Bloglovin´




http://www.bloglovin.com/welcome.php

Idag öppnade jag mig ett konto där, grattis of course, för att hålla bättre koll på de bloggarajg läser. Det var ett tips från syster som tyckte den tjänsten var bra. Kanske fler som anväder det flitigt?

Shoppat, tulpaner och Asian Food



På eftermiddagen gick jag på stan, köpte en kofta på Gina, örhängen och ett halsband med pärlor, hoppas det kommer passa outfiten imorgon. Ögonbrynspenna från MUS, såg en jätte fin glittrig skugga med som jag tänkte köpa men det  blev inte så. Ny träningsbh från Bodyline, väl behövligt!! Nu fattas bara nya skor och lite nya frächa linnen så är man klar för år 2009's träning. Sen köpte jag biokort, som jag ska ge bort på nyårsdagen. Eftersom min kusins man fyller år då, och vi ska ju sova över där kan de ju vara bra med en lite present :) Till värdinnan köpte jag tulpanner, för jag vet att hon älskar det, fanns massor med fina buketter men jag körde på ett särkert kort i stället. Eftersom både hon och hennes man fyller år i januari brukar de få massor med tulpanner när de fyller år, alla vet att det är rätt blomma att ge bort. ( Deras internet funkar inte så jag vet att de inte hinner läsa detta tills imorgon)



Klassiskt med pärlor, funkar nästan jämt!!


Hm, jag passa på att tvätta eftersom ingen annan gjorde det. SÅ är jag lite lat så jag bokade upp förmiddagen, så tvätten kan hängtorka tills imorgon :) Jag torktumllar typ inget, bara underklädder och handdukar sånt man inte är rädd om helt enkelt. För det var så många gånger hemma hos Pappa som Gerd råkade krympa mina tröjor, så jag vågar helt enkelt inte ta den risken med mina klädder. Just nu funkar det att få allt torrt med, man går ner och vänder på plaggen efter en timme, så torkar de bättre. Var nog Malin eller min kusin som lärde mig det. Imorgon blir det att styrka lite, tråk tråk. Men det är ju inget vidare snyggt med skrynklig skjorta.

Var på bolaget idag med, skulle köpa lite till imorgon. De höll ju på och byggde om i den butiken vi brukar handla i, så man hitta ingen ting. Gick runt som en yrr höna. De alkholfria mousserande jordgubbsvinnet var ju självklart slut med. Man får väl köpa hemm ett par flarrer för att bunkra upp med hädan efter, det är himla gott plus att det känns lite lyxigare än läsk!! Bra altv för den som vill köra på den nyktra linjen.

Ikväll blev det även Spicy Hot Takaway, gott gott. Jag tog friteradkyckling, inte dö nyttigt precis. Nästa gång ska jag var mer vågad för de rätterna med grönsaker ser mycket goare ut. Idag sov jag till kvart i elva, ändå börjar jag känna mig trött nu. Lite konsigt. En annan fråga jag ställder mig, Träningen My hur blev det med den? Du som skulle träna jätte mycket för du var ledig, tjena! Hittils har det inte blivit ett ända pass sen den där förkylingen, nu har det inte funnits tid för att jag har inte planerat för den. Men på måndag börjar allvaret igen, jag har en plan Sickan!!

Planen är som så att de dagar jag kommer att börja 14 -> ( eller senare) ska jag ställa klockan på halv åtta åtta, för att hinna äta frukost i lugn och ro, få nya krafter. För att sen gå till gymmet för att köra 60min kondtion på crossen kombo cykel. På så sätt kan man inte säga att man inte hinner, plus att det kommer kännas otroligt nice när det funkar. Det här med morgon promenader körde jag på ett tag men det funkar lixom inget vidare om man börjar kvart i sju på morgonen. Jag brukar ju cykla till jobbet så då får man ju dosen då, nu när det är vinterperiod är jag lite latar och tar spårvagnen. De har 25% på alla skor på Stadium så de blir att gå ditt och köpa sig ett par Asics (löpskon ska tydligen funka för mig engligt fotdoktorn). Sen är det som vanligt gå på pass på eftermiddagarna, funkar inte passen får det bli gymmet. För här ska tränas, nu är det snart dax att sätta upp lite mål att jobba mot. Då funkar det alltid mycket bättre!!!

Det var allt för nu och ikväll, over and out!

Vad ser godast ut??


Wokad biff med thailändsk basilika (stark smak).

VS



Friterad kycklingfilé med sötsursås.



Gårdagen, frisör & Ikea

Igår  var jag hos frisören, hade gått och laddat inför frisören. Som jag skrev här omdagen så var jag lite sugen på något nyare än det gamla vanliga. Så när jag kom till min nya frisör som jag tycker är jätte bra och tryghets ingivande så sa jag att hon fick rätt fria händer. Dock vill jag inte se mer pluffsig ut i ansiktet än vad jag gör.

-Okey sa hon, behöver du kunna sätta upp det i tofs?

-Nej det är inte nödvädigt svarade jag.

-Okey sa hon, då klipper jag?

Så hon började klippa, jag kände att adrenalinet ökade något. Så efter att hon hade klippt av lite därbak frågade hon, men du vad säger killen om det här nu?

- Ja han blir nog inte lika glad, men det är ju mitt hår.

- Bra tänkt, svarde hon och fortsatte klippa.

Jagf var dock vädlgit nervös, för det kunde ju bli hur som helst. Med mitt lockiga hår så vet man aldirg hur resultate blir riktigt, speciellt inte om man inte har klippt det kortare på flera år, det var nog 12 år sen jag klippte håret kort sist.. Och det är ju rätt många år sen, då vart jag INTE nöjd efter det. Men efter att hon hade klippt och färgat, gjort några få slingor, så blev jag jätte nöjd. Så jag gick hem, frisören ligger väldigt nära mitt hem :) Vänta in Kristian, nu var det ju rätt mycket kortare och han är inte jätte förtjust i det så lite orolig var jag. Gjorde mitt "Tada" när ha kom in genom därren, han tyckte det vart fint, så kort blev det ju inte, sa han med. Han hade nog tänkt sig typ "Pink " kort, men nja, vi behöver ju inte överdriva. 

Efter att ha diskat (k lagade mat), och ätit så åkte vi till Ikea, jag hade bestämt mig för att köpa en ny byrå. Men det blev bara att vi kolla på den. Den är fin och praktisk, jag gillar ju praktiska lösningar. Inbygd spegel, sen kan man ha smycken och likande i översta lådan, smink i andra och parfym. Plus alla andra små saker och sånt man har. Men K trode inteden skulle passa in, han har väl en poäng i det hela. Att få saker och tinga tt se snyggt ihop är varken han eller jag speceillt bra på, så Emmelie och kusin Katarina den dagen jag flyttar till hus få ni bli mina inrednings ögon!!!

Från början skulle vi ha köpt ett databord men K ändra sig, det här med hus ligger ju inte jätte långt bort längre. Så han tyckte vi skulle vänta tills vi flyttat ( vi ska inte flytta "snart", men inte omöjligt att vi bor någon annanstans om ett år) Vi kolla lite på tavlor, men det är så svårt. Jag kan inte köpa vilken som helst, den måste ha en betydelse för mig eller symbolisera något. Jag är ju lite djup i mellan åt, så de svarta vita bilderna gillde jag mycket. Så det kommer nog bli något sådant, för det kan man ta egna kort för att göra till svart mitt med för att komplitera. Så vi köpte inga tavlor. Det vi köpte var : bitdjur till mitt jobb, tidsskriftsammlare 2st, två plastlåder för små förvaring, batterier och delicato bollar.
De hade massor med julprylar för jätte små kostnader, men det fick jag inte köpra för vart sak vi ha det. Samma sak där han har en poäng, men jag är ju snål!! Så jag kännar på att köpa saker för halva priset, men men bättre lycka nästa gång.



KASSETT Tidskriftssamlare

Efter Ikea åkte vi över till Bilteam, vi har varken Ikea eller Biltema här i Norrköping så man får åka till granstaden Linköping för att göra den sortens shopping. Så det blir lite som en utflykt :) På biltema köpte K en polerings grej till innredingen i bilen. Bilen är ju hans pärla, sen åkte vi hemmåt. Vi har pratat om att vi skulle köpa Mario Cart till vårat Wii, sagt och gjort vi började leta på Media Markt och arbeta oss uppåt mot stan, men det var slutsålt över allt. Hmm, jag trode ju uppleverser var årets julklapp inte Mario Cart till Wii!! Så inget Mario Cart belv det tyvärr, K ska kolla på stan idag för Han på Game skulle få in spel idag, men men man får det ju tids nog ändå. Så vi åkte hem och såg lite på film, tog en runda på Wii ändå. Fast vi spelade Wii sport, det är med väldigt roligt.

Har blivit lite sena kvällar, så ajg vaknade kvart i elva idag, då får man lite små panik, Men jag lär ju var utvilad när jag börajr jobba igen på måndag. Ska sätta klockan några dagar sen så det inte blir så här tokigt, får väl ta en morgon promenad eller något för att komma igång. Tror att K spelade spelet ett bra tag för han hade flyttat på tidningen, men det kanske är dax att väcka honom nu om man ska få lite kalitetstid ihop. Klockan är ju trots allt 12:30!!!!!!!!



Förre & efter Frisören



Innan Frisören

 

 

Uppsatt i tofs, My's sandard

 

 

Nedsläppt för att vissa hur långt och lockigt det är, ej standard

 

 

Glad och fest fin i håret

 

 

Lågnt hår och lite smalare

 

 

Efter frisören

 

 

Kort och lockigt

 

 

Färgat i en mörkare men varm brun,

här ser man att det långa lockiga hrået är som bort klippt

 

 

Jag blev jätte nöjd med mitt hår!!

 

 

Testade paltttången idag

 

 

Får träna lite mer, helt paltt vart det inte!!

Köpa ny ögonbryns penna, altv färga ögonbrynen, lite väl ljusa nu.


Jobba två,vara ledig sju



Då har man jobbat två dagar för att ha lite yttligare semster :) Härligt härligt. Så nu är jag ledig till 5 jan, skönt att vara ifrån jobbet ett tag bar njuta lite av att va hemma med K. Har lite som står på "att göra" lisan ändå, hoppas det mesta blir gjort som är planerat.

Imorgon ska jag till frisören och fixa burret, hoppas på något nytt o frächt. Eller samma gamla vanliga fast lite hotare version kanske, vi får se. Ska både klippa och färga, så man blir snygg till nyår vart fall. Som det ser ut nu kommer vi fira nyår ute i Kolmården, om inget händer. Samma sak där, vi får se. Hatar det uttrycket " vi får se"...

Mmm, vi har tänkt gå på bio i veckan, hoppas att de finns någon bra film Yes! Man eller Twillight kanske?? Ikea är även planerat att åka till för att shoppa lite, även om man har sätt saker på nätet vill man ju gärna se hur de ser ut på riktigt lixom. Ikea är nästan alltid roligt att åka till med :)


Mini jul hos mormor



Taget på E4, när vi åkte bil mot Kolmårdsskogen


Idag har vi firat mini jul hos mormor o morfar. Är ju inte precis som när man var liten, men mysigt ändå. Men det var bättre förr vad det gäller det där. Innan vi åkte ut mot Kolmårdsskogen så kom lilla syster Li förbi med min julklapp hon fick sin. Båda vart nöjda o glada, så jag fick en vetekudde :) Skönt att ha när det värker både här och där.

Sen åkte vi till mormor, hon tyckte vi skulle beställa pizza... klockan 11!! FAn en annan har ju typ precis ätit frukost, så det var rätt skönt när man in såg att de två pizzeriorna som hållan har var stängda. Så vi satt o kolla lite på min ena kusins bröllop på tv, som brudens far hade spealt in. Det var fint. En än gång vart jag röd när min kusin sjöng Vad som helst av Peter Le Marc.



Mormor & Mamma,
har upptäckt att jag glömde ta kort på morfar


Mormor tjatade på om pizza, så när klockan var vid halv ett så fick vi åka o hämta en pizza. Den var god, men colan var nog godare :) Hamburgare är min grej, sen kebbab sist pizza.  Ja klockan drog iväg och blev betydlgit mer än vad jag hade tänkt mig. Vi öppnade lite julklappar, mormor vissa sina julklappar som hon hade fått ( vi hade varit med och betalt , men det hade hon nog inte hajat riktigt). Jag fick ett par tofflor, tyvärr var de för små så jag ska köpa nya, mormor hade inte sparat kvitto, hur tänker man då??  Alla gör vi våra tabar. Så fick jag en parfym av mamma som jag hade önskat mig J.Lo´s Glow, min favo. Mamma tyckte med den lukta gott s¨nu skulle hon med köpa den, det vet ajg inte om ajg uppsakattar, det är ju lixom min "doft" vill inte attvi ska lukta likadat!!!!!!!






Grannen med Tomtebo, obligatoriskt hos mormor






Sen fick jag badlakarn av mamma med alltid behövligt. Av mormor fick Vi sällskapsspel, Yatzy och Kinashak, K fick Monopol av mamma med. Vi hade önskat oss sällskapsspel :) Sen åt vi tårta, men måste nog berätta för mamma vad hon ska köpa för tårta för attajg ska gilla dem mer. Frukttårta med enbart vaniljgrädde i, inte riktigt min grej. ( rynkar ihop hela ansiktet) Men visst jag åt en bit ändå, men jag tog inte om. Jag är inte förtjust i grädde, ännu mindre vaniljsås och dylk. Sen åkte vi hemmåt igen.



Säg ... Cheese!! Klick


Fast innan vi åkte hem så åkte vi och spannade på det Ev huset, ser rätt mysigt ut. Mycket att göra med det lilla huset, men ändå. Efter att ha kört lite fel, så hitta vi det. Det såg inte så stort ut men det sägs vara större, eftersom att utbyggnaden ligger mot skogen. Det är massa granar runt huset. Vi snakar ju landet lixom... Nu vet vi vart exakt det ligger, det ligger hyffsat centralt på byggden. Min kusin skulle ordna en guidad tur invändigt, haha. Det är ju hennes farmors hus, men när det blir och hur det åter kommer jag med. Lite kul att drömma sig bort även om det är mycket renovering vi pratar om, men det finns ju både fördelar och nakdelar med det :)


Vårat hus i framtiden?

Efter att ha gluttat på huset åkte vi mot stan, det var fint när vi åkte ut mot landet rimfrost på träden. Det hade hunnit bli lite varmare när vi åkte hem för då var den borta. När vi kom hem så fick jag ett ryck, började klippa kattens klor. Mycket behövligt!! Sen kom ryck nr 2 då jag drog ut allt som var i vårat "linne skåp" ( alias en garderob med lakarn, sängkläder, gardiner dukar mm) slängde allt på sängen.- För att sen sortera upp skiten. Fick ihop en halv svart säck som ska sänkas till K's mamma, allla udda larkn utan två åkte. Kan ju vara bra att ha extra när någon sover över. Sen var det bara att sortera upp skiten, sätta om hyllorna i garderobben. Vika ihop skiten, läga in. Snipp snapp snorum så var det klart efter ca 1,5 timme. Mm, jao. Har man gjort lite nytta idag med!!



Mmm.. Glögg!!

Borde skicka sms till Jejje för att se hur hon mår med, det ska jag nog göra. Plus värma på lite glött o äta Farmors englska pepparkakor, samt någon vanlig med grönmögel, mums. Men sen efter nyår blir det att skärpa till sig, man kan inte festa till det jämt lixom. Ska kolla lite på Ikeas hemsida nu, vi ska åka ditt o shoppa lite, men nu är bilen för liten för att frakt hem saker så det blir nog hemkörning dessvärre. Men av den anledning bättre att köpa lite mer på en gång :) Data rummet ska fixas precis som sovrumet.

Julen i bilder


 
Hade önskat att det sätt ut så här när jag vaknade, men det gjorde det inte!



Tidig julklapp av mamma, hon har kommit på att jag älskar snökullor!!





Skrållan myser i juldukarna


På förmiddagen hos Madde
(klicka på bilderna för att få dem större)





Jul Hos Pappa
( klicka på bilderna föratt få dem större)




Mini jul hos Mormor
(Klicka på bilderna för att få dem större)



Egot
Bilder på mig, från julafton och några vid andra tillfällen.
Dock är alla bilder från Nov/Dec 08
(klicka för att få större bild)


Julafton. God jul!



K's mamma hade vaknat vid 04:30, tack o lov för öronproppar. Jag vaknade vid sjutiden, för då pratade hon med katterna. K vaknade med då och gick upp ett tag. Vid åtta tiden gick jag upp, då hade K's mamma lagt ett paket vid mina fötter, lite gulligt. Tog en dusch fixade till mig. Tog lite yoghurt som frukost. Julaftons morgon är alltid så mysig, jag ser farm meot när man bor i hus. Då ska jag pynta mer och göra det mer juligt, med riktig gran. I år kör vi på en liten julgrupp.

Vid tio tiden åkte vi till Madde med familj (k's syster) där blev det grötfrukost. De hade även satt fram massor med mat, ddet blir lixom lite för mycket när man ser det så där tidigt på förmiddagen. Så det var inte så många som vill ha något att äta direkt, vi kom fam till att nästa år så får det blir grött plus macka med köttbullar, ost och skinka att välja på. Sen öppnade vi julklappar. K's mamma höll i lilla Angelika, hon såg helt salig ut. Man vart lite rörd när hon såg lilla Angelika för första gången, har nog aldrig någonsin sätt henne så lycklig och glad tidigare, så det var roligt.

Vi fick lakarn och en ask Paradis, av Madde och Kricka. Av K's mamma fick jag en rosa fin kurka och K fick en julduk. Vi gav en passionärs telefon till hans mamma plus lite annat krafts som jag inte behövde här hemma. Madde och kricka fick pengar, Angelika fick klädder plus en kanin.

Lilla Angelika sov hela tiden, jag blir helt till mig när jag ser en sån liten bebis. Jag med, jag med jag med. Typ skriker det i huvudet, jag blir välidgt farscinerad av bebisar just nu, kanske är den biologiska klockan som tickar lite. Det kommer när det kommer, det är inte jätte långt bort. Men principfasta My, gör inget förrän principerna är uppnåda.

Sen åkte vi och lämna K's mamma, då hade hon vart hemifrån ett dygn det är rätt lång tid för henne. Så åkte vi hem till oss, K bytte om lite. Efter det var det dax att åka ner till Lagerlunda, hem till pappsen.

Hemma hos pappa firar vi jul likadant varje år mer eller mindre. Vi kom ditt vid två tiden, vi ser inte på Kallle, utan det rullar i bakgrunden när man äter. Det kanske blir skilland när det finns barn som uppskattar Kalle igen. Jag sitter typ alltid på samma sida av bordet, något annat skulle kännas jätte avigt. I år var vi tvugna att börja med julklapparna lite tidigare än vanligt. Eftersom Daniel med familj skulle åka till Brasillien, så de åkte upp mot Stockholm vid lite efter sex tiden. Så därför blev det julklapps utdelning vid fem tiden. Av någon anledning är det ofta jag som får dela ut julklappar, i år hade jag hjälp av våran minsta julnisse, Cornelia Gud  så söt hon var när hon gick o lämna ut julklappar som var nästan lika stora som hon själv. Hennes pappa läste och peka vart hon skulle gå, men efter ett tag så gjorde hon det enklet för sig. Alla julklappar till Cornelia, så slapp man att gå. Haha. Så då fick hon börja öppna julklapparna i stället.

Hos oss så finns det vissar som öppnar under tidens gång, medans vissa väntar tills alla julklapparna är utdelade. Man får göra precis som man vill, av den anledning att jag delar ut så tar jag mina sist.

Jag fick massor med bra klappar,
  • platttång och presentkort på Bh av Krisitan
  • Lakarn + bäddset, pappa och Gerd
  • Jätte fina skockar, Farmor
  • Presentkort på Gina, Farmor
  • Myspysbyxor, vantar, hipsters, Gerd och pappa
  • Fluff fluff godis, Astrid (bonus mormor)
  • Bio Check, Astrid
  • Scoutkalender, Gerd
  • Kockböcker, Thailändskt och en med desserer, Kusin Katarina plus hennes man
  • Sällskapsspel, Monopol, Yatzy, Kinaspel, Mamma & Mormor o Morfar
  • Tofflor, dock för små så ska bytta strl, Mormor och morfar
  • Parfym, J.Lo - Glow, Mamma
  • Badlakarn + toaletthandduk, Mamma
  • Paradisask, Mormor och Morfar
  • Ljusstakar, (går att pilla till många olika former), Mormor

Kockböckerna fick jag och K ihop, jätte fina. Tacka alla för fina julklappar!! Jag är supernöjd efter som nu kan jag slänga alla gammla larkan och bäddset. Eller jag kommer inte slänga dem jag kommer att ge bort dem till någon som behöver dem. Men ändå! Vi fick även låna Daniels Wii kontroller samt 5 spel, nu när de ändå inte är hemma. Nu har jag och K biocheckar för 350kr tillsammans, mycket bio blir det helt enkelt. Imorgon ska vi till mormor och morfar för att fira min jul, då ska jag lämna julklapp till syster med.

Åter till julafton, efter julklapps öppningen så blir det fika. Vi äter ALLTID tårta på julafton, det är en klassiker för oss, för hade vi massor med kakor och bullar med men det har pappa och gerd tagit bort. Jag tear eftersom kaffe inte är något för mig. Efter några timmar till så äter vi grött sist på kvällen. Umgås med familjen och släkten. Bara familjen är ju rätt många, eftersom vi är fyra syskon hos pappa. Varav två av oss har sambo, plus en liten. Tänk när alla har familj då kommer det bli många :)

SÅ firar vi jul hos oss, alla gör vi det på olika sätt. Jag skulle inte kunna tänka mig att INTE fira jul hos min pappa, jag är för hemmakär på just den lilla biten.



Dagen förre doppare dagen

Jag hade hittat en fin kläning ( läs tunika, tänk på att jag är kort= klänning) på Ica Maxi, dock hade jag inte testat den så när jag gjorde det så såg det lite ut som ett rött tält. Börja tänka att detta var ju inte så smart. Men så kom jag på vad man kunde göra, sagt och gjort jag följde med K upp till stan för att köpa ett brett siden band till kläningen som man kunde ha för att skapa en midja. Väl inne i sy affären så kunde jag inte bestäma mig mellan svart band, eller brun/guldigt, så det blev två meter av varje. Det blev det brun/guldiga som jag anväde på julafton till slut. Kommer lägga ut bild på det.

Sen gick jag hem och städa och så, för K och hans mamma skulle kommma. Vart lite gröt till lunch, sen lagade vi julmat. K lagade Jansson, jag lagade köttbullar. Gillar inte färdig köpta, den här gången fick jag till köttbullarna riktigt bra med. _Jag kör efter farmors recept numera. Ha i "lite" socker, plus aromat, salt, svartpeppar och vittpeppar. Hon har fläskfärs så hennes blir ju ännu godare men mina bli inte dumma heller när jag väl får till kryddningen. Har en tendens att inte våga krydda mat så det smakar ju inget, bara blä...!!! Sen grilera K skinka, så på eftermiddagen blev det lite julmat.

På kvällen spelade vi bingolotto, vi började med det för något år sen på uppesittar kvällen. Så det är lite roligt, faktiskt. Vi fick binog, så när vi skulle ringa så svar en röst - Ingen aktvitet på detta numer!! Vi fick binog rätt tidigt, men kom aldrig fram. Det är ju bara panssisar som gör det lixom. Men vi tjände in vad lotterna hade kostat +100kr. Det är ju alltid något.

Efter det blev man trött och gick och la sig för att sova...

Måndags shopping på 7h ?!

I måndags var ingen rolig dagefter tandläkar besöket. Gud vad jag har gnällt och beklagat mig. Gjorde ju fan värre ont efter att ha mist en tand än när den var kvar. Vid tio tiden i måndags så gick jag och E upp tillstan föratt påbörja dagens shopping. Det var inte så mycket folk ändå som jag trodde det skulle vara men vi var ju tidigt ute. Jag köpte julklapp till K och till Li,  plus en extra till Gerd ( pappas fru ). Så köpte vi det E skulle ha till sin P. Vi åkte ut till Ingelsta, Maxi området för att äta. Vi åt lunch på Lindhals, jag vill ha bakad potatis eftersom det var lätt att ätta, jag var ju helt bedövad i munnen och halva ansiktet, inget roligt.  Sen när bedövningen släppte vart det knappast bättre...

Jag och E åkte till Elgiganten för att kolla på julklapp till hennnes P, sen gick vi till Djurmagazinet, Sportex och Media Markt, för att till slut gå tillbaka till Elgiganten :). Så man gick ju lite motion, inte dumt. Jag köpte mitt julpappaer på Elgiganten. Jag vill ju ha papper som är lite finare men det kostar ju lite med.
Efter att ha varit runt och fart och shoppar 7 timmar kanske så var vi färdiga. Men det kändes aldrig stressigt, var heller inte as mycket folk som det gärna är två dagar innan julafton. Utan allt löpte på smiddigt.

Så sen blev det att gå hem till K, varva ner lite. Slå in lite julklappar. För att sen vid halv nio åka och handla mat på Maxi, men då var det inte så jätte mycket folk. Utan man överlevde, mer som en vanlig löning fast kväll. Vad vi shoppade på, usch, jag han bli orolig flera gånger om,  Men pengarna räkte, men vi la sjukt mycket på julen med dess mat och gott tillbehör. Tror att K vill göra det så bra för hans mamma som möjligt kunna unna henne saker. Eftersom hon skulle komma till oss den 23- 24:e. K vill gärna tvätta bilen efter vi hade varit och handlat men det var rätt lång kö nere vid butängen och vid haga så då åkte vi hem. Plocka in allt i kylen, sen så tog det inte så lång tid innan man hoppa i sängen.

Tandfeén



Då så då har man varit hos Tandläkaren, så nu är halva munnen och ansiktet bedövat. Tror han tog typ tre sprutor med bedövning, lika bra. Det gick bra, jag bad att få hålla en liten hand. Känns alltid bättre när man får hålla i en hnad, det bli man aldrig för stor för det är bara olika mycket pinsmat vid olika tider i livet.

Jag valde att ta med mig tanden hem, det var den sista visdomstanden jag behövde dra ut eftersom att jag har ingen på vänster sida. Kan inte säga att jag gråtter floder över det precis.  Av de tre jag har fått har ajg behövt dra ut var enda en av dem.

När jag gick hem så kom jag och tänka på en sak det här med tandfeén. Nu har jag kommit på det hela, när man är liten och tappar tänder så kommer tandfeén med en guldpeng eller likande.  Vi kan tänka oss en guldpeng, det blir man ju jätte glad för som barn. Man undrar ju lite vart de där pengarna kommer ifrån men man är glad och nöjd ändå.

När man blir 20 -> så betalar vi tandfeen, för att fixa till våra tänder. Exempel nu tar tandfeen 670kr för att ta bort en tand, då har man redna fått lite rabatt. Så det är inte konstigt att tandfeen kan ge så många guldpengar till barn, eftersom att hon är sponsrad rejällt..



 

Varit och hälsat på nykommlingen

Idag skjusade K upp hans systers sambo till BB, alltså den nyblivne fadern. Så följde vi med upp, och där stod de Madde och den lilla lilla bebisen. Jag har aldirg sätt en så pass nyfödd förrut, så bara det var lite häftigt. Att hon var knappt en dag gamal. Sen hela tanken att hon har leagat i Maddes mage, också helt sjukt och häftigt.

Så vi stanna och prata en liten stund, flickan var jätte söt. Man får verkligen mersmak när man ser så pass små barn. Till och med K blir sugen på en liten. Vi har ju AriBag i bilen så vi kunde inte skjusa hem dem, då de skulle få åka hem idag. Eftersom allt var bra med dem, Madde var ju trött men det känns väl rätt självklart efter en förlossning. Så vi får se bebisen igen på julafton då ska jag ta med mig kameran så jag kan ta lite bilder.

Vi åkte till Netto efter att vi hade varit på sjukhuset. För att handla lite till våran grönsakssoppa. Affären var ju rätt bra eftersom den ligger ju rätt bra till, men om man kommer med bil fanns det dåligt med parkering. Tanken är ju mer att man ska kunna små handla billigt, så att man typ går ditt. Så nu är soppan på spisen, snart dax att äta den.

Ska kolla spårisen till jobbet, och från med för den delen. För idag är det jobbet som väntar, imorgon börjar semstern. Firas med att gå till tandis och sen på stan med E, fika med M efteråt. Känner ingen julstress än, men det lär jag få känna av imorgonnär man går på stan garanterat!! Ska skriva en fusklapp med julklapps köp, är inte så mycket som ska köpas men ändå,


Nya favoriter

Mina nya favorit låtar är




Markus Fagervall med If You Don't Mean It




Agnes med On and On




Agnes Carlsson - Release Me

Refrängen i den låten är prefekt, hennes röst är underbar




Linkin Park - Leave Out All The Rest

Mitt favorit band of all times, detta är "MY musik"




Nickelback - Gotta be somebody

Välommen till Världen



Idag kom den efterlängtade bebisen, inte min utan K's systers. Det hade legat lite i stargropparna hela veckan, så imorse vid fem tiden hade de åkt in till BB, för att senare idag ca 11:30 få en liten flicka.
En Angelika, som var 50cm lång och vägde 3500gram

Så på måndag när jag ska på stan blir det ju givet att shoppa lite bebis saker :) Som jag har väntat på att få göra det, ska bli så gulligt att köpa massa små kläder och en liten nallen. Kommer bli bortskämt från min sida, älskar att ge bort saker, speciellt till dem man tycker om.




Kom ihåg att Du är värdefull
 Att Du är viktig här och nu
 Att Du är älskad för Din egen skull
 För ingen är som Du.


http://www.skola.gavle.se/pa/P.A/dikt.htm

Tandis bokad, att stava rätt

Då har man bokat tid till tandläkaren, känns ju som vissdomstanden skaver på kinden. Rätt obekvämt, om jag får säga vad jag tycker. Jag har tagit bort de två där uppe då kändes det likadant, fast med skillnadatt den ena satt snet så jag bet mig i kinden hela tiden. Inget vidare. Jag har inte tandläkarskräck, men jag är inget vidare förtjust i att dra ut tänder. Det tycker jag är lite läskigt just för det låter lite otäckt. Sist jag drog ut tänder var för fyra år sedan, hade hoppas på att de sista visdomständerna inte skulle komma.

Ledig idag, känns rätt skönt. Blir att städa lite eftersom mamma och små syskonen kommer i eftermiddag. Mamma ska laga mat, mums. Jag ska göra hemgjord kolasås, för det är mycket godare än den man köper. Plus att det är billigare. Det är inte så komplicerat att göra hemma gjord kolasås, häller i allt och låt det koka ihop. Blir smarrens!!

Förkylingen har släppt mycket nu, jätte skönt. Men man går runt och hostar upp slem, väldigt ofrächt. I tisdags på jobbet så hade jag skrivit fel på ridning, tror jag det var. Så skulle kollega va lite rolig tror jag hon tyckte, så hon skoja lite och fråga om det. Jag svarade lugnt och bestämt med att jrättaha, har jag skrivit fel. Ja, jag kan inte stava. Hon fortsatte skoja lite, hon hade alltså inte fattat att det faktiskt var sant att jag inte kan stava. Sen när hon förståd att det var så efter att jag upprepat att jag kan inte stava, så vart det nog lite pinsmat för henne. För då bad hon om ursäkt över att hon hade skojat med min stavning. 

Jag ser inte mina egna stav fel, vilket de flesta andra gör. För mig är det ingen självklarhet i hur ett ord sak stavas, är det dessutom två konsonanter i ordet blir det ännu jobbigare. När jag skriver på datorn blir det många onödiga stav fel för att man är lite för snabb. Min stavning har med åren blivit lite bättre, men den kommer aldrig bli perfekt. Jag är inte lagd för att kunna stava bra, har heller inget vidare intresse över just stavning, eftersom att det är just lite svårt att se att det är fel. För även om jag skulle läsa ett fel stavat ord, så är det inte särkert att jag läser det fel. Lite smått ordblind helt enklet.


Effektiv torsdag!

Idag har jag varit effektiv :) Det känns ju alltid bra när man varit det. Var på möte på morgonen, sen när jag kom hem vid halv elva så blev det en macka med tonfiskröra på, och ett glas jucie. Gott!! I stället för att sätt på datorn och sätta mig där en "stund" ( som alltid tenderar till typ timmar) Så börajde jag att plocka lite. Städa toan, så den ser fräch ut. Diskmaskinen fick göra sitt med disken. Så jag kunde ställa mig och stryka, jag brukar inte gilla att stryka men idag tyckte jag det var rätt rovgivande. Jag tänkte inte så mycket mer på än att jag strök och att Rix Fm spelade i bakgrunden. Skön känsla, att inte behöva tänka så mycket mer än på att man stryker. Ströck en duk och två löpare, sist men inte minst ett par gardiner med med kapa. Den där kapan var det ju press veck på så det tog ju en evighet att stryka det. Men nu är det gjort. Imorgon så får jag häna upp gardinerna, i vardagsrummet, K får hjälpa mig, jag når inte upp något vidare bra.

Så nu ser det jul fint ut på vardagsrums bordet och i köket. Mamma, Kim och Li kommer imorgon, så då är det ju skönt om det ser bra ut. Det som behövs göras imorgon är damsuga och skura golvet. Men K hade tagit ledigt imorgon så han finns att tillgå med om det behövs. Hm.. på mötet idag så fick jag höra något som hjälpte mig att tänka om lite, vilket är väldigt bra.

Istället för att fokuser på att man ska äta nyttigare mat för att gå ner i vikt, så kan man ha som mål att äta tre mål mat om dagen, var av två är lagade måltider. Det känns ju betydligt enklare att inriktade sig på känns det som vart fall. Förkylingen känns mycket bättre, de e ju bra man vill ju inte ligga utslagen på julafton. Däremot har jag känns att jag ev kommer få gå till tandis och dra ut en vissdomstand. Känns som att tanden skaver på kinden samt att den inte riktigt får plats. Om det inte blir värre för nu är det inget problem dirket så, så får det var till efter jul så ringer jag då. 1000 spänn att säga baj baj till.

Efter min semster så jobbara jag bara två veckor på gamal schemat innan jag går på det nya :) Den stora utmaningen nästa år kommer bli att ridda, läskigt värre. Det är ju en sak att sitta själv på en häst, nu ska man destuom ha ett barn framför sig. Alltid bra med utmaningar, men lite läskigt är det ju allt. Vem vet kanske blir stormförjtust i att ridda?? Så blir det att skaffa sig en "stay in place" ( En baddräkt som tål hur mycket klor som helst. Stabilt bystfoder och lågt skuren. Rekommenderas till vattengymnastik. Som vi får som arbetsplagg i stället för att slita på sina egna badkläder) Eftersom jag kommer var med på bad, på jobbet.

Nej snart dax att åka till jobbet jobbar 16 - 22 idag, inte ofta jag jobbar kväll men jag tycker det är rätt skönt att göra det lite då å då, hade jag varit frisk hade jag gått på lunch passet, men det får bli en annan dag. Sov morgon imorron ska bli så skönt!! Ser redan fram emot det, haha. Nej dax att packa väskan till jobbet...

Julgott

www.recept.se

Leilas rocky road


12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 


Leila Lindholm
http://recept.nu/1.126548/leila_lindholm/efterratter_godis/varldens_godaste_smorkola

Världens godaste smörkola

Cirka 50 stycken
100 100 g smör
2 2 dl vispgrädde
3 3 dl strösocker
1 1 dl ljus sirap
1 1 tsk vaniljsocker
Apelsinkola:
2 2 st apelsiner, rivet skal
1 1 st citron, rivet skal
Pistagekola:
1 1 dl hackade, rostade pistagenötter
Pepparkakskola:
2 2 tsk pepparkakskryddor
Chokladkola:
2 2 msk kakao
Limekola:
2 2 st lime, rivet skal
Kardemummakola:
2 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
Ingefärskola:
1 1 tsk malen ingefära

Tips

Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten.

Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.

Gör så här

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.



Leilas Cornflakes crisps

Ingredienser
100 100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 l cornflakes
300 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).


http://www.julgodis.se

Knäck

Knäck (ca 70 st):

2 dl vispgrädde

2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl skållad, hackad mandel

Tillagning på spisen:

1. Skålla och hacka mandeln. Placera ut knäckformarna på en plåt eller bricka.
2. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka utan lock på medelvärme i 15-30 min. För att kolla om knäcken är klar så gör man ett kulprov (se beskrivning här under)
3. Häll i den hackade mandeln. Fyll i smeten i knäckformarna. Använd gärna gräddförpackningen eller en ursköljd mjölkförpackning för att enkelt kunna hälla upp smeten i knäckformarna. Om smeten blir för seg innan du hunnit fylla formarna är det bara att värma upp smeten igen (enklast är att sätta in gräddförpackningen några sekunder i micron). Ställ knäcken att svalna i kylskåp eller på balkong. Förvara svalt i en burk med tätslutande lock. Lägg smörpapper mellan lagren så klibbar knäcken inte ihop.

Gör kulprov så här: Häll kallt vatten i en liten skål eller kopp. Droppa i lite av knäcksmeten. När du kan forma till en kula är smeten klar.

Tillagning i microugn

Använd gärna samma recept som beskriv här ovanför. När du gör knäck i micron är det en klar fördel att göra en mindre mängd i taget eftersom det då går fortare att laga till. Så halvera gärna receptet. Tillagningen tar då kortare tid. Prova hur lång tid du ska köra just i din micro - det kan variera mycket mellan olika ugnar.

1. Blanda allt utom mandeln i en skål (ca 2 l) som tål micro
2. Kör på högsta effekt i 5 min.
3. Ta ut och låt vila några min före omrörning.
4. Sätt in i micron och kör på LÅG effekt i ca 30 min. OBS! Var försiktig! Tiden varierar beroende på ugnens effekt. Håll koll!
5. Gör kulprov för att kontrollera om knäcken är klar.
6. Blanda i mandeln.
7. Häll i  knäckformar och låt stelna.

OBS! Vill du göra en riktigt snabb knäck - halvera då receptet ovan. Då kan du korta tillagningstiden betydligt.


Chokladtryffel

Belgisk chokladtryffel  (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad 
0,5 dl florsocker
Ev: smaksättning med Calvados, Baileys, Kaffelikör eller Whisky

Dekoration:
Kakaopulver
50 g mörk choklad

1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.

2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna. Rör till dess att chokladen har smält.

3. Blanda i övriga ingredienser.

4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.

5. Forma till runda kulor. 

6. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i. Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad. Förvara svalt.

Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader. Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering. Då smakar de bäst!



www.arla.se

Fransk chokladtryffel
Fransk chokladtryffel

Ingredienser

ca 40 bitar

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 50% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.


Fudge

ingredienser

ca 50 st

5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och f

örvara i kylskåp.


cirka 70 stycken (små)

 

INGREDIENSER

1 äggvita

4-5 dl florsocker (beroende på om äggvitan är stor eller liten)
2-4 droppar pepparmyntolja
karamellfärg
Topping:

nonstop eller valfri choklad

SÅ GÖR DU

1 Vispa äggvitorna lite. Rör i drygt hälften av sockret. Droppa i pepparmyntoljan (och smaka av tills du är nöjd med mintstyrkan).
2 Rör ner resten av sockret och blanda tills degen rullar runt som en boll i blandskålen, men är lite kladdig på ytan.
3 Rulla till små kulor och platta ut dem till enkronestora pastiller, (tryck fast nonstop direkt innan det torkat). Lägg på smörpapper och låt torka i ett par timmar eller över natten, gärna på ett varmt ställe.
4 Smält choklad i vattenbad och lägg en klick mitt på varje kyss, (om du inte använt nonstop). Låt stelna på svalt ställe. Förvara svalt med smörpapper mellan lagren om du har smält choklad på kyssarna.

Variera så här:
Vita mintkyssar med en gul nonstop ovanpå så får du fina små stekta ägg.

o Färga i olika färger och lägg olika sorters choklad ovanpå,
eller olikfärgade nonstop så blir de härligt färgglada.


Vet du varför tomten är så röd?



Det är allt rödvin han dricker...

Jul dansat



Idag så har jag dansat kring granen, det var ju många år sen man gjorde det sist. Men det var väl ganska kul, jag styrde mest rullen. Så råkade ett barn ta tag i granen så den höll på att välta. Det är något jag uppskattar med mitt jobb, att man får var med och göra roliga barn saker, eller hjälpa någon annan att göra "barnsake/ungdoms saker". Det är oftast en posetivt fläkt i dagen och arbetet, viss inte alla gånger men oftast!!

Fick även mitt nya 100% schema idag, som börjar gälla från och med 19 jan, tyckte schemat såg rätt bra ut. Vi satt där och fixa lite extra jag och min chef rätt långtid. Men tillslut så, så såg det riktigt bra ut. Har kvar vissa "lång ledigheter" nu pratar vi typ 3 dagar, fyra på sin höjd. Fick minus en helg med för det funkade  inte med schemat. Eftersom jag går in och har en annan persons rad, men det funkade väldigt bra utan att de skulle behöva flytta på sig :)

Så på måndag blir det att köpa nya blad till den rosa fillon, så man kan skriva in schemat, så länge kan jag skriva schemat i vanliga almenackan. Har aldrig haft schema på 100% mer än på sommaren så kul med ett sånt scheam som är var aktigt. Forfrande förkyld så inget vidare roligt. Nu knorrar min mage, dax för påfyllning!!

På månadag har börjar min semster, härligt det ska bli!!!


Astrid Lindgren nostalgi

Själv så är jag jätte förtjust i Astrid Lindgrens berättelserna, filmerna är jätte fina. Man ser de från ett helt annat sätt när man blivit mer vuxen än när man var barn. Hon skilldrar ju trots allt vårat kulturarv på ett fint sätt.
Som vanligt kommer ju allt från YouTube.
http://www.astridlindgren.se/


Allrakäraste syster



Allrakäraste syster

1988

Ronja Rövardotter



Ronja + Birk (Ronja Rövardotter musikvideo)

1984

Kalle Blomkvist och Rasmus



Mio Min Mio



Mio min Mio

1987

Mer om Oss Barn I Bullerbyn



Mer om oss barn i Bullerbyn

1987

Alla vi barn i Bullerbyn


1986


Rasmus På Luffen



Rasmus På Luffen

1981

Bröderna Lejonhjärta



Katla, Bröderna Lejonhjärta

1977

Karlsson På Taket



Karlsson på Taket

1974

Emil i Lönneberga - Idas Sommarvisa



Emil Och Griseknoen


1973

Emil i Lönneberga


1971

Nya Hyss av Emil i Lönneberga


1972

Pippi på de Sju haven


1970

Pippi Långstrump




Pippi Longstocking at the Candy Store



Vi på Saltkråkan


1964

Tjorven Båtsman & Moses


1964

 Vi på Saltkråkan , Farbror Melker




Lotta på Bråkmakargatan
- Fiskar


1992

Lotta på Bråkmakargatan - På tåget




1.Vi på Saltkråkan, 1964, regi: Olle Hellbom
2.Tjorven, Båtsman och Moses, 1964, regi: Olle Hellbom
3.Tjorven och Skrållan, 1965, regi: Olle Hellbom
4.Tjorven och Mysak, 1966, regi: Olle Hellbom
5.Skrållan, Ruskprick och Knorrhane, 1967, regi: Olle Hellbom
6.På rymmen med Pippi Långstrump, 1970, regi: Olle Hellbom
7.Pippi Långstrump på de sju haven, 1970, regi: Olle Hellbom
8.Emil i Lönneberga, 1971, regi: Olle Hellbom
9.Nya hyss av Emil i Lönneberga, 1972, regi: Olle Hellbom
10.Här kommer Pippi Långstrump,1973, regi: Olle Hellbom
11.Emil och griseknoen, 1973, regi: Olle Hellbom
12.Världens bästa Karlsson, 1974, regi: Olle Hellbom
13.Bröderna Lejonhjärta, 1977, regi: Olle Hellbom
14.Du är inte klok, Madicken, 1979, regi: Göran Graffman
15.Madicken på Junibacken, 1980, regi: Göran Graffman
16.Rasmus på luffen, 1981, regi: Olle Hellbom
17.Ronja Rövardotter, 1984, regi: Tage Danielsson 1
8.Alla vi barn i Bullerbyn, 1986, regi: Lasse Hallström
19.Mer om oss barn i Bullerbyn, 1987, regi: Lasse Hallström
20.Mio, min Mio, 1987, regi: Vladimir Grammatikov (SandrewMetronome)
 21.Kajsa Kavat, 1988, regi: Daniel Bergman
22.Godnatt, herr luffare!, 1988, regi: Daniel Bergman
23.Allra käraste syster, 1988, regi: Göran Carmback
24.Inga rövare finns i skogen, 1988, regi: Göran Carmback
25.Gull-Pian, 1988, regi: Staffan Götestam
26.Hoppa högst, 1988, Johanna Hald
27.Nånting levande åt Lame-Kal, 1988, regi: Magnus Nanne
28.Peter och Petra, 1989, regi: Agneta Elers-Jarleman
29.Nils Karlsson Pyssling, 1990, regi: Staffan Götestam
30.Pelle flyttar till Konfusenbo, 1990, Johanna Hald
31.Lotta på Bråkmakargatan, 1992, regi: Johanna Hald
32.Lotta 2 - Lotta flyttar hemifrån, 1993, regi: Johanna Hald
33.Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven
34.Kalle Blomkvist och Rasmus

Det här med julkort



Så trist att man blivit förkyld, lär det inte bli någon träning denna vecka!!

Jag är jätte dålig på att skicka julkort, av olika anlednigar, så bli inte besviken om du inte får något.
Visst det är mysigt med julkort, men eftersom jag sällan skickar så brukar jag glömma bort att köpa julkort i tid. Funderar på att skicka ett God Jul MM:S, det kan vara dax att uppgradera sig lite inom julkorts svängen.



Lucia

Igår så var K's mamma här på middag, var tänkt att hon skulle komma på en fika först, men eftersom vi skulle äta så fick hon med äta. Inget henne emot. Jag vaknade upp med halsont igår, så surt.. Idag är det Fan inte bättre, snare värre. Jag skyller på draget som var på Palace sen om det är därför vet jag inte. Kanske var dax för en förkyling helt enklet.

Jag brukar ju typ alltid var sjuk veckan innan jul, inget ovanligt. Det är inte många julavslutingar jag har varit på i skolan pga att jag nästan alltid har varit sjuk då. Men sen jag sluta röka så är jag inte förkyld lika ofta så det är rätt skönt.

Igår kväll så gick jag till Jejje, hennes kompis Kristan kom efter någon timme. Då åt vi tapas, smarrigt. De drack alkohol själv drack jag pepsi. Sen gick vi till Cissi för hon hade fest. Hon bor jätte centralt mitt emot fi,msatden, i en jätte mysig liten tvåva på 55kvm. Eftersom hon har öga för inrednings å bidrar ju det till att lägenheten blir fin. Hon hade klätt granen och under den låg det paket :) Julmysigt var det verkligen. Jejjes Kristian även kallad Pinto, hade tagit med två vänner de vart dock inte så långvariga hos Cissi. Så jag och Jejje var där till lite efter elva sen drog vi hemmåt. Jejje skulle ut och svänga de lurviga men eftersom Sara inte hade ringt så kunde inte Jejje gå ner till Palace. ( Sara är bagarn i gänget, vi umgås en del och tränar ihop nu när jejje bor så nära så alla tre bor nära varndra)

När vi kommit hem till Jejje och hon har lagt kol på spisen för att ha det till vattnepipan så ringer Sara å säger att de är på väg till Palace. Så jag går hemmåt och Angelica går ner till Palace för en sväng om. När jag väl kommer hem så är jag inte så seg. Utan får ett idot ryk, sätter på radion ( p3 som skrållar i den) för att sen börja diska upp all j*vla disk. Det tog typ 30-40 min, för det var så mycket bestik. Vi har inte sköt oss med disken på några dagar. Men det kändes rätt rogivande att stå där och diska. Testa att göra mindfullness övningen då, känna hur det känns att diska. Hur känns det i kroppen, hur känns det i händerna. När man känner in i  något så pass mycket så kopplar man av för en stund, man tänker inte på något annat än just hur det känns. Vilket för mig kan var rätt skönt.

Så när disken var klar blev det att borsta tänderna. Då ringde K och sa att han vänta på Taxin, eftersom han hade varit på föddelsdags fest upp på Norr. Han var inte så as kalas när han kom hem vilket var skönt. Sen sov iv länge länge idag. Nu skajg se reprisen av IDOL

Blev inget lucia tittande igår, men jag såg ju lucia i fredags på skolan.

Glad nyhet

En rolig nyhet är att jag kommer få ett långt vikariat som börjar gälla från och med januari, det känns toppen kul. Det är för att en på jobbet ska börja plugga till sjuksköterska, så där av ett långt vikariat. Som i sin tur  kommer leda till fastanställing. Känns väldigt bra, blir intressant att se schemat sen. Så nästa år när jag har fått min fastatjänst kanske man börjar kolla lite mer efter ett nytt läge :)

Julbord på Palace


http://www.palacenorrkoping.com/

Igår så var det julbord på Palace med jobbet. Vi kom vid sex tiden, så då var det typ inget folk, Vilket jag tycker känns rätt okey. Blir ju så trångt annars, vid sju tiden började det fyllas på lite mer rejällt. Så till slut var det rätt mycket folk som åt julbord, eller bara festade.

Julbordet var bra, synd att det inte stod var det var. Min tallrik vart mest fisk, eftersom det är det jag är mest förtjust i. Smakde köttbullarna, de var inget vidare. Glatt överraskad över att de var hemmagjorda men de var tyvärr rätt smaklösa. Så det blev mest mat från kallabordet. Lite festligt att allt där låg på is, såg lite roligare ut. Deserbordet var helt okey, de hade köpt daimtårta. Hade de varit smarta hade de åtminstone tagit bort brikan de låg på så de kunde låsas att de hade gjort den själv, nu såg man ju vilket företag den kom från. Lite roligt. Jag hoppade den och smakde den hemgjorda fruktsalladen i stöllet med lite grädde till. Mycket gott, vart så mätt så jag måde lite dåligt ett kort tag.

Magen gillar inte fett mat, det märks. Ont ont. Jag drack julmust till maten, eftersom att jag hade bestämt med mig själv innan att jag inte var intresserad av att dricka för att ev bli berusad. Helt fel lägge för mig att bli det just nu, känns det som. Så det gjorde ju att man blir lite stelare än vissa andra. Det är oundvikligt att alkohol inte gör att man släpper lite på sig själv. Tog en Aquatini Strawberry Crush 65kr (på bolaget kostar den 15,30kr) , för att jag gillar inte Grevendals cider som de hade som fatcider. Tycker den smakar för mycket vin. Så då får det bli något som kostar lite mer. Hade inte värsta budgeten för att dricka heller, så då var det enklare att köra på julmust.

Så när de andra gick ner till dansgolvet nobba jag det och satt kvar med några andra som inte heller kände för att sväga de lurviga. Sorry men jag måste ha mer i kroppen än 2 julmust och en Aquatini Strawberry Crush för att jag ska känna mig bekväm med att dansa på ett typ tomt dansgolv. Spelar ingen roll om man gör det som en rolig grej med jobbet, det känns rätt olustigt.

En annan sak jag tänkte på var att det var rätt intressant att se hur det verkligen ser ut på Palace, när man är nykter. Annars brukar det ju vara rätt dimmigt när jag har varit där. Inte i mitt nyktraste jag precis, snare några glas för mycket. Men även om jag åkte hem med Karin vid kvart över tio eller något så kände jag att det var en lyckad kväll för min skulle, hade inte planerat något fylle slag eller ens att bli berusad. Utan att åka/gå hem tidigt, så så blev det med. Var as trött när jag kom hem. Så det vart sängen rätt omgånde. Vaknade man upp idag vid tio, typ 10 timmars sömn :)

Torsdags möte och träning

Var på mitt möte i morse. Det gick bra, det går oftast bra. Vart inte så känslosamt som det kan bli, var mest efter åt när jag gick hem.Det är ju inte fel att känna saker, men det svåra är att tillåta sig i mitt fall.

Börjar ju 16 idag så då hinner man ju landa lite, ska iväg o träna nu vid tolv. Ska bli skönt, har inte haft tid att träna på hela veckan. Eller kanske tagit mig tid rättare sagt ?!



Då har man varit och tränat och ätit lite, bar en dusch som fattas nu. Lite roligt det var bara jag och instruktören på passet. De tre som skulle med vara med, de hade glömt att avboka sig. Men vi körde på ändå, kändes som jag skulle trampa snet ibland dock fast att jag aldrig gjorde det.  Så skönt med en genomkörare, det var step/styrka. På avslapningen hade hon jätte fin musik Dana Dragomir tror jag hon hette som spelade panflöjt, så vacker och avslappnade.


Dana Dragomir - Mio My Mio

Dana Dragomir - Into the light

Fotdoktorn och tvätta

Idag är jag ledig eftersom det blev ett bytt till igår. Inget mig emot så här i efterhand. Min tvätt tid börjar om en timme, så blir att tvätta en del. Klockan tre har jag tid hod fotdoktron, se om man kan få lite svar på varför man får så himla ont när man tränar. Ikväll ska vi skjusa mamma till Stadium Arena där hon ska gå å kolla på de tre S:n Sonja, Shirley och Sanna. Mamma ska gå med en vännina, hoppas de får kul. Det var "våran" julklapp till mamma, våran lika med alla som bidragit, Min moster o co, mormor o morfar, jag och mina syskon.


Ska försöka gå å träna med idag, när det blir vet jag inte riktigt känns som att jag behöver göra en del här hemma.Apråpå ( finns det verkligen ett ord som heter så? ser lite mysko ut) täning, mätte mig härom dagen vilket jag gör då och då, för att se om det händer något med kroppen. Hade minskat med 1cm på magen och lår bland annat. Efter att mina "möten" är slut så ska jag ännu en gång försöka lägga om kosten, tänka att det är för träningens skull, för att få bättre resultat med träningen.

 Typ städa plocka, vaknade väldigt sent idag. Kvart i tio, så jag behövde väl sova. Skönt var det att få sova vart fall. Ska göra thailänks mat idag, som jag fick hos Jejjer förra fredagen det var så himla gott. Blir att ögra något likande idag.

På fredag är det julbord med jobbet, blir en lugn kväll för min del, känner inte för att lägga de sista slantarna på alkohol, K skam ed på julbord med jobbet, sen på lördagen ska han på fest med. Vi får väl se hur mycket party det blir på lördagen för honom. Förra gånen de var på julbord var han rätt dålig några dagar efter åt =p

Åter kommer om hur det gick hos fotdoktorn. har tid klockan 15, så är ju några timmar kvar tills dess. Tänkte ladda mobilen med lite nyare musik, In Flames senste album, jul sånger, Britney Spears album Circus bla.



Hos Sara min fotdoktor, gick det bra. Trodde det skulle kosta 250kr, men det var grattis eftersom det var en justeringstid. Inte dumt alls. Hon justera inläggen något, men trodde felet var skon, att den var för smal för mina fötter. Suck, det är så svårt att hitta bra skor till dessa fötter som är total platta och bredda. Men hon tyckte jag skulle testa Ascis jogging sko för att se om det kändes bättre, Eftersom att Ascis camelont är lite smal med så den var aldrig perfekt tyvärr. Ska säga till när jag hittar den perfekta skon! Hon rekomnderade Asics Foundation en sko som är anpassade för jogging, men som troligt viss skulle funka för det jag tränade med. Så hoppas hoppas hoppas på det!!! Så efter jul och när allt lugnat ner sig blir det att bege sig till stan för att kolla om någon affär har den här skon.


Asics Foundation, väldigt tjejiga skor!! Hoppas de finns på stan



Min nuvarnde sko, man kan se att de är vädligt smal på sina ställe. Det var det som orsakade ont, för mig trodde fotdoktron. Om man jämför med Asics nedan för så ser man ju skillanden på vad en bredd sko är och inte är. Det är inte lätt att var platt fot alla dagar!





En idol på Lekterapin

http://www.minstoradag.org/

Igår på jobbet träffade jag Johan Plam, lite häftigt men han var ju där för de sjuka barnens skull . På Lekterapin på US i Linköping. Det var "min stora dag" där, mycket trevligt  Så ibland är det ju inte helt fel att jobba på sjukhuset. Sen kom tomten och en kör och sjöng lite, mycket trevligt och mysigt. Johna sjöng en låt, han var lite kraslig i halsen så det blev bara en, men det var kul att se det live.





Å nej jag bad faktiskt inte om atougraf, men min brukares mamma bad till sitt barn.
Jag fick stå för korttagandet




Min önskelista

Detta är min önskelsita, den är inte riktgit två mil lång, men jag önskar mig alldig något
Behövligt som icke behövligt.
( Klicka på bilderna för att få dem större)

* Platt trång från Media Markt, av märket Remington, för tortt och vått hår

* Hipsters strl M, 40-42 ( finns fina på Lindex)

* Motivstrumpor, strl 37

 * Presentkort på Lindex, Kapahl, Bodyline, Stadium, bio,


* Små små örhängen

* En form med löstagbarkant

* På Duka finns det en matservis som heter Maxistrå som jag har tänkt att börja samla på

* Kalender från Scouterna

* Toalett handdukar


Wii spel

 Mario Kart Wii (incl. Wii Wheel)


 Super Mario Galaxy


Mario Party 8



Evanescence - Hello

Enligt mig en helt underbar låt och text, en av mina favoriter.
Det lyssnar jag ständigt på i mobilen när jag är på väg.
Dock är den från albumet Fallen 2003 men låten är grym ändå.



Playground school bell rings again
Rain clouds come to play again
Has no one told you she's not breathing?
Hello, I'm your mind giving you someone to talk to
Hello If I smile and don't believe

Soon I know I'll wake from this dream
Don't try to fix me I'm not broken
Hello, I'm the lie living for you so you can hide
Don't cry

Suddenly I know I'm not sleeping
Hello, I'm still here
All that's left of yesterday


Pollly x-mas collection



Ljusa och mörka Pollykulor i sex läckra smaker,
Glögg, Kanel, Vanilj, Saffran, Knäck och Marsipan
 - en riktig Christmas Collection.

För några dagar sen köpte jag hem Pollly x-mas collection, för att jag vill testa något nytt. Jag är i övrigt väldigt förtjust i Polly. Men den där var inget för mina smaklökar. Jag vet inte om det var saffrn jag tyckte smakde riktigt illa, de andra två som jag tyckte smakade rätt mycket mindre bra var glögg och kanel, det gjorde sig inte som Polly engligt mig.
Någon anna som har testat? Såg på nätet att det var rätt många som inte gillade saffran. Själv förredrar jag alla andra pollys förutom den här collectionen!!!



Dagens To Do

En ledig trosdag, det som står på mitt schema är att försöka göra rent elementen. Jippi!! Det måste bli gjort förr eller senare. Igår var vi hos farmor och drack te, och åt smörgås(ar). Myspys! Så fick jag en tradtionell adventsljustake, det var snällt. Vi har ju ingen uppe så bättre med den än ingen alls. Så fick jag lite trasor av lakarn, en tomte, två krukväxter som hon skulle kasta. Ja lite av varje helt enklet. Så har jag lånat den där till att göra rent elementen med.

Vid tolv ska jag och träna med. Hoppas på kondtionsträning, typ step eller likande, men vi får se vad det blir. En av mina favo instruktörer som har passet vart fall. Blir att köpa de sista julklapparna den 22:e dec, när lönen kommer. Inte jätteroligt men så blir det, jag har jusemster den dagen så jag tänker hänga på låset. Så kanske det är lite mindre folk :)

Ikväll ska vi gå ut och äta på Sing Thai, eftersom en på jobbet blir 30 nästa vecka. Ska bli super skojigt, och trevligt. Skönt med litet avbrott i vardagen. Nästa vecka sja jag till Team Ortopedteknikn för mina fötters räkning, ska bli "skönt" och se om det är skorna eller fötterna det är fel på. Hatar att ha ont när jag tränar, det drar ner det roliga med att träna jätte mycket. Snart helg med, å då är jag ledig, imorgon ska vi har lite mys hos Jejjer. Lördag fyller Jejje år så då är jag ditt bjuden på lite kalas. Ska bli roligt, en lugn helg med bara mys och trevligheter. Snart semster med inte långt kvar till jul. 22/12 - 2/1 bort sätt från helgen  27- 28/12 har jag semster. Så härligt det ska bli!!!!!

Var inne på studera.nu igår med för att se lite datum när antagnigarna till högskolan är klar. Jag har inet sökt till någon högskola, men en på jobbet har det och kommer hon in så får jag ett långtidsvikariat. Så jag hoppas hoppas hoppas! Mer kan man ju inte göra.

Säger bara



                                                                                  Wii Wii Wii!!! :)

God skolmat idag!!



Vart sen kväll igår, så somna kanske runt tolv, för att gå upp vid kvart i sju. Så lite trött är man nu. Men jag ska inte klaga jag är ju faktiskt ledig imorgon, så jobbar jag bara fredag med. Var på mitt lilla möte igår, tycker alltid mina möten är givande även om de ibland är lite jobbiga. Var på spinning igår med, kändes som fan i rumpan när man scyklade. Men idag har ajg inte kännt av någon träningsvärk alls, å det är ju alltid uppskattat. Jag ligger lite efter med mina Fitness Magazin tidningar, men jag såg att det var en artikel om spinning, den ska jag lusläsa. Såg att de hade bra klädtips med, för oss som svetsas som grisar. Samt en byxa med inbyggd gelé i rumpan för mer komfort?! Kanske något att investera i nästa år?? Låter ju lite larvigt.

Annars var det en lugn kväll igår, råkade säga först och tänka sen. Så det vart lite sårande för K, så kände jag mig ju givets viss apdum efteråt och vart ledsen, för att det vart helt fel, var ju inte så jag menade när det slank ur mig. Annars var kvällen bra, ska verkligen tänka mig för hur jag säger saker. Man vill ju inte såra, eller göra onödiga konflikter.

Idag har varit en vanlig dag på jobbet, väldigt god skolmat för en gångs skull!! Fisk med kall sås, jag gillar ju verkligen fisk så det var toppen. Så mätt som ajg åt mig idag har jag sällan blivit på skolmaten där. Den är lixom inte så vidare god alla gånger. Sen kombinationeran mellan mat + sallad + röror går inte ihop sig alla gånger. Pannbiff med sås, lingon och taztiki?? Klingar inte bra i mina öron, smakar lite konstigt med ihop. Dock fördelen med skolmaten är sallades bordet det blir enklare att ta och äta salld för min del. Eftersom jag är ENORMT dålig på att ha det hemma till måltiderna.

Men vem vet, jag kanske blir bättre med tiden? Allt handlar ju om vana. Trött o seg efter jobbet, mensvärken är med ett faktum hoppas att värktabletten ska kicka igång snart. Vi ska bege oss till farmor snart för kvällsfika. Samt hämta lite blommer och kravs som jag/vi har fått av lilla farmor. Ha en trevlig kväll!!

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta är min pappas speciallre, men det är inte så svårt att göra själv heller. Jag brukar anväda mig av detta recept som grund, fins ju rätt många om man googlar. Så nu ska jag gå till stan för att köpa det som saknas.

Ingredienser för 4 personer
500 g fläskfilé
1 st grovhackad gul lök
3 msk margarin
120 g chorizokorvar
2.25 tsk vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk Touch of Taste Viltfond med Kantarell
1 dl vatten
1 dl syltlök utan spad
15 st svarta oliver utan kärnor
2 msk Bostongurka
1 st strimlad röd paprika
3.75 ml salt
0.75 krm nymalen svartpeppar


Gör så här
                                                                                                                                   Tillagningstid: 30 minuter

 Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm stora skivor. Mjukfräs löken i hälften av margarinet i en gryta. Skiva korven i 0,5 cm stora skivor och låt fräsa med mot slutet. Strö över vetemjöl, rör om. Häll på matlagningsgrädde, viltfond med kantarell och vatten. Låt blandningen koka upp under omrörning.Stek fläskfiléskivorna i resten av margarinet på medelstark värme i stekpanna. Lägg i köttet, syltlök, oliver, paprika och bostongurka i grytan. Koka upp och låt småkoka under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris eller pasta och sallad.

Mensvärk, flyttat på uteöbler.


Något jag verkligen inte gillar är mensvärk, det är rent förfärligt att ha det. Känns som någon sticker kniven i en huger och vrider om, om och om igen. BLÄ! Ibalnd kopplar jagi nte så fort vad saker och ting är, så var det just idag med mensvärken. Hmm.. det gjorde väldigt ont, så innan jag tänkte på hur många p-piller det var på kartan kvar så trodde jag mest att jag hade lite ont i magen. Sen när jag kom på vad det var då var det bara att trycka i sig Ibumutin på en gång, så det blir bättre. För att fokusera på något annat än värk så tog jag in utemöblerna. Mer besvärligt än jag trodde det skulle vara. Han som hade satt ihop det hade något inte gjort helt rätt, plus att eftersom det har kommit vatten på det så hade trät vidgat sig ltie så det var svårt att få ihop klappstolarna och bordet. Men efter lite micklande så gick det bra. Eftersom de gick ju inte in genom balkongdörren om de inte var nerfällda.

Så nu står de nere i källaren, bland allt annat tjaffs. Ska ta en svart soppsäck för att rensa bland blommerna med, och kasta dem, jag har ingen bra hand med blommer. Så mina smultron som var perna de får jag kasta de verkar rätt döda, eftersom jag skulle ha tagit in dem innan det blev frost. Men det glömde jag bort för flera månader sen! Både jag och K har rätt lång ledigt vid jul, vilket ska bli rätt skönt. Då är det stora projektet, " Rensa källaren" och skräpkammaren, men källren är viktigare. Vi har kartonger där ner som vi inte kollat igenom sen vi flytta in för fem år sen! Sen har vi massor med skit som skulle behöva åka till tippen, Så vi behöver sotrera, slänga, och strukturear om. För att det ska bli enklare att se vad som ska kastas och inte. Om jag får bestäma så komemr det bli rätt mycket skit som får åka. Varför spar på sånt man inte anväder, som man inte har tagit fram på 5 år?? Visst det kommer bli värsta nostalgi trippen, å kommer du ihåg den här, eller o barndomsminne, men fan man kan inte spara på allt. Jag ska försöka var hård för mig själv och inte falla för nostalgin i sakerna.


Rätt ovanligt  att jag jobbar eftermiddag som jag gör idag, tror jag har runt 7 pass med eftermiddag på ett 12 -veckors schema. Så man får passa på att fixa o dona lite gran. Tänkte ju försöka putsa fönstrena imorgon, för jag tror inte att K kommer göra det i nu till jul. Det låter inte som det, jag vill gärna få dem rena. Ser mycket bättre ut då när man sätter upp julgardinerna...

Kanske skulle kolla när spårvagnen går med så jag vet när det är dax att laga amt, det är nog snart, skulle jag tro.Mår fan illa, men man ska väl äta ändå. ( Jag brukar må illa i kombo med mensvärk, lite små trist, emn det går ju över)

RSS 2.0