Hälsade på mormor och morfar

Igår åkte vi till Kolmården, vi har nog åkt ditt nästan en gång i veckan nu. Alltid trevligt med miljö ombytte. Men att åka till Kolmården för mig känns verkligen som att komma hem, det är lite svårt att beskriva efter som det är en kännsla man får eller upplever. "Hemma" känsla, jag vill mer än gärna bo där ute, just pga av att det känns som att komma hem. Kanske har det med att jag är uppväxt där har många fina minen, samtidigt som det finns vissa som inte alls är lika kul. Så när det blir aktuellt att leta nytt lägge så har jag lyckats få med mig K att kolla även där ute. Det är lixom inte så långt bort, ca 2 mil från stan. Men det tar 15-20min med bil och bussen går väldigt bra och ofta. Så det känns bra, förhoppingsviss blir det ju att kolla efter något nytt nästa år, inte allt för sen på året.. Om nu allt går som planerat, men det vet man ju aldrig.

Vart fall så fick jag ett infall och ringde mormor för att kolla om de var hemam och lediga. vilket de var ( trodde väl nästan inget annat?) Så vi åkte förbi dem, skulle olla efter de billiga jordisarna men de var inte så billiga igår, även om de var billiga jämfört med stan. Morfar ja, det märks att saker och ting tar ut sin rätt. Igår hade han tappat bryggan ner till så han hade inga framtänder på underkäken, såg lite roligt ut, hna såg verklgien ut som en liten gubbe. Tycte hna hade smalnat av, mer tunhårig, ögonen var dimmiga på det sättet som folk som har starr.. Men jag vet inte om han har det. Demensen var mer påtaglig än vanligt, i min mening den hade blivit värre.. Han visst ingenting, kom inte ihåg något. Fråga om en händelse som skett på midsommar, då jag visst att min kusin med sin blivande fru, plus deras son hade varit upp samt morfars son. Det mindes han itne, eller visst inte om de hade varit där. Det kan tyckas enklet att komma ihåg något som bara skett för ca 2 veckor sedan. Men är man vädlgit dement kommer man inte ihåg vad so mhar hänt förregånde timme... Tycker det är en tragisk sjukdom som tar dö på hjärnan och dess minnen.

Men det var kul när vi kom in, då vart morfar jätte glad, mormor med själv klart! Det hade han inte förväntat sig, så det var roligt. Efter liet fika, åkte vi vidare.. Det blev ingen glass efter fikat var vi rätt mätta imagen. Så vi åkte hme förbi blomsterlandet först. K tyckte vi skulle köpa blommer till balkongen för att der såg lite trist ut, kan jag hålla med om. Jag har inte orkat bry mig eller tag i tag i det. Så vi köpte lite nya blomster, och plantera om dem när vi kom hem. Katterna vill med plantar om så de gick i jorden, smakde på den.. De var rätt gulliga, men lite jobbiga.. tar ju längre tid. De är som små barn fast lurvigare och kräver mindre.

På kvällen träffade jag Jejjer, vi gick ett varv runt strömmen. Skönt för det var inte alls mycket knot och mygg som det kan vara. Så jag vart inte sönder biten/stuken vilket kändes bra.. kliar ju för jäkligt. Sen cyklade jag hem och såg på Kill Bill vol 2, den är bra den filmen. Inte lika blodig som ettan. Det är inte bar filmen i sig som är bra utan hur man har i scen satt saker, Men den är ju itne för någon som är känslig, efter som den är ju rätt brutal, och blodig...

Sen gick katterna och jag o la oss för att sova, jag hade ställt klockan med. Eftersom att jag har sovit till runt elva nu när ajg har vairt ledig, fast ajg gått och lagt mig vid 23 - 00 på kvällen. Det vill säga att jag har sovit 11-12 h per natt. Då är man utvilad dagen efter vill jag lova! Jag gillar att sova, min kropp behöver sova mycket. Men om ajg kom iväg och träna lite mer skulle min kropp inte var lite trött och vilja sova lika mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0