Äppelkaka med citron och kardemumma


Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser
Portioner: ca 8 bitar

125 g smör eller margarin 
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk


FYLLNING OCH GARNERING
3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
2. Smält matfettet och låt det svalna.
3. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
4. Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
6. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0