Hallon & Rabarerkaka




Du behöver:
3st Ägg
6dl Socker
6 dl Vetemjöl
2 tsk vanilinsocker
1 1/2 tsk Bakpulver
300g Smör

Välj mellan:
Olika bär, äpple, rabarber mm

Gör så här:
Smöra och bröa en långpanna.
(Alltså smörj en långpanna med smör el likande, häll i ströbröd så det fastnar över allt)
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret
Blanda i de torra ingredienserna ( vetemjöl, bakpulver och vanilinsocker) i en bunke, varva sen det torra med smält smör. När du vispar ner det med elvispen.
Häll smeten i långpannan.
Om du har valt bär som vätskar sig mycket kan det vara lämpligt att hälla de i en påsen med lite potatismjöl och skaka runt, då vätskar de sig mindre eller inte alls beroende på hur mycket man ta.
Häll ut bären över smeten.
Grädda mitten av ugnen i 200grader i minst 30min
Kakan ska få brun/brända kanter och stelna.
Låt svalna, skär i rutor, och servera med vailjsås!!

Tips!
Receptet funkar jätte bra att halvera om man inte vill göra så mycket! Lika gott för det.
 Mindre from lika med tjockare kaka.

 Jag  tog 250g Hallon, och kanske 400g rabarber täningar., idag.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Jag kopierar till receptmappen genast!!! Den var super god!!!

2009-06-07 @ 20:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0