Pumpakaka


Så har jag gjort mina fem arbetsdagar och får två dagars vila, härligt! Idag var en kortdag på jobbet, men rätt rolig. Det vankades Halloween disco så jag gjorde dekorera en kaka som såg ut som en pumpa :) Verry Funny Kakan är rätt god, den påminer om morotskaka/mjuk peparkaka. Hmm.. Vi ( alla som var på jobbet) fixade och donade sådet vart party stämning och halloween aktigt, balonger med skräcktema, spöken mm. Roligt!! Sen vid ett tiden skulle jag på ergonomi kurs. Den var rätt bra, första tillfället av tre. Jag var yngst och kortast som vanligt :) Men någon måste ju var det med.


Recept från:http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=35869

Pumpakaka

 

ca 10 bitar

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid ca 60 minuter

Ingredienser

finns som ekologisk vara100 g smör eller margarin, rumsvarmt
finns som ekologisk vara2,5 dl strösocker
finns som ekologisk vara3 ägg
 200 g pumpa, skalad, finriven
finns som ekologisk vara1 apelsin, rivet skal
finns som ekologisk vara3 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara1,5 msk kanel
 2 tsk bakpulver

Glasyr:

 100 g philadelphiaost
finns som ekologisk vara25 g smör eller margarin, rumsvarmt
finns som ekologisk vara2 dl florsocker
finns som ekologisk varaca 1 msk apelsinskal, strimlat

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Glasyr

Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0