Yoga



Var och körde yoga igår kväll, skönt. Hon som hade det gjorde verkligen basic övningar. När jag har gått tidigare så har vi gjort ca, 3 olika solhälsnigar ( det är ex ett block med olika övningar som flytter ihop) men då har vi ju hunnit bli lite rutinerade. Det flytter på lite bättre då, hon behöver inte vissa innan vad olika övingar är. De heter ju olika ord, ex Bergets possion, kobran, båten mm

Men det var skönt, kändes att man var rätt stel på sina ställen. Axlarna, och baksida ben är nog det som kändes mest igår, även om allt kändes. Imorse när man vaknade kände man att man hade rört på sig men det är skönt och välbehövligt. Såg nya terminen såg rätt lovande ut med tanke på mitt " 8-17" schema. Så tänkte göra som schemat planera upp en tolv veckors period över vilka pass som skulle funka, vilka man ev kan stå fast på. ska bli rätt roligt att komma igång igen, gillar ju att träna när jag väl kommer ditt. Nu på sistone ( tänk månader) Har träningen varit väldigt oregelbunden tyvärr.

Frågan är också om det kommer bli oväder? Har huvudvärk, typsikt tänken om det blir oväder för min del. Jag Och Gerd är väldigt lika på den biten.


Så vig kan man ju efterstärva att bli... Haha

Hatha yoga

Hatha yoga är den vanligaste formen av yoga och en av de första som nådde västvärlden. För många är hatha yoga vad man tänker på när yoga nämns. Även om hatha yoga kan ses som en förberedelse inför ashtanga yoga är inte hatha yoga begränsad på något sätt. Tvärt om är det ett komplett yogasystem med alla traditionella komponenter:

* Andningsträning.

* Fysisk träning med positioner.

* Mental träning och koncentration.

* Balans och koordination.

* Meditation.


 

Solhälsningen är vanlig inom all yoga Solhälsningen förekommer inom hatha, power yoga, bikram yoga och många andra varianter. Traditionellt ska rörelserna göras vänd mot soluppgången.

Solhälsningen:

* Mjukar upp din kropp inför den nya dagen.

* Sätter fart på blodcirkulationen och syresättning av kroppen.

* Avlägsnar muskelspänningar.

* Ökar ämnesomsättningen.

För den som tränat yoga ett tag kan solhälsningen användas för att värma upp inför yogapasset. För den som är nybörjare är solhälsningen ett helt träningspass i sig själv. Försök att träna solhälsningen varje dag. När du kan solhälsningen bra blir det enklare att gå vidare med övriga positioner. Koordinerad andning och rörelse Det svåraste för nybörjaren är att lära sig koordinera andning och rörelse, men det är när man lär sig solhälsningen som man skall passa på att lära sig detta. Efter det sitter det i ryggmärgen.



Vissa hävdar att yoga är det mest naturliga eftersom vi gör det när vi är bebisar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0