Kvällens Film: Miss Potter


Först såg jag på Hälsoresan, den är ju rolig... Men de tidigare filmerna är ju dock bra mycket roligare.


Efter en upprivande skilsmässa bestämmer sig den naive Stig Helmer Olsson för att packa väskan och ta in på hälsohem. Vid sin sida har han som alltid sin gode vän Ole, en godmodig norrman som alltid har en kvickhet på tungan.


Sen vart det Miss Potter, så vacker film. En klar fem poängare hos mig, hade inte så höga förväntingar på den, men den var väldigt bra vart fall.



http://www.peterrabbit.com/miss_potter/home/index.cfm


Miss Potter

Verklighetsbaserat drama om Beatrix Potters liv och lustar i drottning Victorias England. Den legendariska barnboksförfattaren, vars verk bl.a. innefattar “Sagan om Pelle Kanin”, trotsade sin tids normer och ideal genom att förvekliga sina drömmar att skriva istället för att bilda familj.

Beatrix Potter, en av Englands mest kända författare, levde mellan 1866-1943. Hon var en modig fritänkande kvinna som kämpade hårt mot dåtidens alla konventioner. Mot alla odds lyckades hon i det manschauvinistiska viktorianska England göra succé som författare och illustratör till de klassiska barnböckerna om Pelle Kanin. Sitt privatliv var Beatrix Potter mycket förtegen om. "Miss Potter" har inspirerats av Beatrix Potters liv och hennes tragiska kärlekshistoria med sin förläggare Norman Warne.

The Tale of Peter RabbitSöta bilder från barn böckerna om Pelle Kanin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0