Fritidsresor VS Ving

Fritidsresor VS Ving

Tänkte skriva ett inlägg om den förstar resan vi boka om, lägga upp bilder och likande. Samt vissa den resan det faktiskt blev sen. Så där av Fritidsresor VS Ving, all info från respektive hemsida.


Om resemålet Puerto de Pollença
 


Puerto de Pollenças skyddade läge och långgrunda stränder längst in i Pollençabukten har gjort orten till en favorit bland många som söker en bekväm, men också mer stillsam semester i en charmig miljö. Här flanerar du längs strandpromenden i skuggan av pinjeträd och insuper atmosfären av klassisk badort.

Vackra 20-talsbyggnader Den lilla staden ligger längst norrut på Mallorca nedanför en utlöpare av Mallorcas mäktiga bergskedja Sierra de Tramuntana. Redan på 1920-talet kom de första utländska besökarna, främst brittiska kolonialtjänstemän, till Puerto de Pollença. Nere vid havet kan du än idag hitta flera vackra hotellbyggnader från denna tid.

Färggranna fiskebåtar och exklusiva butiker I hamnen ligger segelbåtarna sida vid sida med en handfull färggranna fiskebåtar. I närheten hittar du både exklusiva boutiquer och affärer som säljer hantverk, keramik, skor och livsmedel. Missa inte heller fiskrestaurangerna!

Många utflyktsmöjligheter Utflyktsmöjligheterna från Puerto de Pollença är näst intill outtömliga. Du kan exempelvis hyra bil och bege dig ut till den 300 meter höga klippudden Cap de Formentor som störtar rakt ner i havet, likt Mallorcas egen Nordkapsklippa. I närheten finns även fina badvikar, vandringsstigar och staden Pollença med anor från romartiden.



Bahía Pollensa FFFF, Puerto de Pollença


Familjevänliga Bahía Pollensa har ett lugnt läge, bara ett par hundra meter från den fina sandstranden. Lägenhetshotellet, som är välskött och upppskattat av skandinaviska gäster, har ett stort poolområde med bar och två pooler. För barnen finns både lekplats och stora ytor att röra sig på. Inom hotellet finns Internetmöjligheter och ett välsorterat snabbköp. Musikunderhållning anordnas några kvällar i veckan. Rymliga och ljusa en- eller tvårumslägenheter. Frukostbuffé och halv- eller helpension med menyval finns att boka som tillval. Grundpris: Plats i lägenhet, inga måltider.

*Avskild del i stora poolen.
Fritidsresor

                              
Bad 200 m Centrum 1,5 km Reception 24 tim Hiss Ja Etage 3 Pool Ja Barnpool Ja* Restaurang Ja Bar Ja

Detta var den resan vi boka först, som var rätt dyr för att bara vara en vecka. Som vi hade lite ångest över.


Om resemålet Alcudia

Alcudia är Mallorcas familjeparadis! Här hittar du en fjorton kilometer lång sandstrand, som är långgrund och mycket barnvänlig. Allt du behöver för en lång dag på stranden finns här: solstolar, parasoller, vattensportsaktiviteter, strandbarer och lunchställen. Längs med stranden går en bilfri strandpromenad ända in till Puerto Alcudia. Orten har expanderat enormt de senaste femton åren och tar idag emot massor av turister. Men eftersom den är byggd på ett stort flackt område känns den inte trång eller överexploaterad. Det finns egentligen tre ”olika” Alcudia.

Det första är den ursprungliga och lite sömniga staden Alcudia ett par kilometer inåt land. Det andra är hamnstaden Puerto Alcudia som är kärnan i turistområdet. Här ligger affärer och trevliga restauranger på den ena sidan strandpromenaden och fiske- och segelbåtar på den andra sidan. Vid Puerto Alcudia börjar den långa stranden och längs den ligger den tredje och nyaste delen, turistorten Playa de Alcudia med alla hotell.

 Trots Alcudias barnfamiljsbetoning finns här ett stort utbud av både barer och diskotek. Många ungdomar från Palma väljer att åka på kvällsutfärd till Alcudia på helgkvällarna. Restaurangutbudet är stort och här finns såväl inhemska som internationella restauranger.

Sol & bad Playa de Alcudia Är en ca 14 km lång sandstrand med vit finkornig sand och klart vatten. Stranden passar utmärkt för barnfamiljer då den är både bred och långgrund – ju längre österut man kommer, mot grannorten Can Picafort, ju mindre långgrunt blir det. Så för familjer med riktigt små barn rekommenderas delen närmast Alcudia. Under högsäsong är stranden väldigt välbesökt. Speciellt under helger då även Palmaborna med familj söker sig hit. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra (ca 4€/solstol och person). Det finns också ett stort utbud av vattensporter som till exempel trampbåtar, bananbåt, vattenskidor, windsurfing och segling. Tillgång till sötvattensduschar, toaletter och ett flertal små strandbarer och lunchserveringar. Playa de Aucanada Liten stenstrand, ca 500 meter lång som ligger längst ut på udden, förbi hamnen. Här är det oftast lugnare, då det är lite knepigt att ta sig hit. Det finns inget serviceutbud. Hit tar du dig med bil, cykel, buss eller taxi. Populär strand bland mallorkinerna själva.

Utflykter på Mallorca Alcudia ligger på Mallorcas nordöstra del och omgivningarna bjuder på mängder av spännande utflyktsmål. Till flera av dem kan du ta dig med buss och till och med cykel. Men bekvämast är förstås hyrbil. Då kan du även ta dig runt till de mer isolerade gömställena och slipper passa tider. Mallorca är en relativt liten ö, och även om du har din bas på öns norra sida går det bra att göra dagsturer till andra delar av ön, som till exempel Palmabukten och den vackra västkusten. Hyr bil eller följ med på någon av Thomas Cooks guidade turer.

Inca En gammal romersk by som ligger mitt på ön. Mest känd är den för sin torsdagsmarknad, som är den största och livligaste på hela Mallorca. Här säljer bönderna sina skördar av frukt och grönsaker men du kan även fynda bland handarbeten, vackra souvenirer och sist men inte minst lädervaror. Inca är känt som läderindustrins högsäte på ön. Prova även någon av de många tapasbarerna som ligger i den gamla stadskärnan. Här kan du prova typiska mallorkinska rätter i autentisk miljö. Från Alcudia går bussar flera gånger om dagen till Inca.

Hamsgrottorna Droppstensgrottorna Cuevas del Hams i Porto Cristo. Här har fantastiska droppstensformationer bildats genom årtusenden. Turen går genom hålor och passager och ner för trappor samtidigt som man beundrar detta naturfenomens vidunderliga formationer. I botten av grottas, vid sjön, framförs en romantisk, klassisk konsert framförd på roddbåtar. Hamsgrottorna har öppet dagligen 10-17. Flera arrangörer anordnar turer hit. Du kan också ta dig hit på engen hand med hyrbil.

Mat & dryck Spanjorerna älskar att gå på restaurang. Gärna med hela familjen, barn, barnbarn, morföräldrar etc. Man äter mycket och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka 13.30-15.30 och 20-24. Dock är det på turistorterna vanligt att restaurangerna redan öppnar vid 13 till lunch och vid 19-tiden till middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till utav gästen. Kutym är att man avrundar uppåt ca 10% om man är nöjd med service och mat. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och man har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter.

JS Sol de Alcudia, Alcudia hotellklassificeringhotellklassificeringhotellklassificering




Trevligt hotell med närhet till shopping och med promenadavstånd till stranden. Solterrass med pool, barnpool (del av vuxenpool) och solstolar. Bufférestaurang, bar och sällskapsutrymme. Rumsservice 8-15. Underhållning några kvällar i veckan. Bordtennis och tennis. Lekplats. Tvättservice.
Frukostbuffé ingår i grund pris.
Ving

Pool Ja Barn pool Ja Strand 500m Lokalt Centrum 300m Restaurang Nej Bar Ja

Det sist nämda, är det som vi slutgiltigen valde att boka. Vilket gjorde att resan vart ca 4000kr billigare, så nu är det ingen ångest bara längtan!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

haha ^^ det var i närheten där jag och jenny var på mallis :)

2009-02-23 @ 14:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0