Pumpakaka
Så har jag gjort mina fem arbetsdagar och får två dagars vila, härligt! Idag var en kortdag på jobbet, men rätt rolig. Det vankades Halloween disco så jag gjorde dekorera en kaka som såg ut som en pumpa :) Verry Funny Kakan är rätt god, den påminer om morotskaka/mjuk peparkaka. Hmm.. Vi ( alla som var på jobbet) fixade och donade sådet vart party stämning och halloween aktigt, balonger med skräcktema, spöken mm. Roligt!! Sen vid ett tiden skulle jag på ergonomi kurs. Den var rätt bra, första tillfället av tre. Jag var yngst och kortast som vanligt :) Men någon måste ju var det med.
Pumpakaka |
ca 10 bitar | Ugnstemperatur 175º |
ca 60 minuter |
Ingredienser
Glasyr:
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ | TillagningSmörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. GlasyrBlanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal. |
Kommentarer
Trackback