så några blilder blev det ej, tyvärr) Så såd vi där som packad sill, vart lite små jobbigt, för hur man än vända sig så kändes det som man skulle gå in i någon... Välkomsskål i alkholfri cider, sen fick vi små saker med räk och svampstuvung och kex med briéost. Vi smet ner och tog lite luft ( ja vanlig luft, ej rökluft) sen gick vi in i "matsalen" Lokalen som Mormor och morfar hade hyrt. ( De bor på ett seniorboende som har en matsal där de äldre samlas för olika aktviteter samt äter mat på vardagarna) Det var ingen bordsplacering som tur var, så vi satte oss där vi fick plats. Stolarna var festliga för de var hjul på två av benen så man skulle kunna "åka" in lätt till bordet.

Det bjöds på pioanomusik av Ola ( min kusin Cecilas man) under större delen av maten ( eller frm tillatt Cia kom och de skulle äta) det var jätte mysigt, klassiksa stycken som man oftst känner till. Lågmälda, perfekt stämning blev det med piaonmusik. Vi bjöds på Buffémat, vill säga kallskuret, kycklingspet, mycket frukt. Brieost, vindruvor. Varmrökr lax med koktpotatis och kallsås, sallad bröd. Som avsluting vart det Gräddtårta med massor med frukt ovanpå, och kaffe/te/ läsk till. Så klart fanns det även godis, chips och ostbågar senare. Min mormor glömmer inget, när man är på fest hos henne vill hon att man ska äta tills man dör, eller spyr. Då är hon nöjd! Haha, hon uppskattar att man äter mycket.

Vi satt där och hade trevligt gick ut och tog lite luft i mellen åt, min lille syster trotsa på att hon vill bli moster snart. Undrar vem som är mest bebis benägen hon eller jag, hon hade ju en bebis i famnen typ hela tiden, inte jag! Det är nog du som vill ha en bebis Li, =0P (skojar) Du kommer bli moster, men först om något år eller två. "Bebisarna" är ju Alvin som är Nina och Fredriks son, sen även Willhem som är Cornila och Henriks son, båda två kusinbarn. Sen var  Fillipa på spårng, Caroline och Anders dotter, även hon ett kusin barn.

Nöjd med att jag tog semster, för den där tillställningenhade jag inte velat missa. Morfar var förhållandes viss rätt pigg, han fick rulla upp till lägenheten för att vila lite mellan varven men var på gott humör ändå. Han syskon var med också, en kom ända från Stockholm så den personen åkte rätt tidigt eftersom det är rätt lång resa tillbaka när man får åka  riksfärdtjäns.

Vid halv åtta åkte vi hemmåt, då var man rätt trött. Efter att ha lämnat av mamma, som höll lucka hela vägen hem. Hon har ingen koll på vad hon har sagt  eller inte, så oftast får man höra saker fyra fem gånger, om man inte säger till du har berättat det här. Då kan det var så illa att hon har berättat samma sak bara en dag innan!! Lite störande, men hon kan inte hjälpa det så jätte mycket.

Väl hemma så bytte man bort festkläderna till myskläder, och satte sig i soffan. Vi såg Jakten på Lycka (Pursuit of Happyness) Jätte bra film, rekomnderas starkt. Verkligen se värd, i och med att den är baserad på verklighet så kan man verkligen kännam ed karaktären, allt det går bar utför hela tiden. Så han får slitta sig uppåt hela tiden.Far och son även i verkkligehetenWill Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner – en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith).
När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning – där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare.

Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation. Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street.


ShoppatIdag råkade jag visst sätta på mig stora shopping skorna, hade väl inte riktigt tänkt det från början..
Så när jag kom hem insåg jag att jag hade glömt köpa present till Willhem fortfarnde får springa upp och göra det imorgon efter träningen, typiskt!Exakt så ser nya bh:n ut. Inte så tantigt faktiskt!!

Först gick jag till bodyline för att lämna in en bh på laging samt kolla efter en ny, blev en ny svart Primadona, jätte fin dock dyr. 839 kr, för EN bh, Urk säger jag, Så är det när man är bystig. ( När man får gå upp i strol för bh blri det oftast bar tantigare o tantigare.. )

Sen gick jag till Lindex och köpte strumpbyxor, tänkte ha det imorgon istället för leggings, så hade de fingervanatar 2 par för 39kr. Behövs nu när man cyklar, eller är ute och går.Blev en del påsar

Hm.. Sen blev jag lite förvirad visst att det var något jag skulle köpa längst bort men kom inte på vad, så vände och gick till apoteket. Det var alltså Willhems present jag skulle ha köpt där...

Apoteket vart en dyr historia det med, eftersom jag köpte hem sugtabletter till K så hna inte behöver var snus sugen, bara de kosta ju lixom 87kr. En annan produkt jag köpte kosta 137kr, men behövs det så vad gör man. Köpte hem gasbinda i förebyggande syfte. Jag har en tendens att trampa sent ibland när jag kör low inpackt ( Arobic) så det kan var bra att ha hemma.Jag ville ha lite nya skuggor så jag gick till Make Up Store, när jag går ditt har det en tendens att jag alltid köper mer än vad ajg har tänkt. Så även denna dag. Men jag köpte två skuggor som gick i lilla en i guldton. Så fick jag någon tiding på köpet för 20 kr, så då tog jag det med, sen blev det en lilla eyeliner.  Plus ett medlemskap där för hundra kroner så den slutnotan vart närmre 600kr.  Men jag blev nöjd, så vissa hon en necisär som jag vill ha till mitt smink, har ju tänkt att inför skaffa mig lite bas smink jag har ju ine varit en tjejig tjej som har haft intresse för smink men nu börjar det komma så smått.Mitt inköp från Make Up StoreFick den blå skuggan som gåva

Nu ska jag "bara" köpa ett par Asics med. Nu straxt ska vi till Linköping, K ska shoppa på Biltema. Så passar vi påatt gå till Ikea med :o) Ska ha skohylla, och hatthylla. Sen blir det ju oftast att man köper något mer, inte alls ovanligt på Ikea. Men vi brukar dock vara rätt duktiga på att bara köpa det vi ska ha faktiskt!
Vacker höstHösten är som vackrast när den är helt färgsprackande och solenskiner. Det är kylig luft men inte kallt, luften känns frisk, och det "luktar" höst. Vill säga det luktar fuktigt. Idag är det 16 grader ut, så det är ju inte kallt precis. Tänkte ta cyklen till jobbet, får passa på när de är såna bra dagar. För snart kommer regnet och rusket.Det är ju inte lika kul.

Här omkvällen åkte vi till Lillsjön i Åby, jätte fint var det där ljust för att sjön var blank, och höstfärger på bladen. Ångrarde att jag inte hade kameran med mig, men man kan inte tänka på det jämt. Det var jus tundens invigels som gjorde att vi åkte ditt.Lönings dag idag, alltid trevligt. Desto trevligare när det bliren bra lön.Rätt sknt för vi hade inte så mycket räknigar, men desto mer kostander till nya bilen. Nya vinterdäck har vi beställt, från Däckland som hade köp 4st betala för 2 st, så det var ju tur för oss, men ändå dyrt med däck så dyrt trodde jag inte det var. Men nu är det beställt. Sen så behöver bilen service, så på så sätt så var det väl tur att det var en bra månad. Men K gjorde så att han tog servicen nästa månad på Mekonomen de var 5000kr billigare än Söderbergs, vilket man kan förstå för Söderbergs är ju skit dyra!!

Imorogn börajr min lång ledighet, har tagit semster i helgen för att kunna var med på lördag när min morfar och mormor firar 60årigt bröllop, Diamantbröllop ska bli rätt roligt. Mamma berätta att det kommer kusiner till henne som hon inte har sätt på 40 år! Spännade, ska inte glömma kameran så jag kan fota en hel del. Älskar min rosa kamera, det var den bästa presenten jag har fått på länge. Den anväds flitigt!

Imorgon blir det att shoppa lite på förmiddagen det som behövs införskaffas är:

Ny bh, plus lämna in den andra för lagning.
Träningsskor från Sportex
(Hårprodukter)
Present till Willhem, glömde ju den förra hemma
Ev. lotter till mormor å morfar

Det är väl de mest viktiga sakerna, sen är jag lite små sugen på att köpa lite nytt smink, vilket jag sällan gör men någon gång kan det ju var roligt. Vi får se hur det blir med det. K slutar vid ett imorgon så antagligen ska han vila lite om vi inte åker på en gång. Hans syster ska med följa med och handla mat. Sen ska vi åka till Biltema i Linköping med tyckte K vi får se om det blir så... Jag är vart fall ledig så mig kvittar det ju om det blir sen eller inte.

Lite segt att börja 16, känns som jag bara har väntat på att gå och jobba hela dagen. Normalt sätt brukar jag träna på fm el lunch, men eftersom jag först började må bra igår och idag, så kändes det lite onödigt att ta ut sig det första man gör. Så därför har det bara blivit en segar dag, pratade med E i telefon ett tag. Trevligt, hörs ju inte så ofta så har ju desto mer att prata om då.

Fanns lite jultidningar på jobetsom man kunde beställa från, hitta lite "julklappar" som jag tänkte beställa faktiskt, ska kolla med hon som hade lagt dem där när hon ska ha pengar bara. De sakerna jag tänkte köpa vart ju runt 500kr.  Har aldrig beställt från jultidingar tidigare, då känns det att det är höst och att julen är på G. Trots allt bara 3 månader kvar till jul :PVacker höst bild...

Sjukling


I söndags när jag var bakis så vill jag så klart ha en "bakfylle pizza", det skulle jag inte ha tagit... Har inte mått så bra de senaste dagarna. Så blev att sjukskriva sig från jobbet och kurrera sig. Fick väl någon matförgiftning delight.

 Idag har det kännst bättre, även om det man äter bara åker genom kroppen. Var på Apoteket och köpte Imodium så det ska nog bli bättre nu :) Mycket piggare idag vart fall, men har fortfarnde något mysko prickar vid ögonen. Tror det är spruckna blodkärl som kom igår efter att allt kom upp.

Idag har jag lagt min favorirätt fiskgratäng med kokt potatis, jag är rätt hungrig så ska bli gott med mat. Imorgon blir det dock jobbet, känns det som om inget händer under eftermiddagen. På fredag ska jag hämta hem resekatloger, så man kan kolla lite. Börjar bli dax att bokaresa...


Mio min mio


Mino min mio är ju en väldigt gamal film, fylld av nostalgi. Men en sak är särker jag tröttnar aldrig på ledmotivet, så vacker. Hitta den i lite olika former på Youtub...Sofia Källgren's Mio my Mio
Orginal varison med Karin Glenmark

Basshunter's remix och tolkning


Lena Philipsson & La Gaylia Frazier - Mio Min Mio


Min personliga favorit är Sofia Källgrens, hennes röst är så vacker. Hon har ju gjort många dubbningar av disney klassiker ( eller de som var popis i min barndom)

The party of the year


I lördags så hade C sin 25 års fest. The party of the year, Angelica och Emelie hade gjort mig fin. Plattat mitt hår ( bara det tog väl runt 1,5h) sen sminkade de mig med. Lite roligt att bli ompysslad. Vid fem tiden möte vi upp C vid hemköp för att hjälpa henne att bära lite. Så hjälpte vi till att ordna det sista hos C, men hon har hållt på länge med den här festen så allt var typ klart.  Vid halv sju gick jag och hämta K, så gick vi upp till C. Lägenheten är perfekt för fest eftersom den är stor och rymlig, samt väldigt fin :)

Vi bjöds på bål, det var gott. Sen hade carin lagat mat med potatisgratäng, kasslerlåda och kladdkaka som efterrätt. Potatisgratängen var helt himelsk såden skajg nog kolla upp receptet på. Festen var ju rätt stor, var runt 40personer eller mer. Men eftersom de har stor lägenhet så kändes det inte jobbigt, eller trångt.

De har kakelugnar, och i de hade C satt marsaller, så var det mycket tända ljus. Det blir så stämningsfullt med levande ljus även om det blir varmt, men då var det bara att lufta sig på balkongen. Det fanns fri tillgång till öl, vin, sprit och alkoholfritt. C är väldigt generös när hon ställer till fest, hennes fester är alltid uppskattade.

Hon hade ordnat så om man vill gå till Palace så skulle man få gå i vip kön och betala lite mindre inträde än vanligt, vid tolv tiden hade folk börjat gå. K började bli trött, jag var med lite trött efter bål och öl som jag hade druckit. Så vi klädde på oss och tacka för oss och gick hemmåt. C fick massa fina presenter, vi hade köpt en digitalkamera som hon vart jätte glad över. Hon har ju alltid haft en vanlig, och älskar att ta kort på sina vänner så vi tyckte det var dags med en fin digitalkamera. En rolig sak vara att en person som var på festen hade skjusat K för några helger sen, han var delvis taxichaffis... lite roligt.

Avslutar med några bilder från festen:Carin, i köket och förberdde mat. Föddelsedags barnetJag utan brillor, kanske ska köpa linser igen?!

Glasögon ett måste så man serBrudarna, Johanna, Angelica, Emelie och SagaJejje och Jag, en av mina närmsteEmelie, våran egna stylist :)K och jag, Domeniq och hans flickvännya klackisar, hel kväll för mig själv

Igår jobba jag eftermiddag. var extremt snäll och erbjöd mig att sova jour så hon som skulel göra det kunde vakna upp hemma på sin lediga dag. Sen vart det en hel dag i skolan, det bjöds på någon Shanghi gryta, det påminde om chlie corn coarne utan bönor och inte så stark. När skolan var slut var mitt arbetspass med slut, det blir ett långt pass även om man sover på jobbet så är du ju trots allt bort ifrån ditt eget hem. Men jag sover väldigt bra på jobbet, tror ju att jag är hemma ibland. Där av stör det mig inte att sova jour, men nu har det blivit 3 st sen förste september, typ 1 i veckan. Det är väl inte lika nice, för så mycket pengar ger det ju inte knappt 300kr efter skatt. Men ifor för att sova och få betalt så visst.

Vart helt seg efter jobbet... K har bytt bank till nordea, i och med billånet. Bar det att de pengar han hade på sitt andra konto har inte blivit överförda, det hade strulat till sig, så han hade vart och hämtat ut de efter jobbet. Samt ringt Nordea igen för att kolal om något blivt fel eller vad det var frågan om. Som han trodde så hade de förväxlat hans ban som han hade tidigare med Swedbank, han hade Valdemarsviks sparbank ( swedbank) men det är en fristånde bank så den är inte länkad med vanliga Swedbanken, mycket krånligt det där. Tillslut verkade de få rätt sida på allt vart fall.

Sen åkte vi och hämta upp Henka, Robban + plus den nya bruttan och åkte till Ingelsta. Dumpade av mig vid Skopunkten, hitta inga skor tyvärr. Antingen var de förstora eller för små, samma sak på Din sko. Jag blev lite sur, sen så hade K sagt att vi skulel hem till Henka o Jojjo för att äta middag, inte supa. Men det vart jag ju varse om att riktigt så var det ju faktiskt inte, de hade tänkt ha Tapsliknade tallrik, eller krovbricka och supa. Inte "fin dricka" ( Kan de det över huvudtaget?)
Så jag bestämde mig för en hemma kvälli min ensamhet, jag orkar inte sitta där och bli irriterad, trött och vill gå hem medans det roliga för dem precis har börjat. Eftersom de hade blvit förvånade när jag hade sagt att jag skulle med så vart det inte så konstig stämning när jag väl sa att jag stannar hemma orkar inte är trött. Menar det är ju min standard i det sällskapet, (tyvärr?).

När de åkte till bloaget gick jag inte på CoopForum, för att kolla efter skor och sen köpa chips. Hitta faktiskt ett par sko, 200kr bara, rena fyndet. Såg helt okey ut med annars hade jag ju inte köpt dem. Jag gillar Maxi bättre än CoopForum eftersom jag hittar bättre där nu höll de på att bygga om igen så nu var det verkligen rörigt. Handla mina chips, cola Zero ( ja den är faktiskt god, jag är helt anit sockerfri läsk annars men den funkar fint, precis som fanta free) choklad åkte ner i påsen med. Hel kväll helt enkelt. Ska träna imorgon förmiddag, ska bli kul.

Nej nu ska jag gå till vardagsrummet för att lägga mig på sofflocket och kolla på Dobbido, och någon film. Vet någon som kommer somna tidigt! Säger inte vem men namnet börjar på M och slutar på Y.


Magnus Betnér


Helt klar en av de roligste pesoner jag sätt på tv. Har sätt honom tidigare, men nu går det ett program på Kanal 5
I ditt ansikte. (http://kanal5.se/web/guest/webbtv/-/k5videoplayer/playlist-name/I%20ditt%20ansikte%20101/none/)
Som var väldigt roligt, han är jäkligt rapp i käften när han väl kommer igång, man skrattar så man är dubbelvikt. Grejen är ju även den att handriver gärna om saker som är tabu belagda det gör ju det hela mycket roligare, men vissa saker är ju kanske inte bara skämt utan åsikter.

Gick in på hans hemsida och såg på turnern paln att han även kommer till Louie De Geer, här i stan. Perfekt, så kolla med K om han inte tycket det borde var kulatt se honom live. Kan ju inte annat än bli roligt!? Han sa ja, så blir att boka biljetter i veckan. Även om det är i november så vill jag ha det beställt och klart. Så det ser jag fram emot. Fram tills dess får jag nöja mig med att kolla tv:n och youtub.com för att skratta lite.

På aftonbladets hemsida driver han om med att han är bisexuell, och medias förstorning av det. Citat från klippet:

 " -Hur kan du vara bisexuell om du aldirg har testat? 
  - Jaha. Så då kan man inte var hetrosexuell om man är oskuld i så fall? Det är så dealen är!
 Hur vet du det? Du har ju aldrig testat?"
http://www.aftonbladet.se/webbtv/kult/comedytv/article3341091.ab


Foto : Cathrine Edvall

http://www.magnusbetner.com/


Hel dag på stan igår

Igår var ajg och Jejje på stan, hela eftermiddagen. Jag ringde när jag hade vaknat och ätit lite frulle. Hade ju jobbat natt och mådde sjukt dåligt under natten och igår var det så där, Kallsvettades och kände mig ltie små skaktis ibland. Träffa Jejje och vi gick på stan hela eftermiddagen. Träffa Carin på stan, hon hade varit på "Gör om mig", som hon hade vunnit genom någon tiding som hette Frotté, hon var jättefin. Även om det var ovanligt att se henne så uppsminkad. Hon var bedrövad över håret, så vi försökte muntra upp henne. Gick inte så bra.

Efter att Carin gått hem så kolla jag och Jejje vidare efter klädder till mig, vi hitta efter mycket om och men en over size svart t-shirt, sen hitta vi en svart klänings om satt som gjutet så den blir lördagsen kläddsel helt klart. Så gick vi till bodyline och köpte "Control It" en kroppstrumpa som hjälper till att forma och göra magen liten fastar och slimare. Visst den ksota runt 300kr, men helt klart värd var ända krona. Väldigt osexigt, men resultatet vart väldigt väldigt bra. Tänkte mest att kvinnor som var så där minst 10 år äldre än mig anväde sig av ett sådant hjälpmedel.Som sagt osexigt till tusen,
Nya kläningen, vi tog ett kort och skickad till Jejjes Emelie

På lördag är det fest med stort F hos Carin, då har Jejje bestämta tt hon ska platta mitt hår, kuligt, men stackars henne, Det tar lång tid, sen ska Emelie göra mitt smink, hon är väldigt bra på att sminka och se vad man ska ha på sig. Så det ska bli roligt! Det som fattas är pumps, så ska åka till skopunkten imorgon och se om de har de jag testa på stan fast i rätt strl där. Får inte bli för dragen får då lär jag ju lätt ha stukade anklar, Jag är mestare påatt trampa snet.
Nej nu ska jag iväg till träningen! Baj baj

Blandade bilderHär kommer lite blandde bilder i en salig blandning!
(Klicka på bilderna för att få dem större)

Höst bilderPappa och Gerd hade plockat en väldigt stor kantarell, jag har då inte sätt större har du?
Älskar svart/vitta kort


Västervik trippenVi hade en jätte bra söndag i Västervik i slutet av augusti. K har en tendens att ta kort på mig så tjisar ( märkte att det ordet har jag ingen anning om hur det stavas)  jag jämt, får komma ihåg vart jag har solen!

KatternaSkrållan, Shakira, "Den enögde" Yatzy, och Sottis. Sottis gilalratt få var i väskor, att känna sig ombonad. Shakira är det nya till skottet hos pappa och Gerd jäte liten och jätte söt!

EgobilderAtt ta ego pic's är något ajg tycker är rätt roligt om jag är på humör. Gillar nya tröjan med guldtryck, så jag. Lilla farmor har med kommit med på bild, från då vi fira pappa. sista bilden tycker ajg vart bäst, den är tagen med K's mobil som har calsise optik :)

Fixa till bloggen? Hjälp?!

Måste fixa till bloggens yttre, den ser hemsk ut... Men jag är inte så bra på sånt, all hjälps som går att få önskas! Nu ser den väldigt rörig ut, får ta en koll över det där senare.

Gel-Chameleon VS Gel-Rocket W


Kollade på Sportex sida lite efter ny träningsskor, de är ju den ända affären som har STORT utbud över Asicis, när det gäller walking, allorund, arobic och löpning. För er som inte fattar så är det skor jag pratar om, :P Jag har blivit väldigt kräsen vad det gäller skor, farmför allt när det gäller träning. Att investera i en bra sko, gör att träningen flytter på bra minimerar allt ont som jag annars får. Höft, knän och fotsulla är väl där mina problem ligger lite när det gäller träningen och allmänt. Om man inte vet bättre så tror man ju att det ska kännas lite skumt när man tränar, eftersom man aldrig har gjort det. Men om man sen får lite hjälp av kunnig personal inom området, skor/fötter/ träning så inser man att något är lite tokigt.

Jag körd alltid med rea produkter innan jag visste bättre, men vad jag har lärt mig är att även skor har ett "bäst förredatum" precis som mjölk. Det står när skon är tillverkad sen så tänker man att skon "håller" ett år efter det datumet, för att gummit blir gamalt och ger inte samma dämpning som på en färsk sko. Rätt logiskt!Där det står F091205 CP Innebär, tillverkad December 2005
Detta är från min gamla röda Asicis
Lite dålig bild, men det långa numret är tillverknings numret, där 7:an längst bak ska stå för tillverkngis år, om det stämmer eller om försäljaren bara hitta på kan jag inte svara påNuvarande träninsgs sko från Asics, F091105 alltså lite gamal!

Det är rena grekiskan om man inte vet vad man ska fråga eller kolla, men vet man vart man kollar efter datum så rekomnderar ajg starkt att man gör det för många skor som säljs är eller blir snart gamla speciellt rea varor, ( men det är mer än självklar grej, det reas ut för att det inte är säsong)

Sist jag kollade på skor så fick jag en expidiet som ändra helt attityd mot mig när han insåg att jag vill ha en kvalitetsko, där datumet inte låg för nära. Eftersom den första hna vissam ig så gick den snart ut, dåså var han snabb att hämta andra objekt. Det var lite roligt :)

De skor jag har kollat efter på Sportex hemsida är Gel-Chameleon dock är det en sko jag har just nu, och den har jag inte varit riktigt nöjd med, så förmodligen går den bort. Gel-Rocket W är den blå/vitta skon det är en innomhus sko för allround träning. Så den ska testat när lönen ramlat in. Jag har tidigare underskattat Sportex, fått för mig att det är en "billig" affär, med altv till märkesskor, men såvar det inte riktigt när man kom in i affären, plus att det är lite folk oftast vilket bidarar till mycket god service eftersom de har tid med en och vill sälja in en sko!


Gel-Chameleon VS Gel-Rocket WTränat !!

Skönt med helg! Och att inte behöva jobba!!!! Nu väntar tre veckors ledig helg, toppen. Det är ändå något speciellt med att få var ledig på helgen, varför? Ja de flesta andra är lediga då, roligare att göra något speciellt på helgen än i veckan. Man har tid till att göra, träffa personer i sin närhet. Förr var helg lika med fest, men det är ju några år sen jag såg det på det sättet. Jag har ju blivit en torrboll genom åren, så nu är helg mer lika med mys, lathet, eller ett pass på gymet.

På förmiddagenvar jag och träna de har bara öppet för ett pass på lördagarna ås idag testa jag det, XL- gympa, helt okey till och med riktigt bra. Eftersom det var cirkelträning bar för att ett pass är inriktat mot remiss klass, eller personer med hög övervikt behöver det inte innerbära att det är lätt och inte ger något. Det har helt och hållet vad man gör själv. Eftersom cirkelträngi är en favo, så lägger jag gärna på tungt men med färr repitioner. Så man käneratt det tar på en gång och inte efterde sista rep. Man hinner inte dö mycket på 1 minut. Altv lite lättare fast mer rep, det bror lite på vilket humör jag är på samt övning. I vissa övningar krävs mer koncentration och mycket att tänka på så då blir det oftast färre, men att de är ordentligt gjorda från början till slut för att inte få felbelstning eller skador. Plus att gör amn det ordentligt tar det mycket bättre!!

Så bestämde mig för att stå fast på detta pss då det är varait pass med kondtion vissa gånger och styrka vissa gånger. Även om jag jobbar så börjar jag ju alltid 14 på lördagarna så ett pass kl. 10:00 hinner man ju med, inga problem. Tanken just nu är att träna minst 2 ggr/veckan. Denna vecka gick det galnat, men jag siktar mot att träna 3dagar/ eckan för att sedan öka till det mest ultimata 4 ggr. Då mår jag som bäst när jag får röra på mig mycket, min kropp behöver det.

Det tar inte lång tid innan man blir fast och gillar att träna eftersom man upplever mycket posetivt med det oftast, man blir inte trött, man sover bättre, jag som har haft otroligt mycket huvudvärk/migrän genom åren slipper äta tabletter för det försvinner. Man orkar mer och blir starkare, som gör att man inte blir sjuk så ofta. Men jag förstår om det tar emot, för det gör det för mig med i perioder, men när jag väl är inne i min tärnig då är jag oftast ostoppbar.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, sen ska vi åka till Däckland och kolla efter nya vinter däck till bilen. Den nya bilen kansek man ska säga, eftersom det blev den blå golfen, men den är mer K's än min eftersom jag har inget körkort och kan änså länge inte utnyttja den. Men den är himla fin och vi är väldigt nöjda med den :)

Sen vid två tiden eller något så ska vi till Media markt och kolla på pressenten till Carin, ikväll är vi bjudan till Henka och Johanna var länge sen jag var hos dem så jag gick med på att följa med ditt. Får se vad vi hittar på, jag tänker vart fall inte dircka något. Det lär ju särkert de göra!

Veckan som varit

(Hatar att blogga på laptopen, den är sjukt känslig. Så markören kommer lite varstans, så därför kan detta inlägg bli hur som helst, då jag har lite svårt att se när det blivit tabbar)

Har inte haft tid att sitta vid datorn på ett tag. Vart mycket jobb, och när man inte har varit där så har jag försökt gå till Athena för att träna. Sen är det ju som alltid att när man har lite ledig tid brukar man dessvärre få ta tag i hemmet :(Min pappa har fyllt 55 år, han fick pressent kort på MediaMarkt det vart han glad för. Vi fick kallskuret och potatisallad, bröd mm till, och själv klart tårta efteråt. Astrid (bonus mormor) hade bakat den, jag bakar sällan tårtor numera. Det är inte min finess att få till det riktigt längre, måste ju hålla sådant uppdaterat om det ska bli bra. ( Gick ju Livsmedel med inriktning mot bageri/konditori).

Ja märks att det börjar bli höst, gråmullet för jämnan och svalare och friskare luft, det tycker jag ifor bara är skönt. Behagligare att cykla i och promenera i. Igår var jag på stan med Jejje, på vägen när jag skulle möta henne gick jag förbi en affär som säljer Rättvissemärkt, krav produkter mm. Då hitta jag jätte söta träleksaker, så ska köpa en bil, eller ett flygplan så ska Willhem få det som försenad doppresent.


Träleksaker är vackra och klassiska tycker jag

Anledningen till att jag och Jejje var påstan är för att våran kompis Carin fyller 25 den 21 sep. Hon ska ha VÄRSTA festen dagen innan, alltid sjukt svårt att köpa present. Idéerna var många, lergryta, fina glass med vin el champang, delikatesstalrik med lite lyxigheter, presentkort... Men inget av det kändes "rätt", sen efter att ha yrrat runt som två hönor, så kom vi på det. Carin gillar att ta kort, när de har fest och dylk. Dock kör hon med stenåldersmodell på kamera. Sådan vanlig som kom förr många många år sen,som man måste dra upp för att ta nytt kort, med filmrulle och hela köret. Så hennes present kommer blir en DIGITAL kamera. :) Hoppas verkligen hon blir glad för det och att inte någon av alla de andra 53 st gästerna köper likadan present.Ni läste rätt kvinnan har bjudit runt 53 personer till hennes 25 års fest, visserligen finns det utrymme till alla, de bor ju på 220kvm. Men ändå, det är inte min grej och hennes. Jag tycker inte det är så märkvärdigt att fylla 25, men alla är ju olika. Carin ser det ju som ett bra tillfälle för en stor fest, så hon kommer bjuda på mat, dricka och en del skratt skulle jag tro. Min 25 års dag som ligger ett tag fram i tiden, ha jag redan bestämt att den ska firas någonstans där det är varmt. Alltså inte Sverige, för det är inte varmt i mars!

Efter stan igår gick vi till Spice Hot, där de har god asiatiskmat, köpte hem och åt hos Jejje, för "resturangen" är inget vidare trevlig att sitta på. Efter maten såg vi på Idol, alltid kul! Dock förstörde väl Emelie och Kristian hela programmet, ( inte min Kristian utan Jejjes kompis) för de är sådan personer som bara måste höras hela tiden och kommenterar varända en och sjunger med. Lite smått jobbigt jag och Jejje vill ju ha mer tyst så man hör vad de sjunger. Hos henne är det väldigt vanligt att vattenpipan kommer fram efter maten, det är verkligen Jejjes grej, she loves it. Jag har testat och jo det kan väl va gott med frukttobak, men jag är inte alls såld på det. Är ju inget nikotin i så det är ju inte lika beronde framkallande.

Sen när Kristian jejjes kompis hade sätt klart på Heros så gick vi hem, han bodde vid Djäkne så det är ju på vägen hem, slapp man ta spårisen. För feg för att gå hem när det är mörkt numera, vilket är rätt klokt ifor. Cykla funkar bättre tycker jag när det är mörkt. Väl hemma plockade jag upp dagens "fynd" köpte en hjärtskål som var dela från Mique (http://www.mique.se/) där det står "mitt" och "ditt", plus tre små ljusstakar som påminer om Mine serien. Jag hade present kort på 200kr, så jag anväde det bra fick 1kr över. Fick present kortet när jag fyllde år så det är ju ett tag sedan...


Jag tyckte svart var fint, fanns i rött med.


Ännu en dag ska man jobba på sin lediga dag! :( Frågan är ska man ta 6h komp eller kvalificerat ob...

Bjuden på Diamntbröllop, testat arbetskläder...


Ska på Diamnant Bröllop i september

Torsdag, snart är det helg för vissa, För en annan så är det sista jobb helgen, sen ledig tre eftersom jag har tagit semster 27-28 sep. Jag är ju damen som gillar kalas, det är alltid uppskattat av mig. Vill gärna inte missa sådant, den 27 sep firar mormor och morfar 60- årig bröllopsdag, Diamnat Bröllop så då blir det stor fest med hela släkten i service huset. Ska blir riktigt roligt, jag hade 3dagarsem som ajg var tuvgen att ta ut innan årets slut så jag passa på att ta det den helgen, funkade bra. LIte svårt ibladn att få in någon när jag jobbar helg, men snälla Maria N tog min helg :)Mormor & morfar som tecknade gubbar?

Denna dag har rullat på som alla andra lediga dagar har en tendens att göra. Ingen stress så aloe vera shot, och tidings läsning, föratt sen äta frukost. Kolla lite bloggar, rolig tidsfördriv, http://kenzas.se/ och http://www.blondinbella.se
är nog de två "kändisbloggarna" jag läser typ dagligen. Finns ju en hel uppsjö av bloggar nu så det är bra att välja och vraka om man tycker det är roligt att läsa. Spela lite SuperFrog har jag gjort idag med, roligt! Men vi pratar inga timmar av spelande utan en liten stund har kommit på att jag måste kolla på söndag om "kodboken" finns kvar hos pappa och Gerd. För i din finns massor av Superfrog koder ifalll man känner för att testa andra banor.När K vakna åkte vi till Djurmagazinet för att köpa katt mat, våra små får ett dyrar foder. Men jag/vi tycker det är värt det det är mer mat för en katt en ett foder som man kan köpa i en mataffär.  plus att det fodret vi köper hjälper till så detinte får så mycket hårbollar, utan hjälper til latt rensa magen så de slipper spy. Det är ju varken roligt för katten att spy eller för mig att torka spyor. 10kg foder räker ju rätt länge med även om det kostar runt 500kr, men det är ju ett kilo pris på ca 50kr/kg.http://www.royalcanin.se/

Sen åkte vi hem, tog lite att äta. För att sen gå till Kläddbuferten eller vad det heter. för att testa arbetskläder. De satt inte så flumigt tyckte jag. Vart rätt nöjd. Tog 5t-shirts och 4 byxor varav två jenas. Kom ihåg att köpa eller kolla efter magnizumtabletter så gick till Life för att köpa det, så man slipper kramp i vaderna, det skulle även underlätta från trängisverk med :o) Toppen! Skulle hämta ut lite kort, men de var inte klara så jag fick komma förbi imorgon igen, men då har jag nog inte tid så det får blir på lördag isånt fall. Köpte hem en sallad från Pause, som jag ska äta efter träningen. Vilken jag ska gå till typ nu, två pass Cardio/pump och sen Yoga.

Baj baj, bloggenTorghandel, kollat på ny bil

Onsdag

Idag är jag ledig från jobbet, väldigt härligt och skönt. Att var ledig en dag efteratt ha jobat 7 kändes igår, tanken var att gå å träna. Men var så trött så jag orkade inget alls. Vart en seg kväll hemma i stället. När jag vaknade så ringde jag till ett ställe där man testar arbetskläder, beställde tid för det. Blev imorgon 13:30, ska kanske inte bli jätte kulatt prova för jag har ju sätt att kläderna sitter som jag vet inte vad på de flesta. För att det typ är medlålders till hög medlålders damer i hemtjänsten som har disginat arbetskläderna typ. Så super hög midja, på jeans och byxa. Men vem vet de kanske sitter as kalas på mig?  Ska testa och har tänkt ta ut 3 byxor, el jeans. Samt 5 t-shirts som jag är berättigad till. Som lägget är nu så sliter man på sina egna kläder, vädlgit onödigt ,eftersom jag inte ens har så värst mycket kläder!! Sen kommer man ju anävda sina egna kläder med men då har man vart fall jobbkläder också,det ska jag styra med imorgon.

Hm, imorgon ska jag testa Carido/pump  innan yogan, så lär var trött imorgon kväll..  Just nu ligger mitt mål att träna två pass i veckan för att sedan höja det till tre och till sist fyra. Än så länge funkar det rätt bra, så det känns bra.

På fm idag så var mamma och jag på torget, jag handla ägg, och äpplen. Så köpte mamma hallon 2 frp, kantareller och en bukett av astra. Jag uppskattar att gå på torget och kolal det är mysigt, men idag var det inte alls så mycket stånd och mys faktor, den är större på lördagarna.  Jag fick Hallon och kantareller av mamma, snällt :) Så satt mamma vid torget en stund och samla kraft och babbala på... Själv lyssnar man på ett halvt öra eftrsom det mestahar man hört 1-3ggr ( då är jag allvarlig, hon har ingen anning om vad hon har sagt eller inte) Sen gick hon hem till sig och jag till mig. Vi ska kolla i Antik affären som ligger brevid mig, mamma gillar porslin ocg prynadssaker som de säljer där. Hon fråga omvi kunde åka till Loppisen i Villbergen någon dag med så det ska vi göra, men då ska hon få ta bussen så hon kan åka ditt sjävl sen! Man får inte var dum!!En sådan bukett köpte mamma

Väl hemma hade K vaknat så fråga han om jag vill med och kolla på en bil, det kunde jag ju göra. K fick tillsvidare tjänst i fredags, så det var super kul. Den har vi hoppats på, så riktigt skönt att det blev så.

Vi åkte till Söderbergs först och kolla på en Golf GTI, silvrig, den kändes så där eller nej tack. för min del, de hade inte recondat den och var lite små saker som de skulle fixa innan den var sälj klar. Om man inte som säljaren sa var händig och hade bra kontakter så man kunde fixa det själv då kunde man ju få den för en "billig" peng.
Häromdagen var K o kolla på en annan golf, blå metalic. Så vi åkte o kolla på den med när vi änå var i farten, Jan Wisemark Bil AB stod den hos. Vad ska man säga den kosta inte alls lika mycket som GTI'n ( inte så konstigt eftersom det itne var turbo i den här) Känndes bättre när man satt i den, allt var bättre helt enkelt. Det vart lite kärlek när man såg den.Nya bilen?

http://www.blocket.se/vi/17459863.htm?ca=14_s

Ny månad...

Tisdag, ny måad. Mitt "nya" vik började gälla från och med igår, vilket innebär vissa förändringar med en ny brukare. Vi får se hur det går, men det komemr ta tid att lära sig men det blir nog bra tillslut.

Helgen jobbade jag, så blev inte så mycket mer. Jobbade ju 14- 22, 06:45 - 16 söndagen var rätt seg 7:e dagen. Men det gick rätt fort ändå, var skönt när man fick gå hem och var ledig en dag. För att jobba idag, men eftersom jag går brevid och bar "studerar" så känns det inte som man jobbar så värst mycket på det sättet.

Vi åkte till Maxi och tog en glass på JamJam, kommer nog bli rätt fint där när det blir klart, sjukt stort lär det ju bli!!! Hellre åker man ditt än Hageby, det är så avigt på något viss. I Fredags var vi hos mormor o morfar, för mormor fyllde år! Vi fick både smörgåstårta och gärddtårta!Det var inte denna fina smörgåstårta vi åt, jag hade glömt kameran hemma. Åkte direkt efter jobbet.Kan ju inte på stå att mormor gillar att snåla på kalorierna precis :)

Min kusin hade gjort tårtan, väldigt god.  http://www.broadwaybageri.se/start.html

Mormor vann totalt 100kr av de två trisslotte samt 5st tia lotter jag gav henne :)


Super Frog

Det är kul när man kommer på saker som man syssla med mycket förr, och så googlar man ex ett gamalt spel eller musikvido, mm så får man upp det. Eller testar på Youtube.com bra tidsfördriv

Mitt favo spel när jag var liten var SuperFrog till Amiga, för er som inte vet vad Amiga http://sv.wikipedia.org/wiki/Amiga
Amiga var en av de mest populära hemdatorerna under andra halvan av 1980-talet och första halvan av 1990-talet. Tekniken utvecklades av ett företag kallat Hi-Toro och rättigheterna såldes till Commodore. Idag förvaltas varumärket av det amerikanska företaget Amiga Incorporated medan operativsystemet AmigaOS utvecklas av belgiska Hyperion.Så hade vi det kopplat tillen gamal TV, det var då tidens "Nintendo"

Vart fall mitt favo spel på den tiden var Super Frog, det är nog fortfarnde ettav mina favo spel, även om jag inte spelar det så värst ofta typ aldrig. Så Av någon anleding så googla jag det, för jag har varit nyfiken på om det finns till PC det brukar de flesta gamla spelen göra. Det fanns massa klipp på youtube.com Så vart värsta nostalgi kvällen igår!
Nostalig tripåp, Super Frog Intro

Hittade igår två olika länkar där man kan ta hem spelet... Bl.a

http://pooka.ezri.mine.nu/sfrog/loads.htmlDet bor en liten spel nörd i mig :)

Nu finns Super Frog åter på dator, blir att lägga över det på externa så det kan bli bevarat!RSS 2.0