Några av mina favoriter just nu

 

 

Lykke Li - Possibility

Ett av soundtracken till 2000- talets fina kärleks film Twilight Saga : New Moon
Lykke Li har en speciell röst som jag gillar. Den här sången är väldigt sorglig och väldigt bra.

..."So tell me when you hear my heart stop
You're the only one that knows
Tell me when you hear my silence
There's a possibility I wouldn't know

Know that when you leave,
Know that when you leave,
By blood and by mean, you walk like a thief,
By blood and by mean, and I fall when you leave
" ...

Rihanna - Russian Roulette

Snygg och sexig, och en jävulsk bra låt. Denna kan jag ha på repet rätt länge :)

Lady Gaga - Paparazzi

Med Alexander Skarsgård i videon samt att de snackar svenska, den är ju svensk producerad videon.

Aqua - Back To The 80's

Nostalgi känsla över hela låten :)
Me like!

Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love

En STOR favorit låt just nu,
men blir på gott humör och det börjar röra sig i kroppen.
Dance Dance Dance!

Hästpojken - Gitarrer & bas, trummor & hat

Bra svensk låt, den spelas nog dagligen på P3, så inte undra på att det sätter sig.

( P3 är radion för oss, då reklamradion inte har bra ljud här i betong huset)

Kent - Hjärta

Kent är ju nästan jämt bra, så denna låten gick direkt in i mitt HJÄRTA
Älskar refrängen, då höjer man volymen och tar i från tårna och sjunger ut och hoppas att ingen jäkel hör hur falskt det låter.

Jason Derulo - Whatcha Say

Softar låt helt enkelt

Agnes - I Need You Now

Gillar introt väldigt mycket men håll med mig o matt de nog har lånat lite av The Verve - Bitter Sweet Symphony
Det låter ju inte helt och hållet likadant, men  Agnes intro fick mig att börja leta i mitt musikminne.

Låten är bra, Agnes har ju så unik ock härlig röst!

Sist men inte minst, mina Idoler!!

Linkin Park - New Divide

Detta band har följt mig sen tonåren, all time favorits. Deras musik är ALLTID bra, de felsta albumen har många bra låtar. New Divid är den senste singeln som är med på soundtracket till Transformers - Revenge of the Fallen

LOVE LOVE LOVE

Present fix till mammaNu är mammas lilla föddelsedags present inköpt. Hon kommer bli glader, för hon får This is it - Limited Black Edition den filmen ska ju ha lite mer matrieal än det som vissades på bio. Vi var ju och såg den tillsammans, så den går nog hem skulle jag tro. Så får hon första pocket boken i Steig Larssons trilogi - män som hata kvinnor

Åh nej jag har inte för sagt mig min mamma har varken dator eller internet, så att hon skulle se detta är en omjölighet!


Minskad omkrets

Idag så mätte jag mig en vecka försent då jag har täntk mätta mig varnnan vecka. Men men två måttband har varit på vift så nu köpte jag ett tredje. Nöjd med mina mått, det har minskat på ganska många ställen. Midja -4cm, och magen -2,5cm t.ex. Så det känns riktigt roligt.

Nu börjar man få lite fört att man håller på att kämpas med att få bort lite laster, saft/läsk, chips/ godis, "lördag hela veckan", minskat intag av snabbmat, och kolydrater ( så som bröd, potatis, ris och pasta) Vikten faller med sagta men säkert.

Ska bli ntressant att se vart man befinner sig om 14 veckor, för då är det första målet ska nåns. Vårruset, springa 5 km. Fort sätter ajg i den här takten med att gå minus så har jag ju snart även nått mitt ena mål med mättningen med. Att få ett "normalt" midjemått ( under 80cm= Bra, 80-88cm= Se upp, över 88= Hälsorisk) jag befinner mig på den sista termen "Hälsorisk" och där vill man ju inte gärna ligga.

Bara att kämpa på och hålla modet upp så gått det går.


Fredagsmys med Tjejkväll


Igår så avslutades veckoslutet med en trevlig tjej kväll hos Malin ute i Kimstad. Det var lite dramatik att ta sig ditt ut då pendeln var inställd, men det gick en anslutningsbuss i stället. Som jag kom med, stressigt värre blev det. Jag som brukar var så duktig på att var ute i god tid annars. Pendeln skulle ha gått 18:18, så jag tog en spårvagn som skulle gå 18:07, men den kom 18:10. Nere vid stationen 18:14, så jäkta bort till stationen för att se att det inte stod något tåg på perrongen, hmm.. det här är inget bra tecken. Kollade på Ankommande/avgående tåg och inse att båda tågen jag kunde åkte med var inställde och hänvisade till buss. Hoppas, hoppas nu att bussen går förbi Kimstad.

Den snälle chauffören sa att det gjorde han, det blev en gratis resa. Inget mig emot. Så väl på Bussen mot Kimstad ringde jag till Malin och sa att jag är på och på väg. Vid Kimstadstion så bytte jag buss till lantis bussen. Jag lyckades gå av på rätt ställe och känna igen mig trots att det var mörkt. Ni som känner mig vet att mitt lokalsinne suger rent ut sagt!Efter en liten promenad så kom man in i värmen. Malin bjöd på bakad potatis med två olika röror en med kalkon och en skagenröra. Jag brukar vara svag för skagenröra men jag måste säga att jag vart mer förtjust i den med kalkon efter som den smakade lite rökt. Efter god mat, och lite rosévin + fanta så kom snacks och godis fram. Jag föll som en girs för dessa synder. Men hör och häppna jag tyckte att chipsen smakade flott. I'm a sucker för chips normalt sätt. En av mina större laster. Så det blev inte så många, tur kanske.


Vi var runt 7-8 tjejer hos Malin, för hon hade bjudit in oss på 6 party. Med LustJakt som stod för produkterna. Nu har man varit på sådan partyn rätt många gånger men det är ändå roligt. Speciellt när det är nytt folk med. Som bidrar med roliga historier, och erfarenheter. Magmusklerna vart verkligen tränade, för jag skratta stund viss så jag fick ont i tinningen. Så det blev en sen kväll, vid elva tiden så åkte jag hem åt, Kristian var snäll och hämta mig. Så kom i säng vid 00:30 jag kunde nog nästan stå upp och sova för jag var så trött. Hade ju haft sovande jour på jobbet natten mot fredag med. Intensiv dag på jobbet tros och fredag så jag var rätt slut. Somna gott sen.

Katten är väldigt kelsjuk och uppmärksamhets krävande så på morgonen vart jag väckt vid två tillfällen en var det kört att försöka somna om. Fast jag hade gärna legat kvar ett tag i sängen och sovit.
Brum brum och iväg!

Idag var det körlektion igen, såg fram emot den ordnetligt eftersom den värsta nervositetn har ju släppt så nu är det ju rätt behagligt att köra. Det går lite mer per aotumatik nu än vad det har gjort. Jag är långt i från klar förrare men det går på rätt väg. Jag är på topp utifrån mina förutsättningar så att säga :)

Blev det lite jobbigt i en hal backe vid Netto på Ljura, jag skulel växla ner till ettan och tappade fart, så jag fastna lite så då fick am rulla ner och föröska igen. Mycket jobbigt moment, men jag över kom det med. Kom uppför backen, trots att signalljustet blev trasigt till gult så gick det bra.

Så blev det hen hel del höger varv runt badhuset, sen så började vi träna på vändningar. Vändning i 4 vägs korsning och tre vägskorsning. Vi ska repetera det hela igen nästa gång nu på torsdag. Samt att du ska vi även träna på U sväng, vändning i cirkulations plats och saxvändning.

På torsdag ska hon även planera upp hur många körlektioner jag behöver ha innan det börjar bli dags för "halkan", så det känns roligt att man är på väg åt rätt håll på riktigt. Det börjar hända saker minst sagt! Så det känns både lättande och skönt att det händer saker och att jag börjar bli trygg med alla bilar runt omkring mig. De är inte så stressande längre, de är inte mina finder längre. Bara ibland ;)
Grisvecka plus pyssel

Så var gris veckan avslutad för den här gången. Vad är en gris vecka?? En vecka med mer jobb än ledighet, vill säga att man jobbar 6/7 dagar, så av 8 dagar har jag nu jobbat 7. Men så är det ibland, och det är bara att bäska med. För det kommer bättre vecker efter åt! Jag är ledig imorgon vilket ska bli himla najs, plus ledig i helgen som kommer.
Inget mig emot faktiskt.

Tur man har ett bra jobb som man trivs med, annars skulle man nog inte orka med allt för många dagar. Jag får ju pyssla på arbetstid om den man pysslar med är pyssel sugen vill säga. Det är ju faktiskt lite lyxigt ;) Jag gillar att pyssla, har väl alltid varit en pyssel tjej. Men när man blev äldre tappade man lixom bort det där avkopplande som det är med pyssel. Senaste pysslet var nog fotoalbumen jag gav bort i julklapp.  Men jag skulle vilja att jag tog mig mer tid för pyssel, och köpte hem så man kan pyssla lite mer. Det finnsju massor med bra bloggar som insperar till rolig pyssel.
Bloggar
Inredning & Pyssel

Pyssla Mera

My own home

Annas Pyssel

Andra insperande sidor

Martha Stewart

Skapligt enklet

Pyssel.net - Sidan för pyssliga själar

Pyssel för barn och vuxna

Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love

Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love

Så jäklans bra, blir dans sugen!!
Love the latino beats, den gör hela stämmningen.
Vill ha sommar när man hör den!

Puzzelbitarna föll på rätt plats

 

Igår var det min 20:e körlektion, det blev som en stor "AHA" - upplevelse.

Det mesta släppte och allt föll på plats, växlingen gick av sig själv. Jag började förstå med vad folk menar med att " man bara vet" när man ska växla fick ett helt nytt sammanhang. För helt plötsligt så förstod jag med utan att tänka, det gick lite av sig själv.

Visst jag höll lite väl mycket till höger och tappa fokus ibland, men inga större problem som inte gick att bemästra. Finns ju alltid små missar, jag är ju nybörjare för tjuven!! =) Min trafiklärar är helt underbart bra, hon kan läsa mig som en öppen bok. Jag är även rätt tydligt med att säga hur det känns med nerverna. Så vi lämna Lindö bakom oss och begav oss runt ett varv runt stan' ett varv.

Jag var så lycklig och mallig så jag var sprickfärdig. Mitt leende gick från öra till öra, jag hade inte trott att det var dags för mig att få åka runt bland folk ännu. Men det var det!! Så nu sitter grunden, och självförtroendet fick sig en rejäl kick!! Nu kommer vi göra nya saker på lektionerna eftersom att vi har tagit oss över ett hinder, självständig växling med lite hjälp när det behövs.


Körkort sommaren 2010 - Inte helt omöjligt!!

 

 

Här nedan en dålig bild på min "runda", med väg beskrivning ;)

Lindövägen -> Söderleden -> Riksväg E22 -> Stockholmsvägen -> Ståthögleden ->

Packhusgatan -> Hambron


Lars Winnerbäck - Ett sällsynt exemplar

Lars Winnerbäck - Ett sällsynt exemplar

 

Jag har börjat gillat Lasse mer och mer, speciellt de nyare plattan. Anntar att vissa skulle säga vad vart det vi sa! Jag har ju varit lite anti, men har börjat hitta lite mer låtar som till talar. Senste singeln som spelas rätt frekvent på P3 är just denna. Som det är bra gung i och man blir på bra humör av den tycker jag!


Besöka Fiskmagasinet?

Fiskmagasinet ligger i Knäppingsborg

Min mamma fyller år nu i början på mars, tänkte slå på stort och bjuda ut henne till Fiskmagasinet. Både hon och jag älskar fisk, det är ju en fördel om man ska besöka en fiskrestaurang. Mamma brukar sällan få några stora gåvor när hon har fyllt år. Men tänkte att det kanske faktiskt kan vara trevligt att göra något hon skulle uppskatta mycket.

 

Tycker det ser smaskens ut, de serverar skaldjursbuffé ibland

Min relation till min mamma är speciell eftersom hon är som hon är. Fruktansvärt krävande att umgås med, energi knyckare av högsta grad. Men trots det så skulle det ju kunna bli lyckat om man ansträngde sig lite. Är ju dessutom väldigt sugen på att testa den restaurangen då rykte säger att de har god mat, speciellt deras Fisksoppa. Känner inte så många andra som skulle uppskatta den restaurangen så mycket så det får bli mammas födelsedags present helt enkelt.

 

Ser mysigt ut och lyxigt ut

Har spanat på deras meny och det är mycket som ser intressant ut, har fått tips från jobbet att deras Fisksoppa ska vara något extra. Det fanns även desserter som lockade mitt söt begär, och så ett glas kalt vitt vin. Mmm... smarigt! Jag blir helt klart sugen på att äta lite gott när man ser deras läckra bilder och läser menyn, de hade även så att man kunde "ta mä" hem lite gott till kvällen, samt gjorde de smörgåstårtor. Om du är som jag och inte medlem av FRAL (Fiskars Rätt Att Leva) så kicka in på deras hemsida och låt dig suktas!!Alla bilder lånade från deras hemsida

Vilodag


Ser ju lockande ut

Fick en liten blixt förkyling som kom och hälsa på, i lördags till söndag. Men lite lite sivter kvar, dock inte alls mycket men lite täppt näsa en uns till tjock hals. Så träningen fick utebli även idag. Även om det kändes tråkigt eftersom jag var så himla laddad!! Men det är ju inte värt det på långsikt att träna med en mini förkylning. Det finns ju fler dagara att röra sig på. Det här stället har ju öppen 7 dagar i veckan till skillnad från det förra!

 


Varningsmärken och en fas avklarad!Vet du vad dessa varningsmärken betyder??

Åkte till körskolan efter jobbet, så idag kan jag även bocka av Fas Fordon. Yes! *lycka* Det tar sig allt, nu är det "bara" Fas Repetition och Slutprov kvar. Bara= man måste klara repetitions fasen 3ggr, och där kommer många frågor man har haft svårt med. Med andra ord det kommer ta ett tag innan det blir grönt!

Jag åker ju mycket taxi i mitt jobb, förut har man mer åkt med. Nu åker jag med på ett helt annat sätt upptäcker vägskyltar som man kanske inte normalt sätt ser i stan. Så kan det ju komma en ny skylt som man inte har sätt förrut som man vill ta reda på vart den betyder. Det är lite roligt att man ser något annat när man har mer kunskap.

Uppdatera dina kunskaper om vägmärken här

Alla hjärtans dag i bildhav


Dessa bilder hitta jag på Google när jag sökte på Images
med sökord
Alla hjärtans dag & Happy Valentines day

(klicka på bilderna så blir de större)

Fakta om Alla Hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag

Varför firas Alla Hjärtans Dag?

Den 14:e februari firas Alla Hjärtans Dag, eller Valentindagen som den också kallas över hela världen.

För de allra flesta är Alla hjärtans dag en dag då man skämmer bort sin älskade, och andra nära och kära, lite extra. En dag då man visar speciell omtanke om dem man bryr sig om genom att till exemepel skicka ett vackert kort eller ge en blomma. Det är tanken som räknas så värdet behöver inte vara stort.

Här har vi sammanställt lite information om varför vi firar Valentin-dagen.

Olika teorier till varför man firar denna dagen

Det verkar finnas flera olika teorier om varför man firar Valentindagen, och varför man gör det just den 14:e februari. Här kommer de två som vi har hittat.

Teori 1 - Sägnen om prästen Valentius

Enligt sägnen fanns det en modig ialiensk präst som hette Valentius. Vad som gjorde honom speciell var att han vigde förälskade par i hemlighet eftersom kejsare Claudius II hade förbjudit alla giftermål mellan unga människor.

Valentius upptäcktes och kastades i fängelse, där han fick lida martyrdöden genom halshuggning. Innan Valentius dog hann han skriva kärleksbrev till fångvaktarens dotter, som han blivit förälskad i. Detta kort ska ha varit undertecknat med "Din Valentin".

Han lämnade även följande uppmaning till alla ungdomar han vigt samman i äktenskap: "Ni ska inte sörja mig, utan gläds att ni är man och hustru. Ty kärleken är en dyrbar skatt, ja dyrbarare än livet".

Denna historien ska ha utspelat sig i Rom år 269 e. Kr.

Teori 2 - Turturduvornas bröllopsdag

En helt annan teori om hur den 14:e februari blev kärlekens dag kommer från medeltidens Storbritannien. Där var folktron att fåglarna (bland annat turturduvorna) parade sig i mitten av februari. Hos dem kallas dagen också "Bird’s Wedding".

Engelsmännen hävdar att Valentindagen är en kombination av folktron om fåglarnas parning och sedvänjan att utse sin Valentin den 14 februari.

VALENTIN-DAGENS HISTORIA

Firandet av Alla hjärtans dag började i England och i norra Frankrike. Den tidigaste kända omnämnandet av Valentindagen är från år 1370. Om en person valde någon som sin "Valentin" under 1400-talet innebar det att personerna förlovade sig.

Valentinfirandet motarbetades av puritaner ända fram till mitten av 1600-talet. Först under 1700-talet blev Valentinfirandet mer rumsrent och firat. Vanligast var att mannen uppvaktade sin kvinna med dyrbara presenter. Under 1800-talet sjönk intresset för dyrbara presenter och istället började man skicka välskrivna och konstnärligt utsmyckade brev och kort till varandra.

Rapporter från 1800-talets brevbärare vittnar om interna klagomål - brevbärarna hann helt enkelt inte med att bära ut alla kort som skulle skickas. Ett annat problem var att korten var så kreativt utformade att de var svåra att transportera.

Under 1900-talet växte sig traditionen även stark i USA.

TRADITIONEN I SVERIGE

I Sverige har vi inte någon lång tradition av att fira denna kärlekens dag. Trots att Alla hjärtans dag är en ureuropeisk tradition var det via USA som firandet kom till Sverige. 1956 infördes Alla hjärtans dag av varuhuset NK. Det gick till en början inte så bra.

Först på 1960-talet började firandet sprida sig och på 1990-talet fick det riktigt genomslag med hjärtformade presenter, nallar och romantiska kort.

OLIKA SEDER I OLIKA LÄNDER

Hur man firar varierar från land till land. Som exempel kan nämnas att man i Italien ställer till med karneval i kärlekens huvudstad Venedig. I Japan uppvaktar kvinnorna sina män och manliga arbetskamratet med chokladaskar. På senare tid har männen börjat återgälda gåvorna de får från kvinnorna med att ge en låda dyr choklad. I England däremot hälsar man till sin älskade via små annonser i dagstidningen.

Artikel kopierad från Super grafik

Artikel nedan kopierad från Nordiska museetSköt ner istapp – mitt i stan

Bild från Aftonbladet

Artikel kopierad från Aftonbladet.se

”Vi kom inte åt den – och tog till en kreativ metod”

Istappen i centrala Norrköping var för stor.

Då tog Anticimex till en ny metod.

– Han som sköt har ju jägarexamen och det han skjuter på, det träffar han, säger Per Wernerson på Anticimex.

När Lennart S Svensson åkte bil genom centrala Norrköping i torsdags eftermiddag fick han se något han aldrig sett förut:

– Helt plötsligt upptäckte jag en man med gevär stå lutad mot en bil. Jag förstod nästan direkt att han sköt mot istapparna. Jag tänkte bara: Idiot, bland folk och bilar! Den där gatan är hårt trafikerad, säger han till Aftonbladet.

"Skyliftarna var slut"

Det visade sig var Anticimex som var ute på isröjaruppdrag. En särskilt svår istapp krävde specialbehandling – och företaget kallade in en jägare.

– Vi arbetar just nu med att hjälpa till att ta bort istapparna som finns i kvarteret, och det var en som satt där vi inte kunde komma åt. Då valde vi att använda en lite kreativ metod, säger Per Wernerson, platschef på Anticimex i Norrköping, till Norrköpings Tidningar.

I normala fall skulle Anticimex ha tagit hjälp av en skylift, men några sådana fanns inte att hyra, enligt Per Wernerson:

– Vi säkrade området åt båda håll, och sköt ned en istapp med luftgevär. Han som sköt har ju jägarexamen och det han skjuter på, det träffar han.

Jakten polisanmäls

Ingemar Sigsjö, kommissarie vid polisens rättsgrupp, är förvånad över tilltaget.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det kommer att bli att bli en anmälan och en utredning efter detta. Jag tycker det är märkligt att man använder den taktiken inom tätbebyggt område, säger han till Aftonbladet.

Brottet är inte rubricerat ännu.

– Vi vet inte säkert vilket vapen man har använt, det är lite avhängigt av det. Om det är brott mot ordningslagen eller brott mot lokala ordningsföreskrifter eller om det kan komma något annat.

 


 

Idag var denna artikel på Aftonbladets löp på internet upplagan. Såg den hos farmor tidning med  Norrköpings Tidning


Förkylning på G?

 

Det känns lite oroväckande... Tror jag håller påatt bli förkyld, vaknade i natt av att nässan var täppt och ville ha Otrivin® Menthol. På morgonen kändes halsen lite svullen och det gjorde ont i den. Nu många timmar senare känns halsen lite svullen och näsan börjar bli täppt. Det är som alltid helt fel tid att bli sjuk på, eftersom jag jobbar nästan hela nästa vecka!! Så vi får se vart det tar vägen. Jag som hade planer på att träna, får se om det blir bandet imorgon ändå fast bara en promenad.

Promenaden till Farmor idag kändes ju rätt på frestande med en torr mun, så vi får se hur dagsläget känns imorgon.


Klarade Fas C

 

I onsdags så åkte jag till körskolan efter jobbet, och satte mig och traggla med Fas C på datorn. Körkorts teorin på körskolan är upplagd i olika faser som man ska klara. Fas A- C, Fas Fordon och Fas Repition. Fas C som jag har traglat med ska man klara 3 gånger innan den bli grön. Så äntligen i onsdags släppte det och den vart grön!!!

Det kändes skönt, så nu är det bara två faser kvar. Sen har lilla syster berättat att man måste göra om allt en gång till efter man har klarat det men då borde det ju gå fortare. Så i helgen ska jag försöka plugga in lite mera vägmärken och försöka läsa i boken och ev köra lite Bonniers trafikskola. Boken har jag ju knappt öppnat, så det är ju kanske bra om man försöker läsa igenom den en gång.  Försöka är bättre än att inte försöka alls!!


Privat sömerskaFredag och äntligen ledig helg igen! Tycker veckorna går rätt fort, vi är inne i mitten på febuari och snart är mars månad här. Ibland rullar allt på lite för snabbt, man hinner inte lixom stanna upp och uppskatta allt man har. Men eftersom jag är fredags trött så är jag nöjd med att arbetsdagen tog slut vid tre tiden.

Väntar på om Sara sak höra av sig och ta en tripp till S.A.T.S är ju alltid trevligt med sällskap när man tränar. ( det pep till i mobilen och träningen blir omen timme) Men vi får se hur det blir i vilket fall som helst ska jag träna i helgen. Lika bra att passa på när man ändå har tid. Man bli ju piggare av att träna även om man känner sig trött först.

I helgen är det inget planerat mer än att städa riktigt ordentligt, golvet i hallen ser ju för jävligt ut pga av grus och smuts som man drar med in från snön. Annars inget planerat vi ta det som det kommer, skönt det med. Ska en sväng till Farmor imorgon tänkte jag. Jag har lämnat in byxor för lagning och uppläggning, så det är dax att hämta det. Malin när inte farmor kan längre då blir du min privata sömerska, för det är inte min grej inte än vart fall.

Farmor längst till höger, syster och ex svägerska från vänster

Farmor är ju ändå 90 år, så man kan ju inte kräva att hon ska fixa och dona med mina trasiga byxor i egentligen dt är bara det att hon är så snäll så hon gör det ändå. Tur att lilla farmor är vi god hälsa!! <3


Jay Sean - Down ft. Lil Wayne


Mer självständigIdag hade jag körlektion, och skulle börja köra självständigt (alltså att jag ska växla själv med mindre/ingen hjälp från trafikläraren) . Det gick bra och jag satt och låg lite åt mig själv i mellan åt. Visst lite tabbar och nerväst blev det men mesta del så gick det fin fint! Våga lite på din kunskpa och erfarnheter!
Så det är alltid skönt när det går bra men idag är jag väldigt trött efteråt eftersom det vart mer krävande att köra mer självständigt. Så en liten power napp hade inte varit dummt. Men det finns det ingen tid till direkt. Väntar på att mina ägg ska bli klara sen är det bara att bege sig till jobbet.


"Mätta in sig"

Du ser mer på måttbandet än vågen

 

Jag tänkte mig att jag skulle "mätta in mig" vill säga att jag har tänkt mätta mig på diverse ställen på kroppen, för att se vad mina start mått blir, för under årets gång borde det minskas. Eftersom jag just nu satsar på mer fettförbränningsträning, t.ex. att lära sig att springa.  När jag började träna för första gången i mitt liv så hände det jätte mycket på just måttbandet i förhållande till vågen. Så det ger lite mer att mätta sig tycker jag, men visst invägning blir det med.

Så sedan ska jag försöka göra någon tabell eller liknade i Word till att börja med för att sedan göra nya mått varje vecka altv varannan. För att se vad som händer. Det är ju sporrande att se när det börjar hända saker. Precis som med BMI kan man även mätta midjemåttet för att se om du ligger farligt eller bra till med hälsan.

Tips! 

Mätt dig och väg dig, regelbundet för att få en bättre helhet på dina resultat av goda kostvanor och träning!

 


Linser + träning= ?


Är lite inne på att börja anväda linser igen, för när man har glassögon och svettas är det ett elände! De liksom glider av all svett, även om jag torkar bort så kommer det ju ny rätt fort. Förr när jag var inne i en träningsvåg så anväde jag linser vilket gjorde att det kändes bättre. Så ja det känns som det kan vara dags igen att kolla ut ett par för att använda framför allt när man tränar men även annars med. Det blir ju lite av ett helt annat utseende!!

För nu när jag har sprunigt ett tag så lägger jag av mig glasögonen ett tag för att det blir bekvämare utan, plus att det på något konstigt sätt går att fokusera lite  bättre när man inte ser. För då finns det inget nöje i att titta på andra, för jag ser ju ändå inget!!

Såg att man kunde fylla i en enkett på internet om tid och välja vilken dag som passa en själv, bara hoppas på att det passar med min optiker med!! Nu borde det  har hänt lite på linsmarknaden med efter som det säkert var 5 år sen jag anväde linser sist. Mina ögon är torra, så jag måste ha mycket fukt för att det ska kännas bara annars känns det som det skaver, inget skönt alls. Med brytningsfel så blir inte utbude jätte stort på val av linser såvar det förr vart fall, mendet där är en marknad som det händer saker på hela tiden så det kanske finns många olika att välja på nu?!

Linser here I come again!!Everybody Hurts (Helping Haiti)

Helping Haiti - Everybody Hurts

Medverknade artister nedan

Mariah Carey, Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Rod Stewart, Leona Lewis, Alexandra Burke, Miley Cyrus, Take That, Joe McElderry, Cheryl Cole, JLS, Mika, Michael Buble, James Blunt, James Morrison, Susan Boyle & Westlif

 

 

 

Stöd Röda Korsets insatser i Haiti

Skänk en gåva direkt on-line

Sms:a AKUT200 till 72900 för att skänka 200 kronor (debiteras via telefonräkningen) eller sms:a AKUT till 72900 för att skänka 50 kronor*. Du kan även sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".

100 kronor räcker till fyra vattendunkar
200 kronor räcker till köksutrustning för en hel familj
350 kronor räcker till tio filtar
500 kronor räcker till utrustning för att reparera hus
och få tak över huvudet
1 000 kronor räcker till sju hygienpaket

Skicka gärna vidare uppropet för Haiti till ditt nätverk på Facebook, Twitter och Linkedin.

Stort tack för ditt stöd!

* Hela beloppet tillfaller Röda Korsets insamling. Samtliga mobiloperatörer och levarantörer har efterskänkt sina avgifter.'

 

 

Ställ upp för Haiti! | Sms:a TEENHELP till 72 900

Erik Grönwall och Rödakorset för Hati

Text kopierad från Röda Korsets sida

- Jag är övertygad om att många tonåringar skulle vilja hjälpa till, men de tror inte att det lilla de kan ge räcker. Jag är säker på att det finns 150 000 ungdomar i Sverige som skulle vilja ge 20 kronor genom att sms:a "TEENHELP" till Röda Korset. Med Erik Grönwalls hjälp kan vi nå ut, säger initiativtagaren Barbro Lévy.


En lång dag i snökaoset

I tisdags låg internet nere hela dagen, vilket led till att jag tog tag i sådana där "måsten" lite bättre. Så nu äntligen kom det upp gardiner utan tomtar upp. Dock märkte vi att de svarta gardinerna måste ha krympt i tvätten, för det såg lite konstigt ut när de kom upp. Men men, får kolla efter några andra här hemma eller på nätet. Gardiner kan man ju hitta för en rätt billig peng på nätet. Men även i vissa mataffärer har de billiga och fina.

Bild från NT

Igår så blev det inte riktigt som man hade tänkt sig... Jag skulle jobba 06:45 - 16:00 men så blev det inte alls... I och med vädret som var ( snöade massor och blåste, klass 1 varning) så hade färdtjänst ställt in alla sina resor och min brukare bor på vischan så det blev ett extra dygn på jobbet. I och med att ingen skulle jobba kväll så blev det min lott att ta kvällen med eftersom jag hade inget för mig och erbjöd mig. Så det blev jobb från 06:45- 22 i stället, snacka om att man var seg i kolan i mellan åt. Men bara man åt regelbundet så gick det rätt hyfsat det är ju inte så hektiskt på kvällen ändå lixom.  I och med vädret och att det mesta var inställ så som kollektivtrafiken så beslutade jag mig för att sova kvar på jobbet, kändes lika bra.


Jag sover ju som en prinssesa på jobbet oftast, så det var skönt att sova när det väl blev dags för det. Tror jag somnade nästan omgånde, så vaknade jag upp e gång och undra vart jag var... trodde jag var hemma. Men sen såg jag att så var inte fallet och en besvikelse över att jag skulle upp och jobba igen sjönk över mig innan jag kom tillbaka till drömmarnas land.När jag sover så drömmer jag otroligt mycket och mins ofta mina drömmar ibland mer och ibland mindre. För mig känns det som att jag har sovit dåligt om jag INTE drömmer. Medan jag vet andra som upplever att de sover dåligt om de drömmer, skulle var intressant med en "dröm tydar - bok" som Jejje har. Kul att läsa vad vissa saker betyder. Även om det är lite luddigt och så är det ju lite roligt om man tror på sådant.

Märkte att detgick att hittaen hel del på nätet om det där, hmm.. ny hobby kanske?

Gratis halkkörning ...

Bild från 091218 Övningskör med Malin

 

Idag var det andra gången jag fick övningsköra i detta snö väder, det gick betyligt mycket bättre än förra veckan. Då jag hade körlektion på torsdagen då det hade snöat säkert 3-4dm snö på natten och plogat hade de inte hunnit göra dirket på små vägarna jag körde på. Så då låg mina nerver utanför kroppen. Jobbigt inget roligt alls, men det gick ändå så pass bra så hon tyckte jag skulle ha kvar min dubbel lektion som jag hade idag.

Idag hade jag alltså en dubble lektion det är 80min totalt. Det kändes bra så vi körde ner mot Lindö, och träna på Start i backe, med hand broms och utan. Det gick fin fint, så jag vart avbockad på " med handbroms" det andra skulle vi göra en gång till. Så fick jag träna på lite krpkörning efter som det var en bärgnings bil som lasta på och skulle åka iväg.

Min körlärare Anika tyckte att det funka så pass bra när mina nerver släpper att jag ska får börja köra självvständigt nästa gång och vi ska bytta position så nu får ni inte hålla till i Ljura och Ektorp längre. Vill säga när jag inte är nervös "kan jag köra bil" då funkar växlingen hur bra som helst, och jag vet vilken växel som sak i, och när jag ska växla ner och bromsa. Så det känns roligt att vi ska avancera oss lite.

Hon tyckte att jag skulle försöka få till en till två lektioner till i veckan får se om det går att få till... Budgeten är ju rätt tajt men lite kanske går att undgå vissa månader vi får se. K skulle ev serva lite ;) Som det är nu brukar jag ha 1-2 lektioner offas dubbel lektion det ger oftast mer. Men det är ju en del att lägga ut yttligare 1600 - 3000kr till. Så vi får se men det får bli som bonus i sånt fall. Men jag förståd poängen med varför hon tyckte att jag skulle ta en till för så skulle jag känna mig tryggare lite fortare och det skulle bli lite intensivare så att det skulle släppa bättre med körnigen.

Det är vart fall roligt och köra det gör en hel del, plus att min körlärare är lugn och tryg så det brukar hålla mig i schakt någorlunda. Andas, andas...


RSS 2.0