Fortfarnde förkyldJag är fortfarnde förkyld, denna natt var inget vidare. Host host och åter host. Så äkligt att hosta upp slem och snor, när man väl börjar hosta är det ju kört. Så det var skönt med sovmorgon, jag börjar jobba klockan ett har fått förskjuten arbetstid eftersom  jag inte ska var på jobbet. Men så slutar ajg vid 20 ikväll istället för 22. Sen blir det att kurrera sig, så gott det går.

Börjar undra om jag kommer kunna följam ed e och simma på söndag, jag hade hoppats på att min förkyling skulle var lite bättre vid det här laget. Herpesen är ju mycket bättre även om det kom några nya blåser. Igår ringde jag VC ang det,jag tycker ju det är lite jobbigt med det där. Man känner sig inte så fräch till att börja med, sen är det bara allmänt äkligt även om det går. Men vi kom fram till att nästa gång jag får det så ska jag höra av mig till VC för en jour tid, så ska doktorn kolla på det om det är tillräkligt mycket för att få tableter mot det. Eller om det går att göra något annat. För det är ju skit trist.

Igår stekte jag pankakor och hde köpt frysta bär/frukt som jag åt till. Mums. Det blir även dagens lunch eftersom det inte finns till gång till kylskåp sen på jobbet. Man måste ju äta något, sallad orka jag inte laga igår. Pankakorna vart faktiskt riktigt tuna, mina har haft en tendens att bli lite tjocka förut men nu lyckades jag riktigt bra.

I helgen ska jag till Madde, om jag inte blir banlyst pga min förkyling. Söndag ev simma, annars inget planerat. Vi prata om att gå på bio ett tag, så vi får se om vi gör det eller om vi tar det en annan helg, nu när det finns så många lediga.
K ska börja ta bort tattueringar så det gör att en del pengar kommer gå till det varje månad, men det kan det var värt. Han ska till Hair Free i Linköping, som sammarbetar med TattoFree så 11 mars ha han sin första tid.

Hoppas mina böcker kommer snart, ajg provläste första kapitlet på Mias bok,Så dumt! Det var verkligen en bok i min smak. Jag är helt såld över självbiografier, om jag läser så är det i regel bara det. Eller böcker som är i liknelser som det. Men jag ska faktiskt beställa hem Philip Pullmans triologi, Guldkompasen, Den skarpa eggen, och Bärnstenskikaren.
Filmen Guldkompassen gick vintern 2007 på bio, den var väldigt bra så därför skulledet var intressnat att läsa böckerna som den kommer ifrån. Även att läsa Narnia böckerna, alltid  bra att funder vad amnsak ham ed sig för böcker på semstern. För då plöjer man ju böcker som bara den.  Jejje har ju beställt hem alla Tory Haden böckerna så de kan man ju alltid låna av henne :)

Nej om man skulle fundera på att göar något eller ta en dusch innan man ska och jobba. Baj bajThe Golden Compass trailer

Olika flättekniker

Kollade på Stina- Lee's blogg, hon hade lagt upp ett klipp om hur man gör utbakd flätta, och det kan inte jag men nu vet jag hur jag ska kunna lära mig. Hitta klippen som hon hade gjort ( el hennes kompis) på YouTube så läger upp dem, kanske inte bara jag som gillar att göra flättor :)

Hitta även hur mangör fiskbensflätta fast på engelska men den får vara med den med.

Inbakad flätta på dig själv
Ännu ett klipp om hur man gör inbkad flätta
Enkel förklaring till

Utbakad flätta på dig själv
Hur man gör utbakd flätta
Enkel instruktion
Hur man gör en fiskbensfläta seg för steg
OBS! På engelska

Helgfritt x 6 :)


Börjar bli lite väl segt att ha bajs ont i halsen morgon och kväll, tröttsamt som bara den. Man blir lixom rastlös av detta, att bara var hemma. Gjorde en upptäkt idag, jag kommer var ledig 4 helger i rad!!! (Rättelse 6st helger!!!) När hände det sist?! Det vart jag riktigt glad för när jag kom på det !!( jag jobbar ju normalt två helger i månaden, alltså jobba två ledig två). Anledningen till attajg är ledig så många helger ärattajg har semster en helg, plus att en annan elg är borttagen. Men vad då lycka? Ska njuta av att var ledig några helger :) 11 april är nästa helg att jobba :P

Igår så var jag hemma hos Angelica, vi såg på Den rätte för Rosing Programmet var lite kul, lite patetiskt men jag vågar 0nog påstå att jag kommer kolla på det igen.  Den skulle Jejjson sola så då passa jag på att gå hem. Hade jag inte haft det där på hakan hade jag kanske följt med.

Märks att man har "kort" hår nu, för jag börjar få panik på det för det är för långt nu!?! Haha, och det är ju egntligen inte så långt i förhållande vad det har varit. Men det måste fixas antingen nu i feb, annars mars. Får se hur länge jag orkar vänta. Så roligt för frissan saatt jag nog skulle behöva klippa mig efter 8 veckor mycket riktigt är det precis så jag känner. Jag skulle vilja lägga lite slingor eller färga håret mörkt igen, men jag vet inte riktigt. Kanske börjar med att klippa det bara, så får vi se vad som händer.Jag är så sjukt såld på låten jag la upp igår, My Love - DanJah den går på repet flera gånger om, från YouTube Helt klart min nya favoritlåt, lär väl spela sönder den. Jag kan inte påstå att jag har hört den  så mycket på radon, några gånger ( jag kör ju med P3 hemma, för vi får inte in Rix Fm, Mix megapol eller likande, men via boxen får vi det men då måste man ju ha på tv:n

DanJah - My LoveDanJah - My Love

Räker väl med att lyssna på låten för att inse att den är grym?
Om inte får man väl testa några gånger till, fastnar man inte förr den då så var det inget för dig!!

Själv tycker jag att den är välidgt bra, repet bra, soundet gör ju att man bara diggar med.


Om man vill lyssna på mer musik kolla in hans MySpace sida

LCHF & Så Dumt!

Idag har jag varit på medarbetar samtal på förmiddagen, då fick jag reda på att det är 260 dagar kvar tills jag får en fasttjänst. Typ ett år, inte riktigt men heller inte så långt ifrån. Hade man kunnat lägga ihop olika anställningsformer hade jag bara haft 16 dagar kvar. Surt! Men men jag klarar mig, så inte för det. Vet ju att jag får den tids nog, och att jag inte skulle oroa mig över mitt jobb änså länge.

Sen så gick jag förbi Ica och handla soppa tills imorgon, tycker det är rätt gott med soppa. Funkar bra som lätt luch. Klickade precis hem två böcker från Bokus, våren börjar närma sig så då brukar min läslust öka. Sen är jag barnsligt förtjust i kokböcker.
                                                                                                          Om Boken
Efter de populära böckerna Doktor Dahlqvists blogg och Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll kommer nu den efterfrågade kokboken, fylld med läckra och lättlagade recept. LCHF ger dig stora hälsovinster Välkända doktor Annika Dahlqvist förespråkar en kost som kallas LCHF. Förkortningen står för LowCarb-HighFat, alltså en kost som innehåller en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett.
I den här boken visar Annika tillsammans med Airam, Maria Höglund, hur man äter nyttigt till vardags och fest. Alla kan vinna på att gå över till LCHF-kosten, men den viktigaste hälsovinsten gör diabetiker och hjärtsjuka. De hjärtsjuka är nästan alltid insulinresistenta och därmed prediabetiker, de har det man kallar det metabola syndromet. Diabetiker och människor som lider av det metabola syndromet lever i livsfara varje dag.
De kan drabbas av hjärtsvikt eller när som helst få en hjärtinfarkt. Om du går över till LCHF-kost är risken för dessa problem nästan obefintlig. Recepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga butik! Airam, alias Maria Höglund, har själv levt efter LCHF-konceptet i flera år. Maria är sjuksköterska med ett förflutet som kock. Maria lagar god LCHF-mat till sin familj varenda dag.

Det kommer ju alltid något nytt inom matvägen, förrut var ju GI väldigt hett, nu är det LCHF. En på jobbet har köpt kokboken och äter efter den och säger sig ha tappat all vad sötsug heter, låter ju intressant. Men jag gillar kokböcker så där av vill jag ha en sådan!                                                          

 Vill du läsa ett stycke hur Mias boken? Tryck här
Om Boken
Från heroinist till Sveriges mest framgångrika vägledare
 Att Mia Törnblom har ett stökigt förflutet är ingen hemlighet. I sina succéböcker och populära föreläsningar om självkänsla delar hon frikostigt med sig av sina egna erfarenheter. Men först nu berättar hon hur det verkligen var. Så dumt! är hennes efterlängtade självbiografi - en personlig berättelse om hur hon har tagit sig från djupaste självförakt till att respektera och älska den hon är.

Boken tar sin början under Mias sista dygn som aktiv narkoman då hennes tillvaro kantades av kriminalitet, missbruk, våld och sorg. Men då, när hon befann sig på botten, vände allt. Hon insåg att hon måste välja mellan att dö eller att överleva.

Med insiktsfullhet och humor skildrar Mia Törnblom hur hon blev nykter och drogfri. Hennes bok visar att förändring är möjlig. Alla kan lära sig att älska sig själva och att vända mörker till ljus.

Så dumt! ger svar på frågor som: Vad driver en människa att leva ett destruktivt liv? Vad krävs för att man ska finna kraften att vända om? Och hur gör man för att orka gå vidare trots att man skadat dem man älskar allra mest? Framför allt är det en berättelse om förlåtelsens läkande kraft.


Jag har passat på att städa underbordet ( vi har ett bord med "undervåning" som gärna smalar på sig massor med skit. Så nu är det rent och fint och bara nödvädig skit under. Ställt in träningen idag eftersom jag har fruktansvärt ont i halsen när jag vaknar,sen blir det bättre. Hoppas kunna träna på torsdag, om inte det så åtminstone söndag. Då ska ev jag och E och simma.

Igår satt jag och träna på kamerans lite mer avancerade inställningar, börjar lära mig. Ställer man in på Djur så får man jätte fina kort på katterna :) Jag har tidigare bara bemsättrat läget "Easy mode" men lär man sig de andra inställningarna får man finare bilder :)

"Hockeyskydet är på"

Så försvann helgen i ett naffs, skönt kan jag tycka. Eftersom jag nu ska ha min kort vecka :) 3 arbetspass totalt :) I förgår kom snön, så nu är det vitt vitt, det är ju mysigt med sön. Vart fall när den ligger kvar.  Kollade på Melodifestivalen förigår med, jag tyckte att EMD var bland de bästa, och att Molly Sand'en hade en väldigt fin ballad. Men jag tror EMD skulle kunna komma rätt långt när det gäller finalen om vilket bidrag som ska åka från Sverige.

Igår efter jobbet så var vi hos pappsen och åt söndagsstek. Mums mums!! Något som dock är så typiskt pappa är fotbollen, det var ju trots allt söndag. Han kan inte missa någon fotboll. Jag fråga ska vi inte stänga av tv:n, svar. Nej det är ju fotboll, aha? ( Jag bryr mig ju liksom inte) Men det gör pappa. Så Söndagsstek med fotboll i bakgrunden, det bevisar nog hur mycket pappa gillar fotboll. Sen åt vi tårta och drack te/kaffé/läsk. Bestämde att vi firar mig en vecka efter de kommit hem från Thailand, de är ju där när jag fyller 25! Sen när Söndagsmyset var över så åkte vi och handla lite gran.

Jag fastna framför "På Spanning med Bridget Jones" jag trode jag hade sätt den men det hade jag faktiskt inte gjort. Sen vart det natti natti. Det var ju "herpes" jag fick när jag häromdgen skrev att jag annade att det var det. Mycket rikigt så nu är hakan inte vacker. ( Jag kallar det även för munsår, får det alltid på hakan har alltid fått det där kommer förmodligen alltid att få det där med) Så "hockeyskyddet" har varit på .

( Hockeyskydet är lika med en bit steril kompress, fixomull, zoviraz eller liknade.  Bra att anväda innan du tillverkat ett hockeyskydd är: Alsolsprit, rengörings pads, tops minst 2st. Sen är det klart! Du är redo att möta omvärlden med hockeyskeddet!!)

Nu börjar det bli bättre så idag har det inte varat, börjar bli en skorpa så då kan man gå utan hockey skydet när man är hemma. Ser ju ut som jag har kraschlandat på hakan, vackert är det som sagt inte. Men men, sånt är livet. Fick även feber  i lördags när jag jobba, men det var bra att proppa i sig lite Panodil och se lycklig ut. Vissa dagar funkar det helt enkelt inte att var sjuk.

Min herpes komemr gärna när man har en förkyling i kroppen, så nu är statusen ont i halsen, mer än så är det inte. Så blir att jobba i veckan om inget händer. Ingen träning dock.

Nej nu ska jag testa att ringa kusin, se om hon är vaken och tillgänlig.

Fritidsresor VS Ving

Fritidsresor VS Ving

Tänkte skriva ett inlägg om den förstar resan vi boka om, lägga upp bilder och likande. Samt vissa den resan det faktiskt blev sen. Så där av Fritidsresor VS Ving, all info från respektive hemsida.


Om resemålet Puerto de Pollença
 


Puerto de Pollenças skyddade läge och långgrunda stränder längst in i Pollençabukten har gjort orten till en favorit bland många som söker en bekväm, men också mer stillsam semester i en charmig miljö. Här flanerar du längs strandpromenden i skuggan av pinjeträd och insuper atmosfären av klassisk badort.

Vackra 20-talsbyggnader Den lilla staden ligger längst norrut på Mallorca nedanför en utlöpare av Mallorcas mäktiga bergskedja Sierra de Tramuntana. Redan på 1920-talet kom de första utländska besökarna, främst brittiska kolonialtjänstemän, till Puerto de Pollença. Nere vid havet kan du än idag hitta flera vackra hotellbyggnader från denna tid.

Färggranna fiskebåtar och exklusiva butiker I hamnen ligger segelbåtarna sida vid sida med en handfull färggranna fiskebåtar. I närheten hittar du både exklusiva boutiquer och affärer som säljer hantverk, keramik, skor och livsmedel. Missa inte heller fiskrestaurangerna!

Många utflyktsmöjligheter Utflyktsmöjligheterna från Puerto de Pollença är näst intill outtömliga. Du kan exempelvis hyra bil och bege dig ut till den 300 meter höga klippudden Cap de Formentor som störtar rakt ner i havet, likt Mallorcas egen Nordkapsklippa. I närheten finns även fina badvikar, vandringsstigar och staden Pollença med anor från romartiden.Bahía Pollensa FFFF, Puerto de Pollença


Familjevänliga Bahía Pollensa har ett lugnt läge, bara ett par hundra meter från den fina sandstranden. Lägenhetshotellet, som är välskött och upppskattat av skandinaviska gäster, har ett stort poolområde med bar och två pooler. För barnen finns både lekplats och stora ytor att röra sig på. Inom hotellet finns Internetmöjligheter och ett välsorterat snabbköp. Musikunderhållning anordnas några kvällar i veckan. Rymliga och ljusa en- eller tvårumslägenheter. Frukostbuffé och halv- eller helpension med menyval finns att boka som tillval. Grundpris: Plats i lägenhet, inga måltider.

*Avskild del i stora poolen.
Fritidsresor

                              
Bad 200 m Centrum 1,5 km Reception 24 tim Hiss Ja Etage 3 Pool Ja Barnpool Ja* Restaurang Ja Bar Ja

Detta var den resan vi boka först, som var rätt dyr för att bara vara en vecka. Som vi hade lite ångest över.


Om resemålet Alcudia

Alcudia är Mallorcas familjeparadis! Här hittar du en fjorton kilometer lång sandstrand, som är långgrund och mycket barnvänlig. Allt du behöver för en lång dag på stranden finns här: solstolar, parasoller, vattensportsaktiviteter, strandbarer och lunchställen. Längs med stranden går en bilfri strandpromenad ända in till Puerto Alcudia. Orten har expanderat enormt de senaste femton åren och tar idag emot massor av turister. Men eftersom den är byggd på ett stort flackt område känns den inte trång eller överexploaterad. Det finns egentligen tre ”olika” Alcudia.

Det första är den ursprungliga och lite sömniga staden Alcudia ett par kilometer inåt land. Det andra är hamnstaden Puerto Alcudia som är kärnan i turistområdet. Här ligger affärer och trevliga restauranger på den ena sidan strandpromenaden och fiske- och segelbåtar på den andra sidan. Vid Puerto Alcudia börjar den långa stranden och längs den ligger den tredje och nyaste delen, turistorten Playa de Alcudia med alla hotell.

 Trots Alcudias barnfamiljsbetoning finns här ett stort utbud av både barer och diskotek. Många ungdomar från Palma väljer att åka på kvällsutfärd till Alcudia på helgkvällarna. Restaurangutbudet är stort och här finns såväl inhemska som internationella restauranger.

Sol & bad Playa de Alcudia Är en ca 14 km lång sandstrand med vit finkornig sand och klart vatten. Stranden passar utmärkt för barnfamiljer då den är både bred och långgrund – ju längre österut man kommer, mot grannorten Can Picafort, ju mindre långgrunt blir det. Så för familjer med riktigt små barn rekommenderas delen närmast Alcudia. Under högsäsong är stranden väldigt välbesökt. Speciellt under helger då även Palmaborna med familj söker sig hit. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra (ca 4€/solstol och person). Det finns också ett stort utbud av vattensporter som till exempel trampbåtar, bananbåt, vattenskidor, windsurfing och segling. Tillgång till sötvattensduschar, toaletter och ett flertal små strandbarer och lunchserveringar. Playa de Aucanada Liten stenstrand, ca 500 meter lång som ligger längst ut på udden, förbi hamnen. Här är det oftast lugnare, då det är lite knepigt att ta sig hit. Det finns inget serviceutbud. Hit tar du dig med bil, cykel, buss eller taxi. Populär strand bland mallorkinerna själva.

Utflykter på Mallorca Alcudia ligger på Mallorcas nordöstra del och omgivningarna bjuder på mängder av spännande utflyktsmål. Till flera av dem kan du ta dig med buss och till och med cykel. Men bekvämast är förstås hyrbil. Då kan du även ta dig runt till de mer isolerade gömställena och slipper passa tider. Mallorca är en relativt liten ö, och även om du har din bas på öns norra sida går det bra att göra dagsturer till andra delar av ön, som till exempel Palmabukten och den vackra västkusten. Hyr bil eller följ med på någon av Thomas Cooks guidade turer.

Inca En gammal romersk by som ligger mitt på ön. Mest känd är den för sin torsdagsmarknad, som är den största och livligaste på hela Mallorca. Här säljer bönderna sina skördar av frukt och grönsaker men du kan även fynda bland handarbeten, vackra souvenirer och sist men inte minst lädervaror. Inca är känt som läderindustrins högsäte på ön. Prova även någon av de många tapasbarerna som ligger i den gamla stadskärnan. Här kan du prova typiska mallorkinska rätter i autentisk miljö. Från Alcudia går bussar flera gånger om dagen till Inca.

Hamsgrottorna Droppstensgrottorna Cuevas del Hams i Porto Cristo. Här har fantastiska droppstensformationer bildats genom årtusenden. Turen går genom hålor och passager och ner för trappor samtidigt som man beundrar detta naturfenomens vidunderliga formationer. I botten av grottas, vid sjön, framförs en romantisk, klassisk konsert framförd på roddbåtar. Hamsgrottorna har öppet dagligen 10-17. Flera arrangörer anordnar turer hit. Du kan också ta dig hit på engen hand med hyrbil.

Mat & dryck Spanjorerna älskar att gå på restaurang. Gärna med hela familjen, barn, barnbarn, morföräldrar etc. Man äter mycket och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka 13.30-15.30 och 20-24. Dock är det på turistorterna vanligt att restaurangerna redan öppnar vid 13 till lunch och vid 19-tiden till middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till utav gästen. Kutym är att man avrundar uppåt ca 10% om man är nöjd med service och mat. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och man har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter.

JS Sol de Alcudia, Alcudia hotellklassificeringhotellklassificeringhotellklassificering
Trevligt hotell med närhet till shopping och med promenadavstånd till stranden. Solterrass med pool, barnpool (del av vuxenpool) och solstolar. Bufférestaurang, bar och sällskapsutrymme. Rumsservice 8-15. Underhållning några kvällar i veckan. Bordtennis och tennis. Lekplats. Tvättservice.
Frukostbuffé ingår i grund pris.
Ving

Pool Ja Barn pool Ja Strand 500m Lokalt Centrum 300m Restaurang Nej Bar Ja

Det sist nämda, är det som vi slutgiltigen valde att boka. Vilket gjorde att resan vart ca 4000kr billigare, så nu är det ingen ångest bara längtan!!

Sol sol och mer sol

Solen skiner, bara lite sol gör att man drar lite på smilbanden. Känns skönt att vi går mot ljusare tider helt klart, nakdelen med solen är att man ser att man behöver tvätta fönstrena och att det kan var dammigt på vissa ställen. Kickade på Jotex och hittade lite nya gardiner. Är ju lite roligare om man tvättar fönstrena och sen häger upp nya gardiner, även om jag gillar stora fönster utan gardiner med men det är inte såna vi har precis.Gardiner jag beställde

K är och gör en recover tattuering nu, vill säga att man tattuera över befintlig tatto med en annan. Han hade en drake på ryggen i japansk stil, bara det att det är lite svårt att urskilja den. Framför allt huvudet. Så den har mest sätt plåttrig ut, nu blir det en döskalle i stället. Hoppas bara det blir bra, jag är nog mer orolig än vad han var. Får väl lägga upp "befor and after" om han godkänner.

Ska iväg och träna "snart" det börjar halv fem, funderar på att packa ner så man kan basta lite efter om man skulle vilja. Men får se, tror jag har lite "munsår" på gång, BLÄ!! Hoppas det bara är en finne, men jag tvivlar på det. Har lagt in räkningar idag med, det är ju alltid roligt. Jag tycker inte det är så tråkigt att lägga in dem, det är väl mer om det är någon räkngis om är lite hög så är det ju mindre roligt. Typ Elen, den var på 1300kr ca denna månad, det är ju inget vidare men men, bara att betala och se glad ut.

Har kollat lite på Piggelino som jag fick tips om, en sida där man kan fylla i sin träning, kost, mål mm. Just nu innan jag har lärt mig dne verkar det lite krånligt även om jag gillar koncpetet att man kan föra lite statestik över sin träning på ett lättare sätt. Vi får se om det blir en favo eller inte.

Blir förmodligen att gå till Jejje ikväll, eftersom K skulle öla med S, tråkigt värre. Ledig dag, vi har inte sätts speciellt mycket denna vecka eftersom han går natt. Så lite tråkigt att inte ses när man väl är ledig, men jag överlver!


Inget nytt

Hmm... inget roligt har direkt hänt i veckan, så där utöver det vanliga. Vart med Jejje lite på kvällen efterträning, annars har det varit lugnt. Jag ska ha medarbetar-och lönesamtal på tisdag, så då bad jag min chef att hon skulle ta reda på när exakt jag blir 2-åring vill säga att jag får min fasta tjänst. Så det är lite spännade att få reda på.

Imorgon är det ledig dag, jobbar helg bara jag på jobbet så det kommer var lite ensamt. Men det har sin charm det med. Iväg och träna nu vid halv sju spinning/core. Idag fyller även min lille bror år, samt exakt en månad kvar tills jag fyller år.
Ja så är det, kommer inte på något mer att skriva om precis.

Kattpansionat & Alpnearingsparty

I lördags innan jag började jobba, så åkte vi för att kolla på ett kattpansionat som låg innan Gusum. Det var rätt skapligt med snö där, blir alltid farcinerad av snö, eftersom här inne i stan fanns det knappt någon så det känns ju som våren börjar komma. Men så åker man till landet och inser att så är det ju faktiskt inte, det är mitten av febuari, t.om. sportlov för vissa så det ska ju var snö egntligen.


Vi tänkte ha katterna på pansionat när vi åker på semster, det känns som den enklaste lösningen. Men framför allt är det den lösningen K känner sig mest trygg med, mina altv vart ner röstade. Har aldrig varit på ett kattpansionat förrut så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig faktiskt. Men rummen som katten bor i var, tillsynes rätt små. Dock hade jag väl förreställt mig att de skulle var ännu mindre. Sen fanns det så de kunde gå ut. Där det bodde två katter var rummen något större. Det känndes bra, han som vissa runt oss gillade verkligen katter ( lite konstigt annars att ha kattpansionat som affärsidé). Så där kommer de vara helt enkelt. Inte speciellt dyrt heller. Sen var det time att åka hemåt, jag skulle ju börja jobba.

Igår så åkte vi till Krokek och Kvarsebo, min kusin skulle ha Alpnaeringsparty jag trodde att det skulle var ett kryddparty, men det var ett "spa" party. De hade en serie som hette Swissform, som var kroppsvård, ansiktsvård och hälsokost bl.a. Kristian och min kusins man Mattias, skulle vara hos Johan. K hade tagit med Wii som de spela medans vi var på partyt i Kvarsebo. Smidigt värre! Man fick tvätta handen med olika saker på partyt , så den lukta gott och blev ren. Tanken var ju att man skulle ha produkteran i ansiktet. Fanns så klart massa saker som jag skulle kunnat köpt, men jag valde att inte skena iväg för mycket.

Fotfil, Carrier Oil & Bearnaisesås

Så jag beställde en fotfil, Carrier Oil, och Bearnessås. Min kusin hävdar att den bearnaiessåsen är jätte god så det måste undersökas. Det blev rätt sent, själva partyt var klart runt halv nio. Sen så satt Jag, Liine och Linda (kusins vänner, som även jag har lärt känna) och prata och drack te. Medans killarna spelade vi i ett annat hus, de tyckte inte det var riktigt dax när vi ringde och fråga om vi skulle åka. Så har ju tiden en tendens att bara rulla på när man har trevligt. Var hemma 23:20, låg i sängen 23:45. Somna fin fint, var trötter. Eftersom jag hade gått upp kl. 06:00. Med andra ord var det väldigt skönt med sovmorgon idag!!

*Imorse tänkte jagatt jag skulle tvätta, så jag gick ner för att kolla om det fanns någon ledig tid. Vilket det oftast finns, mycket riktigt det fanns det. Men det fanns även en lapp om att de skulle börja måla om  i tvättstugan och torkrummet, men jag behövde tvätta så det var inga hantverkar där nere så lika bra att passa på. Så man har rena kläder, eftersom de aldrig börja måla när jag var där så fick jag allt rent. Men jag trokade det mesta i torktummlren något jag ananrs ALDRIG gör. Aja, nu skajg iväg och möta Jejje snart, träna träna.

Fredag

Precis hem kommen från gymet, blev att duscha hemma, Det har blivit att jag gör så nu, annars tycker jag det är rätt skönt att duscha bort svetten på gymet . Körde överkropp, vill säga axlar, rygg, armar och lite mage. Gick rätt bra, la på ordentligt i vissa övningar. Men blev lite sur när jag skulle köra bröst, man ligger och så har man en skivstång ovanför sig som man lyfter upp och ner ovanför bröstet. Men då slog stången i där, där man lägger den när man vilar/ är färdig hela tiden. Vad då frustrerande att höra klong, klong. Hela tiden, så någon måste ha flyttat eller något, för så där ska det inte behöva vara. Så jag la mig bakvänt i stället för att slippa det där ljudet.

Det var två andra som träna, så vi var tre st totalt. Super skönt. En av anledningarna till att jag inte vill bytta ställe, rätt skönt att kunna ta vilken maskin man vill inte behöva vänta. De andra två som träna, var sådana som babbla mer än träna av det jag såg. Men alla vill vi få ut olika saker med våran träning.Personligen fixar jag inte riktigt att träna med någon som ska stå och snacka hela tiden, då tappar jag fokus. Så blir jag nog rätt tråkig att prata till eftersom jag är inne i träningen. Lite snack går väl bra men, kaffe rep kan man ju ha efteråt i stället. Känner att jag måste köpa ett par handskar om jag ska köra i gymmet mer, för man får lite märken i händerna. Som i sin tur blir fula valkar.

Börjar två idag, lunchen är redan fixad det gjorde jag igår!! Kyckling sås och potatis, enkelt och gott. Receptet är farmors.

Ledig dag


Idag blev det sovmorgon, ända fram till halv tio. Skönt!! Efter frukost gick jag till CasaMaria för min Aloe Moisturizing Lotion hade kommit. Det är enligt mig den bästa handcream/ lotion jag har testat, som är en produkt från Foreverling Products om man ska köpa det måste man göra det via en åter försäljare. Men jag gillar deras produkter, de inner håller Aloe Vera som är ren, vilket gör att produktera har bra effekt tycker jag. Men de är väl kanske lite tyck och smak, det där.

Jag beställde även hem lite fler saker, som jag ska hämta när lönen kommer.Från vänster produkt beskriving och bilder från Forever Living
min åsikt om produkten är i kursivstil:

Aloe Lips, Läppbalsam med jojoba och bivax som fuktar och mjukgör torra och nariga läppar. Aloe Lips innehåller inget tillsatt vatten. Ger dina läppar fin glans. Har man en gång testat detta läpsyl går man helst inte tillbaka till något annat, en klar favorit, så jag beställde 2 st.

Aloe Berry Nectar, Håll magen i topptrim med Aloe Vera. Innehåller förutom viktiga växtkemikalier även vitaminer, mineraler och aminosyror, om än i små mängder, precis som andra nyttiga grönsaker. Ekologiskt odlad och färskpressad från våra egna plantager. Med smak av tranbär och äpple. Mängd 1 liter. Jag tycker man märker skillnad när man dricker det och när man inte gör det. Magen är mer stabil med detta, smakar som jucie fast något surare just den här smaken. Måste drickas regelbundet för manska märka något, tycker man inte det ger något så kan man ju skippa det.

Aloe Liquid Soap, Flytande tvål med rengörande, fuktgivande och uppbyggande egenskaper, bra för alla hudtyper. Mild och är därmed extra lämplig för känslig hud. 473 ml. Nya produkt för mig har inte testat den tidigare. Men vart rekomnderad av Maria att testa den när jag rengör ansiktet.

Aloe Heat Lotion, Liniment med mjukgörande och avslappnande verkan. Innehåller bl a Aloe Vera Gel, mentol samt eukalyptus-, sesam-, jojoba- och aprikoskärneolja. Denna fick jag testa när jag hade nackspärr för två år sen, riktigt bra. Känns som ett bra kompliment att ha hemma i stället för tigerbalsam. Kommer bli bra mot träningsverk bl.a.

Efter det besöket gick jag till Bio Sculpture Salong för att köpa ett present kort till kusin (hon vet redan att hon får det som försenad födelsedags present) där inne luktar det ju rätt starkt. På vägen från hemma till alla ställen och hem igen lyssnade jag på Milissa Horns album Långa Nätter, mycket bra texter. Innan jag gick hem gick jag förbi Konsum och köpte mjölk till mina bullar som jag bakade sen när jag kom hem. De vat väl rätt bra, gjorde de på ett annat sätt än jag brukade för att spara lite tid och testa något nytt.

Nu börjar det bli dax att fixa till maten, som jag ska äta när jag kommer hem från träningen. Har ju varit duktig och ätit lagade mat på kvällen sen i söndags nu. :) So long!!

Tränningskläder, gelésadel och mina platta fötter

Jag köpte ju en gelésadel till spinningen, så i tisdags när jag skulle testa den så kändes det bekvämt men inte alls bra i knäna. Eftersom jag har sadeln längst ner, när jag cyklar så kom jag upp lite för mycket, så knät vart översträckt. Fråga instruktröen efteråt om det inte såg konstigt ut eftersom det kändes konstigt. Mycket riktigt så var det inte bara en känsla. Så blev att spinna utan gelésadel. De funkar ju fin fint det med. Lite synd bara att jag var för kort.

Skönt med vilo dag igår, det behövdes. Hade kört step två dagar i rad, varav båda var kondtions step (á 50min step). Den jag var på i måndags var jätte rolig men jag höll inte in magen ordentligt så vart viss på frestning för korsryggen. Inte skönt. Så igår blev det att bara ta det lugnt med träningen. Ikväll är det spinning/core. Imorgon får jag gå till gymet på fm, eftersom jag jobbar kväll. Hinner inte träna i helgen heller.

De nya träningskläderna kom förövrigt i måndags :) Här nedan är innerhållet som var i paketet från H&M
Utvärdering, för ne gångs skulle var L större än vad det brukar vara. Resultat de långa byxorna vart litet stora, linnena vart med lite stora, men skulle ändå inte kunna har mindre. Så blir att köra med enfärga linne under i stället. Dessa kläder är i väntan på att jag ska gå till Stadium och köpa funtionella klädder, klädder som ska andas bra så man blir mindre svettig. Om, det stämmer får jag väl skriva sen när jag vet.

Just nu är det SKORT som står på listan för inköp i feb/mars. Kör ju med ett par gamla walkingskor från asics på stepen. På spinnigen har jag ett par andra skor som är nästan nya, men som är för smala för att anväda annars.Då får man nämligen skit ont i fossingarna. Skor är dock inget billigt inköp, eftersom jag brukar välja kvalitéts skor, lite mer pengar går åt då. Men jag lägger inte mer än 1200kr på ett par träningsskor eller vanliga "gå" skor. Den summan är ju ändå rätt saftig eftersom de finns vissa som knappt skulle lägga hälften. Men träning är mitt intresse, min livsstil för att jag inte ska få ont någonstans så måste jag ha bra produkter. Annars känner jag av i knäna, fötterna och höfterna pga mina platta fötter. Hållfot vad är det?? Min är näst intill obefintlig.På dessa två bilderna ser man vad jag har för fot. På bild två så är det foten högst upp.

Detta är inlägg 200

Detta är innlägg nr 200, lite häftigt. 8 maj firar bloggen 1 år, det kommer inte att firas på någade speciellt sätt.  Idag hade jag sovmorgon, men det kunde jag inte ta eftersom jag skulle var hos tandläkaren 07:40. Suck. Vart en väldigt enkel frukost yoghurt enbart. Så börjar bli dax att ta en macka med te snart. Får väl väcka sjuklingen med. Hos tandläkren gick det bra även om det är rätt obekvämt ibland. Mina lagningar på framtänderna såg bra ut, viss oro finns att de behövs byttas ut snart.  Men engligt Tandläkaren så såg det fint ut. Fast det kosta mig ändå 700kr, dyrt. För undersökning och proffisonell rengörning + flour som det så fint stod på kvittot. Så nu är man fattig.

Sjuklingen (<- Kristian) fick gå till vårdcentralen igår, efter att ha fått feber och värsta hostan. Lätt inget vidare. Vissade sig att hans astma hade blivit värre. (Han har inte klagat på att han varit tung andad) Så han fick med sig ett recept på pulmekort inhalator. Skulle det komma till baka att han fick det jobbigt skulle han höra av sig igen. Det var någon inflamtion på lugorna ( obs! ej luginfalmtion) som han hade gått med rätt längt. Så vi får hoppas det  blir bättre nu.


Wii i rosa


I helgen köpte K en rosa wii- kontroll till mig. Snällt! Jag är ju välidgt förtjust i rosa, den han köpte är inte en äkta wii kontroll så den var något billigare. (Min är inte likadan som de på bilden, mycket mera rosa) Så väntar vi på Mario Kart, som kommer i veckan.En recension av spelet finns här bland annat

Mådag igen

Så var det måndag igen, ännu en ledig helg flött förbi. Jag var ju desutom lång ledig.. :) Hela tre dagar, inte illa alls.

Lördag så åkte vi till Madde en stund, jag höll bebisen :) Alla höll bebisen, varför blir det "allmän egendom" när någon får barn? För det är ju lite så, jag menar inget illa när jag skriver/ påpekar detta. Men faktum är att när någon fått barn, så vill många hålla, bära, gå omkring med den nyfödde. Med andra ord "allmän egendom" Varför blir det så för? Jag har ju inga barn själv så jag vet inte, men jag annatar att det är för att de är små, gosiga och mysiga. De som har barn och får hålla i en liten blir med stor sannolikhet lite nostalgiska. Personligen tycker jag det är hel mysigt att hålla i den lilla, och min bebis klocka i mig tickar lite fortare då. Att det inte är sååå långt tills man själv sitter där med en son/dotter.

Igår (måndag) berätta K att han tyce det var intressant, så vi tyckte att adoption var ett av de bättre valen när man skaffar barn, det vart jag lite förvånad över att han tyckte. Men tyckte det var intressant att han tyckte så, för egen del känns inte adpotion skrämande förrut känndes det nog mer som det ända tänkbara altv, faktiskt. Det är lång tid kvar, till ett sådant beslut behövs fattas.

På lördagen så såg vi på film med, Freedom Writers. Mycket bra film, som man blir beröd av.


Tvåfaldigt Oscar-belönade Hilary Swank spelar huvudrollen i denna gripande berättelse om storstadsungdomar med tuff attityd som vant sig vid våld och skottlossning – och läraren som ger dem det de behöver mest: en egen röst. Lärarinnan Erin Gruwell hamnar på en skola präglad av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i sina elevers liv.

Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp ”hopplösa” tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro. ”Freedom Writers” bygger på den hyllade bästsäljaren ”The Freedom Writers Diary” och innehåller fantastiska insatser från samtliga i den stjärnspäckade rollistan, bland andra Golden Globe-belönade Patrick Dempsey (”Grey’s Anatomy”) och sångaren Mario.

Helt klart värd att se, tycker jag. Sen såg vi någon film på tv:n kommer inte ihåg vilken dock. Gjorde förmodligen inget mer att minas på lördag för då hade jag ju kommit ihåg det.  Söndag var jag hos farmor på förmmidagen. Hon hade fixat mina jeans så de går att anväda igen. Tjejen som sliter jeans det är jag det, blir så när man har kraftiga lår, friktion. Fick en hemma gjord semla hos farmor som var okey, mer var den inte. Lindhals lyx semlor är bäst!! Ja sen laga K en thialändskgryta som var rätt god. På eftermiddagen gick jag och körde step, när den var klar så basta "Spa" brudarna. Så gick vi hem till Jejje och åt tacos sen. En riktigt bra söndag helt enkelt!!

Gjort stan med mamma & tappat bort nyckel!

Igår fredag var jag på stan med Mamma på förmiddagen, det var väl helt okey. Även om man undra lite över om hon börjar få en sväng av sig sjukdom eller om hon bara hade en dålig dag. Eller kanske bara var lite mer flumig än vanligt. När man börjar prata vers, eller i då vet man att det inte är riktigt som det ska.

Mamma skulle till apoteket så vig gick ditt, sen gick vi och kolla på nagel lack på lindex. De har ett billigt märke där som heter Viva La Diva dock tycker inte jag att deras nagellack är så där bra. Eftersom det flagnar efter bar några dagar, typ två. Visst då har jag inte lagt på under lack, och överlack men ändå med vissa andra märken funkar de ju fin fint utan sånt. Det blev inget köpt där utan vi gick vidare. Till Gina och kollade lite, de hade fått in leggings med jeans look. Väldigt häftigt, det kommer jag nog köpa, för de var lite tuffa ( ful/snygga) men med rätt plagg till så visst.

Sen gick vi ner till Knäppingsborg, in i en butik som heter Vera Deisign & Interior de har massor med fint där. Mycket min smak av vad jag tycker är fint. Blandning av lantligt, romantiskt i kombo med nytt och frächt. Där inne hitta jag en liten bok  "En kärleksförklaring" finns även på BlueBox där deras produkt fakta är som sådan läs nedan...Här är den perfekta kärlekspresenten! Du kan beställa hem boken, fylla i den och ge bort den till din älskling.
 Ibland är det svårt att sätta ord på alla känslor och därför har de försökt hjälpa till med det i den här boken.
Här finns en massa plats att dokumentera det första mötet, den första pussen, pirret i magen och känslorna som fortfarande finns. Föreviga era smeknamn, samtalsämnen och vardagssysslor, och ta dig tid att ge riktigt bra komplimanger.

De som känner mig vet hur (o)romantisk jag är på en skala mellan 0-10. Min syster tycker att jag är är bedrövlig, jag är inte så pluttignuttig helt eneklt. Jag och K har ALDRIG givit varndra eller "firat" alla Hjärtansdag, det säger nog rätt mycket. Så mycket bryr vi oss om den dagen, visst sen kan jag tycka att en överraskning är uppskattat men det kan ju få ske vilken dag som helst. Men jag fick ett in fall och köpte boken som jag tycker är väldigt rar.

Sen så började magen kurra lite, så vi gick upp till stan igen i snöblasket. Skit vädet helt enkelt, mamma klaggade på att det var halt. Men så hade hon hennes stövlar från stenåldern med, så särket har gjort sitt. Mamma ville gärna äta på Sam's jag kände väl lite så där över det. Så vi kollade lite andra altv först, men eftersom hon bjuder får man ju anpassa sig till hennes kassa. ( Fast egentligen är det ju mormor som bjöd på mat, hela den diskussionen skulle bli för lång för att dra nu så det får va, kan väl enkelt säga att man inte köper in sig hos mig genom att födda upp mig. Tycker mest det är lite irriterande och skumt. Men jag får $väl säga till att jag är lite mer inne på nyttiga linjen så allt sånt där är en aningens onödigt just nu, även om tanken är snäll?)De senste inköpet till träningen :)


Innan vi gick till Sams så gick vi till Clas Olsson, där jag hitta två saker till träningen. Nördiga jag... :) En gelésadel som ska göra att det blir något bekvämare när man kör spinning t.ex. Så längtar lite efter att det ska bli tisdag så man kan testa. Sen hitta jag en vattneflaska med mini kylklamp i, om det funkar är det ju perfekt när vi kommer till den varmare årstiden och vill ha iskallt vatten. Så nu är det "bara" nya skor, som står på träningsinsköpslistan så har jag det mest jag behöver för en bra träningsvår. Ska köpa ett par handskar med när man kör styrka, de borde ju även funka när man kör spinning då handsvett= glidigt är ett faktum.

Ja sen blev det lunch på Sams' Krog. Lite B i mitt tycke men, så kan det va. De har ju fullständigarättigeter , så då förstår man kanske vad det  är för målgrupp som kan var där när man ska äta  Mamma tog en plankstek, jag testade Hamburgertallriken. Den gjorde så man fick ajaj i magen efteråt ( allt för flottigt). Jag fick många fina vykort ( mamma gillar att köpa på sig vykort och sen ge bort dem till folk) samt ett hjärta med geléhjärtan.Tidig Alla hjärtans dag present från mamma.

Hm. På vägen hem köpte mamma Semla, mums. Men  om man ska erkänna så har jag hunnit äta en hel del semlor vid det här laget. Tur att jag kommit in i min braiga tränings våg, 3-5ggr/veckan. Kondition 3 ggr plus simmning 1 gång. Perfekt!! När jag kom hem och hade dumpat allt jag hade fått och köpt så åkte vi till skolgatan, för att utnyttja att vi har boende P ( för den som inte vet, så bor vi väldigt centralt man kan med andra ord gå till allt, men min käresta är otroligt lat, så han åker hellre bli än går två meter). Sen gick vi till Nordea kontoret på Drottninggatan, ingen kö som vanligt. Skönt skönt! Så flytta vi på lite pengar, som vi skulle betala första delbetalningen till resan med på måndag.

Sen åkte vi till Maxi och shoppa lite mat samt tre filmer. Vi gillar att se på film, det är vårat gemensamma nöje. Så på kvällen såg vi Strandvaskaren. Idag blir det Freedom Writters, sen har vi kvar A love song for Bobby Long kvar. Efter att ha packat in sakerna där de skulle va när vi kom hem vart det lite mellis och sen packa väskan med badklädder. Eftersom jag och Emmelie skulle simma. Rätt lite med folk, så det gjorde att simmningen tog lite längre tid för då stressar man inte på, men ack så skönt att få lite ro när man simmar. Toppen skönt. Så det blev 1000m för min del E fick nog ihop 1250m vart fall eftersom jag är så sölig så brukar hon ligga förre mig med 4 längder á 25m ibland mer. Men jag är inget vidare snabb med att simma det kommer jag nog aldrig bli hellre, har inte det som mål för den delen heller. E och jag brukar dela skå så hon får ha hand om nyckeln, säkrast så. Men när vi sitter och bubblar känner E att hon tappat nyckeln.

Snacka om stressmoment, kände mig rätt lugn ändå. Jag anntar att de har bultsax på badhuset, annars är det ju lägge att införskaffa det eftersom att de bara har hänglås. Vi gick upp till skåpet såg inte ut som någon hade gjort något med det, jag stanna kvar som "vakt" medans E gick för att leta. Hon fråga en badvakt om någon hade lämnat in någon nyckel, tur för oss så var det någon som hade det. Så efter en kort stund kom hon med nyckelen och den passade. Då kunde man börja andas igen, sen vart det lite bubbet för att varva ner lite innan vi gick hemmåt.

Hemma vart det film, Standvaskaren som jag kom på att jag hade sätt sen. Men den är helt okey. Sen hade den lediga dagen gått förbi

Äntligen!

Lyckades få in en klocka äntligen, dock lite sen, men man kan ju inte få allt. Så har jag fått till en länk med :)Jag blir bättre å bättre på detta. Nej nu ska jag till badet med E, uppdaterar mer imorgon eller senare idag men tror mer på morgondagen faktiskt.

Telefonist? Javisst!

Det är precis så jag känner mig nu, har ringt både hitt och ditt.
Eftersom K är lite nojig så ville han att jag skulle ringa och dubbelkolla så resan blivit rätt, det hade den blivit.

Sen ringde jag till det bolaget vi har våran hemförsäkring hos för att se så vi gjorde rätt när vi valde att INTE ha någon semsterförsäkring eftersom det ska ingå i hemförsäkringen. Det stämde med.

Ringde till mitt träningsställe, för de har dargit två gånger från mitt konto. Varför? De skulle kolla upp det lite till för att se vad som var fel. Förmodligen är det ju bara en tekniskmis.

Har även ringt till hon som jag går på möten hos, för att boka om tiden. Väntar på att hon ringer upp någon gång under dagen.

Mamma ringde precis och sa att hon var klar, ska med henne på stan. Ingen lång stund hoppas jag för det känner jag inte för.

Kvar har jag egntligen att ringa två samtal till, jippi.. Men det är bara ett som är lite mer brådskande än det andra så det kan man vänta lite med.

Som sagt telefonist, javiss!
Yes Man

I lördags var vi och såg Yes Man, och den var skit rolig!! Den var bättre än vad jag hade förväntat mig, men Jim Carry är ju nästan alltid rolig. Så det var mycket skratt, på 1, 44 h :) Rekomenderas varmt för den som vill ha lite träning för mungipporna.

Om filmen från movieboX
Carl Allen är en man som oftast svarar "nej" på frågor och förslag. När han en dag utmanar sig själv att tillbringa ett helt år med att alltid svara "ja", blir hans tillvaro plötsligt lite mer äventyrlig än tidigare. Jim Carrey spelar huvudrollen i denna komedi, efter kritikerrosade rollprestationer i filmer som "Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Bruce Almighty", "The Truman Show" och de moderna komediklassikerna "Dum & dummare" samt "The Mask". I övriga roller ser vi Terence Stamp ("Priscillaöknens drottning", "The Limey") och Zooey Deschanel ("Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford", TV-serien "Weeds").

Ta en tjuvkick på filmen nedan, från YouTube så klart!!

Trailer på engelska ingen textTrailer med svensktext, nedan


Tisdag, = lättspinning

Imorse när jag vaknade kände jag mig inte helt och hållet utvilad, hade drömmt massor. Jag drömmer i princip varje natt, kommer ofta ihåg vad ajg har drömt på morgonkvisten ibland vet jag det längre än så. Jag gillar att drömma, eftersom att jag är lite av en flum person. Men vad jag inte gillar är att jag ofta drömmer att jag blir "jagad" eller att någon i drömmen blir jagad. Enligt Angelicas drömtydar bok betyder det att man känner sig stressad. Det känns ju inget vidare lixom, även om jag inte rent fysiskt känner mig stressad.

Fast den är rätt intressant hennes bok ang drömmar, sen om det är sant är väl en annan fema. Man får väl ta sånt där med en nypa salt eller två. Sen att starta dagen med att sitta och åka färtjänst ca 90min gör ju inte att man känner sig piggar precis, helt seg i bollen. Så det var skönt att det blev en promenad utomhus även om det var kallt.

Var på lättspinning ikväll, kändes rätt bra men dock kände jag att min ena vad var lite på G för att krampa, så det gjorde att man fick ta det lite "lugnare" i mellan åt samt dricka en jäkla massa vatten. Slapp att den krampa vart fall så det var jäkligt skönt. Sara skulle köra armar det hade jag med gärna gjort om det inte var för att jag i slutet av passet började må lite illa. Antingen hade jag ätit fördåligt, druckit för lite, eller ätit för tätt in på passet. Vilket jag tyckte att jag inte gjorde. Ja, det kan finnas många olika teorier om varför jag vart lite illamånde, vilket fall som helst så vart det bättre när jag kom hem.

Stekte lite kantareller, och tog lite feta ost och tomat till. Väldig spartansk kvälls mål, men kände att jag var mer sugen på det än macka och yoghurt. Hade tänkt baka bullar imorgon får se om jag "orkar". Just nu börjar tröttheten bli ett faktum, K har en kompis här så de sitter och spelar tv-spel i vardagsrumet så känns ju inte som det är lägge att gå och lägga sig nu precis. Även om jag sa förrut att jag hade tänkt knoppa vid 21- 22. Man blir ju trött av att jobba förmiddag. Nästa vecka har jag tre kvällar, ska faktiskt bli lite skönt. Mindre kul med fredag och lördag kväll, men men sånt är livet.

Nej jag ska väl försöka var lite social kanske..?!

Veckan som var...

Förra veckan

Avslutade min jobb helg på söndagen med att gå till gymet enbart för att pyssla om mig själv med tjejerna, S och A. S hade ju självklart tränat 60 min på nya löpbandet, så nu är hon lycklig. Själv måste jag köpa bättre skor för att våga testa, för hon sa efteråt att det går åt att ha bra skort eftersom det kändes mycket i benen. Sen så hoppa vi in i dsuchen, la hårinpacking i håret för att sen sita i bastun och koppla av. Det ska bli vårat nya söndags nöje :) Egentligen behövs det så lite för att det ska bli så lyckat och trevligt.  Sen så betalar man ju en viss summa varje månad för att få utnytja lokalerna så varför inte ha en mini spa dag i veckan??

Måndag var jag ledig, så då blev det en lång sovmorgon. Vaknade vid tio tiden. Efteratt en kollega först hade ringt vi skulle ha åkt på studiebesök men det blev inte så.  Plockar och diskar lite på fm, testaratt laga Lasagne bolognese för första gången i mitt liv. Hade sätt någon gång för länge sen på "Vad blir det för mat?" Där Per Moberg lagade just denna lasange bolognese, tyckt den verkade god. I måndags hade jag desutom mycket tid för att testa. Så K vaknade av doften av mat ( han går natt vecka). Men vi tyckte båda att den blev väldigt god, så den kommer jag nog göra fler gånger. Perfekt mat som går att frysa till matlåda

På måndaf förmiddag hade jag även ringt och bokat en mini weekend på Starby Kungsgård i Vadstena, anledningen tillatt vi ska åka ditt är INTE för att vi ska förlova oss eller något sådant. Utan det är vad jag vill göra i samband med att jag blir 25 år. Något mysigt trevligt, jag har haft många förslag men få har gått igenom. Men detta är något jag ser fram emot. Min kusin har tipsat om detta ställe de ska ha otroligt god mat, de har även spa. Dock har min käresta nyrligen tattuerat sig vid det tillfället vi åker vilket innebär stort No No för bad, bastu, sol och likande som kan ge infektioner pga av mycket folk mm. Så det kan man ju tycka att han kunde ha tattuerat sig någon månad eller två efter min föddelsedag men nej så blev det ej.

Måndag eftermiddag gick vi till Nordea kontoret på Drottninggatan, icke banken utan fd Kassaservice. För där är det inga j*vla 40 nr förre din tur, utan man kan vänta kanske 15min på sin hjöd inga 60-75min. Vilket känns mycket bättre. K skulle göra en extra inbetalning på bilen, så lånet skjuner lite fortare. Sen gck vi till Ticket. Den resan vi hade kollat på, funkade inte eftersom det inte gick flyg från Norrköping. Vi vill ha det bekvämt och åka här ifrån, dock blir ju utbudet något sämre då. Men resesäljaren var jätte trevlig. Så det blev en resa i sommar till Mallorca, våran första resa utomlands på egen hand. Ska bli spännade, dock kan jag känna att det blev lite tokigt. Men man lär sig av sina misstag, till nästa gång så kommer vi inte att beställa över disk utan då blir det nog över internet i stället. Så just nu känns det ju toppen toppen, lite roligt att det kommer hända lite saker under våren/sommaren.

På kvällen så vart det träning, ett step pass med inrikting på konditon ca 50min. Jätte kul, har bytt skor så jag kör med mina fd röda asics, vilken befrielse. Man får inte ont någonstans. Känns helt underbart bra. Så blir att investera i ett par nya så snart som möjligt, för nu när man inte får ont blir det ju så mycket roligare, Jag har ju desutom tänkt sattsa mycket på kondtionsträning denna "termin" så får vi se sen.

Tisdag, hade lite ångest över att resan vart mycket dyrare än vad vi hade tänkt oss... Försökte övertala Kristian om att vi skulle avboka resan men han var jätte envis, så icke. På jobbet så var det häst dag, jag red inte. Men nästa vecka tänkte jag försöka mig på det igen, så blir att ladda mentalt för att sätta sig på den där nordsvenka hästen igen. Lite ångest, men det är aldrig fel med utmaningar. Kommer ju var jätte stolt när jag känner att jag fixar det, om det nu går och min längd inte ställer till det.

När jag kom hem från jobbet hade syster kommit till oss, fick se hennes fina tattuering. Den var jätte fin, så mycket detaljer på fjärillen. En påfågelsfjärril, jag vet ju bakgrunden till att det blev just den tattueringen så det gör väl att man ser den på ett annat sätt. Vilket fall som helst jag skulle lätt kunna ha något liknade, Jag är ju lite små sugen på en ny tattuering men jag vet inte riktigt vad jag vill ha, sen är det ju inte jätte snyggt med något fö stort men om man vill ha något med mycket detaljer måste det var stort. Jag hade tänkt mig något på benet/vaden ev, förr vill jag ha på under armen men det passar inte så bra när man har det jobb som ajg har. Det kan vara stöttande i vissas ögon. Vi får se, det är en tanke som ligger på hyllan.

Jag hann tyvärr inte var så social eftersom jag hade en tid att passa. Hade beställt ansiktsbehandling samt brynplock- och frägning av bryn / ögonfransar. När jag och Malin var och fikade någon gång innan jul eller när det var så hitta jag ett present kort där man fick 20% på valfri behandling på CasaMaria. så det passade jag på att utnytja. Jag har så kallade miljer ( även kallade vitta prickar av mig) det blir när man får fett samling mellan porerna, de går ej att kläma sönder för hand. Utan man måste sticka håll på dem med något vast för att sedan kläma dra ut skiten med någon pnicet kanske. Jag vet inte jag hade ju lappar för ögonen :) Men jag var ju nyfiken så jag var ju tvugen att fråga vad hon pinade mig med. Det gjorde ont, men det var inte så farligt, inte outhärligt. Så här några dagar efter är jag jätte njöd med resultatet!!

Allt som allt tog det 90min, det kändes toppen bra att blir lite ompysslad. Jag hade trott att jag skulle inna med lättspinningen men det gjorde jag inte!! Tydligen var det inte attrekomndera efter en ansiktsbehandling heller för då skulle man förstra lite av denns effekt. Bra att veta till nästa gång, för det blir en nästa gång. Det finns några få vitta prickar kvar, även om det ser bra mycket bättre ut nu än förrut. Så det blev att gå hem och ta det lugnt, pratade med K om min ångest över resan, att det inte blev som vi/jag tänkt oss. Fick inget med håll om avbeställing, så la ner projektet.

Onsdag kom, på tisdags kvällen hade jag spruttat in ungsrengörning så jag kunde göra ugnen ren från lasange rester. Så efter frukost och morgon fix, så vart ugnen ren och fin. Nu behövs det bara gå lös på plåtarna, man kunde tydligen ta medlet på dem med, så det är nog lika bra att göra de. Så de blir lite frächare. Sen vid elva hade jag en tid hos Törnros, när det var klart, inte lika behagligt som en ansiktbehandling precis. Jag skulle börja jobba klockan ett, så fanns inte mycket vits med att gå hem. Blev en mini runda på stan, var på Bodyline och lämna in en bh för bygeln har gått av. Förvisso behöver jag köpa nya bh:ar men det är dyrt! 600- 800kr, och då skojar jag inte, så blir det när man får/har stora bröst.

Gick och kolla lite fter nya jeans med, de slits ut ganska fort. Jag har sällan köpt upp ett nytt förråd med jeans så jag är alltid kort om jeans. Men ska försöka bli bättre med det någon gång. :) Hitta ett par mörka på Gina som jag blev nöjd med som jag köpte. Hade fått presentkort från Farmor i julklapp som det var lite pengar kvar på men givietvis hade jag glömt present kortet, det är så typsikt mig. Sen åkte jag till jobbet köpte en kebabrull med mig så jag fick i mig lite lunch, det blev även mitt kvälls mål. Ja så jobbade man. Så var den dagen slut mer eller mindre.

Torsdag även den dagen jobbade jag, dock en lite kortare tur 06:45 -15:15 ( för vissa är inte det så kort, men oftast när vi jobbar fm så är det 9,25h) efter jobbet hade jag beställt träff med min farmor. Så jag hade packat väskan full med trasiga jeans, samt de nya som skulle läggas upp. Vart lite nervig eftersom farmor inte svarde på telefonen, så jag var helt säker på att något hade hänt (farmor är född 1919, så hon blir 90 år i sommar, men är väldigt ugn för sin ålder). så jag ringde till pappa och la över lite oro på honom, så då vart han med rädd att det hade hänt lilla farmor något. När jag kom fram så lyste det i lägenheten men ingen svara på porttelefonen, lite mer oro. Kom dock på att farmor skulle tvätta, och att min stora kusin P skulle var där. Efter ett litet tag ser jag min kusin P i fönstret, då kunde man andas ut. Skickade iväg ett sms, till pappa där det stod. -Har hittat farmor, hon var i tvättstugan. Det fick han tydligen inte så hna ringde lite nervöst efter ett tag. När de hade tvättat klart så gick vi upp till farmor där vi fick varsin semla, hemma gjord. Den var helt okey, saknade kardemumman i bullen bara. Farmor tycker/tyckte att det var dax för mig att börja lära mig att laga och lägga upp mina jeans, men det tycker/tyckte inte jag!! Malin, när farormor inte kan längre då får du bli min privata sömerska! Bara så du vet!

När jag kom hem hade räkningen från resan kommit, jag hade fortfarnde ångest över den så frågade K om vi verkligen skulle betala. Om vi inte skulle avboka den, för att köpa en billigare resa via nätet och ett annat resebolag. ( Hade hört genom E's Ticket kontakt att det gick att få tag på mycket billigare resa) Av någon anledning så tyckte K precis likadant, det vart inte alls värsta diskussionen som jag hade lagt upp att det skulle bli. Sagt och gjort, så blev det. Vilket ledde till att vi fick tag på en resa för ca 3000 - 4000kr billigare. Så ingen ångest över resan längre, nu känns det bara bra och roligt. Vart en softar trosdag i övrigt.

Fredag jobba förmiddag 8-14, så "möte" 14:30 som är en timme. Sen gick jag till K's syster Madde, för hon bor i närheten och hon skulle ha lite kalas eftersom hon blev 25 på lördagen. När jag kom hade hennes dotter precis ätit färdigt så då fick jag hålla henne så hon skulle rapa. Jag bar smällte som smör, jag vill med fast inte just nu, men "sen". K kom efter ett lite tag med Maddes present, hon fick ett fotbad vilket hon har önskat sig i "flera" år. Hon visst att hon skulle få det så det var ju inte så spännade men ändå. Så höll jag den lille lite till, men mina bröst var lixom ivägen. Så jag fick inte till det att hon låg/satt på något bra sätt, K vart orolig och tyckte att det var bättre att hans syster tog sin dotter. Haha. Lite rart.

Efter att ha kalasat på god operatårta, så åkte vi förbi Spicy Hot på vägen hem för då hade det börjat knorra i magen. Med andra ord det blev lite god Thai mat och tv-tittande. Vi gick och la oss rätt skapligt runt 23 tiden eftersom vi båda var jätte trötta.

Lördag, K har jobbat natt i två veckor och skulle ställa om sig till dag. Resultat han vaknar vid 02:20 och kan inte sova mer, väcker mig och ligger och vrider sig. Han beslutar sig för att gå upp, så han satt och spela tv- spel på morgonkvisten. Jag som hade tänkt ta sovmorgon vaknar runt 7 tiden, någon gång efter det kommer K in och frågar om jag vill ha frukost, och vad jag vill ha. Så när jag gick ut i köket så stod det en kopp Te lá Kristian speciall ( Early Grey, med citron och socker, mmm.. mums) och en macka med prickigkorv ( Norboda). Så läste jag tidningen, dödsannonserna och andra artiklar, kollade på bebisarna.

Hade bestämt träff med E vid halv nio, så då gick vi mot badhuset. De hade nyinvigning av deras nya gym, så det kanske var därför det var så jäkla mycket folk. Vilket fall som helst, det var väldigt trångt i bassängen, så det var INTE avkopplande att simma. Så när E var klar med sina längder då var jag med klar fast jag inte hade simmat mina 40 längder. Men jag tycket det var jobbigt att simma när det var så pass mycket folk, så blir man lite irriterad. För man kan inte simma i bred när det är trångt, och simmar man något saktare så håll mycket till kanten ligg inte och tryck för långt ut. Sist men inte minst, är det verkligen läge att simma ben crawl? Så det skvetter som bara den för de som är bakom? Mycket kalsupar blev det den dagen, inte kul, inte kul alls!  Vi brukar avsluta simmet med bubbel, det var vart fall avkopplande. Gick en snabbis på stan men hitta inte det jag sökte, så vi gick hem till vara och ens egna vrå.

K var som ett vrak eftersom han vaknade på tog för tidigt så hade han tagit power napp på några timmar. För att känna sig lite piggare. Vi åkte och tvätta bilen, och även förbi pappsen. Kl 18, skulle min kusin K och hennes man M komma in till stan så skulle vi gå ut och äta och sen bio. Vi åt på Peking House, jag var feg så jag tog friterad kyckling med sötsur sås. Medans de andra tog lite nyttigare mat, man fick vädligt mycket mat så man orkade ju inte allt. Två portioner motsvarde nästan 4. Blev även efterrätt, friterad banan med glass. Gott gott. Klockan var inte så mycket så vi gick vidare, det var riktigt snö kallt ut, stackars kusin hade tuna strumpbyxor  och kjol så hon förs rumpan av sig. Mellan landade på Highlander Inn, så männen kunde ta sig en till öl. Jag tog ingen ting medans kusin tog en kopp varm chocklad för att tinna upp sig. Det luktade massor med lampolja där inne, det var rätt mysigt. Sist jag var där var jag runt 18, så lite nostalgi blev det men inte mycket. Tänkte mest på Carin...

21:30 började filmen Yes, Man! Med Jim Carry, hur kul film som helst. Den var verkligen värd pengarna, även om vi gick grattis :) Så rolig, rekomnderas. Skriver mer om själva filmen i ett sparat inlägg. Filmen slutade vid halv tolv så runt tolv var vi hemma, då vart det sängen på direkten.

Söndag, blev det sovmorgon. Men jag vill inte sova bort hela förmiddagen så klockan ringde nio. Hmm.. vad gjorde vi igår, känner att guldfisk minnet gör sig påmind. Jo, vi fick ta hårddisken till den stationära datorn till ONOFF, för datorn vill inte starta. Bajs bajs bajs. Den har varit lite krånlig ända sen K köpte den, men igår gav den alltså upp. Gick inte ens att köra återställnings skivan, så in på lagning. ( Till historien hör även att vi hade jätte problem med en laptop, från samma ställe). Tur i oturen så var det inte jätte mycket på datorn som vi hade glömt lägga över, inget som inte går att få tillbaka. Mina "bloggbilder" som jag har hittat på internet går ju alltid att hitta igen. För det är ju det första som händer att de formaterar datorn så den kanske funkar igen, så den får vi om ca tre veckor.  Vad vi kom att tänka på är att vi ska göra så allt hamnar på den externa hårddisken på en gång, så man inte behöver lägga över. För att minska att det blir små missar som denna gång.

Tror vi åkte till pappa en sväng, spana på nya köket. Som blev riktigt fint. Jag lagade portergryta, en favorit maträtt men som tar rätt långtid. Så under tiden det puttrade på plattan passade jag på att städa toaletten, och diska upp all disk som fanns. Det vart lite finare i köket, och betydligt renare i badrumet. Känns alltid frächt när det är rent och fint i ett badrum. Efter att ha ätit var det nästan dax att gå till träningen. Hade bokat upp mig på stepen. Säger så här, så jävla kul det är att träna när det inte gör ont någonstans. Så nu i febuari blir det att investera i nya breda träningsskor så jag kan fortsätta köra stepen. Den var riktigt kul och jag svettades som en gris, vilket jag brukar göra. Efter träningen blev det en snabb dusch, för att gå hem till A för lite mat. Hon hade lagat Thaigryta, gotti gott gott. Så blev det även en kopp te.

Klockan nio skulle en Beck film börja så den vill jag se så såg till att var hemma tills dess. När den börja insåg både K och jag att vi redan hade sätt den ( de nyare Beck filmerna har gått på Tv1000 för ett tag sedan) På 3:an gick Holiday, en riktig My film som K sa. En romatisk komedi, så det blev den i stället. Jätte söt film, som jag tycket var riktigt bra!

Snipp snapp slut så var denna vecka slut!!

( Får försöka lägga in bilder till inlägget i veckan, nu är jag för trötter)
 

RSS 2.0