Livets härliga kontraster, från sorg till glädje.

Dess lediga dagar har varit en känslomässig berg och dalbanna. Min morfar har under en tid inte varit riktigt på hugget, och förra veckan konstatera de att han hade fått lugninflamation som han fått penicillin mot. Från tisdags har han inte orkat så mycket så det har blivit massvis med sova i sköna sängen, och försöka få i sig lite näringsdryck.
Han har hemtjänst, som kommer regelbundet runt varann timme. Så det är skönt för mormor att hon har de som tittar till honom.
Så jag var där i torsdags och fredags, för att stöta lilla syster när hon skulle hälsa på. Det blir så himla påtagligt att livet har sin stilla gång vare sig man vill det eller inte. Morfar fick en stroke för för 5- 6 år sedan om jag har räknat rätt, så han har ju inte varit sig själv sedan dess. Men ändå mer sig själv, men på senare år har han fått det lite svårt med minnet och talet.
På min mammas sida av släkten har vi alltid ståt varandra väldigt nära och umgåtts mycket och ofta genom åren.  Vilket i sin tur gör att vid alla stunder jobbiga som bra så har man alltid stöd. När jag har varit där dessa dagar så var även mina två kusiner, plus kusin barn samt min moster med hennes man där på torsdagen, andra dagen var det jag, min lilla syster och våran morbror med fru och deras två hundar. Det känns himla fint att tänka på att mormor och morfar inte behöver var ensamma i detta. Skönt att höra att det är liv och rörelse. Man vet ju själv hur det är att var sjuk? Det är ju lugnade att bara höra att det är någon hemma, ifal det skulle vara något.
Det är inte alla som faktiskt har det så bra även i slutskedet av sitt liv, så det känns väldigt fint och vackert, att man är så älskad. Vi hade en fin stund och morfar var lite vaken när jag och min syster skulle gå hem, ett vacker minne som jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Sen när jag kom hem så kom alla tårarna och det kom och gick resten av fredagen (vilket de kommer göra till och från för en tid fram över). Så jag fick många kramar av Kristian.
Vi får se hur envis han är, det återstår att se.
I går var det den årliga pyssel kvällen i Kvarsebo vilket innebär en försmak av julen. Julmat, ljusstöpning, kransbinderi och umgås med släkt och vänner. Det behövde vi verkligen! Så jag gjorde mig en fin krans till dörren. Stöpte lite ljus, det hör liksom till även om jag inte köpte med mig några ljus hem. En stor kontrast till det gamla var att igår så var det många gravida människor på en och samma plats 4st vad jag vet den ena mer gravid än den andra :)
Livets härliga kontraster, från sorg till glädje.


Kommentarer
Postat av: Anonym

fyra gravida? Jag vet tre? :)

2010-11-22 @ 14:21:46
Postat av: My

Jepp 4:a och det är inte jag som är den fjärde. Utan min vän M

2010-11-22 @ 18:32:29
URL: http://mysan207.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0