Chokladrulltårta med hallonlakrits

Chokladrulltårta med hallonlakrits

Buffé nr 10 2009, sid 21

Ingredienser
Portioner: ger ca 12 bitar

100 g smör
2 ägg
3 dl + 3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl 
3 msk kakao
10 bitar turkisk peppar  (mortlad/finhackad)
ev färska Hallon

FYLLNING
1 1/2 dl frysta, tinade Hallon
2/3 dl gelésocker multi
3 dl vispgrädde


Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och 3 dl socker pösigt med elvisp.
2. Blanda vetemjöl och kakao. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
3. Bre ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter.
4. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över 3 msk socker. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare.
5. Strö över lakrits (turkisk peppar). Låt kakan svalna under en långpanna/fuktad handduk.
6. Fyllning: Koka hallonen med gelésockret i cirka en halv minut. Låt svalna helt.
7. Vispa grädden fast och blanda med "hallonsylten". Fördela hallongrädden över kakan när den svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Garnera gärna med hallon.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Jag tycker det här recptet låter spännande så det ska jag nog testa att göra någon dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0