Torsdag, en runda på sta'n med mamma

Torsdag
Klockan sju ringde väckar klockan, trevligt trevligt. Nej inte direkt, men jag var rätt pigg ändå. Kanske skulle gå upp tidigt lediga dagar med? Eftersom jag var tvugenatt börja halv tre idag så vart allt lite me stressande, men men. Gick ner sate igång tvättmaskinen gick upp tog min Aloe Vera Shot läste tidingen (man ska ta aloe vera på fastande mage, och vänta 20- 30 min innan man äter frukost).

Aloe Vera är en Kaktus, men i den fins det som är nyttigt för kroppen

Fortsatte att tvätta, passa maskinen. Hon som hade tvättat igår eftermidag hade inte tagit upp sin tävtt, så fick vika ihop den och skriva en liten lapp om att jag behövde tvättstugan tidigare än klockan 13. Gick till X, och fixade Li's present. Sen hem igen och ner till tvättstugan igen. Mamma ringde och påminde om att vi skulle till stan, vi kunde gå tidigare eftersom hon var klar. Så på stan så gick vi till Fudjifilm, där hon lämna in en filmrulle, jag skulle framkalla lite kort som jag hade på en skiva. ( Vi har varit i Eskelstuna och hälsat på K's moster så de var de korten som jag la in en beställning för) Tanterna har ju lixom inte DVD, el dator, ny modigheter är inget för dem, så blir att posta med riktig post. Var sjukt länge sen man gjorde det.

Sen gick vi vidare till Bodyline för att se om de var klara med min bh (in lämnad för lagning) Vilket den var, kosta grattis denna gång, för det var andra gången på kort tid som jag fick laga den :( Vidare till Gina, testa kläningen jag spanat på. Den satt så där, inte nöjd så det blev inget köp. Mamma hitta fina kläder hon ville köpa, men det fick hon inte för mig. Det var fel målgrupp på de kläderna för henne tyckte jag. Så det blev inget, men hon förstod att de var för flickiga och ungdomliga det passar inte på en mogen kvinna i 52 års åldern. Vi gick vidare till Buketten där mamma köpte en fin blomma till mormor.

Så är mamma så typisk som hon kan vara, saknar ibland hyffs. Butiksbiträdet var väldigt snorklig, otrevlig och stressad inget service maindad alls. När mamma hade betalat och kassabiträde tog en ny kund säger mamma:
- My, tycker du inte hon var lite snorklig? Jag tyckte det, tyckte inte du det?



Ingen reaktion från min sida, kollar förskitigt
på butiksbiträdet skäms över mammas beteende. Mamma fortsätter häva hur sig hur illa hon tyckte biträdet (tanten) var, jag tar några raksa steg ur butiken, säger inte ett ljud förrän vi är en bit utanför där det finns liten risk att biträdet hör vadhä jag säger.

Talar om för min mamma att vi har pratat om det tidigare ( inte första gången det händer!) att man säger inte så oavsätt hur irriterad man blir för det är ohyffsat enligt mig (giassar att fler tycker så). Man kan säga till den man har med sig efter man gått ur butiken att man tyckte si o så om den o den. Efter dispyten gick vi vidare till Lindex, kolla lite snabbt inget av intresse. På Guldkompaniet köpte mamma en fin tun kedja till Li. På vägen tillbaka gick vi inte på KapAhl där såg jag en jätte snygg jacka, som jag kommer köpa har ju desutom 25% lixom. Såg en kjol som jag skulle kunna tänka mig på Carins 25-års fest. Annars köper jag bara en cardigan där inne som är blå å passar till en kjol jag har.

Ja sen var jag hungrig så vi gick till Neptun, jag tog en kebabrulle mamma tog en Dolpins pizza, efter maten gick vi och mamma gick till sitt och jag till mitt. Skönt, man orkar bara med henne en viss stund ibland inte ens det!
Senare kom Li förbi och fick sina presenter. Euro, och ett armband från www.kysssjohanna.se



Så här lyder texten runt armbandet

" If sisters were flowers, I'd still pick you. I'd let the sun shine so you'd be blue.
I'd show the world how beautifully you grew."

De har mycket fina saker med fin text till, jag är inte den som uttrycker mig hur mycket jag tycker om någon eller vad den personen betyder för mig. Det där med känslor är en kneppig grej när man desutom ska sätta ord på saker och ting. Men vart fall min lille syster fatta poängen, och tyckte om presenten. Vi är väldigt lika på måtnga sätt och viss.

Ja sen cyklade jag iväg till jobbet... dag fyra av sju. På jobbet tog jag och brukaren en lång promenad på ca en timme, extra motion eftersom man drar en rulle. Det blåste mycket men riktigt skönt ändå, sov som en prinsessa sen.



Jobba 7 dagar i sträck, =0(

Så fick man jobba sjudagar, inte kul alls! Men vad gör man. Kan väl gläjda mig åt att imorgon som hade varit min lediga dag, så får jag ta sovmorgon. Problemet är bara att jag måste tvätta så måste ändå gå upp vid sju för att då allt klart, eftersom jag ska iväg med mamma till stan. Jag måste verkligen gå till stan med, eftersom jag ska köpa Li's present, Kolal efter en kläning till Carins fest. Framkalla lite kort.. mm

Kommer väl vara helt j*vla paj på måndag när jag är ledig. Jag hade sätt fram emot att var ledig imrogon gå på cardio/pump och yoga, så blir det alltså inte!!!! Trist, men alla ev lösningar var gjorda och inget funkade så jag hade blivit inbeordrad ändå om jag inte sa ja, får ju Kvalificerad övertid, alltid något.

Hmm, så är det ibland. Nästa vecka börjar jag mitt längsta intro ever. Typ på ett halvår, men lär ju särkert inte bli så eftersom en i den gruppen har problem med ryggen. Mycket problem, så lär väl jag få börja jobba där tidigare... Skulle inte förvåna mig alls.

Trött o seg som bara den, ska förska slita mig för att planera en matsedel. För jag står inte ut med att ha det som vi har det nu, det funkar ju inte med min nya grej lixom.. För det krävs struktur!

Baj baj

Lönings dag = shopping dag!

Idag är det ju då som sagt den 25:aug jag är en av många som får lön då, denna lön var helt okey eller rätt bra med tanke på att jag inte fick något OB, men fick lite semsterersättning som gjorde sitt.

Jag gör alltid en månadsbudget, för mig och en för K, för att det ska bli lätt och överskådligt att se utgifter, och hur mycket man har kvar efter alla räkningar, vad alla räkningar blir. Hur mycket man kan spara.. Min lön är ungefär den samma varje månad de kan slå på några tusen ibland beronde på hur mycket OB man har, därför spara jag alltid månad för månad olika mycket pengar på mitt sparkonto, sen har vi ett gemnsamt sparkonto där det åker in en fast summa varje månad. Vart fall tycker det är bra att göra en budget, för man ser bra vad man kan shoppa för eller inte. Kontroll är bra när det gäller ekonomi, nytt denna månad var att jag gjorde "Vecko peng" Efter att man hade sätt vad som blev kvar så satt jag en summa, på hur mycket man får spendera varje vecka max. Vart lika mycket för oss båda, faktiskt.

Så idag när K kom hem hade han tagit ut sin vecko peng, för det var det som var tanken att man tar ut X summan, för att se hur mycket pengar man har, för att inte gå över budgeten. Jag är kvinnan som ALLTID betalar med kort, lösa pengar är inte riktigt min grej. Detta kommer med andra ord, bli lite svårt. Men man kan ju även skatta i huvudet hur mycket man spenderar, men det kan ju bli lite krånligt om man har stora shopping skorna på. Så ska testa detta, har gjort det förrut när jag gick i skolan så jag vet att det kommer funka klockrent! Men jag vart lite glad att K faktiskt hade tagit tillsig det där med "vecko peng" för först skratta han bara och tyckte jag var lite rolig... Därför trode jag inte att han skulle ta till sig det hela och faktiskt genomföra det hela.

Dagens shopping blev ett besök till Lindex för att shoppa lite nya underkläder ,eftersom rätt många åkte i sopperna igår. Ta 3 betala för 2, känns ju nästan alltid bra!  Så jag tog 6 betala för 4, lika bra att slå till ordentligt. Jag gillar ju inte att köpa underkläder så tråkigt...

Sen vidare till Clas Olsson, där det blev 2st DVD - Rewritable. Alltid bra att ha hemma, de andra är slut körda så ingen bra kvalitet längre. Men de höll i typ två år, och då har vi gjort om dem många många gånger!!

Butiken SWE har konkat, så de har utförsäljning på 70% inte dåligt. Har varit inne där och spannat tiidgare och sätt tröjer som jag har velat köpa men tyckte att de inte var värda så å så mycket pengar. ( Jag är snål altv sparsam när det gäller att unna mig skaer eller köpa saker jag faktiskt behöver) Testa en jätte häftig jeans kortsets linne men den passa ej, synd för den var jäkligt snygg. Så det blev två st Hood Tröjor, en till mig en till K, han vart glad för sin present :)

Hmm.. efter det blev det bara ett simpelt dygnskort som jag behöver imorgon då jag ska till US och jobba imorgon. Men de 75kr får man ju tillbaka :)

Köpte mig en ny kokbok med, gillar kock böker kan inte få för många av dem =o)

Spanade på ny höstjacka, tycker de som de säljer nu är lite för tunna, men jag får se ev får jag väl köpa en sån... :( Tänkte inte köpa ny jacka förrän nästa månad, hoppas att det inte blir så kallt. Får i värsta fall köra med regnjackan, den håller ju borta blåst. Tänker testa en trechcote likande jacka för att se om man passar i det, de är rätt snygga vart fall vissa modeller, men är lite tveksam om jag kommer passa iden eller inte. Köttbulle eller inte lixom.

Ja sen gick man hem, gav K presenten som han vart glad över!!! :o)  Sen åkte jag på My och Malin möte i haga, vart posetivt överraskad. Emmelie vet vad det är, räker att hon vet. Ja sen kom K och hämta mig där ochså körde vi till Maxi, handla lite bland alla andra människor. Åkte hem, packa in. Satte mig här, K fick åka iväg igen för S behövde åka ditt, suck. Men han erböjd sig så, då får han inte klaga. S har inte så bra koll på när saker och ting stänger så stackarn hade cyklat typ halva stan föratt komma till ÖB, för att in se att det stängt för 14minuter sedan. Tarvligt värre! Han cykla hem till oss så fick han ett lgas saft och sen åkte de till Maxi igen tror jag. K gillar inte att handal så han måste ha varit på bra humör, kanske var presenten som gjorde det ??

Nej nu har jag bloggat färdigt för idag, go' natt bloggen.





Söndag, åkt tur till Västervik

Söndag
I dag fick vi ett infall och åkte till Västervik på fm, jätte mysigt. Ligger ju vid havet så det är hög mysfaktor, tycker jag vart fall eftersom jag tycker sånt är fint. Tanken var att ta en glass, men eftersom vi hunnit bli ltie hungriga efter gört frukosten så vart det en burgare på Mc Donalds istället, sitter alltid rätt ( dessvärre för min del). Vi gick runt och kolla lite, gick upp till ett naturreservat. Kollade på en fyr, lite ekor mm.

Sen efter någon timme eller mer så åkte vi hem igen. Vi är lite nördiga så det där är så typiskt oss, åka på en tur. Väl hemma sms jag Jejje. Så vi ska ses, vi sågs... Vi gick till China Resturangen vid Nya Torget för att äta lite. Jag är ju feg som alltid så jag tog friterad kyckling, med sötsur sås. Sen gick vi till konsum och köpte glass, bannan, maränger och chockladsås. Satt och mumsa på det på balkongen. Efter ett tag följde jag Jejje till Rådhuset, där stod vi inte länge för det lukta piss, efter helgens bravader ( Augustifesten) plusatt det stod ett par bajamajor i närheten med.

Så gick man hem till sitt, väl hemma fick jag för mig att rensa underklädds lådan. BEHÖVDES!!!!! Så att köpa nya troser är ett faktum eftersom mer än halva lådan åkte i sopporna. Samt köpa stay ups, knästrumpor, och leggings/ Thights.  Min rensa noja fortsatte så efter det tog jag badrumskåpet, vart mycket bättre efteråt, fick ihop ungefär en soppåse med skräp. Vissa saker behöll ajg men la i en påse, som kallas för " Ge bort till K's Mamma" hon gillar ju parfymer och ploj ( sånt som är skräp och tjafs i mina ögon)

Sen vart det att diska, när allt var kalrt var klockan runt nio eller mer, då vart det lite tv-tittande smat läsa Söndags bilagan.
( Vart väldigt många SEN i detta inlägg)


THÅSTRÖM - FAN FAN FAN



Detta är helt klart en av många favorit låtar som jag har, älskar texten.

Fast jag inte sett dig på så länge 
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du

Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Idag, varit med E och köpte saker till katterna

Känner mig duktig då jag lyckats gå å träna hela två gånger, på samma vecka. Har desutom boakt in core imorgon. En gamal favo instruktör ska ju börja igen, Lilliana, även min brors faster. Hon är en favorit eftersom hon var den som höll i klasserna när jag skulle börja träna. Man börajde med stora säckiga t-shirts, fluffiga byxor/skorts. Frö att nu alltid ha linne, och thigta brallor. Förändring.

Idag har jag varit med Emmelie, större delen av förmiddagen. Mycket trevligt. Var rätt länge sen vi umgicks med så fanns ju en del att prata om. Fast vi brukar alltid ha saker att prata om. E är ju den vän jag har haft längst, tror det är 11 år vi har kännt varndra. Vi tog en minde promenad, gick förbi Arken och kolla vad deras Everclean kostade ( kattsand) tycker det är den absloute bästa kattsanden. För den tar bort all lukt som kan komma, lämnar en citrusdoft i stället. Tror det är kol i sanden som gör att den absorbear bättre,  Vi kör även med ett annat märke som är lite mera budget som s'ljs i de flesta mataffärerna. Men jag över väger starkt att vi ska köpa Everclean igen, för den är helt klart bäst! Vi som har två katter med, så funkar det bra. Den är dryg, sen sanden. Vissa kattsand för man bytta allt jätte ofta för att det blir lukt.



Pussi vs EverClean



Vart fall, så gick vi en lite promenad. Sen gick vi hem till mig med kattssand och katt mat som jag köpt. För att gå hem till E, eftersom hon skulle välja grupp till skolan. Så vid tolvhugget så var det ett väldans klickande för att komma med i rätt grupp,  E hade tid på Make Up Store för bryn och ögonfransr el om det bara varen sak. Kommer inte ihåg, jag gick o kolla lite på stan medans hon vart ompysslad. Gick till Bodyline för att kolla om de var klar med min bh ( de är rätt dyra bh:ar men de lagar dem när ex byggeln går sönder ,el sticker ut så de skaver) den var inte klar, hon som grejar det var desutom på sesmter så nästa vecka som tidigast! Aja, växla till mig en fema, föratt sen uppsöka en ofentlig toa. Urk, men den var rätt fräch.

Kolla lite på Gina, hitta en kläning som jag ska testa nästa vecka, hoppa hoppas den passar. Den borde göra det. Men vi får se, skulle var perfekt då jag tänkte köpa något nytt o ha när Carin har sin fest. Jag och E gick och åt lunch, vid ströget. Kebaben där är väldigt god! Sen vissajg kläningen hon vissa en tunika, Hm, sen gick vi hemåt, eftersom hon skulle börja jobba.

Ja o nu sitter man här typ... Det är Kalle Baah, ikväll får se om K vill kolla på det med mig. Tycker de är rätt bra, men jag vet att han har sätt dem många gånger och inte tycker det är så märkvärdigt. Men de var ju bra tid, 20:00. Börjar ju tidigt imorgon så man vill ju komma i säng i god tid. Det är så kallad Agustifest här, inget märkvärdigt, men lite jippon och fyrverkerier. Men det kommer nog vara som vanligt, att jag skiter i det och det går förbi en som alltid.

När vi var på bröllopet fick jag en bra bild på mamma, med kaffe och cigg i handen så är hon nöjd!



En Vanlig syn i helgen, Li bärandes på lilla Alvin,
Hon kommer bli perfekt, moster när man får barn, om hon fortfarnde tycker det är kul att hålla i barn som inte skriker.




Söndagen 17/8 Reskläderna, fina och bekväma!



Muppar mig med kameran i bussen på vägen hem



Yoga



Var och körde yoga igår kväll, skönt. Hon som hade det gjorde verkligen basic övningar. När jag har gått tidigare så har vi gjort ca, 3 olika solhälsnigar ( det är ex ett block med olika övningar som flytter ihop) men då har vi ju hunnit bli lite rutinerade. Det flytter på lite bättre då, hon behöver inte vissa innan vad olika övingar är. De heter ju olika ord, ex Bergets possion, kobran, båten mm

Men det var skönt, kändes att man var rätt stel på sina ställen. Axlarna, och baksida ben är nog det som kändes mest igår, även om allt kändes. Imorse när man vaknade kände man att man hade rört på sig men det är skönt och välbehövligt. Såg nya terminen såg rätt lovande ut med tanke på mitt " 8-17" schema. Så tänkte göra som schemat planera upp en tolv veckors period över vilka pass som skulle funka, vilka man ev kan stå fast på. ska bli rätt roligt att komma igång igen, gillar ju att träna när jag väl kommer ditt. Nu på sistone ( tänk månader) Har träningen varit väldigt oregelbunden tyvärr.

Frågan är också om det kommer bli oväder? Har huvudvärk, typsikt tänken om det blir oväder för min del. Jag Och Gerd är väldigt lika på den biten.


Så vig kan man ju efterstärva att bli... Haha

Hatha yoga

Hatha yoga är den vanligaste formen av yoga och en av de första som nådde västvärlden. För många är hatha yoga vad man tänker på när yoga nämns. Även om hatha yoga kan ses som en förberedelse inför ashtanga yoga är inte hatha yoga begränsad på något sätt. Tvärt om är det ett komplett yogasystem med alla traditionella komponenter:

* Andningsträning.

* Fysisk träning med positioner.

* Mental träning och koncentration.

* Balans och koordination.

* Meditation.


 

Solhälsningen är vanlig inom all yoga Solhälsningen förekommer inom hatha, power yoga, bikram yoga och många andra varianter. Traditionellt ska rörelserna göras vänd mot soluppgången.

Solhälsningen:

* Mjukar upp din kropp inför den nya dagen.

* Sätter fart på blodcirkulationen och syresättning av kroppen.

* Avlägsnar muskelspänningar.

* Ökar ämnesomsättningen.

För den som tränat yoga ett tag kan solhälsningen användas för att värma upp inför yogapasset. För den som är nybörjare är solhälsningen ett helt träningspass i sig själv. Försök att träna solhälsningen varje dag. När du kan solhälsningen bra blir det enklare att gå vidare med övriga positioner. Koordinerad andning och rörelse Det svåraste för nybörjaren är att lära sig koordinera andning och rörelse, men det är när man lär sig solhälsningen som man skall passa på att lära sig detta. Efter det sitter det i ryggmärgen.



Vissa hävdar att yoga är det mest naturliga eftersom vi gör det när vi är bebisar :)

Bilder från Bröllopet


På väg ner till Nyhemslägge, Skåne. Min moste med papiljoter ihåret, hennes man sitter framför.



Mammai bakgrunden, Cecila gör någon rolig min.



Vi var ca 20 st i bussen, Mattias och hans fru Katarina



Vid parkeringen vid kyskan möts vi av Fillipa och hennes mamma ( ett kusin barn)



Katarina och Mattias



Kristian och min lilebror Kim



Edwin, Cecilias bounsbarn, hennes mans Olas barn.



Från vänster : Linus Cia's bonus barn, Carolin och Fillipa, Anki och Alvin, Mormor



Nina, Rickard och Li ( lillasyster, som dock är minst 15 cm längre än mig)



Kyrkan, var jätte fin.



Utanför kyrkan innan bröllopet



Fredrik, Clas min mammas bror, Anki och Alvin, moster och hennes frösta barn barn. Mormor och Nisse.



Den lilla påsen innerhåller "ris" ( fågelfrön)



Cornelia och Henrik håller i ringen och av lägger löftena



Cecila framför Vad som helst av Peter Lemarc

Vadsomhelst (Kärlek i Tystnadens Tid -07)
Jag hör direkt att det är du, min skatt
Hör det på tonen när det ringer
Så om du undrar var du har mej
Du har mej lindad runt ditt finger
Mitt hjärta hör varje andetag du tar
Och kan se dina ögon ända hit
Om du bara ber mej
Jag svär, jag ska måla den här natten vit
Jag lovar dej, lovar dej, lovar dej...
Jag gör vadsomhelst för dej
Vadsomhelst för dej
Vad i världen du ber av mej
Vadsomhelst för dej Du vet, du föddes ur en stjärna
En stjärna som alltid ska brinna
Så mellan leendet och munnen
Finns en tröst som aldrig kan försvinna
Minns hur du sprang på barfotafötter
Utan en enda ängslan i din blick
Tro mej, jag ska försöka
 Att vända på tiden om det gick Jag lovar dej, lovar dej, lovar dej...
Jag gör vadsomhelst för dej...
Det finns inga villkor
Finns ingenting dolt Jag älskar dej vad än du gör
Så länge jag andas Så länge jag finns
Ja, jag älskar dej tills den dan jag dör
Bär dina drömmar som ett nyfött barn
Håll dom ömt i dina händer
Låt dina tårar långsamt läka dej
 Lova att ta en sekund i sänder
När mörkret går genom alla dina rum
Så du inte kan se var du kommer från
Då vet du var du har mej
Ett enda tryck på din telefon
Jag gör vadsomhelst för dej...





Sen blev det dop, för Willhem Henrik Svärd









Kameran tar helt klart mycket bättre ute än inne i kyrkan



Henrik fick täcka för lille Willhems ögon länge, medans alla kasta ris



Ett av de bästa korten jag tog



Nygifta





Petter min långa kusin, brudgrummens bror



Eftersom jag inte är så läng, så så tog K lite kort åt mig med :)



Bilen som brudparet färdades i sen,



Jag och min kusin, de i bakgrunden vet jag ej vilka de är



Li och Alvin, Petter och Fillipa




Ola cias man och hans on Linus



Brud paret tar plats och åker vidare



Vråll åket en Rolls Royce



Vi åkte till Mölles Hamn för luch



Mycket fint ställe, kändes lite tropiskt



Efter några timmar vid Mölle, så var det dax att åka vidre till varndrarhemmet



Stora syster och lille bror



I väntan på att något ska hända



Alvins dag: sova äta, bajsa, så rullar det på. En snäll bebis som bara pipper lite.



På kvällen efter varmrätt, vi stod i en cirkel och tände ljus.



Alla fick varist ljus ( 71 pers)





Sen fortsatte festen, och vi bjöds på effterrätt






Trädgrå´n med jobbet

Igår var vi på Trädgår'n med jobbet. Trevligt, även om det ibland blir lite stelt. Men det bästa var när Louise berätta vad hon störde sig på sin kille. Då flamsa vi rejällt, skratta så jag fick ont i huvudet.  Jag drack bara två cider, kände inte för att dricka så värst det var måndag och med jobbet. När jag går ut med brudarna blir det ju nästan jämt as kalas. Dock trevligt när man kan ha roligt ändå. Nästan alla kom från jobbet, Emelie med som är mammaledig. Så alla utan 3 pers klom kul, eftersom vi sällan brukar kunna träffas alla på en gång, alltid är det någon som ska jobba.

Jag gick hem vid halv nio, då började jag bli trött och lite frusen. Eftersom jag skulle gå hem med vill man ju inte att det blir allt för sent heller. Fick hucudvärk på kvällen, så såg på Lyxfällan med K ,sen gick vi och sov. Jag vaknade vid nio, sovit 12 timmar. Så nu har jag väl sovit i fatt de som saknades från helgen.

Ledig idag så blir ltie städning, och sånt idag. Det behövs, det är inte det att det ser ut som fan, men man känner att golvet behövs damsugas, smulor.. Toaletten behöver en genom körare, så lika bra att passa på idag medan man hr tid. Tänkte gå å träna ikväll med, var länge sen så det behövs verkligen.

Ska sms Jejje med och fråga om hon vill gå på Rix Fm med mig, eller om hon slutar sent. Tror nämligen hon är ledig imorgon :o)

Ska lägga upp lite bilder från helgen med :o)


Varit på Bröllop nere i Skåne




Då var dagen inne för bröllopet mellan min kunsin Henrik och hans fästmö Cornelia kommen. Vi var ca 20st som skull åka från Kvarsebo, Kolmården och Norrköping. Så min mosters man hade lånat en buss som vi alla skulle åka i. De skulle komma mellan halv sex kvart i sex och hämta upp oss vid min mamma som bor ett kvarter upp. De kom väl vid 06:00 ca. Av gång anledning hade jag varit ltie stressad på morgonen, så när vi stannar till för att äta frukost och rasta. Så inser jag att dopgåvan är kvar hemma i hallen. FAN, FAN!! Kunde ju inte annat än skratta åt eländet helt enkelt. Min kusins man hade glömt kostymen insåg han senare på dagen. Jag tyckte ändå att det var mer pinsamtatt jag hade glömt presenten. Tror inte han tyckte precis så!

Vi fortsatte åka, jag och K var as trötta eftersomvi hade hjälpt hans "extra" mamma att flytta dagen innan, så vi hade inte kommit i säng förrän runt 23:30- 00. Sen upp igen vid 05:00 Grattis! Så man var verkligen aptrött. Jag hade med mig öronproparna, men kunde inte somna ändå, för det var för mycket ljud, typ barn och tv... Slumrade särkert till då å då, men inte så jag kände mig " utvilad".

Mobilen var laddad med mycket musik, så efter att vara lite små sur överatt inte kunna somna till så byttes öronproppar ut mot hörlurarna. Musiken som trömade var :
  • Absolute Power Ballads
  • Ministry Of Sound - The Annual 2008
  • tAKiDA - Bury The Lies
  • The Best of Enya - Paint The Sky With Stars
  • The Very Best of Movie Soundtrack
  • Absolute Summer Hits 2008
  • Dream Dance vol 48 (2008)
  • Evernecens - Fallen
  • Samt några få singlar
Vi tog ett stop till där vi tog varis glass jag o K, jag och min kusin utnytjade naturen eftersom tolaetterna var under all kretik. Sen åkte vi vidare, läste lite i min nya bok Emma, Mias dotter, av Maria Eriksson. Vid kvart över elva vad vi frame i Nyhemsläge där vi checkade in på Vandrarhemet Vidvicken. Som tur var fick vi tillgång till våra rum på en gång, från börajn skulle vi ha fått dem först efter vigseln. Bytte om snygga till sig lite, vi hade en knapp halv timme på oss så det var ju bara att göra det bästa av tiden.

Sedan for vi till kyrkan, vilken kyrka. Den var jätte vacker, högt till tak, målingar i taket. En för mig typisk giftas kyrka, hörde att de hade tre vigsel tider på lördagarna förr hade de haft 5st, så man kan gissa att den var populär! Min kusin Ceclia sjönt två låtar av Peter LeMarc. Vad som helst, och Fem fingrar. Den första låten var jätte bra då rös man och vart lite rörd. Jag tycker hon berör väldigt bra med sin sång. Efter vigsel vart det dop, det var ett rätt enkelt dop. Inte så mycket "gudtjänst" över det hela. Ja sen när det hela var klart så gick de ut till All you need is love, precis som i Love Actually =0)

Fotosession, efter åt, fick många bra kort! Tror att denna gången var den gången jag har varit mest effektiv med min rosa kamera. Vissa foton var klockrena, lägger upp dem i ett annat inlägg senare. Efter att vi vinkat av dem i en gamal bil, så hade vi "fri tid" till halv sex, ca 4 timmar eller något. ( Inte bra palnerat om jag får tycka mitt) vi åkte till Mölles Hamn, och kollade lite och åt lunch.- Jäte vacker var det där. Skånt känns ibland inte som Sverige. Det känns lite utomlands, i vissa avseenden. Eftersom det är ju inte alls likt Östergötland.

Vi åt lunch på Mölles Hotel krog, tror jag.. Jag tog Hamburger tallrik, K tog Ryggbiff, Mamma tog Gravad lax och dillslugnad potatis, Mattias tog Ryggbiff, Katarina tog Dagenspasta, Kim tog Tapas ( Han trodde det var desamma som tacos, så det vart en vråll miss. Tyvärr) Min Katarina har början till magsår, och magkatarr så hon kunde tyvärr inte äta så mycket av sin mat. Så Kim kunde ta den. Vid luchen var det mycket osm inte var bra, service var urusel, maten var god.

Vi åkte o kolal på deras hus och deras nya hus, de hade satt ihop ett lite kompendium om vad man kunde göra bl.a att kolal på deras hus. Efter det var det dax att åka tillbaka till vandrarhemmet för att göra sig ordning för kvällen. Jag, k och lillebror delade rum. Var väl mest jag som gjorde i ordning mig, de andra var redan klara tyckte de. Sen gick vi ut i trädgården skålade för brudparet fick snittar och gick tipspromenad.

Sen var det dax att gå till bords, det var grillat som var dagens rätt. Pastasallade, vanlig sallad, potatis gratäng och tropiskfrukst. Det var rätt gått, men har även ätit bättre. Köttet smkade mer rökt än grillat. efterrätten var Passions moussé. Min bordskavaljer som inte var K, drack rätt bra vid middagen och under kvällen. Typ en flaska vin, några öl, massor med whisky. Så han vart lite berusad kan man ju säga då. Vid mitt bord var det rätt tyslåtet, ingen som direkt tog kontakt, förskte man fick man bara svar sen inget mer. Rätt trist. Så det vart lite låntråkigt. För oss som var trött vart det ingen sen kväll, utan vi gick in och sov vid elva tiden något efter kanske. För att sen gå upp vid halv nio och äta frukost.

Efter/vid fruksoten var det även presentöppning. Jag vart rätt glad överatt jag hade glömt min present eftersom de fick två st födelsedagståg, hade ju varit trist med ett tredeje!!! Jag såg inte klart hela presentöppningen eftersom jag behövde gå på toa. Då när vi ändå var i rumet passa vi på att packa ner och röja av allt. Vi skulle ju åka hemmåt vid 10- 11 tiden. Sen började färden hemmåt, då var vi något fler personer än när vi åkte ner. På vägen hem vissade de Lilla sjöjungfrun, nostalig! Tror det v ar Edwin el Linus som ville se den filmen, Jag såg vart fall filmen, för det var min favorit när jag var liten. Den är ju alltid bra! Dinsney funlar jämt för mig, är för barnslig för att inte gilla det!

Vid femtiden var vi hemma, man blev lite sur, för att det regnade as mycket, och vi vart släppta vid mamm, visst inte lång bit att gå men tillräkligt lång när det regnar. För de åker ju ändå förbi oss på vägen ner... Så det surarde vi lite över när vi gick i regnet och var genom våtta när vi kom hem. Sen var det äventyret över.


Otursdagen

Igår när jag skulle åka till jobbet så fastnade mitt värdekort i kortläsaren, typiskt. Så jag gick fram till chuffören och sa att det hade fastnat. Vid min ändhållplats mötes vi av en service gubbe, som fixa upp mitt kort. Den resan vart gratis, alltid något! På jobbet flött allt på bra, fick gå hem lite tidigare, så hinner ajg bort till Folkparken med cykeln, det kanske är 2km ditt från jobbet vet inte. Då kommer jag på att jag har glömt plånboken på jobbet, suck. Bara att vända för att hämta den.

Väl hemma, kopplade jag av lite innan jag gick till farmor. K skjustade mig till farmor för han skulle ändå till jobbet så det passade bra. Efter att ha varit hos farmor i någon timme eller mer, så gick jag hemåt. Gick förbi Konsum, hnadla lite nödvändigheter mjöl osv. Sen när ajg kom hem och skulle låsa upp dörren, så inser jag att jag inte har några nyckalr att låsa upp med. ( Sånt händer aldrig mig, jag tappar inte nycklar är min första tanke!) Med lite små panik ringer jag till Pappa, min lille bror svar och ska leta efter nyckeln. Mobilen piper av att det är dåligt batteri med, då blir jag ju bara mer nervös!

Försöker få tag på K för att berätta omeländet, medans jag ringer Kim (min lille bror) De letar o letar men har inte någon nyckel hem till mig, ångest! Jag som var helt hundra på att de hade fått en nyckel, inte bra... Får tag i K som är snäll och säger att hna kommer hem på en gång för att öppna, fårgar om det var många nycklar på nyckelknippan, ja svarar jag. ca 7 st. Men att jag tror att jag förmodlgien bara glömt nycklarna hemmma.

Efter att ha lyssnat på två låtar på mobilen så kommer han och låser upp, och i nyckelskåpet hänger så klart mina nycklar. Skönt då kunde man suda ut alla jobbiga moment för att förska få tag på nya nycklar!
En olycka komemr sällan ensam brukar man ju säga, igår var inte riktigt min dag vad det gäller tur!

En av låtarna jag lyssnade på är Tomas Andersson Wij 's tolkning av Carolas Evighet


Regnbågen




När jag var på väg hem från Haga, så började de att regna lite. Typsikt tänkte jag men fortsatte att gå. När jag kom ner till Strömmen fick jag syn på en jättestor regnbåge. Om träden itne hade varit ivägen hade man sätt hela. Men den var mäktig ändå. Så jag tog lite kort på den.



Vunnit på postkodlotteriet

http://www.postkodlotteriet.se/

Idag när jag skulle kolla mitt personkonto såg jag att jag hade fått en insättning från Postkodlotteriet, första tanken var har det blivit fel? Sen kolla jag på deras sida och såg att K hade vunnit och drog slutsatsen att jag med hade gjort det. Förviso "bara" 150kr,räffa jag t men ändå. För min del var de välbehövliga, har ju haft shopping skorna på så det är inte alls för mycket pengar där.

Har bestämt mig för att gå på Cissis sexparty imorgon med, ska blir rätt kul. Var länge sen träffa tjejerna, Angelica o co kommer ju med. Så nej blir nog ett bra avslut på jobb veckan. Kommer inte bli så sent för mig, ska heller inte bli så berusad har jag tänkt eftersom vi ska till Eskelstuna på söndag för att hälsa på K's moster med hans mamma.

Nej nu är det dax att åka till jobbet, helt själv ikväll... både skönt och mindre skönt.

Ett dygn på jobbet och onda fötter

Tre dagar avverkade, på första arbets veckan. Trodde först att denna dag skulle var rätt kämpig. Eftersom jag var ett dygn på jobbet, funny bunny- inte! Men jag gick o la mig vid halv elva, igår. Satt uppe o prata lite Marica, alltid lika trevligt. Hade kunnat sitta längre om det inte var för att jag skulle jobba dagen efter. Det var prefekt när hon och jag jobbade natt ihop för de nätterna (á 10h) bara sprang iväg.

Så somnade jag nästa omgående, så det var skönt. Kände mig utvilad vid 06:20, hade ju inget val än att gå upp då ändå!!! Börjar ju 06:45, så vart ju ändå" sovmorgon" jämfört med om jag hade sovit hemma. Hm, ja "jobbade på". Tog en timme komp för det "fanns inget att göra" två personer behöver inte passa en person som sover, det blir överflödigt. Så jag tog en promenad hem, tog mig nästan 50min. Det är ca 5min långsamre än vanligt. Men min jäkla sko gick upp hela tiden så fick kyta om den typ 4ggr. Sen måste jag verkligen kolla efter nya Asics, för det funkar inte. Får mycket ajaj i benhinnor, fötter. Till och från, igår när jag var och körde kondtion på gymet så värkte det bra mycket. Ska köpa nya trängisskor med, men det känns ju lite halv jobbigt att nästan lägga 2500 - 3000kr på två par skor! Samt överväga en fotmassage, för att se om det är en nerv som kommit lite i kläm kanske. För det suger när det ska kännas obekvämt, ont mm när man försöker var sund och rör på sig, träning är ju ändå en viktig del för mig.

Jag tog ej ut all min semster detta år, för jag vill spar lite för att ev kunna vara lite ledig vid jul. Men även för att jag vill resa bort, till värmen när det är grått otrist. Fast indirek har vi bestämt att vi ska åka iväg när jag fyller 25, så jag friar min föddelsedag i kanske spanien eller något. Vi kommer ju köra "ultra" charter som jag så fint kallar det, det kommr var vårna första resa utomlands själva för båda av oss, för K kommer det ju vara andra gången han är utomlands ever! Så därför vill man ha det så "bekvämt" som möjligt minska så många orosomen som möjligt. Så man kan njuta i en hel vecka!

Regn regn åter regn

Mm.. hela dagen. Men jag deppar inte så värst över det. Vi var ute och gick på jobbet när det var uppehåll, de kom lite lite duggregn i slutet på promenaden. Jag tycker det ärrätt sknötatt få ner temperaturen lite, för vi har haft 27g varmt i sovrummet när det varit som varmast, inte dö skönt att förska sova i det. Så lite regn gör att det blir svalare när man sover och ananrs med. Även om det känns som lite "höst varning". Hade fått inbjudan till dop idag ( Alvin mitt nya kusin barn) men kommer få avböja, för jag jobbar och hur jag än vrider och vänder kommer det inte bli bra. Inte hela världen...
Trött efter första arbetsdagen, så nu skajg slappa vid tvn.



Humor!

Linas Kvällsbok



Igår såg jag filmen Linas Kvällsbok hade hoppats den skulle vara bättre faktiskt. Den kändes inte alls lika rolig som boken, skratta typ inget. Men det blir ju inte riktigt samma sak, som film var den så där, väldigt medlmåttig. Som bok as bra, och rolig. Gillade de rapa komentarerna och hennes monologer. Det tappades helt i filmen.

 Boken går förre filmen.. Men nu har man sätt den behöver man inte fundera mer på det!

Thea, Lina, Carro                                                    Lina drömmer om sig själv och Ivar




Så ser skisserna ut i boken, som nedan


Handling:

Filmen
http://www.lovefilm.se/film/46543-Linas+kv%E4llsbok.do
Lina Berglund, 15 år, är trött på att vara en hopplöst okysst medelmåtta. Hon är faktiskt det mesta som börjar på O, i alla fall om man ska tro henne själv. Annat är det med kompisarna. Thea är snygg och irriterande populär och Carro, våpig och helt galen. Lina faller någonstans mittemellan, fast en bit nedanför. Hon gör Theas läxor och ärver hennes kläder, allt för vänskapens skull. Hon avundas också Carros vågade skämt och ljudliga rapar. Hierarkin är satt, och allt funkar så länge alla spelar sina roller. Kanske är Lina det kitt som håller vänskapen samman, men hon känner sig mest som skit under deras skor. Den här terminen som är den sista i grundskolan ska det dock bli ändring på det. Nu ska Lina börja leva!


Boken
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100113999
Del 1: Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).

Del 2: Två killar och ett hjärta handlar om val. För Lina måste välja.
En bok om ont och gott, svart och vitt och ett hjärta på gränsen till att sprängas.

Tur och retur till IKEA

Så kom regnet, det gjorde mig inget. Imorse när jag gick upp var det 27 grader inne och ute. Jäkligt kvalmigt med andra ord. Visst gillar värm, men inte när man svettas som en gris så fort man rör på sig. Hatar att det är varmt när man sover, Vi  har fläkten på, det gör det ju lite behagligare.

Jag vakna tio i åtta idag, vilket är bra för snart är de ännu tidigare morrnar för min del. När K hade gått upp tyckte han att Ikea var ett bra ställe att åka till, vi ringde o kolla om Madde o Kricka ville följa med ( K' syster samt sambo) de vänatar ju barn så på deras inköpslista finns det fortfarnde mycket saker att köpa. Både som behövs och sånt man kanske bara vill ha. De hitta en säng på Ikea, tyvärr var den för stor, när man var 4p i bilen. Så om vi hinner åka ditt innan dem ska vi köpa den. Vi köpte nya sängbord, för det hade vi planerat att köpa, det ståd på våran "ikea -lista". Hm, så köpte jag ett kit med köksgjerod, hall lampa, och klips till plastpåsar. Sen var vi klara för hemfärd.

Vart lunch på Feferoni, delt okey. Jag var tyvärr inte lika hungrig som de andra, och K kan vara lite stressande när man ska beställa så jag fick för mycket mat i förhållande till min hunger. Så jag lämna en hel del... :(

Har ju regnat större delen av dagen så när vi kom hem satt k ihop sängborden, jag diska/städa lite. Nu blir det lite film, vi gillar ju att se på film :)

Målat,och träffat E

Idag har jag träffat Emmelie, vi var en snabbis på stan. Kolla efter skor till mig, hitta inga som passa. Så blir att anväda de gamla till Bröllopet, känns som enklaste lösningen. Tyvärr.

Sen cykla jag  hem till pappa och Gerd, myste lite med deras katt. Jätte söt är hon! Efter det blev det målning, målade in sidan på balkongen, det gick rätt bra tyckte jag. Hade 1,5l flaska med vatten, det gick ner alltihoppa, behövdes. Så nu fick mna lite mera färg än vad man hade innan :)

På eftermiddagen/kvällen cyklade jag hem, då hade jag giviet upp för dagen. Blir ju trots allt långtråkigt att måla och tvätta det som behövs innan målning. Fick mat där så det var ju en fördel :)

Hmm.. Hade fått hem Bonniers Trafikskola igår med, så det installerade jag och testa. Mycket bra, vissa saker var lite svåra att koppla bara, men det funkar när man väl fatta hur man skulle göra. Det är ju olika övningar i programmet.

Nu ska vi åka o handla snart, kvälls handling. Blir väl en korv innan det är nästan våran standard. Haha

RSS 2.0