Diamant bröllop i Kolmården

Söndag eftermiddag, helgen börjar sagta men särkert lida mot sitt slut. Igår så var vi till Gusum på fm, kollad in Klädladan där för de har gått i konkurs så de sålde ut... Men mycket "rea" var det väl inte, när man hör ordet konkurs tänker ajg super rea som SWE butiken hade 70%, har var det nog mer tal om 50% på sin höjd. Det var rätt utplockat, fanns mycket snygga herr jeans och t-shirts från Blend och Franky ( Varför är vissa herrkläder mycket snyggare än tjejers?) det blev ingen shopping. K var ute efter en ny jacka och de få jacker de hade att erbjuda var gubbstyle, not K style.

Drog ner till Viken när vi ändå var på G, K var hungrig (ovanligt?!) men det blev inget vi kolla läget sen åkte vi hem igen. De hade Jordbruksdag, så det var mycket bönder precis när man kör in till Vika ( när man säger "Vika" ska man tänka bred östgöska blandat med småländska, det låter för j*vligt helt enkelt. Eller rätt bonigt!)  Sen åkte vi hemåt, klockan drig iväg lite väl mycket så K tog lite yoghurt hemma.Själv han jag inte äta, dirket.

Testade de nya skuggorn,a gillade dem mycket. Även om det var lite klurigt hur man skulle lägga den mörka för att få bäst resultat, men vart nöjd med slutfinishen. Tog den svarta "ny" inköpat kläningen som jag hade förra helgen. Sen vanliga strumpbyxor, jag är egntligen inget fan av det, men Styups är så jobbiga för de åker ju oftst ner jämt. Sist men inte minst de senste klackisarna. De åkte dock av så fort vi kom fram, för skovskav var ett faktum i de skorna. De kände jag inte för!! Så flri att förska gå in dem, eller tämja påden på något sätt.

Först skulle alla trängas i mormor och morfars lägenhet, som är på 3ok, var av att det är mordern planlösning så kök och vardagsrum flytter ihop.( Vi det här lägget insåg jag attajghade glömt ladda batteriet till kameran så några blilder blev det ej, tyvärr) Så såd vi där som packad sill, vart lite små jobbigt, för hur man än vända sig så kändes det som man skulle gå in i någon... Välkomsskål i alkholfri cider, sen fick vi små saker med räk och svampstuvung och kex med briéost. Vi smet ner och tog lite luft ( ja vanlig luft, ej rökluft) sen gick vi in i "matsalen" Lokalen som Mormor och morfar hade hyrt. ( De bor på ett seniorboende som har en matsal där de äldre samlas för olika aktviteter samt äter mat på vardagarna) Det var ingen bordsplacering som tur var, så vi satte oss där vi fick plats. Stolarna var festliga för de var hjul på två av benen så man skulle kunna "åka" in lätt till bordet.

Det bjöds på pioanomusik av Ola ( min kusin Cecilas man) under större delen av maten ( eller frm tillatt Cia kom och de skulle äta) det var jätte mysigt, klassiksa stycken som man oftst känner till. Lågmälda, perfekt stämning blev det med piaonmusik. Vi bjöds på Buffémat, vill säga kallskuret, kycklingspet, mycket frukt. Brieost, vindruvor. Varmrökr lax med koktpotatis och kallsås, sallad bröd. Som avsluting vart det Gräddtårta med massor med frukt ovanpå, och kaffe/te/ läsk till. Så klart fanns det även godis, chips och ostbågar senare. Min mormor glömmer inget, när man är på fest hos henne vill hon att man ska äta tills man dör, eller spyr. Då är hon nöjd! Haha, hon uppskattar att man äter mycket.

Vi satt där och hade trevligt gick ut och tog lite luft i mellen åt, min lille syster trotsa på att hon vill bli moster snart. Undrar vem som är mest bebis benägen hon eller jag, hon hade ju en bebis i famnen typ hela tiden, inte jag! Det är nog du som vill ha en bebis Li, =0P (skojar) Du kommer bli moster, men först om något år eller två. "Bebisarna" är ju Alvin som är Nina och Fredriks son, sen även Willhem som är Cornila och Henriks son, båda två kusinbarn. Sen var  Fillipa på spårng, Caroline och Anders dotter, även hon ett kusin barn.

Nöjd med att jag tog semster, för den där tillställningenhade jag inte velat missa. Morfar var förhållandes viss rätt pigg, han fick rulla upp till lägenheten för att vila lite mellan varven men var på gott humör ändå. Han syskon var med också, en kom ända från Stockholm så den personen åkte rätt tidigt eftersom det är rätt lång resa tillbaka när man får åka  riksfärdtjäns.

Vid halv åtta åkte vi hemmåt, då var man rätt trött. Efter att ha lämnat av mamma, som höll lucka hela vägen hem. Hon har ingen koll på vad hon har sagt  eller inte, så oftast får man höra saker fyra fem gånger, om man inte säger till du har berättat det här. Då kan det var så illa att hon har berättat samma sak bara en dag innan!! Lite störande, men hon kan inte hjälpa det så jätte mycket.

Väl hemma så bytte man bort festkläderna till myskläder, och satte sig i soffan. Vi såg Jakten på Lycka (Pursuit of Happyness) Jätte bra film, rekomnderas starkt. Verkligen se värd, i och med att den är baserad på verklighet så kan man verkligen kännam ed karaktären, allt det går bar utför hela tiden. Så han får slitta sig uppåt hela tiden.



Far och son även i verkkligeheten



Will Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner – en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith).
När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning – där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare.

Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation. Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street.


Kommentarer
Postat av: Lillasyster

ungenn.blogg.se



min nya blogg // Lillsyrran

2008-09-29 @ 15:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0