Bakat bullar

I tisdags så ståd valet mellan baka bullar eller träna, det blev att baka bullar eftersom passet jag ville gå på var fullt. Då det var spinning, så vill jag inte gärna gå o köra i gymet eftersom alla på spinnigen är där så då blev det att baka bullar i stället. Änså länge finnsdet massor med bullar kvar! Vart ca 40 st, enligt recptet skulle det bli runt 48, men om man räknar bort lite ulldeg o en o annan bulle som slank ner i amgen så vart det nog ungefär så många.

Så här ser mina bullar ut, fina va?!


Nästa gång kanske man testar några andra bullar, jag kör ju ALLTID vanlig bulldeg sen för att få en bra deg måste amn låta degen köras länge i maskinen om man har en sådan maskin annars blir degen oftast inte bra, med fyllning av margarin/smör socker, salt som jag vispar med elvisp, och sen strör över kardemumma. Kardemumma bullar är bäst! Men ibland är det ju roligt att förnya sig testa något nytt, som recpetet nedan kanske...

Katarinas vaniljbullar

Buffé nr 9 2004, sid 36

Ingredienser
Portioner: ca 30 st

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst 
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma 
1 krm salt 
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker

Till pensling
1 ägg
4 msk hackad sötmandel
4 msk pärlsocker
4-5 tsk vatten

Glasyr
2 dl florsocker
4-5 tsk vatten

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
3. Rör ihop fyllningen.
4. Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem
jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Pensla bullarna med ägg, strö på sötmandel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler.
7. Rör ihop glasyren, ringla den över bullarna.

Från:http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=380948

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0