Testat S.A.T.S


Igår så var jag på S.A.T.S spinning på 30 minuter. Passet kändes bra, mycket flås. Men inte jätte trött i benen, cyklarna var lite mer "omoderna" än de på gymmet. Men de funka bra att cykla på. Det var ca 20 pers på passet betydligt många fler än vad ma är van vid, på Athena brukar det vara 5-10 på sin höjd.

Men överlag kändes det bra där, det var mycket olika maskiner i gymmet som jag aldrig sätt tidigare. På mitt gym är ju maskinerna inte jätte nya och det finns så det räcker men lite mer och nytt är aldrig fel det ger tränings inspiration. Vi gick upp till konditionsdelen efter passet. Och körde lite på löpmaskinen då hade man en bra överblick vad det var för "folk".

Folket som gick där verkade vara rätt blandat, inte alls som jag hade tänkt mig kanske. Visst det fanns spännisar, och tjejer som var väldigt sminkade. Men det var inte den stora mängden som var så. Utan de flesta såg väl rätt vanliga ut. Vissa var runda andra inte. Det är ju rätt annorlunda att gå på ett ställe där det finns killar, eftersom Tjejernas Athena har inga killar. Men känslan från S.A.T.S kändes bra, så det skulle inte var omöjligt att börja där.

De hade dessutom 15% på priset när man jobbar inom Kommun med Manpower som hälsopartner, det vill säga att månads avgiften för mig skulle ligga på ca 330kr, det är bara 120 kr skillnad. Men man får så mycket mer för pengarna på S.A.T.S om man ser till deras utbud på maskiner, pass, tillgänglighet andra "happnings". Angelica kände mer för S.A.T.S än för  World Class som de också varit på och testat. Desutom ligger ju S.A.T.S jätte  nära max 10 minuters gång av stånd. Det är ju alltid en fördel.

Det är ju indirekt Sara och Angelica som får välja eftersom deras medlemskap går ut nu i december, mitt går ut i april. Så jag följer ju med dem, så man får lite sällskap. Nakdelen med S.A.T.S var deras glasrum,  även om man är fokuserad på det man gör känns det ju lite jobbigt att folk utanför kan kolla på. Men förmodligen något man inte alls tänker på när man är i rummet. En nackdel till är väl just att det är ett större koncept, vilket gör det lite mindre personligt. Men det kanske egentligen inte spelar så stor roll??

Måndags göra!Jag hade tvätt tid med start klockan 07:00 imorse. Men jag orkade inte riktigt så jag låg kvar i sängen till 08:30, normalt sätt är det sällan någon annan tvättar efter än. Men idag var det grannen under som satt uppsig, attans så bara att sortera tvätten och tvätta det viktigaste först för att sen ta detandra .Får med andra ord tvätta en eller två gånger till i veckan. Om det inte blir körning på onsdag kan man ju tvätta då innan jobbet. Jag tvättar i regel en gång i vekcna så det hinner ju inte bli jätte mycket tvätt som tur är.

På dagens schema står även städa kylen! Lika bra att ta det nu när det änstan är eko i den, den behöver få sig en omgång. Sist jag gjorde det var väl innan vi åkte på semster i sommars. Skulle behöva frosta av frysen med men det får bli när det bli minusgrader så inte allt blir förstört i frysen, förvisso inte så mycket i den men ändå.

Sen har jag lovat en lunch till mamma med, vi ska även kolla på julklapp till kusinbarnet Alvin. Vad det gäller mina julklappar så tror jag inte att jag kommer behöva springa på stan så jätte mycket om jag har tur. Lite små fix och lite klappar. Men en hel del är redan köpt sen Ullared. Plus att sen är det lite julklappar som ska pysslas ihop. Tror även att jag kommer köpa en del klappar från nätet. Har hittat lite sider som jag tycker är bra. Tipsar om de i ett annat jul inlägg.


Årliga pysselkvällen :)

Det har varit en tuff vecka på jobbet, mycket känslor. Så en väl behövd 4 dagars ledighet har jag haft. Är ledig imorgon med. Där av mindre bloggande. Det har inte riktigt varit fokus på det, då tankarna farit i väg på annat håll.

Igår var det stora pyssel kvällen, som jag sätt fram emot. Den hålls varje år i Kvarsebo i Logen, där de även har bio. Det är en tradition som min kusins mamma och pappa börja med, som nu många år senare har spridit sig och blivit större. Förr om åren hade vi Adventsmiddag hos min mormor och morfar, sen har slagits ihop lite med pysslet.
De som kommer är släkt, och vänner, det blir större för varje år då någon ny alltid kommer. Det är riktigt härlig stämning, i år var vi något färre än vad vi brukara vara säkert ett manfall på 10 personer. Men det var trevligt för det.Vad gör man då på pyssel kvällen?? Man stöper ljus, det är grundstenen. Sen binder man kransar, de är de två främsta sakerna. Sen kan man även göra bivax ljus, ibland finns det annat pyssel. Förra årret kunde man tova ull och göra små tomtar av det. Jag har tänkt köpa geléljus massa så man kan göra sådana ljus med. Pysslet blir lite olika beroende på vad folk bidrar med. Men kransbinderi och ljus stöpning är det som alltid är!!

Sen bjuds det ju självklart på lite traditionella julsmaker. Julbordet var rätt ner bantat i år, men det innehöll köttbullar, sill, julskinka ( tyvärr var senapen bortglömd), prinskorvar. Vörtbröd, stark ost. Självklart även hemma gjord vinglögg, "barn" glögg, pepparkakor. Nytt för i år var ädelost röra och hjortron sylt. Vilken succé de var i munnen, jag smaska i mig en mängd sådan pepparkakor. Tänker dessutom ta med mig det till pappa när vi firar jul. Sen fanns det ju själv klart ost och kex, frukt (ananas, vindruvor, clementiner, äpple och banan) och GODIS!

Så det är ingen idé att gå på diet om man ska ditt, för små ätningen är ett faktum. Det går inte att inte göra det, om någon kan det så säger jag bara starkt jobbat! Lär mig! I år började kvällen mycket tidigare än vanligt, redan vid 13 för att "vi" skulle bli klara innan midnatt, annars brukar det börja mycket senare och de sista som håller i det brukar få var kvar till 3 tiden. Men det var skönt att det börja tidigt, för vi åkte hem vid halv åtta tiden och det kändes väldigt lagom. Man hade lite kväll kvar när man kom hem.

Jag fick med mig två kransar hem och 1,5kg egen stöpta ljus. Mamma var snäll och betala, det grejerna till binderiet köper Anki (moster) in från en som har en blomster affär, så köper de ljusmassa. Så i år kostade ljusen 35kr/kg.

Min ena krans

Den lilla kransen, blanda gran, silvergran och cypress så den vart lite yvigare.


En bra låt!


Äntligen här!

Äntligen har Juleskummet kommit!!

Absolute det godast godiset vid jul. Har precis ätit några tomatar, eller några en halv påse är väl mer sant. Men det ska vara Cloettas juleskum, det är det ända som är riktigt gott. När jag gick i skolan gjorde vi likadant till jul större tomatar och sålde.
Mums!!

Takida @ Hotel Scandic Malmen, Stockholm, Sweden 02.09.09

Album release gig @ Hotel Scandic Malmen, Stockholm, Sweden 02.09.09

Här kommer ett smakprov på Takida live, som jag hitta på YouTube


Takida @ Sporthallen 091119

 

Corren var där och fota, men vi kom inte med på webben.

Igår var det äntligen dags för Takida i Linköping, jag och så två vänner från jobbet, plus den enes två vänner skulle gå. Så bilen var fullsatt. Jag och de två från jobbet Ella och Emma gick till Eneby Pizzerian för en bit mat innan. Emma rekommenderade Enebys Super Special kebab pizza. Det var värsta pizzan, som en Carlozone fast med öppet lock och lagd på sidan. Massa gott i ost, sallad, tomat, kebabkött och så sås! Den var super god, jag ångrar att jag åt lunch. För jag fick inte i mig så värst mycket. Ella åt så hon sprack ;) Men hon och Emma hade ju inväntat pizzan hela dagen!

Efter en god måltid så kommer, Emma nr 2 och Anki, Emmas kompisar. I en blå kombi, som skulle ta oss till Sporthallen i Linköping. Vi hade inte tur med vädret! För det var regnig hela tiden, men man hade ju varit lite praktisk och tagit med paraplyet.

Vi fick en bra parkering som var rätt nära, kryp avstånd vilket var perfekt. Det var onumrerade platser så vi kom rätt tidigt för att få "bra" plats, det var ju rätt många till som hade tänkt på det då. Men vi fick bra platser ändå, satt på ena kortsidan. Rakt fram var det stående publik, men eftersom det bara är Emma (1,80m) som är lång, vi andra är mellan 135cm - 165cm kanske så ville vi inte står upp för att se rumpor och ryggar!!!

SONIC SYNDICATE - Burn This City

Sen satt vi där och vänta på förbandet skulle komma Sonic Syndicate. De gick på vid halv åtta och spela 30 minuter kanske. Enligt mig så gjorde de sig inget vidare bra live. Det är ett metalband, och det lätt mest som de skrek och brölla tyvärr. Har lyssnat på dem på Spotify och webben så låter det mycket bättre. Då kan man ju faktiskt höra vad de sjunger. För mig är texten viktig så hör man inte den så känns det lite meningslöst. Jag vart lite orolig att Takida skulle låta så med. Men de gjorde de inte som tur var!!

Takida var jätte bra live!!! Precis som jag hade förväntat mig, detta var ju min första konsert i vuxenålder. Så jag har inte mycket att jämföra med men Ella och Emma som är veteraner tyckte att spelningen var lite kort, och att de hade hoppats på att komma in och spela lite extra låtar. Annars var vi alla nöjda med kvällen. Jag spelade in lite det var bättre än bilderna. Min kamera gör sig inte så bra när det är mörkt, så jag ska låna Ellas bilder sen när hon lägger upp dem. Om det kommer upp bra videos från spelningen i Sporthallen på YouTub så lägger jag upp. Jag vet inte riktigt hur man lägger upp sina egna videos tror man måste göra det via YouTub.

Men en väldigt bra kväll, helt klart!!!

 


MJx3

Michael Jackson - Earth Song

Michael Jackson - Heal the World


USA for Africa - We Are The World

(w/M.Jackson) + Lyrics HQ


Avbokat körlektion!

Ann - Louise på jobbet är frotfarnde sjuk efter att ha vaccinerat sig så det innebär att aag får jobba själv imorgon och jobba över 1,5h. Kom då på att jag har ju körlektion imorgon 15:30 så det blir lite tajt att både sluta jobbet och infinna sig på körskolan samtidigt.

Så jag ringde och avbokade körlektionen, eller jag prata in på en telefonsvare. För att vara på säkra linjen skickade jag desutom ett mail om att jag vill avboka morgon dagens lektino. Ska  bli intressant och se om detta funka. Eftersom de har som policy att man ska av boka enkla lektioner senst klockan 12 dagen förre. Jag ringde halv tolv! Bad om att de skulle höra av sig för att bekräfta att informationen gått fram. Jag tvivlar på att detta funkar då man inte fick prata med någon.

Jag är inte optimsitisk i detta fall, utan ränkar nästa med att jag kommer få betala något för att det säkert är en miss att man avbokar på en söndag. Dock står det ingenstans att man måste avboka måndagslektioner på fredagar eller lördagar! Intressant säger jag bara!


Blev inte som planerat

Inget blev som planerat riktigt denna helg. I fredags så skulle vi ha gått ut med jobbet och firat två kolleger som fyller/har fyllt 40år. Planen var att bowla och äta gått. Men det blev inte så då den ena som vi skulle fira reagerat kraftigt på Vaccinationen för knorren. Så hon låg däckad i sängen i stället. Sen så blev en av brukarna väldigt dålig, i fredags. Det ryktades det även om att en kollegas son ev hade svininfulensan, vilket är bekräftat att det inte var sen. Så den roliga fest stämningen försvann, och det blev en massa extra jobb för vissa i personalen  istället.

Så i fredags vart det fredagsmys och Idol i stället. Helt okey det med i och för sig.


Lördag så skulle jag till Carin på sexparty, vilket jag såg fram emot och tänkt att eftersom det inte blev något på fredag sen kunde man ju köpa sig en vinflaska och festa till det lite på lördagen istället. Planen var även att besöka Palace. På dagen så var vi hos Madde och åt Tacopaj som de hade lagat. Det var gott, skönt att slippa laga mat själv med :)

När man kom hem så blev det att fixa i ordning sig, insåg att jag VERKLIGEN behöver köpa kläder som man känner sig snygg i. Jag rensar min garderob kanske en gång per år, och jag kastar mer kläder än vad jag köper nytt. Så efter julklapps inköp blir det att prioritera kläder! Viktigt att känna sig fin och snygg ju!

Under tiden jag hade gjort i ordning mig hade K visat sitt missnöje över att jag ev skulle gå ut på krogen. Han vill inte sitta upp till 4 och vänta. Okey, tänkte jag då går jag väl med Angelica hem ( hon bor ett kvarter upp så vi är ju indirekt grannar) men det tycket han inte var någon bra idé. Ifall Angelica inte skulle hem, då hon är singel men jag trodde hon skulle hem. Eftersom han dessutom hade sagt hur onödigt det ar att jag skulle gå ut så tolkade jag det som han vart lite sur.
Det ledde ju så klart till att mitt partysug dog, dö trist. Med tanke på hur ofta jag dricker och går ut så tycker jag verkligen han kan unna mig det och inte hålla på och klaga. Men men kvällen löpte på och det var trevligt hos Carin, men jag var inte på humör för party så jag lämna säkert mer än halva vin flaskan :( Så när man väl kom hem så var K förvånad över att jag inte följt med ut eftersom han verkligen trodde att jag skulle göra det. När jag då hänvisa att jag tyckte att han hade surnat ihop för att jag ev skulle gå ut så hävda han att å nej så var det inte alls. Ja så då fortsatte man kvällen med att surra hemma, väldigt irriterande när någon ger en viss vibb och sen säger att nej nej så var det inte alls.

Så det blev inte alls som jag hade tänkt mig denna helgen skulle ha blivit. Men om man ser det från den ljusa sida så gjorde man av med mindre pengar än beräknat jag mår bra idag, vilket jag inte hade gjort annars. Så man får väl se det från den ljusa sidan antar jag.

Donkeyboy x3

 


My the babysitter

Var även barnvakt åt lilla Angelica igår med

Blev ca 1 h kansk, dock kom jag ju rätt många timmar innan så hon skulle vänja sig lite. Det var i glappet mellan att Madde åkte till jobbet och Kricka skulle komma hem från praktiken. Det gick rätt bra, satt i knät och drack väling. Sen så smet mamma Madde utan att lilla A märkte något. Så satt vi och leke lite med böckerna och göma dem i en ormkrog. Så skulle hon kolla runt lite och då upptäckte hon att mamma var borta.  Då blev det ledsamt så klart. Leta rätt på nappen, så gick vi och lyssna på en skiva i sovrumet, då vart det bra igen. Sitta o gosa lite.

Det är ju inte för inte som man blir sugen på en sån där liten en. V

ar sak har sin tid.


80 minuters körlektionIgår hade jag 80 minuters körlektion, det var han som är vikarierande körlärare för den som sluta. Men han ska med sluta. Hoppas jag får någon lärare som är lite mera varaktig! Vi har börjat med lite nytt, så det gick väl så där. Inte jätte bra precis, jag blir så irriterad på mig själv för jag vet att jag kan men ändå så sätter jag det inte. Mitt problem just nu är att växla ner framför allt. Och inte stressa upp mig när det kommer bilar bakom. Inte det lättaste.

Igår var en sån där dag när det mesta gick fel, körde åt fel håll två gånger har aldrig hänt förut. Pinsamt värre. Även om säkert de flesta har gjort det någon gång. Jag har börjat köra i rondeller, vänster svängar och tränar att start och stop i uppförsbacke. Vet ju att det är svårt ibörjan med nya moment de sitter inte på en gång, traggla och träna är det som gäller. Sen så lär den här "nya" ut på ett annat sätt än hon jag hade innan, efter två gånger med den nya så tycker jag att den första var bättre på ett sätt, men att den nya är lite tuffare och pressar lite mer vilket kan vara bra med. Nästa vecka blir det en tredje eftersom att han jag har kört med nu bor i Linköping och har fått ett jobb där så han slipper pendla.Vilket innebär att man ska lära känna ytligare en person, och då tar det några lektioner innan man får tillit och hittar vandra. Suck, det är lite jobbigt när man inte vet vem man ska köra med eller om det ens blir någon lektion. De hade ju problem med att hitta någon när Malin sluta ( min första körlärare) då kom Nenos som har varit vikarien som jag har haft två gånger. Nästa vecka blir det med största sannolikhet en annan om inte så garnanterat veckan efter. Bara att bita ihop.

Jag är inte och ha aldrig varit någon teorietiker så att plugga teori är bra mycket svårare än vad jag hade tänkt mig. Motivationen faller lite fort, sen kan jag läsa ett stycka men jag har ingen aning om vad jag har läst direkt ändå efteråt.  Jag ska göra ett spel av vägmärkena så det blir roligare och lättare.  Några bra knep för det andra, är jag tacksam att ta emot. Det är bara att kämpa på till slut går det väl in, även om jag har lärt mig mer av att sitta med i en bil och fråga längs bilresan vad viss skyltar betyder och så vidare.

Det är värt allt när det är klart, det finns en del att se fram emot när man väl har det. Får försaka tänka på alla positiva effekter som det kommer innebära med att ha ett körkort.


Musical Hits låtarna


Låtarna från Musical hits som jag var på med jobbet i måndags.

Själv klart tagit det från YouTube
Candide Overture - West Side Story

Something's Coming -West Side Story

Tonight - West Side Story

I Feel Pretty - West Side Story
 

Nino Rota - The GodfatherI Don't Know How To Love Him -Sarah Brightman

Jesus Christ Superstar


Heaven On Their Minds - Jesus Christ Superstar (1973)Queen - Love of My Life


Lion King - Circle of Life

Skönheten och Odjuret

 

Beauty And The Beast ~ Celine Dion & Peabo Bryson


 

One Night in Bangkok - CHESS


Someone Else's Story - Chess


Pity the Child - CHESSABBA - Money Money Money

 

ABBA - THE WINNER TAKES IT ALLErinnerungen an Zirkus RenzVildgräs -  Kristina Från Duvemåla


Du Måste Finnas - Kristina Från Duvemåla


 

Guldet blev till sand - Kristina Från Duvemåla


Här har du mig igen - Krsitan från Duvemåla


Konsert med jobbet :)

Igår var vi och såg Musical Hits i De Geerhallen, det var Norrköpings kommun som bjöd på kalaset. Det vill ge alla sina anställda en trevlig kväll. Vi hade haft personalmöte innan vi åkte ner till Louis De Geer. Vi hade rätt bra platser på rad 16. Såg lite gamla kolleger från andra enheter. Konserten var ca 1,5 h med 25 minuters pausen, i pausen bjöds det på skaldjurs wrap med svamp, samt ett glas alkohol eller alkohol fritt.

Det var en mycket bra konsert, mina favoriter var bland annat när De lurades med att en kommunanställd skull få komma upp på scenen och spela ett instrument ihop med symfoniorkestern. Då kom det upp en medelålders man, som skulle verka rätt överförfriskad. De satte ögonbindel på honom och rulla in en xylofon, det man tänkte var han skämmer ut sig, pinsamt mm. Sen tog symfoniorkestern ton till Erinnerung an Zirkus Renz och då visar det sig att denne man är en fena på detta instrument, så man fick sig ett bra skratt!! En Lyckad kväll!!

Mina favorit numer var Qeens Love of My Life, Sköntheten och Odjuret, Cicle of life och Du måste finnas

Ännu en gång får vi lyssna till kusinerna från S:t Anna,

Peter Johansson och Matilda Hansson som blivit så populära hos Norrköpingspubliken!

Vi kunde höra dem tillsammans med SON i augusti 2008 då de sjöng för 5000 personer i Vasaparken. Den här gången blir det en resa in i musikalernas underbara värld med Musical Hits från de mest kända och älskade musikalerna till exempel West Side Story, Chess, Kristina från Duvemåla och Mamma Mia.
Fortsättning följer från gårdagens vaccinationTog ju som sagt vaccination mot knorren igår, natten gick bra. Handen somna lite ibland, ibland fick man vända på sig för det gjorde lite ont att sova på vänster armen. Sticket görs i axelns muskel kan man säga. Idag så har jag känt mig lite handikappad eftersom det gör ont i armen, det är svullet och rött. Precis som det kan bli som biverkning. Så Kristian får hjälpa mig att ta ner tvätten, sen kan jag inte bära så bra. Kommer inte så högt upp med armen.

Jag ska jobba kväll, så i värsta fall får man väl be om lite extrahjälp om det skulle göra för ont. Men jag funderar på att ev ta en värktablett för att se om det känns bättre då. Det låter nog värre än vad det är, så är det alltid när man beklagar sig lite... :)

Så det är väl ungefär det här ni har att vänta Er om ni väljer att vaccinera Er.

Tagit Anti - KnorrIdag har jag varit och tagit vaccination mot " den nya influensan", svininfluensan. Jag tillhör vårdpersonal - personlig assistent vilket gör att om vi vill så får vi vaccinera oss nu, tillsammans med vuxna i riskgrupp 1, ex de som har astma, hjärta och kärlkramp eller dylk. När jag kom var det nr 22, jag fick 42!! Så plocka upp mobilen och satt i lurarna för att lyssna på musik så länge. Det tog kanske 15-20min att vänta eftersom  att många hade gått, eller gått över till vaccinations ställe nr 2 så gick det ju fort ibland när ingen fanns. Sticket kändes, och det kändes lite "ont" när de sprutade in vaccinet. Det liksom sved till lite. Men inget större fara tyckte jag. Nu på kvällen kliar det lite där de stack, plus att det är lite varmt och börjar kännas lite tungt i armen. De biverkningarna som de flesta jag har hört har haft. Så länge det inte blir värre kvittar det ju. Fortsättning följer med andra ord ...
Hoppas inte jag ser ut så här imorgon,
hihi


Flickan som lekte med elden

http://www.stieglarsson.se/

Har varit på bio idag med och sätt " Flickan som lekte med elden" av Stig Larssons triologi. Den var lika bra som ettan " Män som hatar kvinnor". Jag har inte läst böckerna så jag kan ju inte jämföra med dem, utan endast med förre gånde film. Ibland går två timmar väldigt fort. Jag gick med Marica en kollega från jobbet, det var trevligt. Blev ett besök på Donken innan bion. För mig hör det lixom lite till, att besöka donken i samband med film, det gjorde jag dock inte igår.

Har ni sätt " Män som hatar Kvinnor" kommer ni förmodligen att uppskatta denna film med, för den var väldigt bra!!

Från Boken

uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...

Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.

 


Varit på bio och sätt This s it

Igår var jag på bio med mamma och åg filmen This is it av Michael Jacksson. Filem var gjord av en mängd repitioner av inför konserten This is it, som skulle ha blivit Mj's absolut sista konser. Tyvärr gick han ju bort innan de skulle vara premiär på den.

Jag har aldirg gått på bio med mamma så jag var lite nervös för vad hon skulle kunna hitta på. För när man går in i affärer så brukar hon ofta nynna till musiken rätt högt. Mamma blev sugen på popcorne för det hade hon inte ätit sen vi bodde i Rottenberg vill säga 16 år sen kanske? Så jag gick och köpte en Hollywood meny, en stor popcorne med två stora läsk.

Det var inte så mycket reklam upplevde jag, till andra filmer kan det var bra mycket mer. Filmen började och mamma var tyst under hela filmen, tur! Annars hade det blivit pinsamt... De hade gjort nya speciall effekter till tre låtar, Thriller, Earth song, Bad och Smooth Crimenal bl.a.

Filmen var bra, konseren hade blivit kritikerrosad med både posetivit och negativt tror jag. Jag tyckte vissa saker kändes lite överarbetade, ibland är det bättre men mer enkelhet och stilhet. Dansarna var de som gjorde det mesta, och de var fantastiskt duktiga! Och vissa var ju givietsvis snygga med :)

Det mesta från filmen går att hitta på YouTube som vanligt, det är bara att söka på Michael Jackson movie "This is it"

 

 

Michael Jackson 'This Is It'

Official Movie Trailer

Michael Jackson"This Is It" (Official Song)

Michael Jackson movie 'This Is It' - Part 4


Äppelkaka med citron och kardemumma


Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser
Portioner: ca 8 bitar

125 g smör eller margarin 
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk


FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
2. Smält matfettet och låt det svalna.
3. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
4. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
6. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Jordgubb- och melonsallad med pistagecrème

Hitta ett recept blad på ICA som såg gott ut!

Ingredienser
Portioner: 4

1 liter jordgubbar
1 galiamelon
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk hackade pistagenötter


Gör så här

1. Skölj och dela jordgubbarna. Skala, kärna ur och skär melonen i 3 cm stora bitar. Blanda jordgubbar och melon.
2. Vispa crème fraiche med florsocker och vaniljsocker så att den blir fast, vänd ner pistagenötterna.
3. Servera salladen med pistagecrème och mandelbiscotti.
Anna Ternheim - My heart still beats for you (acoustic)

 

Hard to believe how people move
Falling out of love with you
Tearing down all the walls
And love the chaos

I thought again of driving by
The place we met, you and I
Where it started, how we lived
Together always


My heart still beats for you
My heart still beats for you
After all, it's always you


You came down hard that summer
I started to dance, I remember everything
But not a thought of you
And I lied a lot too
Maybe to forget you


My heart still beats for you
My heart still beats for you
My heart still beats for you
My heart still beats for you
After all, it's always you

I come back to
I come back to you
I come back to you
I come back to you


Bort blåst helg!!

Dålig uppdatering av bloggen bror på trötthet och orkeslöshet plus lite skriv torka. Haft lite problem att komma på något vettig att skriva om.  Har väl inte hänt tillräkligt mycket kanske?

I helgen har vi varit på 40 års fest, vilket var roligt. Det bjöds på god mat, trevligt sällskap och live underhållning. Det var en kille som gjorde cover på Anna Ternheims - Shoreline, som egnetligen är en cover av Broder Daniel.


Anna Ternheim - Shoreline

Han var jätte duktig och bara 16 år gamal, så han är säkert att ränka med om några år. Kanske en blivande Idol? Vid 00:30 kände vi att det var dags at åka hemmåt. Sagt och gjort vi tacka för oss och begav oss hemmåt. På söndagen var jag trött, inte bakis bara trött. Vi åkte en sväng till, K's mamma för att hjälpa henne att koppla in någon sladd till steroen. Sen åkte vi till  Madde och Co, sist men inte minst han vi även med Bränntorp alltså hälsa på ute hos pappa.

På kvällen vart det lugnt med film tittande. Så var den helgen som bortblåst.


RSS 2.0