Palova - Fylld maräng
Denna härliga efterätt åt vi på Skärtorsdagen
Receptet är från ett reklam utskick från CoopKonsum
Palova - Fylld maräng
ca 10 portioner. Tid ca 2,15 h Ugn 100 grader
Du behöver:
1 dl Äggvitor ca 4 st ägg
1krm ättiksprit (12%)
1dl socker
3dl grädde eller
1 1/2 dl cream fraiche och 1 1/2 dl grädde + 1 dl Florsocker
3st passionsfrukter
1/2 - 1 liter hallon
1/2 liter jordgubbar
Receptet är från ett reklam utskick från CoopKonsum
Palova - Fylld maräng
ca 10 portioner. Tid ca 2,15 h Ugn 100 grader
Du behöver:
1 dl Äggvitor ca 4 st ägg
1krm ättiksprit (12%)
1dl socker
3dl grädde eller
1 1/2 dl cream fraiche och 1 1/2 dl grädde + 1 dl Florsocker
3st passionsfrukter
1/2 - 1 liter hallon
1/2 liter jordgubbar
Gör så här:
Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängen till en rund botten ca 20cm i diameter, tjockare runt ytterkanterna än i mitten. Gärdda i mitten av ugnen ca 1 timme och 30 min.
Tips!
Har du en passare hemma och vet hur sen ska användas så kör på ett bakplåtspapper och rita upp en cirkel. Annars kan man använda sig av en form med löstagbar botten som är runt 20cm i diamtern.'
Vispa grädde eller cream fraich blandningen. Fördela på den svlana palovan (marängbotten) Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och häll dem över palovan. Lägg på hallon och de delade jordgubbarna.
Sedan är det dags att servera och provsmaka!
Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Täck en plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängen till en rund botten ca 20cm i diameter, tjockare runt ytterkanterna än i mitten. Gärdda i mitten av ugnen ca 1 timme och 30 min.
Tips!
Har du en passare hemma och vet hur sen ska användas så kör på ett bakplåtspapper och rita upp en cirkel. Annars kan man använda sig av en form med löstagbar botten som är runt 20cm i diamtern.'
Vispa grädde eller cream fraich blandningen. Fördela på den svlana palovan (marängbotten) Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och häll dem över palovan. Lägg på hallon och de delade jordgubbarna.
Sedan är det dags att servera och provsmaka!
Kommentarer
Trackback