Kryddburkens Chokladmarängtårta
Receptet kommer också från Linda alias Krydburken
Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Det här behöver du till marängen :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
150 gram smält choklad
GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + kakao + bakpulver, blandat! Bred ut smeten i en rund form, ca 40 cm i diam som du klätt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Ringla i den smälta chokladen. Obs; Chokladen bör inte vara skållhet utan något avsvalnad. Rör ihop lite slarvigt med marängen. Bred ut uppepå botten-smeten i formen. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Ringla över lite kolasås och strössla rejält med rice crisp, bred över ett lager med grädde som du vispat smaksatt med lite kakao. Lägg på marängtårtan överst.
Rulletårte-botten :
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjölet blandat med kakao och bakpulver. Tillsätt mjölken. Häll smeten i samma form som till marängtårtan, även här klädd med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader ca 8-10 min.
Fyllning :
½ dl kolasås
3-4 dl rice crisp
2 dl vispad grädde smaksatt med kakao
Fyndig idé med att hyvla dubbelnougat
Hoppas min blir lika fin och lika god som denna ser ut att vara, jag hade tänkt göra en hallon sås med till, tror det kan bryta av fint. Får ta kort och jämföra sen ;)