God och snabb pastarätt

Dagens lunch

En pastarätt som jag har lärt mig från Sara, mycket enkelt och mycket gott. Det blir rätt mycket så man kan halvera receptet om man vill. Annars är det gott dagen efter med :)

 

Du behöver:

2 pakt Ridderheims Hot  & Sweet garlic

2pakt Färsk Fettucine (bandpasta)

Kyckling, 1 grilld altv motsvarnde kyckling filér

2,5dl Cream Fraich

2,5dl Grädde/ matlagningsgrädde

1 gul paprika

1 röd paprika

 

Tillbehör:

En god sallad

Marinerade vitlökskylftor

Goda oliver

 

Gör så här:

  • Koka upp pasta vattnet i en stor kastrull
  • Om du har valt att köpa grillad kyckling rensa den medan den fortfarnde är varm, mycket lättare då. Till lagom stora bitar. Om du kör på filér så måste de ju stekas innan de kan delas så det blir små bitar.
  • Hacka paprikan.
  • Koka pasta enligt anvising, man kan hälla av den innan den är riktigt klar.
  • Häll i allt i kastrullen kyckling, paprikan, vitlöks bytorna  (tips häll i lite vatten i byttorna och skaka om så får du med all sås), grädde, och cream fraichen.
  • Ställ på platan på medel- låg värme, rör om allt så det fördelas någorlunda jämt. Och får små puttra lite, men tänk på att det kan bränna fast om du har för hög värme eller är för långsam.
  • Gör salladen.

Sen är det färdigt att servera!!

Smaklig måltid!

Tips!

Om du vill ha en starkare smak borde du kunna bytta ut den neutralla cream frachien till paprika/chili.
Denna rätt är god att äta kall med. Håller sig i 3 dagar i kylen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0