Höst läsning

När jag var i Ullared i våras så köpte jag två pocket böcker. Var av den ena var " På grund av Leon" av Jenny Leeb. Jag tyckte till en början att boken var uppdelad på ett konstigt sätt då man följde tre personer till en början vardera i varsitt kapitel. I slutet hade de mer samlats ihop till ett gemensamt kapitel. Men jag var fast, jag passa på att läsa boken var eviga lediga stund. och framför allt när jag åkte buss. Jag tycker om att läsa böcker i vågor, men chick -lit böcker är ofta lätt lästa och så himla tjejiga så man fastanar om man gillar ytterlighet.
Här kommer bokus beskriving av boken:
En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles. Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica - kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

Nu läser jag Grevatan 22
Den har samma upp lägg som den tidigare boken vad det gäller kapitel upp delning, den handlar om två systrar så man läser om en i taget kan man säga. Men jag är helt fast i den här med, Denise Rudberg har tidigare varit en favorit och Jenny skriver lite på samma sätt eller med samma inriktning om överklassen.
Här är bokus beskrivning av bokens handling:
"Det var kärlek vid första ögonkastet när Josefine såg lägenheten på Grevgatan 22. Hon var övertygad om att de som gick hemåt längs en gata som avslutades med en sådan underbar utsikt över vattnet måste ha ett lyckligare liv än andra. Det var som att promenera mot ett löfte om något fantastiskt."

Josefine ska snart fylla trettio och i hennes värld går ingenting upp mot en kul kväll på krogen och en hanterbar flirt. Hon vet hur hon ska sköta både män och jobbet på reklambyrå för att få det hon vill. Men så dyker Jesper upp och livet trasslar till sig rejält. Samtidigt som Josefine kämpar med att få rätsida på kärlekslivet är hennes syster Emelie lyckligt gift och bor med familjen i ett stort hus i den fina förorten. Josefine tror inte en sekund på att man, barn och villa detsamma som lycka, men Emelie verkar vara nöjd. Ända tills den dag hon av misstag läser ett sms som hon definitivt inte borde se. Från den stunden vänds även Emilies tillvaro upp och ner och hon tvingas omvärdera både livet och kärleken.


Hoppas någon känner sig lite inspirerad till lite höst läsning nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0