Mallorca resan

Dagen D
Fredagen var kommen den 26 juni, då vi skulle åka iväg till Alcúdia på Mallorcas norra kust. Allt var packat och klart redan dagen innan. Lite små fix under dagen bara. Planet skulle gå 21:30 från Norrköpings flygplats. Vid sju tiden beställde K en taxi, då börja han bli lite nervig tror jag för då skulle det gå fort fort, ner ner. Så fick vi ändå vänta en liten stund på taxin!
K har någon företags rabatt å taxi så det kosta runt en hundring från oss och ditt (ca 3,8km)

Jag eller Vi hade aldrig flugit från flygplatsen tidigare, den var väldigt väldigt liten. Det fanns endast en incheckning till Spanair som vi skulle flyga med. Kan det blir enklare? Går ju bara inte att göra fel då :) Vi var ju tidiga men det var det fler som var så vi checka in, sen gick vi och vänta i väntsalen vid våran gate. Även det var rätt simpelt det fanns två gater, alla skulle till gate 2. Hehe.

Nerverna kom och gick jag behövde uppsök toaletten ett X antal gånger, vi tog faktiskt inga kort vi var väl för nervösa?! Värsta guldläge annars att fota eftersom det var så litet så såg man jättebra. Jag garderade mig med åksjuke piller, eftersom jag är lite känslig. Efter ca 1,5h´s väntan kom det lilla planet med resenärer från Mallorca som såg rätt bruna ut men inte överdrivet. När det närma sig mer så ställde vi oss i den långa kön. Var väl lite mer än 100 personer till som skulle åka med planet. Som sagt ett rätt litet plan som tog ca 120personer.

Gick ut ur gaten, över flygplatsen mot trapporna till flygplanet och leta efter våran plats och satte oss. Det var många många år sen jag flög sist, säkert 15 år sedan. Kristian var det minst lika många år sen han flög med han har bara flugit till Gotland som längst med. Så började vi flyga upp åt kändes som att åka med Lille Bror när han körde bil det gick fort fort och sen steg planet. Lite lock för öronen men annars var det mest roligt :=D

Jag var hur trött som helst på planet vill mest bara sova bort tiden. Men min resekamrat tyckte inte likadant så han försökte underhålla mig. Gick väl så där jag somna till å från. Palmas flygplats var stor och rätt öde när vi kom fram efter midnatt. Vi följde med strömmen det kändes enklast i det här läget... Kom till rullbandet med baget, inså att svarta väskor var det allt för många andra som med hade så nästa gång kanske man ska ta en blommig. Förvisso hade ajg satt Nintendo klistermärken på våra väskor för att det skulle ut märka sig lite ;)

Långbussfärd till hotelet på ca 2 timmar. Låg i sängen på hotellet vid 03:30, somna gott.



Sol & Bad

Lördagen började som många andra dagar skulle göra. Mobilen ringde och Marie Fredriksson börja sjunga på "Vem tänder stjärnorna"  Ner till frukostbuffén, K testa det varma äggröra med bacon. Det var ända dagen han testa det så det var nog inte tipptopp gott. Jag körde på macka med yoghurt och melon. Vi har frossat i vatten melon denna vecka, mums!

Sen gick vi till receptionen för at fixa en saftybox, även kallad saftycase av My. Jag och ord, det blir inte rätt alla gånger. Det gick fin fint att få och den annars i garderoben på rummet. Perfekt, behövde ingen se hur ofta vi räkna pengar eller gick i det där skåpet. Mobilen och kameran fick med ligga där när det inte användes likaså bra.



Efter det gled vi på badkläderna och gick ner till stranden, för att ta varsin solstol. De kosta 4,5€ st, så 9€ tillsammans. Det var mycket folk på stranden men ändå inte farligt jag har varit med om värre t.e.x Grekland där det varit som packade sillar. Jag testa självklart badvattnet på en gång, lång grunt och varmt var det.

Jag gillade badvattnet och stranden mycket, K var badkruka och bada endast en gång. Tråkmåns! Annars såg dagarna ofta ut så gå ner till stranden för att sola och bada. Så klart brände jag mig på ryggen, inte skönt. K brände sig med, men det gick över. Aloe Vera Gellyn var perfekt när det gällde solsveda, ja jag vet jag är väldigt förtjust i Aloe Vera!

Vi testa även poolen två dagar med, det var en gång efter vi hade bränt oss och behövde mycket skugga. Det är ju inte samma sak att bada i poolen som i havet men det funkade. Mer än så var det väl inte. Bada inte lika mång gånger i poolen som havet. Men kul att variera sig lite!


Sköna kvällar på balkongen...

Jag tycket det var lite för varmt att äta på dagarna eftersom det var runt 36 grader, så jag föredrog att äta på kvällen. Så efter lite om och men så blev det så. Första kvällen åt vi en mer rejäl lunch så då var det glass bar på kvällen i stället. Väldigt gott lite mycket grädde i min smak bara. Det mest spanska jag smakade var en Marockansk sallad som bestod av lök, tomat och grön paprika. Fräscht och gott. Mest udda jag testa var en pizza som hette Tropical, det var jordgubbar, kiwi, aprikos och annans på den. Det låter ju hur skumt om helst men det var faktiskt väldigt gott om man gillar frukt på pizza.



Vi hitta ett ställe som hette Traviata Grill, där hade det helt underbart god grillspet. Deras bearniesås smakde lite rökigt, annorlunda men mycket gott! K tog San Miguel till maten medans jag körde på Auqa eller läskeblask. En dag gick vi till Burger King med, hehe smakade precis som hemma :) Det var rätt varmt även på kvällarna runt 27 grader. Vi gick och kolla runt lite, en kväll gick vi mer till Hamnen. Annars rörde vi oss mest i närområdet. Vi var inte allt för vågade vi...



Så brukade vi köpa med oss någon öl och Brezzer hem som vi satt och drack på balkongen. Mysigt, spela kort och schak. Vi hade Ac på rummet vilket var väldigt skönt när man skulle sova eller bara vill ha det lite svalt och skönt. Det var lite pansis varning på oss eftersom vi gick hem tidigt och la oss i sängen för att läsa... Men semster är ju vad man gör det till. Nästa gång vi åker kanske vi är mer vågade.. vem vet. Sängarna var inte så värst sköna, det var en platt kudde, med för mjuka sängar så ryggen kändes helt paj dagen efter. Tur man kunde hundsova på stranden :)


Klassisk Grottutflykt

Efter att ha varit på Välkomstmöte på söndagen så bokade vi in oss på Den klassiska grott turen. Den kosta 33€/person men det var det väl värt. Man kunde ha fått det billigare men då skulle man gå upp tidigt för att vid sju lyssna på något företag som sålde säng saker. Så vi gick upp vid åtta för att äta frukost, sen gick vi bort till hämtningsplatsen. Vi var tidiga så det var inga problem med att hinna med rätt buss.

Det var en svensk lokalgudie, skönt med en svensk i stället för skandinavisk. Ac på bussen med så vi inte svettade bort för mycket. Första stoppet var till pärlfabriken Majorica
Om Majorica
Mallorcas första pärlfabrik grundandes i Manacor under senare delen av 1900-talet. Pärlfabriken gjorde snabbt sig ett rykte runt i Europa om sin skicklighet. Fabriken var något av pionjärer inom pärlindustrin och gjorde så pass väl ifrån sig att Mallorca så småningom kom att bli en av världens större centrum för just konstgjorda pärlor.
”Mallorquinska pärlor” blev ett begrepp inom pärlindustrin och kom världen över att förknippas med kvalitet och hållbarhet.
Mallorca-pärlor är inte naturproducerade och ska inte förväxlas med äkta pärlor

som skapats av musseldjur. Mallorca-pärlor tillverkas genom att en stomme (en liten glaskula eller dylikt) doppas i en vätska som framställs av bl a fiskfjäll vilket ger en pärlemorliknande yta som är slående lik den som återfinns hos äkta pärlor.
Mallorca-pärlor ett utmärkt alternativ till äkta pärlor för den smyckesintresserade som letar efter vackra pärlsmycken till facila priser.



Där fanns det massor med montrar med olika pärlkreationer, ex. halsband armband och örhängen mm, Så va det folk som satt i små små bås och tillverkade den här pärlan, det såg rätt häftigt ut. Jag är lite snål och inte överdrivet förtjust i smycken så därför vart det ingen inköp. Bredvid pärlfabriken låg en dinosauries park och en affär som såld hantverk från olivträd mm. Där köpte jag en snöglob med Mallorca.

Där hitta jag även Magnum Temption med cranberry, det blev en favorit under semestern! Precis som Calippo Straawbery, läskande och god när det var varmt.
Jag gillar ju glass :)

 Sen åkte vi till droppstensgrotta som låt i närheten av pärlfabriken. Som hette Cuevas del Drach, grottan var det K blev mest fascinerad över . Men det är ju väldigt fint och häftigt. Det finns ett flertal olika grottor att besöka på Mallorca. Den största och mest besökta är Drakgrottorna, men det finns många mindre som också är väl värt ett besök. Grottorna är utspridda över hela ön och därför kan man välja något som ligger i närheten av där man befinner sig.


Bild från Reseguide till Mallorca
Om Cuevas del Drach
Detta är en av öns största grottsystem. Grottorna ligger lite söder om Porto Cristo på östkusten. Här finns 6 olika sjöar att utforska. Sjöarna är mer än 200 meter djupa. Sjön som finns i mitten är 40 meter bred och 9 meter djup. Ovanför finns en 17 meter hög kupol. Överallt finns det droppstenar i märkliga former.
Här kan man få en guidad tur på flera olika språk och en konsert med klassisk musik är höjdpunkten. Man kan gå runt och titta på otroliga formationer som hänger ner från grottans tak och även sådana som sticker upp ur marken. Här finns både stalagmiter och stalaktiter. Stalagmiter växer nerifrån marken och upp och stalaktiter växer nerifrån taket.
De har öppet dagligen 10:00-17:00.


Bild från Reseguide till Mallorca

Grottan var ljus satt med olika färgr och sen när an kom längst ner i grottan så spelade de ett stycka av Mozart, så var det som en vidoe på bergs vägen. Väldigt coolt! Sen åkte vi till Porto Cristo i väntan på att våran mat skulle bli klar på en resturang 10 minuter därifrån. Tydligen var de väldigt dyrt i Porto Cristo så de flesta  resebolagen som arangerade den här turen hade bojkottat deras resturanger.

Vi åt det var väl inget för mina smaklökar men men så kan det va ibland... Efter Maten åkte vi vidare till en keramik affär som även hade likörprovning längst in i butiken. Det fanns 29 olika sorter likör vi var där inne ca 40 min så man fick testa så många man han och vill. K köpt två snappas glass eftersom han samlar på det, han vart väl även lite onykter av att smaka likör. Sen åkte vi hemåt.





Rookie Felen vi gjorde

När man är nybörjare på att resa så är det en del man ska tänka på, och mycket man lär sig på vägen. Jag anser mig till viss del berest eftersom jag rest mycket men min pappa men det är inte alls samma ska som ha koll på allt ting själv.

  • Etikett på resväskan, när man väl såg de insåg man skit det där har inte vi. Fan nu kommer våra väskor komma på avig väg bara därför.
  • Handväska för t.ex. pass, pengar mm så den kunde ligga framför på flyget.
  • Plastficka till Resebeviset, där allt viktigt låg. Hade vi inte, vilket vi såg att de flest andra hade...
  • Vi följde strömmen på flygplatsen det var enklast
  • Vi gick på Välkomstmöte, för att få mer info om resemålet
  • Kristian blev som besatt av att hålla reda på saftybox nyckeln, det är väl dock bra men han hade den till och med den ända gången han bada!
  • Skulle ha planerat och kollat upp lite mer utflykter innan så man visst vad som fanns och vad man vill göra, samt pris. Så hade vi varit lite med samspelta.
  • Köpt/tagit med ett parasoll, plus luftmadrasser för att få det billigare på stranden. 
  • Tagit med 2 extra hand dukar till utöver de vi hade med oss kanske, så hade det blivit enklare när man bytte om på stranden.
  • Planerat mer vad vi vill göra på våran resa, för att få ut de bästa av det!
  • Större reskassa, vi hade så vi klara oss men vi kunde inte leva som Kung och Drottning, vi var lite för optimistiska till priserna på resemålet.
  • Våga testa mer inhemsk mat, vi var för fega och för snåla! Så det blev varken Paella, eller tapas,  
  • Vi hade faktiskt med oss rätt lagom med kläder, vårt bagage tillsammans vägde 23 kg! Lika mycket hem med, eftersom vi inte hade shoppat något.
  • Dricka för lite vätska, Kristian hade huvudvärk var och varna dag för att han drack för lite. Öl är ju vätskedrivande.
  • Toapappret, i toan eller papperskorgen? De löst sig till slut efter ett sms, och lite testing testing... :)
  • Glöma bort vilket spårk man ska prata, vissa kypare prata svenska det gjorde lite förvirande för K som råka prata svensk med folk ibland . hehe. =p
Det är lite jag kom på, finns särkert mer som man har förträngt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0