Ogräddad snickerskaka

Kusins goda kakor


Ogräddad snickerskaka

1 burk jordnötssmör (skippys brukar jag använda)

1 dl kokos

1 dl socker

2 dl ljus sirap

8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)

1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Blanda ner vaniljsockret och flingorna och rör ihop. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ställ in i frysen tills det stelnat (brukar räcka med en halvtimme).

250 gram choklad (jag brukar använda ljus blockchoklad)

ev. 1 matsked smör eller olja

Smält chokladen antigen ovanför vattenbad eller i mikron. Bred den över kakan. Man måste vara rätt snabb för chokladen stelnar fort! Ställ in hela plåten i frysen igen och låt den stelna ordentligt (tar kanske 1 timme ungefär). Skär sedan i valfritt stora bitar/rutor. Den man kan tänka på om man ska bjuda på den är att den tinar väldigt fort, så bäst att ta fram den precis före man tänkt fika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0